Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Alkatrész ajánlás, avagy: Milyen alkatrész lenne jó ehhez?
Témaindító: dB_Thunder, idő: Okt 17, 2007
Témakörök:
Ezt a topikot azért nyitottam, mert rendszeresen belefutok abba a problémába, hogy a saját fejlesztésű, vagy utánépített áramkörökbe kell egy bizonyos paraméterekkel bíró alkatrész. És mivel a fejemben nincsen alkatrészkatalógus, ezért kissé hoszadalmas megtalálnom a megfelelő tipust, figyelve a beszerezhetőségre is.
Szeretném +építeni a következő SWR mérőt : Bővebben: Link úgy hogy 2,4 és az 5GHz-es tartományban is megfelelően működjön. Szeretnék kérni tőletek olyan dióda tipusokat, ami nevetve bírja az 5GHz-et, és beszezhető Szegeden. Előre is köszönöm a hozzászólásokat !
Szia,.. Van egy kis gond a linkel,..
Nekem pedig bejön...
Az egész oldal linkje ahol a kép található. És ha ez sem menne : http://ludens.cl/Electron/swr/swr.html
Na mostmar muxik, valoszinu h az elobb az a *.gif kiterjesztes volt a bibi, de ez nem idetartozik,.. Szoval csak azet nem lehet tudni mit lehet nalatok kapni es mit nem,.. Dioda pedig kerul a googlin csak az nem kerul h te kapce vagy nem,..
Koszi a segitseget bar en is par eve mar h az alldatasheetrol nezem az adatlapokat cska ezzel meg nem oldottuk meg kollegank problemajat; ami az h dioda kell neki ami megtalalhato Szegeden,.. Azt mi honnan tudnank h otta mi talalhato meg?,..
Szegeden a RET és a Szatelit üzleteket ismerem.
A RET-nél néztem BAT 18-ast csak még azt nem sikerült kiderítenem, hogy bírja-e bőségesen az 5 Gigát...
Neeem birja, az infoim szerint, csak ~200Mhz -et,.. ;o((
helosztok
nekem is lenne egy ilyen kérdésem, szükségem lenne egy olyan tranyóra amivel tudok szabályozni DC 350v-ot meg kb 40Watt-ot már találtam egy-két jelöltet(30), de nekem az is szempont hogy lineárisan lehessen szabályozni. Gondolom ide a triak nem jó a lineáris szabályzás miatt, vagy mégis? esetleg ötletek? köszi
DC-re triac nem használható. A kérdés, hogy mettől-meddig akarod szabályozni a feszt a 40W-os terhelésen?
Esetleg PWM?
Próbálj szerezni pl. HSMS-282x (2820, stb. ) típusokat.
Különböző felhasználásokban 6 GHz-ig is mennek. Azt viszont kétlem, hogy az idézett link alapján az SWR-mérőt megcsinálod. Ezeken a frekiken már tápvonallal megy csak a téma - keress olyan tervező progit is hozzá. Ezen van a bukta....
Pwm -be azért nem mertem belevágni, mert annyi kapcsolás van, nem tudtam elyik lenne jó nekem., esetleg tudsz ajánlani egy kapcs.rajzot ?
amúgy egy sima 40w -os fényfűzérről lenne szó, és kb 0-250v -ig kellene szabályozni ( előbb azért írtam többet mert ugye nem árt egy kis pluszt is rászámolni). Tulajdonképpen még az AC is megoldható ( inverterről menne) ekkor már szóba jöhet a triak nem? vagy azzal nem lehet lineárisan szabályozni? ( ráküldök az optora 1,5v-ot akkor csak 50% fényerő, és ahogy növelem egy kis kapcsolással az optora jutó feszt úgy lesz 100% fényerő stb...)
Ne félj a pwm-től ebben az alkalmazásban... nem kényes a relatív kicsi induktív összetevő ( vezetékek) miatt - a kapcsoló eszköz vagy nagyfesz tranyó (sorvégtranyó), vagy FET, ~600 voltos ... pár kHz-en semmi gond.
Hali!
Lenne egy autóerősítőm amibe a gyári végfoktranyók a következők TIP41C, és TIP42C, és már volt benne egy pár cserélve, és BD243, és BD244 van benne! Viszont a panel úgy van kialakítva hogy a TO-220 lábkiosztásnak is és az SOT-93-asnak is ki van alakítva a furat! Így a kissebb és a nagyobb tranyó is belemegy! A kérdésem az lenne, hogy a benne lévő tranyók helyett lehet-e nagyobbat beletenni??? Aki tud helyetessítőt kérem segítsen!
Ezt most lehetne kicsit világosabban is, mert íg nem vágom mit lehet mi helyett, és hogy ezekkel a nagyobb tranyókkal működni fog-e az erösítő!?
Ezt kérdezted, nem?
A 245-246 "erősebb", a 249-250 méginkább. Nézd meg az adatlapjukat és hasonlítsd össze... Miért nem menne velük a cucc, ha a 243-244 vitte valameddig? Itt keresd
... de itt is van "katalógus" a "Fórum"-tól 3-mal balra.
A B-s jobb, a C-t nézd meg, hogy bétára jobb-e... (katalógus).
Különben mindegy, mert a tápod úgysem magas , remélem. Elég a B-s.
Akkor összeségében mindegy melyiket tezsem bele mert mindeképp nagyobb lesz a terhelés amit elbír mint a régivel!
Amúgy nemtudsz valami online shopot ahol lehet iylen alkatrészeket rendelni?
Csak a tápfeszed a kérdés különben .
Ha beírod a google-be a tranyótípust, biztos feldob pár kft-t.
Már lárom is az adatlapon, hogy a BD249-nél a betűk függvényébe változik a fesz 55 és 115 volt közt! Nemhinném hogy egy autós erősítőben nagyon megfordulnak 50-100 voltok! De sztm C-set fogok majd kapni a boltban!
Azt tudnod kellene, hogy az erősítőd konkrétan miről megy.... csak a 12 voltról vagy van benn inverter, 2 x akárhány volt. A C-s biztos elég, hi.........
Akkor a TIP tranyó is!
Király!!! Akkor meg is rendelem a cuccot! Azt kicseréle mind a 4 pár tranyót az erölködőbe, mert nemakarom, hogy újra behaljon nekem! Amúgy miben fog jelentkezni a változás? Kevésbé fog melegedni?
A melegedés ezek után CSAK a hűtés milyenségétől függ, ill. a terheléstől - ezek tovább bírják az esetleges "durva" beállítást, üzemet is...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |