Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   700 / 1273
(#) belaradio válasza Hodinka hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Köszönöm szépen. Akkor egy kicsit finomítanom kell rajta , mert homályosnak tűnik.
(#) BarnaPili válasza zsolti002 hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Szia!
Amint írtam,ez egy általános eltérítési hiba nevű hibakód.A felsoroltak okozhatják.Nézd meg első körben a sorvégtranzisztor zárlatos-e,az eltérítő tekercs csatlakozói jók-e (fenn is,ha vannak). Továbbá a függőleges IC tápellátását,ez a sorkimenőről kap tápot,a rajzon ki lehet keresni a megfelelő alkatrészeket.Ha ezek mind rendben vannk,akkor maradt még a raszterkorrektor ák.Ha az is kifogástalan,akkor sajnos sorkimenő trafós lett.
Röviden ennyi az ICC17-ről.
István
(#) zsolti002 válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

A sorvégtranyó nem zárlatos. Ha kiveszem a sortrafót akkor is ugyanezt csinálja. A raszterkorrektorral mi lehet a gond?
(#) zsolti002 válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Közben szerintem meg lett a baja, sorkimenő. Mert a nagyfesz klipsz és az 5.6.7.8.10-es láb között 16Kohm-ot mérek ami szerintem azért van mert átütött.

26266HQ.jpg

(#) zenebolond válasza zenebolond hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Hiba megoldva. Köszönöm a segítséget mindenkinek. Az IC volt a ludas.
(#) Hodinka válasza palko0125 hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Csak kép nincs,vagy teljesen meg van kukulva? A sorvégfok ilyenkor ad valami életjelet?
(#) palko0125 válasza Hodinka hozzászólására (») Nov 19, 2012 /

Csak kép nincs. A sorvég ilyenkor nem megy. Ahogy írtam is csak 60V van a sorvégtranzisztor collektorán. Amikor úgy tartja kedve elindul, de max 3percig megy, aztán kép elmegy fesz. leesik. Amikor nem megy rendesen halk sípoló hangot lehet hallani.
(#) BarnaPili válasza zsolti002 hozzászólására (») Nov 19, 2012 /

Szia!
Logikus amit írtál. Vegyél bele egy trafót.Ha jó volt rajta a kép,szerintem megér annyit.
Üdv!
István
(#) Hodinka válasza palko0125 hozzászólására (») Nov 19, 2012 /

A sorvégtranyó C-E-én átkötve kell lenni egy nagy fesztűrésű impulzus kondinak,ezt nézd meg nincs-e átütve.
Idézet:
„Ahogy írtam is csak 60V van a sorvégtranzisztor collektorán.”

A sortápfeszültséget inkább a pufferkondin kellene mérni,mert a sorvégtranyó kollektorán nem kapsz pontos értéket,és a műszeredre nézve sem túl egészséges itt méregetni...
(#) zsolti002 válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 19, 2012 /

Szia. Akkor szerinted is a sortrafó lessz, holnap meg is rendelem. Köszönöm szépen a segítségedet! Üdv. Zsolti
(#) terek gabor hozzászólása Nov 20, 2012 /

üdv mindenkinek nekem egy olyan gondom lenne a tv-vel hogy egy pár kondi púpos volt amit kicseréltem meg a magasfesz tranzit is és most müxik is a tv csak a hangolás után (kikapcs-bekapcs) elfelejti azt és nem tudok rájönni hogy mi lehet a baja.
(#) kadarist válasza terek gabor hozzászólására (») Nov 20, 2012 /

Szia!
Milyen tévé ez? Típusa van? Használj nagybetűt mondatkezdésre.

Igen van F U E G O
(#) kadarist válasza terek gabor hozzászólására (») Nov 20, 2012 /

Esetleg számok vannak a hátulján lévő címkén?
(#) kérdező válasza Padre369 hozzászólására (») Nov 20, 2012 /

Valószínüleg kontakthibák vannak benne, rosszabb esetben valamilyen IC rosszalkodik. A képernyő közepén levő folt mindig látszik? Mióta van ott? Lehet, hogy valamiért rövid ideig eltérítés nélkül üzemelt (pár másodperc is elég), és a fényport megégette az elektronsugár. Kikapcsoláskor nem szokott egy fényes pont megjelenni?
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2012

igen van model:FE21csm5d serial no 0884344
(#) palko0125 válasza Hodinka hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Szia!
Kivettem a sorvégtranzisztort, és teljesen zárlatos. A tápegységből hallható sípolás gondoltam valamiféle zárlatra utal. Volt egy bontott tranzisztorom. Paraméterekre megegyezett gondoltam beleteszem mi lesz. Ahogy bekapcsoltam elindult és 3 másodpercen belül be is halt. A Sorvégtr.-t meg is ette. Mitől lehet ez?
Palkó
(#) poros hozzászólása Nov 21, 2012 /

Nem javítással kapcsolatos a kérdésem de talán tud valaki valamilyen támpontot, segítséget nyújtani.
Szeretnék az ünnepekre egy új Samsung tv-t vásárolni. A hatalmas választék miatt nem tudom eldönteni melyiket érdemes megvásárolni. Üzletben nem szeretnék tanácsot kérni. Ott a leggyengébbről is a legjobbat mondják, Csak a pénzt hagyja ott a vevő.
Kinek milyen tapasztalata van a ledes Samsungokkal kapcsolatban?
82-102cm-es kép átlóban?
(#) chgergo válasza kadarist hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Még mindig a Grundig Megatron az elcsúszott képpel:
[quote][/quote]

Megnéztem a forrasztásokat a javaslatnak megfelelően. A képcső nyakánál lévő TDA6111Q erősítő IC-nél látszik, hogy korábban ki lett cserélve. Még egy méretes, kerámia tokban lévő ellenállásnál láttam gányolást az alaplapon, de az lehet, hogy csak át lett forrasztva.
Átmozgattam (ki és bedugtam újra) az összes tüskesoros csatlakozást, de ez után már kép sincs.
A képcső felfűt, sötétben látszik valami erőtlen szürkeség...
Lehet ez az IC felelős a leírt jelenségekért? Érdemes kicserélni?
(#) Inhouse válasza poros hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Én is most vagyok ebben a helyzetben, nekem is tetszenek a Samsungok. Amelyikben van LAN, azzal lehet hálózaton filmet nézni, mindenféle dugdosás nélkül, mint bemenet választható a számítógépen levő mappából. (egy program telepítés szükséges)
Amivel bajban leszek, az a SCART és VGA bemenetek. Ha mégsem LAN-ost veszek, kellene VGA, vagy DVI, mert nincs a laptopomon HDMI. Aztán egyre kevesebb SCART-ot raknak, lassan egy sincs, nemhogy 2...audio kimenet gáz...
Ami biztos, hogy LED-es lesz.

Üdv
Inhouse
(#) johny999 hozzászólása Nov 21, 2012 /

A múlt héten vettem ezt a LED TV-t a konyhába (367€). 32"-os szerintem felesleges a nagyobb, ez pont jó. Paramétereknél szerintem fontos hogy full HD-s legyen a felbontása, nekem kellett hogy legyen benne DVB-T MPEG4 tuner hogy tudjuk fogni a mindigTVs csatornákat. SMART TV, ugyhogy netre csatlakoztathatod, elég sok app van hozzá, bár sztem ez felesleges funkcio. USB-re lehet vele feljátszani a TV-s adásokat.

Van otthon még egy Samsung LED TV (ez), tavaly nyáron vettem. Akkor majd egy honapig olvasgattam a teszteket, kritikákat stb és ez bizonyult a legjobbnak abban az árkategoriaban amit kinéztem (400€). Foleg kulso merevlemezrol nezek rajta filmeket, a képe tokéletes, nem ártana hozzá egy spéci hangszoroszett is . A fájl formatumokkal nincs gond mindent lejátszik.

Ha esetleg még érdekel valami..
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2012
(#) zenebolond hozzászólása Nov 21, 2012 /

Sziasztok
Kaptam a C&A-tól (üzemeltetési technikus vagyok ott) egy HYUNDAI CTV 2150MN típusú TV-t. Annyit csinál csak a TV, hogy ha bekapcsolom a készenléti led világít és halkan csipog-ciripel ütemesen. A sorvégtranyó BU808DFX. Ennek a lábain lehetetlen értékeket mérek (műszer dióda állásában) amelyeket általában nem lehetne mérni. Ja a tranyó ki van véve és úgy mértem. Mindegy hogyan teszem rá a műszert ugyanazt mérem, de nem zárlatot, ami viszont jelezné hogy megment a tranyó.
Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) poros válasza johny999 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Szia!
Köszönöm válaszodat! Árban is valami hasonlóra gondoltam mint amit TE linkeltél. Soha nem volt még 55cm-nél nagyobb televíziónk,de utána olvasva KB ekkora méret megfelel 3-4 méteres távolságból. Más fórumokat nézegetve valamilyen felhősödési hibáról írnak a sarkokon a LED-es tévéknél. Sötétben tapasztalható a hozzászólások szerit,Te tapasztaltál ilyet?
(#) johny999 válasza poros hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Igazat megvallva az uj még nincs nagyon használva, viszont a régin még semmi ilyet nem tapasztaltam. (kopp-kopp )
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2012
(#) kl77 hozzászólása Nov 21, 2012 1 /

Sziasztok!Kaptam egy orion T-2015 mtx szinestelevíziót.Távirányitó nincs.Azt csinálja,hogy ha bekapcsolom a csatornaváltó gombbal,akkor a hang egyből bejön,de a kép nem jelenik meg.Többszöri probálkozás után a kép is bejön.Érdeklődnék,hogy szerintetek mi lehet a baja.Nem vagyok valami nagy műszerész.De ha tudom mi a gond akkor megpróbálom egyedűl megoldani.Előre is köszönöm a segítségeteket!
(#) BarnaPili válasza zenebolond hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Szia!
Ez egy darlington tranzisztor,így nehéz kimérni ,hogy jó-e.A tranzisztort kivéve ,a kollektor és emitter helyére bekötve egy 230V/60W-os izzót,mit lehet mérni a kollektoron?
István
(#) Lui37 hozzászólása Nov 21, 2012 /

Sziasztok.
Én most akarok Samsung 3D-s led tv-t venni, de olvastam valahol, hogy 16watt a készenléti fogyasztása, nem pedig a beigért 0,3W . valaki tud segíteni nekem ebben a kérdésben? Tényleg igaz, vagy csak egyedi esetről lehet szó táphibával? A válaszokat előre is köszönöm.
(#) mineral válasza zenebolond hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Pont van itthon teljesen új BU808DFX-em. Megmértem neked.
(#) mofesa válasza kl77 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Szia!Szerintem itt: Tv,mi lehet a baja? hamarabb kapsz választ.Ezt többen nézik.
(#) poros válasza Lui37 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Szia!
Én is vásárlás előtt álok. Sok adatlapot végig néztem mindenhol az általad is írt 0,3W a készenléti áram felvételt adnak meg. Szerintem a 16W valamilyen elírás,tévedés lehet.
Ez olyan mintha autó vásárlásnál a megadott fogyasztás több mint 50 szerese lenne.
Következő: »»   700 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem