Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   347 / 1152
(#) agressiv válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Nov 18, 2012 / 1

Hibás a VGA, kár is kínlódni vele. Csak text módban képes üzemelni ami lehet a nálad lévő felbontás, de lehet 720x480 is stb.
(#) tallerkrisztian válasza agressiv hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Köszi a választ!

Első ízben megnéztem a videokártyát másik monitorral (egy ősrégi enyhén képcsöves analóg) azzal jó volt a betöltőkép.

Így arra hajlottam, hogy monitorkábel, de a végén elvetettem.
Miért?:

Három videokártyával is megnéztem a monitoromat és a következő eredmény született:

Nvidia Geforce 3000 - ATI Radeon 9600 Pro (AGP mindkettő!)

Boot felbontás: 640x350
Biosban: 720x400
Windows Xp: 1024x768
VGA mód eng. : 640x480 8 bit

Intel GMA 3100 integrált

Boot: 640x480
Biosban: 640x480
Windows XP: 1024x768
VGA mód: 640x480 8 bit

A problémás v.kari:

Gigabyte Nvidia Geforce 210 512mb

Boot: 640x350
Biosban: 640x350
Windows betöltőcsík (kék): 640x350 !!!
Windows XP : 1024x768
VGA mód eng. :
- monitor szerint 640x350
- Windows szerint: 640x480 4 bit

A másik monitor alapján ami képcsöves, nem lcd azt mondanám, hogy az LCD monitorom a ludas, de a fenti felbontás adatok alapján egyértelműnek látszik, hogy a videokártya szerviz gyanús!!!

Drivert néztem a gyárit ami a telepítő lemezen van és a 306.23 kéznél lévő (akkor) legújabb MAGYAR drivert de mindkettőnél fenn áll a hiba.

D-sub - DVI átalakítót nem merek vakon venni, mert van egy sejtésem, hogy azal is gáz lenne!

Mi a véleményed? ---->SZERVÍZ!
(#) tallerkrisztian válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Üdv.!

Te mit mondasz arra amit agressiv -nek címezve írtam?
(#) _vl_ válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Nézd, ha fogadnom kellett volna az első írásodnál, akkor 90% eséllyel a kártya lett volna a tipp, 9% eséllyel a kábel, 1% eséllyel pedig az, hogy a monitor is meg a kártya is jó, csak nem szeretik egymást.

Az ősrégi analóg monitorral az a gond, hogy az kb. bármilyen jelre ki fog adni valami képet, míg a TFT válogatós. Nincs valami haverodnak valami hasonló kaliberű TFT-je? Mert az értelmesebb teszt lenne. Az analóg monitorod gondolom nem tudja megmondani, hogy mekkora felbontású/hány Hertzes jelet kap...
(#) tallerkrisztian válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Sajnos nincs!

Az kimaradt az előző írásomból, hogy a 3 AGP-s videokártyával az LCD monitort teszteltem!
Valamint azok esetében helyén volt a "kép" tiszta, nem homályos, elcsúszott és még csak nem is szellemképes.

Igaz az analóg régi monitor az nem tudja mondani, mutatni a boot idejű felbontást.
(#) vladcepes hozzászólása Nov 18, 2012 /

Sziasztok! Köszönöm a válaszokat. Üdv.
(#) Szpisti hozzászólása Nov 18, 2012 /

Lassan 3 órája kínlódok az asszony gépén, és nem bírom kipusztítani ezt a mocsok babylon search keresőt a Chrome alól. A Spybot már csökkentett módban kiírtotta látszólag az utolsó írmagját is, mégis makacsul visszalopja magát.
Azt hiszem a következő lépés a Chrome újratelepítése lesz.
Vagy valami tipp még előtte?
(#) tallerkrisztian válasza Szpisti hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Szia! Ne csak a kezdőoldalnál, hanem a keresőmotoroknál is töröld ki!!!

Tudom én is szídom azt is aki kitalálta!!!
(#) belfi2 válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Nov 18, 2012 1 /

Szia!
Nem akarok obszcén lenni! Azt a pár órát töltsd el az asszonnyal ,(legalább jó lesz nektek) és töröld az Opsyst.Ez a szemét úgy be tud ágyazódni hogy csak a teljes rendszer törlése a magoldás.
Remélem nem bántottalak m
(#) Szpisti válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Ehh, nem úgy van az... Azt csak akkor tölthetem el vele, ha már rendberaktam a gépét
Eddig még nem nagyon fogott ki rajtam ilyesmi annyira, hogy Opsyst kellett volna törölnöm, de minden esetre köszönöm az együttérzéseket
Olvasom a neten hogy ahány gép annyi féle szívás van babylon ügyben - de pár tippem még lesz holnap délelőtt.
Azt beszélik a Microsoft Security Ess. elbánik vele, egy pillanatra felteszem azt - majd meglátjuk.
(#) belfi2 válasza Szpisti hozzászólására (») Nov 19, 2012 /

Hali!
Egy másik fórumon is felvetődött már ez a probléma.Kíváncsiságból feltettem.Vesztemre,de azért leírom mit követtem el.Töröltem mind a két böngésző kezdőlapját.IE8-FF.Töröltem a c:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Mozilla rejtett mappát.Így elméletileg egy szűz FF-ot kellene kapni.Végül az is lett,csak a kereső vissza jött.
(#) Szpisti válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 19, 2012 /

Végre sikerült a kis huncuttól megszabadulnom, de elég szívós kis dög az biztos.
Csökketett mód>Spybor&Search > kigyomlált vagy 40 babylon bejegyzést, na meg a facemood disznóságokat.
A neten sokhelyütt leírt módon a Chrome beállításoknál kereső kiegészítések tiltása.
Msconfigban az automatikusan induló programokban Facemoods és babylon search tiltása.
Előtte persze Program filesben a telepített könyvtáraik teljes likvidálása.
Mozillában még a Dok&settings......Mozilla/ffox/Pref../prefs fájl szerkesztése> minden babylon és facemoods nevű bejegyzés törlése.
Mindezek után ccleanerben a registry takatítása.
No innentől kezdve megszeppent úgy tűnik, mert immár a gép és a böngészők sokadik restartja után sem tért vissza.
Hogy a kezét törném el aki ilyeneket gyárt
(#) belfi2 válasza Szpisti hozzászólására (») Nov 19, 2012 /

Hali!

Gratula! Már csak abban kell reménykedni, hogy nem vitt magával semmilyen fontos kulcsot!
(#) Honda130 hozzászólása Nov 19, 2012 /

Sziasztok!

Tavaly karácsonyra kapott húgom a férjétől egy elég jó és erős Dell Laptopot. Nincs is ezzel semmi gond, csak szerintem valami nem tökéletes. Nővéreméket bízták meg a kiválasztással, mert ők elég tájékozottak az ilyen dolgokban. A mellett ott a nővérem fia, elég sok gépet rakott már össze és eléggé ért is hozzá. Feltette neki az operációs rendszert is, meg egy csomó progit, olyat is amit nem kellett volna. Mivel sok ideje nincs a Fecónak, szerintem eléggé elkapkodta a telepítést. Hozzáteszem, a gép driwerekkel volt neki szívás, mert a gyári CD semmire sem volt jó. Letöltöttek netről minden driwert, de végül az Ipon-ba kellett visszavinni a gépet ahol vették és ott tudtak segíteni driwert feltenni. Nem tudom miért ilyen körülményes ez, de szerintem tényleg nem lehetett egyszerű.
Szegény húgomnak ez az első gépe és mikor megkapta és bekapcsolta, nem merte mondani, csak pár hét múlva, hogy állandóan minden szar ablak kiugrik és nem tudja mire kell kattintgatni. Megnéztem neki és meghökkentem, hogy a Skype angol nyelvű, a Totalcommander kidobja a három számot, ami közül egyre mindig rá kell kattintani, meg ilyenek. De az egész gép tele volt ilyen marhaságokkal, amit egy kezdő felhasználó tényleg nem élvez.
Ez miatt és több más okból vállaltam, hogy felteszek neki egy aktíválható win7-est és mindent, amit ő és csakis ő szeretne rá. Ez meg is történt, bár nekem sem volt egyszerű a telepítés, mert egyszerűen ki kellett szórakoznom, hogy melyik driwerrel hajlandó minden jól működni és melyik után ütközik, vagy jön elő mundjuk 6 sárga kérdőjel az eszközkezelőben. Végül mikor sikerült minden meghajtót kiválasztanom és a sorrendeket is megjegyeznem, akkor újra leradíroztam mindent a gépről és tiszta lappal feltettem újra az egész Windows7-et. Programokat szépen beállítottam, mindent használtam egy kicsit, netezgettem vele, stb. Szépen működik is, nincs vele különösebb probléma. Picit büszke is vagyok magamra, mert olyanra sikerült amilyennek szerettem volna. Egyetlen egy dolog finomítani való lenne amiben a segítségetek szeretném kérni: Itthon a 20Mbit/s-os internettel szépen működik a gép. Az oldalak úgy jelennek meg, hogy szinte azonnal kiugranak és olvashatjuk is és görgethetők. PL. a Vatera egy viszonylag lassan megjelenő honlap, de a hugom laptopjával az is megjelenik 1mp után teljesen. Viszont, ha otthon náluk használja, akkor valahogy lassú az internet. A Youtube sajnos csak nagyon szakadozva nézhető. Most ne nevessetek ki legyetek szívesek, de 1Mbit/s internet hozzáférésük van vidéken. Jómagam tisztában vagyok vele, hogy ez mindjárt lehet is egy probléma a szakadozós filmnézegetésre. Ami viszont eléggé bánt, hogy a húgom határozottan állítja, hogy "Nagyon jól megcsináltam a gépet, de előtte hiába ilyen lassú a net náluk, a Youtube filmeket gond nélkül lehetett nézni náluk is. Szóval, ez az én nagy problémám. Valahogy nem lehetne segíteni ezen a gondon? Arra gondoltam, hogy esetleg a gép hálókártyáját vagy Wifijét nem jól tehettem fel. Vagy nem tudom, mert itthon nálunk szépen megy. Ráadásul csatlakozási problémája soha nincs. Vagy náluk a házban lehetne másképp összepárosítani a routherrel a gépet? Amin meglepődtem, hogy a Húgomék vezetékes telefonja ki van húzva mindig a falból, mert azt mondta, ha nem húzza ki, akkor nincs egy szál net sem. Érdekes. Persze telefonjuk van,mert a hordozható telefonukkak meg tudnak telefonálni. Lenne erre valakinek ötlete?

Köszönettel: honda130
(#) tomat5 válasza Honda130 hozzászólására (») Nov 19, 2012 /

Szia
Nekem is hasonló problémám volt.... Nálam a víruskereső (AVAST) lassítja be a gépet, mert letöltés közben folyamatosan ellenőrzi a tartalmat. Betettem a youtube-t kivételnek azóta jó. (Bár te azt írod, hogy a net sebességétől függ a dolog.)
(#) djdanny hozzászólása Nov 20, 2012 /

Hello Mindenki!

Egy régóta meg nem oldott problémával fordulok hozzátok!
- Van egy Ibm Thinkpad X41 Tablet-em, pár hónapja megadta magát a winyo igy vettem bele egy Kingspec 64gb SSD-t. Minden jó, azt leszámitva, hogy a bios 2010-es hibával megáll, de erről olvastam, hogy ez nem gond, hamar feláll a rendszer, elsőre minden rendben vele. De észrevettem a következő problémákat, amit nem tudok mire vélni és kicsit bosszantó:
- Telepités lassú
- Kicsomagolás lassú
- Sokszor előfordul, hogy a winyo led kimerevedik egy 10 mp-re és akkor várni kell, mig észhez tér

Ja, és még ami fontos! A winyo nincs tele!
Segitsetek kérlek akinek van tapasztalata, hogy mit tegyek.

Teszek fel egy-két képet, tesztekről amiket végeztem.
Gondolom, nem én vagyok az egyedüli aki ezzel a problémával találkozik, igy jó volna megosztani a tapasztalatokat.
(#) Norberto válasza Honda130 hozzászólására (») Nov 20, 2012 /

Idézet:
„a Totalcommander kidobja a három számot, ami közül egyre mindig rá kell kattintani, meg ilyenek”

Talán azért, mivelhogy nem vettétek meg a szoftvert?!?

Feltört változatban nyilván nincs ilyen nyomkodásos művelet, de hát az nem is jogtiszta...

Különben meg van rá módszer: egyszer kell naponta elindítani a TC-t és nem bezárogatni 5 percenként. Napi egyszeri gombnyomás nem lehet fárasztó. Ha mégis az, az már súlyos...
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2012
(#) _vl_ válasza djdanny hozzászólására (») Nov 20, 2012 /

Idézet:
„De észrevettem a következő problémákat, amit nem tudok mire vélni és kicsit bosszantó:
- Telepités lassú
- Kicsomagolás lassú
- Sokszor előfordul, hogy a winyo led kimerevedik egy 10 mp-re és akkor várni kell, mig észhez tér”

Találtál-e olyan leírást, cikket, bármi infót erről a termékről, amiből kiderülne a következő adatok bármelyike:
- a rajta levő vezérlő IC típusa
- a gyártó által megadott random write IOPS
Mert van egy rakás olcsó, szemétkupac SSD, aminél üzemszerűek a tapasztalt jelenségek, és ezekből az adatokból lehet tudni. Az már gyanús, ha a gyártó weboldalán a termék leírásánál semmiféle IOPS adat nincs, csak MB/s.
(#) Gabó válasza Honda130 hozzászólására (») Nov 20, 2012 /

2 Kérdés.
1: Milyen op rendszer volt előtte?
2:Milyen böngészővel van megnyitva a youtube?
Ill Pontos típusa a gépnek mi? Vagy elég ha megmondod menyi a ram, cpu és milyen és hány mb a vga.
(#) tallerkrisztian válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 20, 2012 /

Szia!

A PCI-E v. kártya garis teszten, de azt tuti, hogy valami gáz lesz vele, mert letőltöttem a Video Memory Stress teszt programot és amikor pci-e kártyán futtattam a full módot akkor arra több mint 6 órát írt ki hátralévő időt. Ellenben az integrált Inteles b.kártyával meg 10 perc alatt minimum 5-6 -szor lefutott hiba nélkül.

Az üzletben ahol vettem aki átvette (vakon) RAM hibára gyanakodva írta meg a szervízlapot.
Bootolás végén a villogó kurzor elött pár másodpercre kiírja azt, hogy:

Checking NVRAM..

és megy tovább a betőltés gond nélkül.

Kérdésem:

Mikor írja ki ezt a "Checking NVRAM.." üzenetet a gép?
(#) kadarist válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Nov 20, 2012 /

Szia!
Az NVRAM a "Non Violate RAM" rövidítése. Ez lehet ROM, EEPROM, flash-memória is, de biztosan nem RAM.
(#) tallerkrisztian válasza kadarist hozzászólására (») Nov 20, 2012 /

Frissítettem a biost ugyanarra ami fenn volt, de hiába használta a következő parancssort:

afudos /iROMFILE.ROM /pbnc - ami ha jól tudom a cmos -t is meg az nvramot is törli.

Ha így van akkor mi lehet továbbra is a gond?
Mit tehetek a helyreállítás érdekében?
(#) negeru válasza Honda130 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Szia. Ami a youtube-ot illeti az 1Mbit/s internett az neki lassú. Ez egy sima nett gond. Amikor elinditod a filmet vagy klippet lényegtelen mit, utánna fogd meg és a videó minőségét ne rakjad Hd minőségre, hanem csak egy sima 360p vagy 240p-re és nem lesz gondod. ( tudom ilyenkor a minőség az katasztrófális de legalább nem akadozik ).
(#) tallerkrisztian hozzászólása Nov 21, 2012 /

Sziasztok több mint valószínű, hogy sérülhetett a biosom, de akármilyen módszert próbálok az úr istennek nem tudom rávenni a gépet a bios helyreállításra!

Asus P5KPL-AM EPU

EZ Flash nem jött be
Asus Update nem hozza helyre
Afudos 2.36, 2.38, 2.41 nem teszi vissza a gyárit

Nem feltétlenül a boot block, de valószínüleg sérült.
Floppy meghajtót nem tudok csatlakoztatni. Ha a jelenleg is fent lévőt teszem fel azt flasheli, de nem jön helyre az írásvédelem miatt!

Segítségeket várok Checking NVRAM.. ügyben!!!

U.i: a javítás menetéről részletes leírást kérnék, pl.: mit mi után

Köszönöm
(#) agressiv válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Nem lehet, hogy szimplán döglött a lapod?

Amúgy, ha abban nem megy a flesselés, kell keresni egy hasonló bios csippel rendelkező lapot és a DOS indulása után ki lehet cserélni a bios csipet és egy másikat megflesseltetni.
(#) negeru válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Nem tudom miért, de mindig net-et mindig nett-eltem

Le kellene szoknom róla de nem megy
(#) negeru válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Lehet hogy fizikailag van levédve a Bios, avagy Jumper van valahol, amit ha nem távolítasz el akkor nem fog felmenni az új biosz. Ilyennel találkoztam már Apple, Assus és minőségesebb Gigagbyte lapokon. De próbáltad már megirni CD-re vagy Bootolt PenDrive-ra? Mert megvalva az igazat nem minden lap engedi, hogy Windowsból flashejünk.
(#) belfi2 válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Nov 21, 2012 / 1

Szia!

Olvasd el a lapod kézikönyvét! Ott minden le van írva.Az EZ FLASH-t engedélyezned kell a BIOS-ban.
Én nem találok írásvédelemre utaló bejegyzést.
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2012
(#) tallerkrisztian válasza negeru hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Az afudosos flashelés felmegy azzal nincs gond csak a boot block az amit helyre kéne hoznom ugyanis az amiflash.com file Flash Rom Programming error hibaüzenettel kikapcsolást ír! Ha nem a boot block akkor lehet, hogy maga a flashelő program sérült ---> Ez Flash 2!!!!

Winbond W25X/Q80
(#) tallerkrisztian válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Nekem leginkább az a bajom, hogy nem tudom sehogy rávenni a gépet, hogy a CrashFree BIOS 3 alapján
Következő: »»   347 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem