Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv! Van egy MOVE okos mobilom, sokszor kiakad. Most is ezt tette és csak úgy lehetett helyre rázni, hogy az akkut kiszedtem. De most nem működik minden gomb funkciója pl, a telefonkönyvnél a keresés nem jön be. A főgomba sem reagál..Tudna valaki tanácsot adni?
Üdv: Pekkala
Az "okos mobil" kifejezés mit takar? Android, WinMobile, valami más?
Általában egy Hard reset helyrebillenti a dolgot. Előtte viszont mindent le kell(ene) menteni róla.
Sziasztok
Szükségem lenne egy kis segítségre. Van egy sony ericson xperia x10 telefonom. A hiba az lenne,hogy nem veszi a töltést, amikor külön csak az akut töltüttük,akkor feltöltötte maximálisan.Amikor rádugtuk az usb-t a telefonra akkor nem vette be a töltést,és lement 1%ra a telefon és utánna pedig kikapcsolt.Azóta se lehet tölteni se usb-n keresztül se töltővel. A segítséget előre is köszönöm. Residend
Lehet, hogy a csatlakozó forrasztása engedett el. Hallottam már ilyen hibáról ennél a készüléknél.
azt már megnéztük és nem az mert a led is visszajelez
Androidos telefonnál az op.rendszer vezérli a töltést.
Akku nélkül a töltőre dugva be lehet kapcsolni? Ha igen, akkor a rendszer felállása után kell visszatenni az akkut. Ha nem megy, akkor ki kell venni és pár másodpercre "be kell bikázni" az akkut egy labortápról, és úgy kell megpróbálni bekapcsolni, hogy a töltőre van csatlakoztatva, és újra a helyén van az akku. A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2012
Sziasztok
Olyan gyors kérdésem lenne, hogy szeretnék venni egy Android 4 telefont, de nem tud magyarul.Az eladó szerint csak megfelelő alkalmazást kell rátölteni.Igaz ez, és hol találok olyan alkalmazást? Köszönöm a választ Üdv: Csupasz ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2012
Ez a WindowsMobile idején még tényleg így volt, a Windows csak angolul tudott, és külön programmal kellett neki "megtanítani" az egyéb nyelveket.
Android esetében külön alkalmazásról nem tudok, amivel "magyarítani" (de utálatos szó) lehetne. Legjobb tudomásom szerint a ROM tartalmazza a nyelvi fájlokat is.
Szia. Androidos készüléket magyarítani a ROM bővítésével lehet, amihez először is rootolni kell a készüléket. Utána egy ún. custom recovery programot kell telepíteni, amivel a magyarítás elvégezhető - ha a nyelvi csomag az adott készülékhez rendelkezésre áll.. Ha viszont beéred magyar billentyűzettel, az garmadával tölthető le a netről, telepíthető alkalmazás formájában.
![]()
Sziasztok
Vettem egy egy sony xperia u-t. Megpróbáltam frissíteni a programmal,úgy ahogy youtubon is mutatték,ment is minden rendben a feléig,aztán megszakadt a frissítés szarakodott az usb ilyenek. Azóta nemlehet bekapcsolni a telefont.Milyen programmal tudnék belépni az operációs rendszerbe. Előre is köszi a választ
Köszönöm a választ, androidos a telefon, reseteltem és helyreállt a lelki egyensúlya. Mégegyszer kösz: Pekkala
Szia!
Talán még nem késői a válasz. Xperia X10 mini, lemerült, utána töltőre dugva csak pirosan villogott a led. Gondolom nálad is ez van. Probáltam az aksit is bebikázni, de nem igazán volt hajlandó felvenni a töltést. Rendeltem egy másik aksit, ami még nem ért ide. Azóta tök véletlen sikerült a sz@r aksival elindítani, de pl. a link2sd progi csoportos sd kártya linkelésétől már teljesen leállt a telo. A megnövekedett proci terhelés miatt megnőtt áramfelvételt már nem tudta kielégíteni. Sztem nálad is aksi csere lesz. Kérdés, hogy ezt megelőzően volt e arra utaló jel, hogy az aksi haldoklik?
Szia!
A telefonod most jelenleg tégla? Vagyi ha bekapcsolod se kép se hang?Töltőre dugva sem csinál semmit? PC-re kötve a bekapcsolás pillanatában az eszközkezelőben sem jelenik meg semmi? Ha így van jó esélyed van rá, hogy sajna csak szervíz fog tudni segíteni.
Sziasztok!
Nagy bánatomra, így, hogy 3 éves lett a Sony Ericsson U10i Aino-m, már eljutottam vele 3 hibáig... Először a kobakján a nyomógomb veszített a kattanásosságából, és érintőkapcsoló lett belőle (gondolom belül széthullott kicsit) Azután a töltő-fülhallgató csatija kezdett rosszalkodni, csak kitámasztva töltött a dokkolón... És tegnapra megjött a mumus: teljesen felnyitva, elmegy a kép, kicsit visszahúzva megjön, és akkor még jó egy darabig. Ez volt tegnap, mára jojóznom kellett vele, hogy legyen kép, kinyitott állapotban is! Ez lenne a tipikus szalagkábel törés első jele? Most jön a kérdés: honnan, és milyet érdemes bele rendelni, mert e-bay-en, Vaterán is 3-5 ezer körül vannak, de vajon bírják majd? Nehéz-e kicserélni, ha fel vagyok fegyverkezve 5-ös torx-ig? Vagy kénytelen vagyok elvinni mobil szervízbe? Válaszaitokat előre is köszönöm! Pityu
Hali!
Ez bizony nagyon úgy néz ki... Hogy nehéz-e kicserélni, az sok mindentől függ, legfőképpen tőled. ![]() Bár nekem még nem volt ilyen a kezemben, de biztos nem vinném szervizbe. Ha veszel, szerintem nem is annyira az ár a lényeg, hanem hogy megbízható legyen az eladó.
sziasztok.Tudna nekem valaki segíteni?Van egy Samsung Monte telefonom,szofverfrissítést csináltam rajta,közben kiírt valami hibát,és most nem tudom bekapcsolni a telót,még download módban sem.Mi lehet a baja?(az akksi fel volt töltve)itthon tudok-e rá teljes szoftvert rakni?
Köszi.
Sziasztok!
Egy kapcsolási rajzra lenne szükségem Samsung Galaxy Mini telefonhoz. Sajnos valaki kókány módon leszedte a hangerőgombokat az alaplapról és az egyiknél olyan jól, hogy a forrszem is leszakadt. Jó lenne megkeresni, hogy hová ment és átvezetékelni. Sajnos rajz hiányában elég nehéz lenne. Találtam egy szerviz doksit, ott vannak rajz részletek, de a nyomógombokra nem térnek ki és az nincs benne sajnos.
Hello.
Nem fog menni, ha a bootloadert is törölted, akkor onnan már csak JTAG-al lehet feléleszteni, a szerviz-érintkezőkön keresztül valamelyik terminal programmal. De ilyet otthoni körülmények között nem nagyon lehet.
Samut nem ismerem, de nem próbáltad pár percre kivenni az aksit?
Nokiánál egyszer nekem is volt hasonló gondom, de az aksikivétel segített.
Sziasztok!
Tudna valaki nekem néhány címet adni, ahonnan free alkalmazásokat tudnék letölteni Sony Xperiára (Android)? Olyan érdekelne, hogy nagy óra, akkuszintjelző,szótár, irodai programok. Köszönöm a segítséget. Üdv: Csupasz ![]()
A Play áruház (ex Market) miért nem jó?
Ott is van rengeteg ingyenes cucc ![]() Egyébként én még a Play-ről leszedett cuccban is fogtam lovacskát (trójait), de a többi ilyen oldalon jóval több van...
Szia.
Google play, vagy ahogy régebben hívták android market. Csak egy Gmailes email cím kell hozzá. Telefonon rajta van gyárilag.
Üdvözlök minden kedves mobil javítóst és fórumozót.
A következő problémával fordulok hozzátok,adott egy motorola defy,és egy előző gazda aki ne kérdezzétek hogyan,letörte a telefonáláskor használatos smd mikrofont. Hát végül elmentem egy műszerész ismerőshöz samsung gyárba volt javítós,adott egy két forrasztási segédanyagot amivel sikerült is fölrakni egy zte blade mikrofonját annak ugyanolyan láb elrendezése volt mint a defy mikrofonjának kis smd 6 lábbal mind a hat a mikrofon alatt...... Forrasztás sikerült,de sajna a másik fél csak égtelen nagy recsegést sercegést hal. Megelégeltem leszedtem róla vissza. Elvileg a 6 forrasztási helyből 3 csak vak láb fogatási pont van egy test meg van még kettő ami ellenálásokon keresztül megy tovább. Na most végszükség esetén már ott tartottam mivel olyan motorola mikrofont sehol sem lehet kapni mint ami van gyárilag,hogy vezetékkel headsetnek a mikijét bekötöttem,de annak csak két lába van. Mindegyik varrációit pobálva néztem és hiba ugyanaz csak recseg égtelenül hang nem hallatszik. Jelenleg szétszedve van a telefon egyébként mindene tökéletes úgyhogy nagyon sajnálom headsetjével tökéletesen működik,csak hát így se nem túl jó használni se eladni nem tudom. Amit várnék az az hogy legalább valaki felsötétítsen mi a francnak kell neki 3 láb a legtöbb teló mikrofonnak elég 2 vezeték azt csá olyan mikrofonom van is dögivel. Az nem segítség hogy vigyem be szervizbe mert már 2 telómat b.szták el Á hibát javították utána lett B hiba ami Á hiba javítása miatt let benne és nem utolsó sorban anyagi szempontja is van és nincs "kedvem" fizetni 10 rongyot de már több fölösleges forrasztást sem akarok,mert még most épek a szemek,de ha így haladok nem sokáig. A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2012
Illetve egy másik kérdés,huawi u8800-as telefon orzságba alig van aksit termséeztesen nekpani csak úgy.. a telefon teljesen halotként ekrült hozzám, aksi alatt nem volt elszineződve a beázást jelző pötty aksira rámértem kereken 0v-volt benne... bele tettem azaz bkötöttem rá egy másik huawi u8500-az aksiját annak oylan a lábkiosztása csak fizikailag ksiebb is sziegtelőszallaggak szaksezrűen belefogadtam a telefon el is indult azonban kapásból töltést érzékelt a kozmoszból...mert nem volt rádugva semmire! Szóval ezt csinálja recovery már volt de semmi,csak tölöt és tölt és közbe mégis merül és melegszik is egy pontba a teló. SZétszedtem tötőnél oxidácó volt azt hittem most megoldódott minden bajom. Hát nem alkohol semmi kis folysztószerrel és hőlégfúvóval újraforsztottam hátha vmit nem veszek észre nagyító alatt,esztétikailag szép lett,de a jelenség uagynez. Gyári aksit nem találok hozzá,viszont érdekesség ha a középső figyelő lábat nem kötöm rá akkor nem jön elő az automata töltés magától és úgy nem is melegszik nem is merül de töltést így meg nem érzékeli. ötlet valakinek? Műszer nem mutat zárlatot a középső és a szélső lábak közt.
Várom az ötleteket a napokba kb 25gsm boltba jártm nagyba kicsibe vidékibe törökbe szolgáltatoknál akku sehol nincs. Még csak kipróbálás elejéig sem volt,lábam lejártam meg jó pár bkv jegyet mindhiába. De már nem is érdekelne csak tudnám biztosra aksi baj-e mert akkor külföldről rendeltetek.
Lehet, hogy digitális mikrofon, mint a nokiákon. 1 GND 1 CLK és 1 Data lába van...?
De rajz nélkül ez csak tipp. Illetve kíváncsi volnék, mivel forrasztottad? Hőlég? Membrán nem sérült? Nem szeretik a nagy meleget... A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2012
SZia
Ennyit tudok a mikrofonról ami gyárilag benne van:Bővebben: Link Szerencsére a nyák másik oldalán tehát nem a forrasztás felőli oldalon,semmi nincs,így abból az irányból egy 3mm-es keresztmetszetű csővel hőlégfúvóval melegítettem,túloldalt meg motorola által gyártott fogyasztószert tetem kb 3-5 sec alatt rá is ült az alkatrész csipesszel fogtam a házat gondoltam ezáltal elvezetem róla a hőt vmennyire. Nem hiszem hogy a mikrofon ment volna tönkre,ez a digitális mikrofon meg akkor úgy működne hogy kell neki táp meg van ami külön a hangot viszi? Ha lenne rajzom akkor én is könnyebben boldogulnék,mert legalább tudnám milyen mikrofonnal ne próbálkozzak. Egyébként azzal is amit ráettem ami a zte mikije volt és lábkiosztásba ugyanaz azzal is csak recsegett,meg egy sima headset 2 lábas mikijével is amit rá vezetékeltem.
digit mic cseréhez nem használunk zselét mert belemegy! Az jó hogy a másik oldalról melegítetted ,ha profi vagy akkor a panel szétégetése- és a galván- tönkretétele nélkül le tudod venni a régit és felrakni az újat . 90 százalék hogy a mic ment tönkre ha más nyom nincs.
Sziasztok!
Acatel Ot-708 mobilnak olyan baja van, hogy nem mindig akar reagálni az érintésre. Pontosabban remeg a készülék amikor a kijelzőhöz érek, mégsem teszi a dolgát. Szoftveres problémára gondolok elsősorban, bár azt hozzá kell tennem, nem tudom, hogyan működnek ezek a cuccok. A kalibráláskor rendesen működik, bár a kijelző közepének érintése ilyenkor is bizonytalan kicsit, de azért meg lehet csinálni. Van valami ötletetek mi okozhatja ezt? A válaszokat előre is köszönöm!
Ha remeg, akkor észlelte az érintést, csak kérdés, elég-e az idő? Vagy esetleg nem túl hosszú?
Így, első blikkre szoftveres hibának tűnik
Üdv,
Nokia 6300-asom töltő-csatlakoztatója kezd kifújni. 10-15 perc vacakolás is néha, mire létrejön a kontakt és elkezd tölteni. Azt mondták 5 ezer a csere... van más út, vagy ezt kell választanom? |
Bejelentkezés
Hirdetés |