Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   25 / 261
(#) kbzsike hozzászólása Okt 19, 2012 /
 
Sziasztok!

Candy Futura CDF312AX kapcsolási rajzát keresem. A mosogatógépben már panel is lett cserélve, a fűtőszál azonban nem kapcsol be, mert hiányzik egy alkatrész, de az előző szervizben ahol szervizelték eltűnt és nem tudjuk, hogy mi is hiányzik pontosan a sótartály oldaláról, kb. 3,2 kOhm. Ez lenne a vízszint érzékelő ami a fűtőszálat bekapcsolja?
Ha tudtok segítsetek.
(#) ezermester1 válasza botesz hozzászólására (») Okt 19, 2012 /
 
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
(#) botesz válasza buccos hozzászólására (») Okt 19, 2012 /
 
Ha csakugyan a vízszintszabályzó volt cserélve akkor azt kellene megnézni mert nyitott ajtónál nem szabadna mosogatnia és egy típust légyszíves írj az sokat segítene.
(#) Csuhika hozzászólása Okt 20, 2012 /
 
Sziasztok!
Én egy Whirpool ADP 4109 típusú mosogatógéppel kapcsolatban kérdeznék, hátha valaki tudna segíteni!
A probléma a következő:
A program rendesen elindul és végig is megy minden hibajelzés nélkül, viszont a mosogatnivaló koszos marad, szinte úgy ahogy bepakoltam.
Ami nekem viszont feltűnt hogy a keringető szivattyúnak olyan hangja van mintha "szárazon" dolgozna. Annál is inkább, mert vízcsobogást sem hallok a gépben (amikor mosogatnia kéne).
Ami bosszant hogy semmi hibajelzés ami alapján el tudnék indulni és ezért is kérek tőletek segítséget, hátha valaki már találkozott ilyesféle problémával.
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) botesz válasza Csuhika hozzászólására (») Okt 20, 2012 /
 
Nézd meg milyen vízszintszabályzó van benne!Ha a régi fajta akkor a hozzá tartozó csövet és a légsűrítőt pucold ki !És nézd meg hogy egyáltalán fűt e vagy sem!És nem utolsó sorban hogy a mosogatókarok nincsenek eltömődve és hogy könnyen forognak.
(#) Csuhika hozzászólása Okt 21, 2012 /
 
Hali! Fűteni biztosan fűt, mert egy 30 perces gyorsprogramot elindítottam és ahogy végzett kinyitottam az ajtaját és a belepakolt cucc meleg volt. Nem az a brutál meleg mint amikor egy 70 fokos program lejár de melegek voltak a mosatlanok.
A mosogatókarok renben vannak. Azokkal kezdtem a hibakeresést. Leszedtem őket, megnéztem, hogy nincsenek-e eltömődve és még a csap alá is tettem őket, hogy lássam át folyik-e a víz rajtuk.
A légsűrítőt nem néztem és bár ég a pofám de bevallom nem tudom hogy hol keressem de max. utánanézek. Mindenesetre köszi a segítséget és ha van még további ötleted azt is köszönöm!
(#) botesz válasza Csuhika hozzászólására (») Okt 21, 2012 /
 
Ha átfolyásmérő van benne(modernebb) akkor az a viztartályba van belerakva egy sima kis pörgettyű 2 vezetékkel de keress dugulást is az is okozhat ilyet.
(#) egervari hozzászólása Okt 24, 2012 /
 
Sziasztok!
Én egy Whirpool ADG 955 WHM típusú mosogatógéppel kapcsolatban kérdeznék.
A probléma a következő: Nem szivattyúzza ki a szennyvizet, ezért a bekapcsológomb villog folyamatosan. Nincs dugulás, a szivattyú motorja, propellere ép és forog. A gépben valami dolgozik mert hangja van, de a vizet nem szivattyúzza.
Ha tud valaki segíteni megköszönném.
(#) botesz válasza egervari hozzászólására (») Okt 24, 2012 /
 
Köss a szivattyúra direktben 220 at és nézd meg hogy megy e.Ha igen akkor nézd meg lehet hogy a propeller levált a helyéről.És nincs túl magasan a kifolyócső?
(#) egervari válasza botesz hozzászólására (») Okt 25, 2012 /
 
Köszi, a motort megnéztem a propeller rendesen forog vele, a 220-at kipróbálom a magasság kb: 50 cm, de 10 évig nem volt gond vele.
(#) botesz válasza egervari hozzászólására (») Okt 25, 2012 /
 
Nézd meg nincs e dugulás a csövekben és a falban lévő elvezető csőben!Ha nincs akkor azt nézd meg hogy egyáltalán az elektronika ad e neki áramot! Ha ad akkor a szivattyút kell cserélni.
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2012
(#) laxi72 hozzászólása Okt 25, 2012 /
 
Üdv!A problémám a következő:adva van egy indesit wil106sp tipusú beázott mosógép,amelynek vezérlőpanelje első ránézésre kinyiffant.(enyhén kormos)bekapcsoláskor csak az ajtó zár le ,más nem történik,jelzőfény nem világít.kérdésem a köv:ha valóban jól tippelek és a panel vált hulladékká mennyibe kerül cirka a cseréje ,javítása?előre is köszi a segítséget.
(#) botesz válasza laxi72 hozzászólására (») Okt 25, 2012 /
 
Ha a panelt nem Te javítod meg akkor 30000Ft tól a csillagos egekig.Persze nem is biztos hogy panel baja van.Az hogy enyhén kormos(szénporos) az természetes.Az ajtó lezárást jelző fény az világít?(Szerintem nincs neki komoly baja de ez távolról nehéz megmondani.)
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2012
(#) egervari válasza botesz hozzászólására (») Okt 26, 2012 /
 
Kösz a tippet, elkezdem újra nyitott ajtónál tesztelni, kiszedtem szivaccsal az összes vizet ameddig tudtam és egyszer csak elindult a szivattyúzás. A kifolyó csövet egy vödörbe téve a 30 perces gyors programot végig csinálta, a normál eco-t nem. A kifolyó csővel mi lehet a baj, eddig ez a magasság jó volt, vagy túl sok víz marad benne?
(#) botesz válasza egervari hozzászólására (») Okt 26, 2012 /
 
Szerintem a szivattyút cseréld! Ha vödörbe ürít és nincs dugulás akkor az lesz a gond.A eco-t is vödörbe csinálta?Fali szifont nézted?
(#) Latya_1 hozzászólása Okt 27, 2012 /
 
Sziasztok!

Fagor 1VFE14 mosogatógép kapcsolási rajzot keresnék. vagy egy órán keresztül googliztam, de nem lelem. Köszi!
(#) botesz válasza Latya_1 hozzászólására (») Okt 27, 2012 /
 
Azt kereshetsz de a büdös életbe nem fogsz találni hozzá!(ha igen akkor az meg olyan minőségűt)Írd le mi a gondja és meglátjuk mit tehetünk.
(#) g53 hozzászólása Okt 27, 2012 /
 
Sziasztok fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni, Privileg ProComfort 90830 típusú mosogatógép rajzát keresem, vagy javítási tippeket. A probléma vele, hogy nem szárít egyik programon sem. Hibajelzés nincs, a led szerint szárít is. Programoknál a megfelelő hőfokon mosogat, de nem szárit. Ha tud valaki segítsen, köszönet érte!
(#) botesz válasza g53 hozzászólására (») Okt 27, 2012 /
 
Van benne ventilátor?Ha nincs akkor az utolsó öblítés hőjével szárít.Esetleg nincsen kikapcsolva a szárítás?(már ha egyáltalán ki lehet kapcsolni)Rajzika meg az örök szabály szerint ritka mint a fehér holló.
(#) g53 válasza botesz hozzászólására (») Okt 27, 2012 /
 
Nincs benne ventilátor, elvileg az öblítés hőjét használva kellene, hogy menjen, de valami nem "kerek". Ha a szárítási ciklusnál belenézek csak langyosság érezhető a gőzölgő meleg helyett.
(#) botesz válasza g53 hozzászólására (») Okt 27, 2012 /
 
Az öblítővizet rendesen felmelegíti a programfázishoz tartozó hőfokra?
(#) g53 hozzászólása Okt 27, 2012 /
 
Azt még nem figyeltem ki, de ezekből következik, hogy az öblítő víz hőfoka nem megfelelő.
(#) Latya_1 válasza botesz hozzászólására (») Okt 28, 2012 /
 
Most már nincs probléma ( legalább is remélem). Ami volt: nem ment tovább a program, bő 2 óra után is még csak mosogatott, és amikor kézzel továbbtekertem, akkor mire befejezte az edények félig piszkosak voltak.

Szaki kijött, a teóriája: 1 programkapcsoló, 2. nem fűt a fűtőszál. Azaz addig nem megy tovább a program, amíg nem meleg, és mivel nem meleg így kb megáll a folyamat.

Fűtőszál túlmelegedés érzékelő ( klixon vagy mi) alul, bal oldalt megtalál, visszanyom. És a cucc működik. Azóta 1x próbáltuk, azóta működik. Részben szakmai kiváncsiság ( műszerszak) részben egy hasonlóan egyszerű hiba otthoni kiszűrése/ javítása miatt kérdezném:

Azt hogy a védelem kioldott annak oka lehet, a szaki szerint pl habzás: habban van a fűtőszál, nincs a víz jótékony hőelvezetése és elmelegszik a világba. Vagy az az érzékelő, ami úgy érzi, hogy most már jó meleg a víz, az megzizzent, túl magasra tette a mércét, a hővédelem előbb kioldott. Ha van ilyen érzékelő, akkor az az ajtóban van? Könnyű hozzáférni?


Elvileg még a progikapcsoló is lehet így hülye? (Mondjuk a fűtés bekapcsoló kivezetése berohadt és folyamatosan adná a naftát a szálnak)

ja meg olyat is mondott a szaki , hogy ha a fűtőszál testzárlatos, akkor a fázist mondjuk a konnektorba dugás állapotától függően megkapja a szál alapból, és mivel zárlatos ezért a ( bedugott konnektor állapotától függően ) testzárlat miatt a földön keresztül záródik és szépen fűt.




(#) botesz válasza Latya_1 hozzászólására (») Okt 28, 2012 /
 
Az ajtóban nem nagyon szoktak hőérzékelőket rakni de ha mégis akkor nem nehéz hozzáférni. Általában a gép aljába teszik.Szerintem ha testzárlatos lenne akkor a biztosíték leoldana de most lehet hogy rosszul mondom.DE!Ha a fűtőszél zárlatos azt Te is könnyen le tudod ellenőrizni.Fogsz egy multimétert beállítod szakadásvizsgálatra és az egyik vezetéket a fűtőszál egyik kapcsára másikat meg a fűtőszál külső vázához rakod.Nem szabad sípolnia,ha igen akkor az csere. Szerintem a programkapcsolóval semmi gond nincs a klixonok csinálnak ilyet.Általában azért old le mert túlmelegszik(hogy miért azt ne kérdezd)És a programkapcsoló a dekkolós vagyis addig nem lép tovább amíg a viz nem melegszik fel a kellő hőmérsékletre.
(#) Latya_1 válasza botesz hozzászólására (») Nov 1, 2012 /
 
OK, kösz. A masina azóta is jól működik, remélem pillanatnyi forrongás volt csak a klixon részéről
(#) andi80 hozzászólása Nov 1, 2012 /
 
Sziasztok!
A következő a problémám: a mosogatógép nem szivattyúzza ki teljesen a vizet. Kezdéskor, és befejezéskor lüktetve szivattyúzza a vizet. Tippeket kérnék, a hiba, vagy hibák kiküszöböléséhez.
Üdv Andi
(#) botesz válasza andi80 hozzászólására (») Nov 1, 2012 /
 
Jól sejtem hogy ez egy whirlpool full digitális gép?Ha az akkor a vezérlő panelen van egy kondenzátor azt kell kicserélni kb 100-200Ft. Hogy melyiket azt most fejből nem tudom de ha visszaolvasol a témában akkor megtalálod.
(#) andi80 hozzászólása Nov 2, 2012 /
 
Szia botesz.
Nem ez egy Whirlpool adp 4420. Kb 6 éves, és manuális.
(#) botesz válasza andi80 hozzászólására (») Nov 2, 2012 /
 
Ne is haragudj de a kép alapján full digis.
(#) giliszta hozzászólása Nov 3, 2012 / 1
 
Sziasztok!
Van egy Candy Trio 501-es kombi gépem, ami ugyan egy kicsit régi, de tökéletesen működött eddig. Most viszont nincs se sütő, se mosogatógép. Az elején a kapcsoló ami arretálja őket látszólag jó. Van valakinek valami ötlete hogy merre tovább?
Régebbi hozzászólásokban láttam hogy Oldman kollégának volt az 503-as típushoz komplett szervízrajza. Lehet hogy az 501-es típushoz is tudna valaki linkelni egyet? Ez még a tekerős programkapcsólós.
Köszönök minden választ!
Következő: »»   25 / 261
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem