Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrohullámú sütő javítás, magnetron csere, stb.
Lapozás: OK   56 / 143
(#) mindenes válasza Lavisher hozzászólására (») Nov 17, 2012 /

Ne haragudj de ez így nagyon kevés információ ahhoz hogy érdemleges választ is lehessen adni. Mi az hogy leáll? talán nem forog tovább a tányér, esetleg nem fénylik tovább a megvilágításért felelő égő. A hiba feltársához le kellene írni a pontos hiba jelenséget..Esetleg a mikró típusát..Úgy talán tudunk segíteni.Üdv.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2012
(#) lac08 válasza yldykoo hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

A csillám az mindenképpen csillám.
Bár van neki egy régi népies neve is, mely - máriaüveg

Ez egy olyan ásványféleség, amely lemezesen foszlik, és némiképpen átlátszó.
Kiváló elektromosan szigetelő de nagyon jó hővezető képességgel bír.
Valamikor a nagyméretű kokszos kályhák, manapság viszont a gázkonvektorok benéző ablakain használatos, vagy melegedő elektromos alkatrészek, /IC, tranzisztor, stb./ alatt a hűtőbordától való fémes elszigetelésre, ám mégis jó hőátadásra használják..

Ha tényleg sehol sem kapsz, hajts rá erősen egy lomtalanításra, és ott bányászd ki egy már kidobott és rossz mikróból.
(#) lac08 válasza attyla999 hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Garanciális cuccoknál ne is gondolj soha maszek bütykölésre!
Javítsák csak meg garanciában, hisz annak díja a legtöbb keleti országban /többek között Magyarországon is/ már eleve bele van építve az eladási árába.
Ha Pesten van a szakszervize, hát akkor Pesten van, de mindenképpen fel kell vinni, aztán meg lehet visszavinni.
Hogy úgy már nem éri meg az utazással együtt?
Akkor vegyél helyette egy újat!
(#) lac08 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

*** ! Megpatkolod a biztosítékot?

*
Oszt ha valakit megsimogat az áram vagy leég ez miatt a lakása, akkor mi van?

Persze Te csak nagyon sajnálod?
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2012
(#) yldykoo válasza lac08 hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Már kaptam 400 ft 3 alkalomra elegendő ha szétmenne, Ercsi Agróhobby ban kaptam.
de más a hiba , viszem szerelőhöz az a tuti...
(#) kadarist válasza lac08 hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Ettől a "patkolástól" nem ég le semmi sem. Nézzél már utána a dolgoknak, mielőtt bíróságosdit játszol!
(#) yldykoo válasza (») Nov 25, 2012 /

szia,moderátor légy szíves töröld ki a részem mert nem szeretnék tudni a vitájukról és már megkaptam a választ arra ami engem érdekelt, további szép napot mindenkinek, HA NEM MŰKÖDIK ALAPHIBA MEGJAVÍTÁSSAL, JOBB HA SZERELŐHÖZ VISZED PÁR EZERÉRT, MINT BAJ LEGYEN, sziasztok
(#) yldykoo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Én soha nem kiabálok)) ezt hülyeségnek tartom, ha valamit kiakarunk emelni írásban az csupa nagybetű és nem kiabálok, szia
(#) yldykoo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

OKÉ Akkor jó munkát a jövő hétre
(#) stanczi55 hozzászólása Nov 26, 2012 /

Négy éve Belgiumban vásárolt karácsonyi akcióban ,36 hónap világ garanciával rendelkező gépem megadta magát.A szerviz szerint nálunk nincs ez a típus forgalomban.Ha még garanciális volna muszáj volna javítani vagy cserélni.Azt mondták Whírlpool ezért alkatrész ára a csillagos ég is lehet. A magnetronról csatlakozást lehúzva tökéletesen működik minden rajta .Magnetront visszatéve Nagyon hangosan búg ,morog a gép. A gép beépíthető 1800W ( 1200W mikro )Szerintük Magnetron cserére szorul,de az drága ezért nincs értelme javítani.Magnetron szemre tökéletes.A sütőtérben a magnetron nyílást takaró műanyag szét porladt mikor hozzá értek.Hozzáértők véleménye kellene ,hogy megéri kínlódni ,vagy kuka.
Köszi a válaszokat
(#) Gabó válasza stanczi55 hozzászólására (») Nov 26, 2012 /

Ha 36hónap garancia van rá de te 4éve (48hónap) vetted, akkor már 1 éve lejárt a garancia. Tehát a javíttatás már saját pénzből megy
Nekem is van magnetron hibás mikróm, ugyan ez a márka. Szemre annak is tökéletes a magnetronja, de nem melegít és ugyan így búg.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2012
(#) hidasata hozzászólása Dec 1, 2012 /

Szevasztok! Van egy Delongi (MW-505 CV)mikróm és egyik pillanatról a másikra megbolondult.Kilyelzőn semmi ,kinyitom az ajtót elindul a tányér bekapcsol a lámpa ,becsukom semmi.Mi okozhatja ezt?
(#) lac08 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Én nem játszom bíróságosdit, de ami van - az van. Ha valamibe biztosítékot szerelnek be gyárilag, az nem azért van ám, hogy bosszantsa vele a használóját ...

Láttam én már lakásban megpatkolt hálózati biztosítékot - oszt szépen kiéget a vezeték a falból!
Talán nem véletlen az, hogy kissé olcsóbb dolog egy biztosítékot kicserélni (természetese miután el lett háritva a zárlatot okozó elektromos hiba), mint a lakást újravezetékezni ...!

Ugyanez megvan kicsiben is.
Én egyszer átpatkoltam egy áramkörben valami biztit, mert nagyon berágtam - és aztán szépen leéget a nyák a bakelitről. Lehetett utána felvinni rá - huzalozott javító-formátumban. Nagyon "szép" lett.

Bár egyeseknek az erről a véleményük - nem a kinézete számít, hanem hogy működjön ...
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2012
(#) lac08 válasza (») Dec 1, 2012 /

Bocsánat!
(#) lac08 válasza Gabó hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

A magnetron valami nagyfrekis csőféle igen erős hűtéssel körbeépítve.
Ha elromlik, mert minden elromlik egyszer, akkor cserélni-javítani kell, avagy simán kidobni az első elektronikai hulladék-tárolóba.
Lehet venni magnetront a "nyóckeres" Baross utcai Orczy Üzletházban, de lehet a HQ Elektronik-ban (13. ker. Kerekes u.) is. Egyáltalán nem vészes az ára. én most szedtem szét egy teljesen anonymus "Clatronic MW732) rossz mikrót, abban pl. Toshiba magnetron volt (6900 Ft). Minden harmadikban az van ...
Ha túl sokba van az alkatrész-ár, lehet venni újat is - kétszer annyiért.

De akkor hol marad a megjavítás, a személyes sikerélmény és a nagy katarzis öröme?
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2012
(#) stanczi55 hozzászólása Dec 1, 2012 /

Én is megérdeklődtem hibás magnetron vagy helyére szerelhető típúsának árát.
182euró +posta. Lehet a szekrényt átalakítani .
(#) zombee hozzászólása Dec 1, 2012 /

Sziasztok!

Pár napja javítottam meg egy mikrót. Nem elekro, inkább mechanikai gondja volt: nem lehetett kinyitni.
A hibát az okozta, hogy a gomb által billentett műanyag himba egyik féltengelye kitörött,
egyértelműen anyagfáradás okozta. A javításhoz mindössze egy kattogós Weller páka kellett:
a himba féltengelyt ráhegesztettem, a plusz anyagot is belőle törtem ki egy kevésbé terhelt oldalon.

Sajnos volt egy másik, sokkal veszélyesebb hibája: kifeszegették az ajtót!
Az ajtóban csúszkáló zár rész sínjei törtek le. Ami azt okozta hogy menet közben kifeszítve az ajtót
nem kapcsolna le a magnetron(sicc!). Egyik sínt a fenti módszerrel vissza lehetett hegeszteni,
a másikat egy 2.5mm átmérőjű csavarral pótoltam, le is reszeltem hogy a menet ki ne koptassa a hüvelyt.
Most helyén van mindkét sín és természetesen ellenőriztem a záródást, most már nem lehet kifeszegetni.
Kérdésem: szabad-e egy ilyen mikrót használni vagy kuka?
(#) mindenes válasza zombee hozzászólására (») Dec 2, 2012 /

Hasonló töréssel javítottam mikrót én is csak nem forrasztásos módszerrel hanem pillanat ragasztóval nemrég. 2 hét múlva jött vissza a mikró hogy kinyilik az ajtaja meg hogy pukkant egyet és azóta nem működik tovább. Pedig fél tubus pillanatragasztó ment rá .Akkor ügy tűnt hogy sikeres a javitás a ragasztás atom biztosnak tünt . Azóta ilyeneket nem javítok csak ha csere alkatrészem van hozzá mert előbb vagy útóbb ismét letörik, és az azt használó akkor "bajban" lehet. Az elővigyázatosság és a kliens biztonsága számít azóta mindenekelőtt.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2012
(#) zombee válasza mindenes hozzászólására (») Dec 3, 2012 /

A pillanatragasztó SOHA nem tart úgy mint az eredeti, mivel kis felületen van jelen.
Márpedig ha terhelés hatására valami törik, az általában a legvékonyabb helyen történik.
Az anyagfáradás(az esetek 95%-a) a legrosszabb, ilyenkor az érintkező felület nem tökéletes.
Ezért lassan 10 éve nem használok pillanatragasztót műanyag törésekre, sokkal erősebb
ha a saját anyaga tartja. Azaz össze van hegesztve, és a kritikus ponton még egy kis pluszt is kap...
(#) lac08 válasza zombee hozzászólására (») Dec 3, 2012 /

Meg lehet ragasztani, mert létezik valami speciális "lágy" műanyag-ragasztó, (pl. a polipropilénhez)
de!
Nem árt, ha a törési felületek beragasztózásán kívül anyagában is meg van kissé erősítve. Ha az az eltört bigyó egy hosszúkás rúd-alakzat, akkor a belsejébe adoptált vasszöggel vagy hasonlóval.
Ha egy széles-lapos alkatrész, akkor sokat fog rajta pl. a felületébe belesütötten egy irodai gemkapocs.
.... na és persze a legjobb összetenni a saját anyagával, azaz inkább "hegeszteni". Forrasztópákával vagy nagyon irányítottan valami hőlégfúvó szerkezettel.
Ezek a fehér szinű, a legtöbbször minden ilyen gépben alkalmazott műanyagok általában egy idő után rideggé lesznek, anyagukban megsárgulnak - aztán már csak törnek-hasadnak - a terhelés függvényében.
Ezért "megjavításukkor" mindig kalkulálni kell a rájuk ható terhelés-erőhatás térbeli támadási irányával. ... és persze nagyságával.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2012
(#) ordas52 hozzászólása Dec 5, 2012 /

Van egy Samsung tip. mechanikus mikróhullámú sütőm, ami felmondta a szolgálatot, nem melegít.
Bekapcsolt állapotában rendben működik, hallom a magnetront, de nem melegít.
Egy porcelán biztosítékot mértem, az jó, hogyan tovább?!
(#) mindenes válasza ordas52 hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Biztos, hogy a magnetront hallani? A negyfesz biztit ellenőrizd, fehér tokban lakozik.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2012
(#) zombee válasza ordas52 hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

A magnetron csendes, csak a trafót és a ventit hallod; e kettő adja a mikrós "komfortzajt".
Tehát trafó megy, venti és tányér pörög: nagyfesz oldalon lesz valami.
Biztit nézd meg a hosszúkás tokban, de még ne cseréld mert drága, és nem a semmiért égett ki...
(#) lac08 válasza zombee hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

A bizti mellett persze jöhet még az a bizonyos testre kötött fekete nagyfrekis dióda vizsgálata (mert az a bizti bizony többnyire nem simán unalmában szokott tönkremenni), aztán hallottam én még ott bizonyos nagyfrekvenciás elektrolitkondenzátorról is, meg valami trafóféleségről,
és legutolsóként de nem legutolsó sorban magáról a magnetron-csőről.
A biztosíték általában 1000-1200 forint, a dióda nagyjából 6-700-ba fáj, a kondenzátor tán egy ezres lehet, a trafóról semmit sem tudok,
a magnetron meg általában (tipusától és gyártójától függően) 5-7 ezer között van.
Aztán ha az ember mindezeket végignézi, megveszi és néhányszor belepróbálkozik, a legvégére bölcsen rájön, hogy sokkal olcsóbb lehet egy vadiújat és modernebbet venni!
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2012
(#) llaczo hozzászólása Jan 2, 2013 /

Sziasztok. Van egy RE-576TC mikróm és kifüstölt az időzítő tápjainak a trafója. A gond az hogy 4 fajta tápot táplál és 4 tekercs van a szekunderen. Valaki meg tudja e mondani véletlenül hogy mekkora feszültségek vannak a kimeneten? Egy séma is szuper lenne ha létezik ilyen közkézen. Előre is köszi.
Boldog új évet kívánok mindenkinek
(#) etm hozzászólása Jan 3, 2013 /

Boldog Újévet mindenkinek! Van nekem egy mikrom SAMSUNG M 1719N tipusú, ami csak zúg,de nem melegít. Többi minden jó rajta. A nagyfeszültségű bizti volt kiégve,azt kicseréltem,de csak zúg,nem melegít.Most a bizti nem égett ki.A diódát ami a testre van kötve, mértem multiméterrel dióda állásban, és nem mutatott semmit egyik irányban sem.Szerintetek elment a dióda?Vagy az ilyen nagyfrekvenciás diódát nem is lehet mérni multiméterrel? A trafó kap 220 voltot.Tud-e valaki segíteni? Köszönöm!
(#) kadarist válasza etm hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Szia!
Az ilyen nagyfeszültségű diódát nem lehet multiméterrel kimérni, mert túl nagy a nyitófeszültsége. Cserélni szokták, legalább próbaidőre.
(#) etm válasza kadarist hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Köszönöm a választ! Megpróbálok szerezni egy nagyfeszültségű diódát próbára,mivel gondolom egyszerű dióda nem teszi meg még próbára sem?
(#) llaczo hozzászólása Jan 3, 2013 /

Sziasztok. Csak örömhírként említem hogy sikerült egy DVD tápból és egy magnó trafóból összeütni a mikro agyon komplikált tápegységét.
Ha valakinek hasonló gondja lenne, szívesen segítek. Üdv
(#) Skillberto válasza mindenes hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Sziasztok!
Nekem csak olyan kérdésem lenne miután végigolvastam a topic-ot, hogy egy kuka trafót honnan tudok pótolni? Mert ez nem tűnik szabványnak, bár lehet.
Thx
Következő: »»   56 / 143
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem