Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Candy Futura CDF312AX kapcsolási rajzát keresem. A mosogatógépben már panel is lett cserélve, a fűtőszál azonban nem kapcsol be, mert hiányzik egy alkatrész, de az előző szervizben ahol szervizelték eltűnt és nem tudjuk, hogy mi is hiányzik pontosan a sótartály oldaláról, kb. 3,2 kOhm. Ez lenne a vízszint érzékelő ami a fűtőszálat bekapcsolja? Ha tudtok segítsetek.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Ha csakugyan a vízszintszabályzó volt cserélve akkor azt kellene megnézni mert nyitott ajtónál nem szabadna mosogatnia és egy típust légyszíves írj az sokat segítene.
Sziasztok!
Én egy Whirpool ADP 4109 típusú mosogatógéppel kapcsolatban kérdeznék, hátha valaki tudna segíteni! A probléma a következő: A program rendesen elindul és végig is megy minden hibajelzés nélkül, viszont a mosogatnivaló koszos marad, szinte úgy ahogy bepakoltam. Ami nekem viszont feltűnt hogy a keringető szivattyúnak olyan hangja van mintha "szárazon" dolgozna. Annál is inkább, mert vízcsobogást sem hallok a gépben (amikor mosogatnia kéne). Ami bosszant hogy semmi hibajelzés ami alapján el tudnék indulni és ezért is kérek tőletek segítséget, hátha valaki már találkozott ilyesféle problémával. A válaszokat előre is köszönöm!
Nézd meg milyen vízszintszabályzó van benne!Ha a régi fajta akkor a hozzá tartozó csövet és a légsűrítőt pucold ki !És nézd meg hogy egyáltalán fűt e vagy sem!És nem utolsó sorban hogy a mosogatókarok nincsenek eltömődve és hogy könnyen forognak.
Hali! Fűteni biztosan fűt, mert egy 30 perces gyorsprogramot elindítottam és ahogy végzett kinyitottam az ajtaját és a belepakolt cucc meleg volt. Nem az a brutál meleg mint amikor egy 70 fokos program lejár de melegek voltak a mosatlanok.
A mosogatókarok renben vannak. Azokkal kezdtem a hibakeresést. Leszedtem őket, megnéztem, hogy nincsenek-e eltömődve és még a csap alá is tettem őket, hogy lássam át folyik-e a víz rajtuk. A légsűrítőt nem néztem és bár ég a pofám de bevallom nem tudom hogy hol keressem de max. utánanézek. Mindenesetre köszi a segítséget és ha van még további ötleted azt is köszönöm!
Ha átfolyásmérő van benne(modernebb) akkor az a viztartályba van belerakva egy sima kis pörgettyű 2 vezetékkel de keress dugulást is az is okozhat ilyet.
Sziasztok!
Én egy Whirpool ADG 955 WHM típusú mosogatógéppel kapcsolatban kérdeznék. A probléma a következő: Nem szivattyúzza ki a szennyvizet, ezért a bekapcsológomb villog folyamatosan. Nincs dugulás, a szivattyú motorja, propellere ép és forog. A gépben valami dolgozik mert hangja van, de a vizet nem szivattyúzza. Ha tud valaki segíteni megköszönném.
Köss a szivattyúra direktben 220 at és nézd meg hogy megy e.Ha igen akkor nézd meg lehet hogy a propeller levált a helyéről.És nincs túl magasan a kifolyócső?
Köszi, a motort megnéztem a propeller rendesen forog vele, a 220-at kipróbálom a magasság kb: 50 cm, de 10 évig nem volt gond vele.
Nézd meg nincs e dugulás a csövekben és a falban lévő elvezető csőben!Ha nincs akkor azt nézd meg hogy egyáltalán az elektronika ad e neki áramot! Ha ad akkor a szivattyút kell cserélni.
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2012
Üdv!A problémám a következő:adva van egy indesit wil106sp tipusú beázott mosógép,amelynek vezérlőpanelje első ránézésre kinyiffant.(enyhén kormos)bekapcsoláskor csak az ajtó zár le ,más nem történik,jelzőfény nem világít.kérdésem a köv:ha valóban jól tippelek és a panel vált hulladékká mennyibe kerül cirka a cseréje ,javítása?előre is köszi a segítséget.
Ha a panelt nem Te javítod meg akkor 30000Ft tól a csillagos egekig.Persze nem is biztos hogy panel baja van.Az hogy enyhén kormos(szénporos) az természetes.Az ajtó lezárást jelző fény az világít?(Szerintem nincs neki komoly baja de ez távolról nehéz megmondani.)
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2012
Kösz a tippet, elkezdem újra nyitott ajtónál tesztelni, kiszedtem szivaccsal az összes vizet ameddig tudtam és egyszer csak elindult a szivattyúzás. A kifolyó csövet egy vödörbe téve a 30 perces gyors programot végig csinálta, a normál eco-t nem. A kifolyó csővel mi lehet a baj, eddig ez a magasság jó volt, vagy túl sok víz marad benne?
Szerintem a szivattyút cseréld! Ha vödörbe ürít és nincs dugulás akkor az lesz a gond.A eco-t is vödörbe csinálta?Fali szifont nézted?
Sziasztok!
Fagor 1VFE14 mosogatógép kapcsolási rajzot keresnék. vagy egy órán keresztül googliztam, de nem lelem. Köszi!
Azt kereshetsz de a büdös életbe nem fogsz találni hozzá!(ha igen akkor az meg olyan minőségűt)Írd le mi a gondja és meglátjuk mit tehetünk.
Sziasztok fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni, Privileg ProComfort 90830 típusú mosogatógép rajzát keresem, vagy javítási tippeket. A probléma vele, hogy nem szárít egyik programon sem. Hibajelzés nincs, a led szerint szárít is. Programoknál a megfelelő hőfokon mosogat, de nem szárit. Ha tud valaki segítsen, köszönet érte!
Van benne ventilátor?Ha nincs akkor az utolsó öblítés hőjével szárít.Esetleg nincsen kikapcsolva a szárítás?(már ha egyáltalán ki lehet kapcsolni)Rajzika meg az örök szabály szerint ritka mint a fehér holló.
Nincs benne ventilátor, elvileg az öblítés hőjét használva kellene, hogy menjen, de valami nem "kerek". Ha a szárítási ciklusnál belenézek csak langyosság érezhető a gőzölgő meleg helyett.
Az öblítővizet rendesen felmelegíti a programfázishoz tartozó hőfokra?
Azt még nem figyeltem ki, de ezekből következik, hogy az öblítő víz hőfoka nem megfelelő.
Most már nincs probléma ( legalább is remélem). Ami volt: nem ment tovább a program, bő 2 óra után is még csak mosogatott, és amikor kézzel továbbtekertem, akkor mire befejezte az edények félig piszkosak voltak.
Szaki kijött, a teóriája: 1 programkapcsoló, 2. nem fűt a fűtőszál. Azaz addig nem megy tovább a program, amíg nem meleg, és mivel nem meleg így kb megáll a folyamat. Fűtőszál túlmelegedés érzékelő ( klixon vagy mi) alul, bal oldalt megtalál, visszanyom. És a cucc működik. Azóta 1x próbáltuk, azóta működik. Részben szakmai kiváncsiság ( műszerszak) részben egy hasonlóan egyszerű hiba otthoni kiszűrése/ javítása miatt kérdezném: Azt hogy a védelem kioldott annak oka lehet, a szaki szerint pl habzás: habban van a fűtőszál, nincs a víz jótékony hőelvezetése és elmelegszik a világba. Vagy az az érzékelő, ami úgy érzi, hogy most már jó meleg a víz, az megzizzent, túl magasra tette a mércét, a hővédelem előbb kioldott. Ha van ilyen érzékelő, akkor az az ajtóban van? Könnyű hozzáférni? Elvileg még a progikapcsoló is lehet így hülye? (Mondjuk a fűtés bekapcsoló kivezetése berohadt és folyamatosan adná a naftát a szálnak) ja meg olyat is mondott a szaki , hogy ha a fűtőszál testzárlatos, akkor a fázist mondjuk a konnektorba dugás állapotától függően megkapja a szál alapból, és mivel zárlatos ezért a ( bedugott konnektor állapotától függően ) testzárlat miatt a földön keresztül záródik és szépen fűt.
Az ajtóban nem nagyon szoktak hőérzékelőket rakni de ha mégis akkor nem nehéz hozzáférni. Általában a gép aljába teszik.Szerintem ha testzárlatos lenne akkor a biztosíték leoldana de most lehet hogy rosszul mondom.DE!Ha a fűtőszél zárlatos azt Te is könnyen le tudod ellenőrizni.Fogsz egy multimétert beállítod szakadásvizsgálatra és az egyik vezetéket a fűtőszál egyik kapcsára másikat meg a fűtőszál külső vázához rakod.Nem szabad sípolnia,ha igen akkor az csere. Szerintem a programkapcsolóval semmi gond nincs a klixonok csinálnak ilyet.Általában azért old le mert túlmelegszik(hogy miért azt ne kérdezd)És a programkapcsoló a dekkolós vagyis addig nem lép tovább amíg a viz nem melegszik fel a kellő hőmérsékletre.
OK, kösz. A masina azóta is jól működik, remélem pillanatnyi forrongás volt csak a klixon részéről
Sziasztok!
A következő a problémám: a mosogatógép nem szivattyúzza ki teljesen a vizet. Kezdéskor, és befejezéskor lüktetve szivattyúzza a vizet. Tippeket kérnék, a hiba, vagy hibák kiküszöböléséhez. Üdv Andi
Jól sejtem hogy ez egy whirlpool full digitális gép?Ha az akkor a vezérlő panelen van egy kondenzátor azt kell kicserélni kb 100-200Ft. Hogy melyiket azt most fejből nem tudom de ha visszaolvasol a témában akkor megtalálod.
Szia botesz.
Nem ez egy Whirlpool adp 4420. Kb 6 éves, és manuális.
Ne is haragudj de a kép alapján full digis.
Sziasztok!
Van egy Candy Trio 501-es kombi gépem, ami ugyan egy kicsit régi, de tökéletesen működött eddig. Most viszont nincs se sütő, se mosogatógép. Az elején a kapcsoló ami arretálja őket látszólag jó. Van valakinek valami ötlete hogy merre tovább? Régebbi hozzászólásokban láttam hogy Oldman kollégának volt az 503-as típushoz komplett szervízrajza. Lehet hogy az 501-es típushoz is tudna valaki linkelni egyet? Ez még a tekerős programkapcsólós. Köszönök minden választ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |