Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Köszi, de akárhogy írom be a típust, vagy a 10 jegyű számot, semmi találatot nem ad, kipróbáltam több géppel is. Mit rontottam el?
Nagy vagy, hát 5-6 féleképpen be kellett írni, mire elfogadta!
Köszi még egyszer!
Köszönöm. És ez van annyira kemény, hogy használható kerámiához, esetleg porcelánhoz?
Elvileg. A Kenedys csempefűrészekben is ilyesmi van..
Köszi! Beszerzek egyet. Van itt egy nagyon jó barkácsbolt, most már tudom hogy mit keressek.
Sziasztok!
Gyarapodot a műhelyem két dologgal.Egyik egy kis mindrill melye eddig motornélkül volt,most Nagy hoho Feri barátom segítségével felújítotuk.A másik egy szerzemény Tel-Mes gyártmányu szigetelésellenállás mérő.Tipusa:Tr2216 A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2012
Sajnos vagy én nem értek hozzá,vagy nem lehet képeket most feltölteni!?
A Tel-Mes-t láttam szép és hasznos műszer.
Szia!
Így csináltam de nem sikerült,mindíg az írta közben,hogy automatikus mentés,meg feltöltés közbeni hiba.
Sziasztok!
Ma voltam az egyik áruházban és lám mire akadtam!Nem egy narex minőség de nekem a műhelyben pont elég lesz!
Szia!
Sértődés nélkül mondom "vaktyúk"is talál szemet!
Nálunk mindennapos használatban vannak egy éve, és bírják a gyűrődést ugyanúgy mint a márkásabb (és négyszer annyiba kerülő) készleteink. Én itthon külön tartok egy készletet műanyagra, és fémre (a lépcsős fúrókból).
Halihó!
Melyik áruház volt ez, ha nem titok és mennyit kóstált a lépcsős fúró?
Aldi-ban volt 3990-ért/doboz szerintem annyit megért, nekem is hoztak a céghez lépcsőst fú milyen jó márka stb.
És lemezszekrény fúrásánál pedig lassú fordulaton a végén már elő kellett neki fúrni. Szóval nekem elég!És lehet megyek veszek a lépcsősből egy dobozzal tertalékba ki tudja mikor találok,no meg ennyiért?
Persze, ennyit simán megér. Köszönöm a választ és sok jó fúrogatást kívánok neked vele!
Sziasztok!
Van egy asztali fúróm. A hagyományos, kínai téma. A gondom az volt vele, hogy iszonyat zörgött, de nem a hátsó hajtó rész, hanem elől (az orsónál? ). Ha viszont leterheltem, fúrtam vele, akkor elcsendesedett. Azt figyeltem meg, hogy ha lefogom a tokmányt és felül mozgatom a tárcsát, akkor kis kottyanása van neki. Ez a kottyanás megvan még az újak esetében is? Szétszedtem, egy négyszög tengely csatlakozik a tárcsa tengelyébe. Itt kottyan. Mivel full száraz volt, gondoltam bezsírzom, de csak olyan zsír volt itthon, amit ütvefúróhoz kaptam. Bekentem a fogasléc részt is. Eléggé elcsendesedett a jószág. Szerintetek meddig bírja így? A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2012
Az un. barkács kategória illesztései ilyenek. Nem precíziós munkára lettek kialakítva.(négyszögtengely a bordás helyett böee...)
Próbálj régi magyar, vagy keletnémet gyártmányhoz hozzájutni, azok a mai napig kiváló minőséget adnak, és értékarányban verik a mostaniakat.
Szia!
Nekem ugyanilyen van, ugyanez a helyzet, ugyanígy zörög, ugyanígy bezsíroztam. Nekem azóta is megy, semmi baja, végül is mi lenne? Tényleg nem egy precíziós darab, de szerencsére a tokmány csapágya azért nem rossz és nem engedi át az ütést. Még annyi tehetsz, hogy a bal oldalon van egy menetes rúd, amivel állítani lehet függőlegesen a két végállást, ha ezen lejjebb állítod be a felső határt, akkor nem fog annyia zörögni. Üdv, Ballage
Ha korlátlanul van pénzed, akkor lehet hogy ékszíjjat sem ártana cserélni.
Nekem amikor elsőként bekapcsoltam, majdnem leugrott az asztalról. Pedig csak a szíj volt tojás alakban megkövülve (gyári állapotban!)
Én utánam kulcskészletet hajítottak az aldiból. Az is valami 3000 volt a 6-22es készlet. Itthonra bőven jó lesz.
Ezzel az "áruházi" asztali fúróval én is ugyan így jártam. Az utóbbi időben csörög rendesen, lassan már azt hiszem hogy mindjárt felszáll. Majd bezsírozom , hátha nekem is elcsendesedik. De más bajom nincs vele, én nyákot is ezzel szoktam fúrni. 0,8as fúrónál még nincs észrevehető pontatlanság. Jó, nem egy proxxon, de a célnak megfelel. Na és a sok kínai után egy kis minőség. A hetekben beszereztem pár unior szerszámot is. Igazából fogókért mentem, de nem bírtam ellenállni a többinek sem Remélem ez a csípőfogó már bírni fogja és egy hónap után nem úgy kell tépni a vezetéket vele.
Köszönöm a válaszokat!
S hol kapok ilyen szíjat? Autósboltban?
Csapágybolt, csavarbolt olcsóbb az autósboltnál.
Meg vidd el a régit, hogy tudják milyen kell.
Persze azért nem biztos hogy neked is ki kell cserélni, csak mert én így jártam...
Ha nem drága, mondjuk 1k alatt megúszom, akkor miért ne.
Mondjuk az egész gép 7k volt, szerencsémre...
Sziasztok!
Einhell BT-BD 501 OSZLOPOS FÚRÓ van valakinek? Találtam egyet jó áron és az érdekelne, ennek ugyanolyan négyszögtengelyes-e a meghajtása a tokmánynak? Mert akkor felejtős.
Ahogy ma figyelgettem, a motor eléggé rázkódik. Ez normális? Önmagában is, ha nincs rajta a szíj, eléggé rázza magát. Ha a tengelyhez tettem óvatosan érintőre egy csavarnyúzót, akkor azon is észrevenni, hogy elkezdi ütni.
Teendő?
Na ilyenekben nyilvánul meg a silány minöség. Ezért kerül annyiba a minöségi darab. Meg még sok más miatt is.
Szerinted?
Úgy kérdezel tőlem mintha én lennék itt az oszlopos fúrók szakértője. Pedig de szeretném ha nekem is akkora lenne mint a Szamócáé Én egyébként jól lecsavaroztam a jó nehéz asztalra (van rá gyárilag lyuk az fúró állványán). Nekem nem csak a motor oldali ékszíjtárcsa üt, hanem a másik is. Nem is kell hozzá csavarhúzót érinteni hogy halljam, mert belever a lemezfedélbe A motor meg nem csak ugrál, de melegszik is mint a fene... A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |