Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm az eddigi segítséget, átnézve annyira dzsuvás az egész, hogy elment a kedvem attól, hogy az ebben elmosott edényekből egyek.
Azt hiszem az eredeti terv szerint 8 év után lecseréljük a szerkezetet. Jó éjt
Nincs mit.A fűtőszálat és a klixon is rajta van a képen.A fűtőszál az ami abban a műanyag "rúdban" van 2 fém csatival a végén.A klixon pedig ennek a tetjén 4 vezetékkel(ha jól számoltam).A tisztítása sem nehéz lehet kapni külön mosogatógép tisztítót.De ha mindenképp le akarod cserélni hát cseréld de azért én szólok: a ami gépek egy határ.......Még 2 évet sem bírnak ki nem még 8 at.
A tisztítóval már próbálkoztunk, de az eredményt láthatod sajnos.
Gondolkodtam azon is, hogy csak azt a két részt kicserélni (két műanyag vacak), de tartok tőle, hogy vagy már nincs ilyen alkatrész vagy nincs aki ki tudja cserélni. Én sem szívesen cserélném le, tudom, hogy a mai gépek tervezett elromlásai igen közel állnak a garancia végéhez, de sajnos itt egy normális szerelőt nem tudok akire rá merném bízni és nem irreális árat kér. Utoljára egy 15 perces tisztításért 9.000 Ft-ot kért el a szerelő.......
Tulajdonképpen hol is piszkos?Belül a mosogatótérben?
Itt láthatod.
2. és 3. kép Ez a másik oldalán van, gondolom itt variál a vízzel. Nagyon durván vízköves nálunk a víz (vagyis sok-sok vízkő rakódik le mindenre) és erre is gondoltam, hogy egyszerűen eltömődött a csöve. (Amúgy még nem szereltem össze, mit kéne megmérnem? )
A mosotagótér és szűrők tisztításában már rutinos vagyok ezzel nincs probléma
Az a helyzet, hogy mégsem működik...(olyan mind az egyszeri irányjelző: jó - nem jó...)
Elmosogatott vagy kétszer és most megint túlfolyt valamiért és letiltott. Elképzelhető hogy a kiszivattyúzás nem történik meg rendesen ? Szűk a szifon keresztmetszet amibe be van kötve ? (új a szifon, nem koszos !) Vagy a vízszintszabályzóval van gond ? Legutóbb megnéztem, kattan ha fújom. Merre keressem a hibát ? Üdv: sector99
A másik oldalon a fűtőszál tetején lévő(P1040373.JPG n látszik)hőfokszabályzót és magát a fűtőszálat.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2012
Azt nézted hogy honnan folyik?A szelepről folyik vagy belülről?Ezt tüzetesen meg kell nézni mert ha bele folyik a gép aljába akkor ez nem biztos hogy szelep hiba lesz!!!!
Köszi ! Azt jó móka lesz kideríteni !... Egyébként arra gondolsz, hogy a beeresztő szelep nem zár el rendesen ?
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2012
Még mindig a Candy 1012 mosogatógép kapcsán kérek segítséget. Még nem sikerült (megbízható) debreceni műszerészt találni, folyamatban van. De mindenképp szeretném megkérdezni, hogy valamelyikőtök tud-e 41016113-as panelt kedvező áron? Ha igen, mennyibe kerülne? Most még csak viszonyítás miatt... Köszönöm a válaszokat!
Mi a hibajelenség biztos hogy a panel a rossz?
Nem hanem hogy a vékony gumicsövön is folyik a víz és az meg lefolyik valahova azt letilt az érzékelő.Egy tipust írj lécci!
Ok, mit kell rajta mérni és milyen értékeknek kellene lennie?
BOSCH Silence, ennyit tudok róla. Ilyen ,egy nagyon kicsi eltéréssel. (hőfokkapcsolók sorrendje más és még egy glim kijelzője van)
A klixonnál zárt állapotot kell mérned a 2 csati mind a 2 vezetéken.A fűtőszálat szakadásvizsgálóval mérd ott vezetést kell mérni.Illetve van a fűtőszál kapacsi közt egy mikrokapcsoló.Ott kikapcsolt állapotban szakadást kell mérni.
Nekem is hasonló van aqua star fantázianévvel. Akkor az a cső valahova a víztartályba megy ha jól tudom(nem mostanában javítottam így már halovány emlékeim vannak a belsejéről)De lehet hogy szimeringes valamelyik szivattyú ....stb
A fűtőszál rendben, a klixont viszont nem tudtam megmérni.
EZ lenne a klixon amit pirossal megjelöltem? (Ha igen akkor melyiket mérjem melyikkel?)
Igen az az.A csati egyik szélén lévő vezetéket a másik csati másik szélén lévő vezetékkel kéne megmérni a mellette levőt meg ugyanúgy.Vagy fordítva.Kicsit hülyén írtad de remélem érthető.
Ok, az eredmény:
Balról jobbra így vannak, hogy P-K | (Z)-S (vagyis piros, kék, zöld sárga). A bal oldali P-K össze van kötve. A jobb oldalon a P-S és K-S párok szintén, de a Zöld sehova sincs kötve. (Vagyis a jobb oldali csatlakozó bal oldali vezetékét hiába érintettem bárhova)
A kapcsolót is megmértem, de ott három vezeték jön ki belőle. (kettő felül, egy oldalt).
Mellékelt ábra jobb oldala szerint: Piros-Kék szakadás Piros-Zöld vezetés Kék-Zöld szakadás.
Oké Holnap megnézem hogy az enyémben is így van e(ugyanilyen a fűtési rendszere)Bár szerintem a mikrokapcsoló az jó de holnap még megnézem!!
Rendben, köszönöm én is megyek, mára elég volt...
Jó éjt
Nos megnéztem.Nekem a mikrokapcsolón felül csak 1 vezeték van de a tiéd az egy váltókapcsoló.Alap esetben szakadás van.Vagyis a mikrokapcsoló az jó.A klixon az a következőképpen van:A 2 piros vezeték az szerintem a hőkorlátozó és a másik 2 pedig maga a hőfokszabályzó.És szerintem amikor megy a gép akkor a mikrokapcsoló piros vezetéke megy a klixon zöld vezetékére.Azt nézd meg hogy a zöld vezeték hova megy!És meg kéne nézni a prk elején hogy nem e ott van a mágnes tekercs.Amúgy felfűt ?
Összeraktam és rákötöttem a hideg vízre.
Most már biztos, hogy nem melegíti fel a vizet és eddig csak azért mosogatott el valamennyire, mert a meleg vízre volt kötve. Max 100 Wattot fogyaszt (ennyit szokott amikor nem melegít) így gondolom be sem próbálja kapcsolni a fűtőszálat. A kérdés pedig inkább egy segélykiáltás: Baranya Megyében (ott is Pécs-Mohács körül) tud valaki olyat aki meg tudja javítani? (Persze nem ingyen stb...).
Én sajna zalai vagyok....De szerintem azt a mikrokapcsolót mérd ki üzem közben!Olyankor a kék zöldnek kell vezetni kell de egyszerűbb ha egy fázisceruzával megnézed.Az a kapcsolót a motor nyomása kapcsolja és elképzelhető hogy be van ragadva.
Sziasztok, lenne egy kérdésem.
Candy CDF 625A típusú mosogatógépről lenne kérdésem. Kb. 5 éve vásároltuk a szerkezetet, eddig semmi probléma nem volt vele, amit ne tudott volna orvosolni a gép módszeres kitakarítása. A most jelentkező problémán viszont nem segített. Pár napja jelentkezett a probléma, a gép a mosogatás első fázisában (víz betöltve, mosogatás elindul, vizet kiereszti egyszer) leáll, az aktuális program visszajelzője gyorsan villog és szaggatottan sípol. A használati útmutató nem sokat ér (kapcsolja ki, ellenőrizze a vizet és a csöveket, indítsa újra, ha probléma továbbra is fenn áll hívja a szervízt). Olvasgattam a témával kapcsolatban, de nem vagyok gépszerelő. Arra a következtetésre jutottam a fórum olvasgatása után, hogy a szintérzékelő lehet a probléma, mert a víz leeresztése után jelentkezik a gond a feltöltés előtt. Hogyan tudnám ellenőrizni?
A programban van előmosogatás? Vagy rendesen elkezdi a programot és közben áll le? Fűt? Fűtőszálat és az NTC t kéne megnézni.
Probáltam előmosással és anélkül is, ugyan azt produkálja. Igen elkezdi, a program tipusától függően 5-10 percig rendesen működik, az első vízcsere leeresztése után nem tölti fel, ekkor jelentkezik a hiba. Fűtés megy.
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |