Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lámpa tipusa: Police BL 8455
A lámpára az van írva, hogy 100W-os és azt látom, h 3db AAA elem kell bele. ez tuti. Működni működik, ez pedig tény. lehet kamu van ráírva, de csak ezt látom rajta. A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2012
találtam egyet: LINK
Akkor 1200as az aksi. és 3,7V-os. Bár nekem a 3AAA elemes verzió van, de aksi ugyan ilyen. A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2012
Persze hogy kamu, max 3W az.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2012
hát ez van
Nekem is furcsa volt, de rájuk hagytam
A megoldás mondjuk ettől még ugyan az, csak méretezni kell majd esetleg.
Nem kamu az a 100W, hanem a típusszám!
Tehát marketing fogás
Nekem igazából mind1, mert kipróbálás alapján vettem meg
Ez is olyan mint az 1000-1500Wos dvdés 5.1es házimozik. Sok ember bedől annak ami rá van írva, vagy csak ráírják a nagy AKCIÓ feliratot, de az az előző héten 200ftal olcsóbb volt...
Ilyenkor azon gondolkodom el, hogy ezeket miért is nem büntetik? Vásárló megtévesztése címszó alatt lehetne.
Noh mind1, messzire kanyarodtunk Látom mindenki elfáradt estére...megyek lassan dolgozni, aztán kitalálom, hogy legyen
Sziasztok nagy gonddal küzdök, szeretnék hömérsékletet mérni 5V-on egy kty83-120-sa szenzorral és mellé párositott ellenállással mint feszültség osztó. A problémám hogy nem sikerül olyan osztot készitenem ami jól követné a váltzást. Ebben van valakinek tapasztalata vagy ötlete?
Forward Voltage: at 30 mA 3,3 - 3,8 V
Forward voltage= nyitófesz.
Forward current = átfolyatható áram. 3,3V/és ajánlott 20mA
A 30mA az abszolút maximum. Én nem folyatnám át rajta...
Nem tudom hogyan gondolod, a táblázatban minden paraméter If 30 mA -hez van társítva. (test condition), az electrical and optical characteristics táblázatban. Bár a max rating adatok között is ez szerepel, ezért én inkább a max disszpációt figyelembe véve állítanám be az If áramot.
Pont az absolute maximum rating adatok miatt. Nem hinném, hogy szemmel látható fényerő változás lenne 20...30mA-es tartományban. Élettartamban viszont...
A fekete vége a katód.
Anód része a pozitív
Tehát, ha jól értem a 20 mA az inkább tapasztalati érték, hogy hosszabb legyen az élettartam?
Egy diódának nincs pozitív lába, mert az a pozitív, amelyik pozitívabb feszültségen van a másik végéhez képest. A lámpád akkumulátorának valóban van pozitív oldala, például az, hogy fel lehet tölteni
Nyilván nem érdemes a maximumon hajtani. De ehhez az értékhez társították az általad kérdezett nyitófeszültség adatot. A kevesebb áramnál az is kisebb lesz. De tanulmányozd át az egész adatlapot, számold ki a megfelelő értékeket, és ellenőrizd a max megengedett disszipációt, és akkor nincs gond.
Pl. ha egyenirányítasz vele, akkor a katódja lesz pozitív.
Idézet: „Egy ilyen diódának melyik a pozitív lába? Dióda” Ezt szeretném megépíteni. A képen látható a 12 darab jelölés. Akkor most melyik lábat hogy kössem? + még egy kérdés: a 4017 IC-nek csak 8 lába van (1-1 oldalon) a rajzon viszont a jobb oldalon máshogy van.Akkor ezt is hogy kössem??? A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2012
A fekete gyűrű a katód: Bővebben: Link
A rajzon nem az IC-k tokrajzai láthatók, hanem a rajz szemponjából jól illeszkedő hozzávezetés. A valóságban a rajzon látható lábszámozások alapján kell bekötni az IC-t. 4017 tokajz A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |