Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LC mérő
"A kapcsolások között lévő dokumentációban, valamikor régen volt eg...pelt."
Tehát nem kell Zener sehova.
Sziasztok!
Ha valaki megépítette az LCM3 klónt, legyen szíves írjon róla! Érdekelne hogy mennyire pontos és megbízható, mennyire sikerül az átültetés. Nem mintha nem lennék megelégedve az eredetivel, de hát a kíváncsiság.
Sziasztok!
Keresgéltem már mindenhol, de nem találtam egy dolgot. LCM3 műszerrel amikor mérek pl egy 100 µF 400 V-os kondit megkapom hogy: C m23=95.6 uF ESR=277 mΩ Mi az a m23? Van valami jelentősége?
Tökéletesen mér kapacitást és ESR-t is ez utóbbi között van annyi különbség mint 2 lcm3 között, de ettől függetlenül pontosnak tekinthető és olcsónak, továbbá szerkeszthetőnek.....
Induktivitásmérésre sosem volt szükségem ezért erre egyiket sem használtam...Az AVR-es gyorsabb mérésileg...
A hutale úr féle cuccra jó alternatíva, ingyen, viszont háttérbeszélgetés és leírás nincs annyi róla mint lcm3-ról....de müx és nyugodtan megépíthető. Max 2500ft az anyagköltsége.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2012
Igazad van.
Idézet: Szerintem csak akkor, ha induktivitás mérése is jobb lenne. hutale úr műszerét valóban nem érné meg összerakni. „Induktivitásmérésre sosem volt szükségem ezért erre egyiket sem használtam.”
Szia!
In-circuit ESR mérést is tud?
Sajnos még nem csináltam mérőfeltétet az eredetihez sem. Általában az új kondenzátorokat szoktam le ellenőrízni beépítés előtt. Sok negatív tapasztalatom van paraméterek terén az új kondenzátorokkal. Kapcsolóüzemű tápegységekben cserélem mindig mindet , minden táphiba alkalmával, ezért szükségtelen volt az incircuit mérés számomra. Pár száz forinton nem vacakoltam méregetéssel, mert 90 fok melegben ha az egyik tönkrement egy 4-5 éves tápegységben nyugodtabb vagyok, ha mind ki van cserélve. Az eredeti fejlesztésű műszert használom mert az be is van dobozolva és nyilván kiforrottabb készülék mint a klónja. Ehhez volt a fiókban lim-lom azért ütöttem össze.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2012
Sziasztok!
Én megépítem, és jelzem az eredményt! A nyákot kicsit átrendezem, mert ez nem tetszik! Pl. az a bazi nagy 7805. Én ahogy látom ez valami kezdeti stádium, épp fejlesztés alatt, így a tudása korlátozott! Leiszt Jani
Szia!
Nekem tulajdonképpen olyan kellene, ahol csak egy kapcsolóval átváltom az IN circuit mérésre, és ne keljen állandóan kalibrálgatni, meg mérőfejet cserélgetni. Ezek szerint ez az orosz sem tudja ezt.
Szia!
Van ilyen a Kispest Video forgalmazza, én már javítottam, így tudom ki az eredeti! De ha lehet ide nem írom ki! Ennél egyszer kell kalibrálni, négy pontosan mér, és van benne védelem, de ez se véd meg mindentől! Csak kapacitást és ESR-t mér, de lehet 30cm-es is a mérőzsinór! A kalibrálása szerintem macerás, de cserébe kint is bent is mér! Én kb. 1 óra alatt állítottam be, de akkor láttam először! Még egy negatívum 10µF alatt nem mér, ha jól emlékszem! Leiszt Jani Ui: más nem tud pl. induktivitás! 2004-es konstrukció (ez is ha jól emlékszem)
Szia!
Ha nem mér 10µF alatt, akkor az mire jó? A televizíókban mindig akad 1µF kiszáradt kondi, melyet cserélni kell. Nekem van Nippur ESR mérőm, meg egy koppintott is, de azok meg nem mérnek kapacitást . Ördögi kör ez. Olyan kellene, ami tud kapacitást, és ESR-t is áramkörben. Ilyet keresek. A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2012
Szia! Kapacitást nem tudsz áramkörben mérni. Minden egyéb alkatrész befolyásolja a mérést.
Szia!
Megnéztem 1u-150000µF-ig mér (0-12Ohm)! Tehát azt tudja ami neked kell! Bár az nem így nézett ki, hanem egy aluminium dobozba volt (régebbi verzió), így nem vagyok bíztos benne, hogy ő az! Leiszt Jani
Bár azt hiszem ez nem egészen korrekt, de a termék adatlapja!
ESR mérő. A legtöbb hiba okozója a készülékekben a kiszáradt, kapacitásszegény elektrolit kondenzátor. Ezzel a műszerrel egyedülálló módon nem csak a kondenzátor ekvivalens soros ellenállását -ESR- hanem a kapacitását is meg tudjuk mérni. Bár egy elkó esetében az ESR érték a fontosabb, de nem árt, ha látjuk a kapacitását is.Ez a műszer egyszerre méri mindkettőt. A mérés polaritás független. Legnagyobb előnye, hogy nem kell a mérendő alkatrészt kiépíteni, áramkörön belül is tud mérni. Ez pld. SMD alkatrész esetében nagy előnyt jelent. A felső sorban a kapacitást, alatta az ESR értékét olvashatjuk le. A mért érték valós ellenállás,ezért műszerünk milliohm mérésére is használható. Kapcsolóüzemű tápegységek,PC alaplapok, TV készülékek, monitorok javításához nélkülözhetetlen. Méréshatár: 1µF- 150000 µF-ig. ESR: 0-12 Ohm. Kis méret, (145x85x25mm. Súly: 21,5dkg.) kis fogyasztás, (25 mA) 45 fokban döntött LCD kijelző a kényelmesebb használathoz. Telepről és hálózatról is működik! (A hálózati adapter nem tartozék. Bármilyen 9V-os DC hálózati adapter jó hozzá, de rendelhető a webáruházunkban adapter is.)
No, ennek az elve érdekelne. Főleg az, hogy hogyan veszi ki a párhuzamos alkatrészeket a kapacitás mérésekkor. Bár végülis az a hiba nem lehet jelentős nagy kapacitások esetén.
Maga az álom lenne egy ilyen készülék! Ami egyszerre mér in circuit kapacitást, és ESR-t !!
Ez lehetne az LCM4... P István mit szólsz hozzá?
Szia!
Ez méri, és ráadásul PIC-es! De szeintem István ismeri az áramkört! Leiszt Jani
Annyira nem rajongok a PIC-ekért inkább a automotiv minősítéssel rendelkező AVR..
Jól jönne a műszerparba egy olyan készülék ami mindenféle tuningolt mérőkábel nélkül mér áramkörben egyszerre kapacitást és ESR-t, emelett tudja mindazt amit az LCM3.. Az én LCM3-omban már megoldottam hogy csak a banándugót keljen átdugni az in circuit mérésmódhoz, de ugye úgy nem indítható a készülék.. mindig ki kell húzni meg visszadugni.
Szia!
Kinek a pap, kinek a papné!
Gondolom *
*Törölve! A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2012
Szervusz János!
Nem ismerem, de érdekel (az eredeti forrás még inkább), épp most szereztem négyvezetékes méréshez Kelvin csipeszt! Üdv. István
Ha lesz is az LCM3-nak folytatása, az egész más jellegű lesz! Inkább a hobbi igényekre koncentrálnék.
Üdvözöllek!
Email ment! Leiszt Jani
Üdvözöllek!
Sok százat találsz, ez is egy jól sikerült, csak még kicsi a fórum, így nehéz belelátni! Ahogy utána néztem az alkatrészek jó része igen macerás! Nálunk nem igazán kapható! A Farnell-t is belevettem! Leiszt Jani |
Bejelentkezés
Hirdetés |