Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató probléma
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
arra "hú milyen henger"- re vigyázni kell nehogy megsérüljön, de a szétszedésben- összerakásban nem nagyon tudok segíteni ezt a kollégám csinálja egy külső műhelyben és mivel igen poros ez a művelet hiúságom "tiltja" hogy részt vegyek nő létemre ebben
![]() ![]() ha nem boldogulsz azért írj de csak majd ha már melózunk akkor tudok a kollégától kérdezni jövő héten. Ja egy javaslat olyan helyen szedd szét ahol nem baj ha toner poros lesz minden és könnyű a takarítás! a neten úgy láttam hogy BP-en már 2200,-Ft+Áfa áron megtöltik a te kazidat, persze ez csak akkor kifizetődő ha Pesti vagy ![]()
Tolna megyei vagyok. Youtubon találtam egy ugyan ilyen tonerre videót a szétszedésről megpucolásról feltöltésről. Szét is szedtem megpucoltam volt por rendesen a sarkokban. Valamicske por még van benne de nem sok majd hétfőn veszek hozzá. Hát igen szobában nem a legjobb választás volt a szétszedés, de szerencsére a parkettáről könynne feljön. Bár hogy a porszívó szűrőjét hogy pucolom ki... Matt fekete az egész tartály
![]()
És NE forró vízzel mossál utána kezet, csatlakoznél Julcsikához
![]() A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2012
Igen még ráég
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2012
Ó ha tudtam volna hogy te is Tolna megyei vagy sokkal- sokkal többet segítek neked
![]() ![]()
No akkor nem mondok ismeretlen települést ha azt mondom Bonyhádon lakok.
hát akkor szomszéd vagy, én Szekszárdi
![]() ![]()
Nemtudom. Majd körbemegyek és meglátom. Domynál mbm-be ,van Canon nyomtatós bolt. Valahol csak lesz.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2012
ez egy szekszárdi, ha esetleg átjössz vagy ha nálatok drágább: http://www.inkdesign.hu/
Minden nap járok Szekszárdra iskolába
![]()
Mennyibe van egy ilyen lehúzókés?A fotón nem tudom látszik e de fölötte vagy alatta van a fényhengernek?Illetve ha nem ez akkor még mi okozhatja ezt a hibát hogy rajtamarad a festék?Mert viszi rá a papírra így a másolat megvan de teljesen fekete.
1-2 ezer, nem vészes, ha jó a dob akkor érdemes rááldozni.
Más hibát nem nagyon tudok elképzelni ami ezt eredményezi. Ha megveszed, és szétszeded a dobegységet, akkor látni fogod hova kerül, egyébként ennél oldalt van, mindig a töltés előtt van a blade. Üdv
Sziasztok!
Régen jártam erre, mert jó darabig nem foglalkoztam a nyomtatómmal. Feladtam a javításra tett próbálkozásaimat, egészen mostanáig. Az ok, hogy megint elővettem, hogy sikerült olcsón szereznem tonert hozzá, ugyanis meg voltam győződve róla, hogy azért nyomtat üres lapokat, mert rossz tonert kaptam utántöltéskor. Nos az új tonerrel sem nyomtatott és ez már felettébb gyanússá tette az esetet. Szétszedtem mint foxi a lábtörlőt, és el kezdtem tesztelgetni, nézegetni, aztán egyik nyomtatási próba közben belevilágítottam egy erős lámpával, hogy jobban szemügyre vegyek valamit, erre kijött egy tök fekete oldal. A tonert ezzel ki is zártam a gyanúsítottak listájáról ![]() Kiderült, hogy letört egy kis pöcök arról a fedélről, amit toner cserekor nyitogat az ember, és arra volt hivatott, hogy felemeljen egy fém lemezt a lézer szkenner előtt. A mechanikai problémát elhárítva működik a nyomtatóm ![]() Azért azt mondanom sem kell, hogy nagyot csaptam a homlokomra, amikor rájöttem mi a baj ![]() Gondoltam megosztom veletek, kinek okulásképp, kinek meg csak úgy egy kis derülésre okot adván. Üdv mindenkinek!
Jó, hogy ilyen egyszerű (nem zsebbenyúlós) hibád volt
![]() Egyébként ez valami hülye biztonsági előírás asztali nyomtatóknál, hogy nyitott fedét/kivett toner esetén egy retesz a lézer elé kerül. Ez a megoldás több bosszúságot okoz mint az a minimális esély, hogy valaki belenézzen a lézerbe ![]()
Másfelől a bosszúságon lehet mérgelődni, majd később nevetni, a vak szemen viszont egy életen át lehet sírdogálni. Ki ne vegye senki onnan azt reteszt, mert elég ha egyszer csinál bajt!!!
Szervusz!
A vastag fekete csík megjelenését a törlőlamella hibája okozza , régi készülékeknél ez gyakori . Le szabad törölni egy nagyon puha törlővel (mikrofiber) és ha nagyon mély karcolások jelennek meg ez kopott fényhengerre utaló jelek . De szerintem a törlőlamella cseréjével kell kezdeni ha nem szünik meg a hiba akkor fényhengert is ki kell cserélni . Ez a típus 15 évnél idősebb ! Üdv!
Rendben köszi !És azt honnan tudom hogy jó a dob?Abból hogy meg van e a másolat?Mert az meg van csak fekete mint az íccaka. Egyébként mindent csinál úgy ahogy kell.Néha kiirja hogy elakad a papir(nagyon ritkán irja) természetesen nem akadt el kikapcsol meg vissz és már jó is.
Látszik a fotódból
![]()
Samsungban még nem láttam soha ilyen reteszt de a HP szereti bele rakni .
Ricoh gépekben is van. A kisebbekben legalábbis, amiket egy ember egymaga még megemel
![]()
Van, sajnos, ha nem tolod be a tonert a helyére sc10X hibakód és lehet gondolkozni mitől van, mert szólni nem fog.
A kar résénél meg frankón bemegy a por a lézeregységbe, félnapos meló szétszedni. Ezért is írtam, hogy tök felesleges, de meg lettem szólva, hogy biztonsági megoldás : ![]()
Ne vedd magadra! Csak azért figyelmeztettem a nagyérdeműt, mert még esetleg valaki megnézi hogy miért nem piros a lézer..
A Ricoh-t nem nagyon ismerem de Sharpba és Canonba még nem láttam persze ezek nagy A/3 as gépek . Kissebb Canonba talán az iR1530asban van de a többinél nem rémlik hogy lenne.
IR 1600-ba is van, pont a héten takarítottam 1-nek a lézeregységét.
Sziasztok! A csatolt képeken látható hibát mi okozhatja? A scanner biztosan jó, mert másik nyomtatóval készült doksik ugyanilyen módon (felbontás, formátum, stb azonos) bescannelve normálisak. Samsung SCX-4623F (vagy hasonló) a nyomtató.
Szerintem egyszer a festéktakarékos üzemmód be van kapcsolva, másfelől a szöveg lehet hogy bitképként van továbbítva a nyomtatónak. Legalábbis a második kép nekem erre utal. Az elsőről lehet hogy többet tudnék, ha egész alakos kép lenne. Feltételezem ott üresnek kellene lennie a lapnak..
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2012
másfelől a szöveg lehet hogy bitképként van továbbítva a nyomtatónak
Nem hinném, bár nem zárom ki. Bescanneltem egy - aláírt - lapot PDF-be egy CanoScan Lide 25-el, majd elküldtem e-mailben a főnökasszonyomnak. Ha ő nyomtatta ki a Samsung-on, akkor olyan, mint a mellékelt képen, ha én az itthoni HP 1018-on, akkor normális. Ebből gondoltam, hogy a nyomtatóval van gond. Ő biztosan nem állította át, hogy bitmap-ként nyomtassa ki a PDF-et. Azt állítja, hogy amiket nyomtat számlákat a megbízóink felé, azok is ilyenek. Feltételezem ott üresnek kellene lennie a lapnak.. Igen, ez a lap felső margója, de az egész lap ilyen mintás. Ez kb a teljes szélessége egy A4-es oldalnak, és kb olyan magas, mint a felső margó. Bocs, de szerződést nem szívesen tennék fel, azért van csak ez az üres rész. A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2012
Ez érthető. Ismétlődés van?
Idézet: „Ebből gondoltam, hogy a nyomtatóval van gond” Vagy a számítógép driverével, amire rá van kötve. Én azért megnézném ezt a lehetőséget is. Továbbá esetleg közelebb visz a megoldáshoz, ha vezérlőpultból nyomtatsz vele egy tesztoldalt. Azt akár már be is scannelheted. De leghamarabb nyomtatnék a samuval egy konfig lapot, ez megerősíti, vagy kizárja a kazetta gyanúját. |
Bejelentkezés
Hirdetés |