Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   701 / 1273
(#) Lui37 válasza poros hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Szia!
Nos ,az illető az Extreme d. oldalán írta a Samsung UE40EH6030 tipusra ezt megjegyzésnek. egyébként én is erre gondoltam a maga közel 150ezeres árával. Annak ellenére, hogy Lg-t akartam venni, bár még most sem tudom eldönteni, hogy aktív vagy passzív 3D-t vegyek . A készenléti felvétellel kapcsolatban, nem is tudom hogy lehetne utánna nézni, hogy tényleg mennyi a tényleges fogyasztás. Ha netán a csókának van igaza, és tényleg akkora a felvétel, elég költséges próba a tv megvétele.
(#) Hodinka válasza palko0125 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Idézet:
„Ahogy bekapcsoltam elindult és 3 másodpercen belül be is halt. A Sorvégtr.-t meg is ette. Mitől lehet ez?”

Ennek lényegében két oka lehet,a tápegység helytelen működése (túlzott fesz. Ingadozás),vagy zárlatra dolgozik a tranzisztor.Szerintem az utóbbi esélyesebb,de legjobb lenne ha egy odavaló tranzisztorral próbálkoznál.A táp biztosan rendben van? Gondolom az izzós teszten már túl vagy rég,esetleg ha mégsem így lenne,akkor feltétlen végezd el.Forrazd ki a sorvégtranzisztort,és a panelban a kollektor-emitter helyét kösd át egy 60W-os izzóval,majd ellenőrizd a tápfeszültséget.Ha a táp stabilan leadja a 140V-körüli feszültséget,akkor innentől kezdve lehet gyanakodni sorkimenő trafó szekunderköri zárlatra (például függőleges eltérítő IC-re),esetleg magára a sorkimenő trafó menetzárlatára is.Előfordulhatnak még kollektorköri problémák is,mint például a soreltérítő áramkörben,vagy konkrétan a raszterkorrekciós áramkörben.De picit olvass vissza,nem olyan rég pont erről volt szó.Sajnos rajz hiján nehéz konkrétumot mondani,de nagyjából ezeket a hibalehetőségeket kell sorra venned.
Üdv!
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2012
(#) johny999 válasza Lui37 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Samsung UE40EH6030W

Fogyasztás
Energiahatékonysági osztály: A
AC220 / 240 V 50 / 60 Hz áramellátás
Automata kikapcsolás elérhető
37 W
0,5 W alatti energiafogyasztás (készenlét)
Óra és be / ki időzítő elérhető
Elalvás időzítő elérhető
63 W átlagos energiafogyasztás
92 kWh éves energiafogyasztás (EU standard,kWh)

A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2012
(#) poros válasza Lui37 hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Szia!
Bővebben: Link
Itt jóval olcsóbb ráadásul még ki is szállítják ha ez neked gondot okoz.
Itt az adatlapja.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2012

Samu.jpg

(#) palko0125 válasza Hodinka hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Szia!
Köszönöm a kimerítő választ, és tanácsot. Az izzós próba, amit én is el akarok végezni, csak időm még nem engedte. Izzós próba után jelentkezem.
Köszönöm .
Szia
Palkó.
(#) zenebolond válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Nincs változás ugyanúgy pittyeg halkan tovább. Az izzó nem világít.
(#) zenebolond válasza mineral hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Szia
Szerintem halott a tranyóm.
(#) kadarist válasza zenebolond hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Ezek jó értékek. Nézd meg a tranzisztortok kapcsolási rajzát.
(#) zenebolond válasza kadarist hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Szia Kadarist!
Az izzós teszttel miért pittyeg még mindig?
Nagy elkó jó.
(#) kadarist válasza zenebolond hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Szia!
Ha kivett tranzisztor mellett sem világít az izzó és az izzó sarkain nem lehet mérni feszültséget, akkor valahol zárlat a tápegység szekunderén. Persze ha egyébként a tápegység működőképes. Nézd meg azt, hogy a pufferkondik sarkain neincs-e zárlat (kis ellenállás).
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2012
(#) zenebolond válasza kadarist hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Nincs zárlat. Ez az IC okozhatja?: 44608P40
(#) terek gabor hozzászólása Nov 22, 2012 /

üdv mindenkinek nekem egy olyan gondom lenne a tv-vel hogy egy pár kondi púpos volt amit kicseréltem meg a magasfesz tranzit is és most müxik is a tv csak a hangolás után (kikapcs-bekapcs) elfelejti azt és nem tudok rájönni hogy mi lehet a baja. A tv neve fuego :FE21csm5d TUD VALAKI SEGITENI?
(#) tripponlaci hozzászólása Nov 23, 2012 /

Sziasztok. Van egy Videoton C29S11 típusú tv-énk. A képernyő bekapcsolás után összemegy egy kb 25 cm-es csíkra. Nem sokkal korábban már cseréltem rajta PTC-t. Ezután egy darabig jól működött. Most mi lehet a baja?
(#) zsuzscsi hozzászólása Nov 24, 2012 /

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Képcsöves Gorenje tévénk meghibásodott. Először a kép a tévé jobb szélétől elkezdett befelé húzódni, utána jó lett, de ezt csinálta kb. 2 héten keresztül. Egyik tévénézés közben egyet pattant és "kikapcsolt", úgy mint amikor elmegy hirtelen az áram, viszont közben pityegő hangokat adott, amíg a manuális kapcsolóval ki nem kapcsoltuk. Ha visszakapcsoljuk semmit nem csinál, csak ugyanúgy pityeg. Mi mehetett ki benne? Mi lehet a probléma? Ha tudtok segítsetek, légy szíves. Köszönöm előre is.
(#) BarnaPili válasza zsuzscsi hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Szia!
Valószínűleg,mikor elkezdett összemenni a kép,majd megjavult,akkor egy pár forrasztás már ki volt kráteresedve,kontakthibákat okozva.A pittyegéses halál pedig a sorvégtranzisztor pusztulására utal,amit a kis rohadék KH-s forrasztások tettek tönkre.Gyógymód: Sorvégtranzisztor csere,kontakthibák megszüntetése,impulzuskindik ellenőrzése,tápelkók cseréje(ha már lenn van a hátulja).
István
(#) terek gabor hozzászólása Nov 24, 2012 /

üdv mindenkinek nekem egy olyan gondom lenne a tv-vel hogy egy pár kondi púpos volt amit kicseréltem meg a magasfesz tranzit is és most müxik is a tv csak a hangolás után (kikapcs-bekapcs) elfelejti azt és nem tudok rájönni hogy mi lehet a baja. A tv neve fuego :FE21csm5d TUD VALAKI SEGITENI?
(#) kadarist válasza terek gabor hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Szia!
Elmented a keresési eredményeket a végén? Vagy ez az automata kereséssel és tárolással is rossz?
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2012
(#) belaradio hozzászólása Nov 24, 2012 /

Üdvözlök mindenkit! Kaptam egy hibás Medion tv-t. Készenlétben a hangszóróbol halk sűrű pattogás hallatszik. Ha a program gombbal bekapcsolom,, akkor pedig szikrázik a sorkimenő. Érdemes még ezzel foglalkozni ? Egyáltalán a szikrázást le lehet szigetelni valahogy?
(#) terek gabor válasza kadarist hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

automata után is kb 5 percig ok aztán elfelejti!
(#) kadarist válasza terek gabor hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Cseréld ki az IC802-es pozíciószámú 24C08-as típusú EEPROM IC-t.
(#) terek gabor válasza kadarist hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Rendben köszönöm megpróbálom!
(#) zenebolond válasza zenebolond hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

segííítsetek!!!!
(#) BarnaPili válasza zenebolond hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Hi Mester!
Miket mértél eddig? Tápelkók ki vannak cserélve? A sorvégtáp szűrőelkója jó?Nincs zárlat valamelyik ágon?
(#) BarnaPili válasza belaradio hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Szia!
A hangszóró pattogást okozhatja ,hogy a táp nincs a helyzet magaslatán,de ha nincs szerencséd,akkor a csattogó sorkimenő agyonvágott valamit.Próbáld meg a szikrázás helyét kikaparászni,majd valami szigetelőanyaggal kitölteni,és utána vastagon beragasztani.Ha szerencséd van,megszűnik a csattogás,és ki tudod próbálni a gépet.
István
(#) belaradio válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Szia. Kétkomponensű ragasztóm van itthon , csak nem tudom szigetel -e. Tettem a sorkimenőre ( oda, ahol a repedés van ) egy műanyag lapot, de akkor egy másik irányba ment a szikra, ív.
(#) BarnaPili válasza belaradio hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Szia!
Ezért kell kikaparászni a kilépési pont körül a műanyagot,majd belekenni a ragasztót.Kezdetben mi az FBS-t használtuk,majd áttértünk a "takonyragasztóra".Ezzel nem kellett várni napokat,míg átkeményedik,és nem volt a TV ecetszagú sem.Próbáld meg a kétkomponensű ragacsot,de mindenképp ragassz rá valami vastagabb műanyagot is,mert önmagában nem lesz elég a szigetelő képessége.
István
(#) kadarist válasza belaradio hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Szia!
Még egy jó alternatíva lehet az akril tömítőpaszta. Ez ugyan csak nagysokára szilárdul meg, de lágy formában is jól szigetel.
(#) Vaillant hozzászólása Nov 25, 2012 /

Sziasztok.
Samsung cw 29M024N tipusú tévémben kiment a sorkimenő trafó.Kérdésem az lenne a tipust ismerőknek,hogy a trafóval együtt tönkre mehetett-e más alkatrész is,vagy a trafóval meguszom?Mi az ami még ilyenkor szóba jöhet?
(#) Hodinka válasza Vaillant hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Szia!
Pontosabban mi lett vele? Egyébként ha a sorvégtrafó zárlatos lett,akkor valószínüleg az őt meghajtó tranzisztor sem úszta meg.Néha pedig a tápot is magával tudja rántani egy sorkimenő zárlat,de persze az is lehet,hogy a trafón kívül semmi más baj nincs,ez is függhet sokmindentől.
(#) kérdező hozzászólása Nov 25, 2012 /

Sziasztok!
Volt ma egy kis időm, és lebontottam a Jupiter tv primer tekercsét. Egy helyen szépen el volt szenesedve a szigetelés. Csak a primert, és az azutánit bontottam le, a többi hibátlannak tűnik. Remélem jól számoltam, de talán +-10 eltérés még korrigálható a mellette levő kondikkal.
Amit lebontottam, egyforma vastagságú huzal, majd egy pontos tolómérővel megmérem, és a héten veszek ilyen huzalt, vagy letekerek valamilyen ócska telefontöltőről. Jövő hétvégén nekiállok, és megcsinálom. A sorok közé kondenzátorpapírt, és valamilyen kétkomponensű műgyantát teszek.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2012
Következő: »»   701 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem