Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   135 / 574
(#) Isti4 hozzászólása Nov 26, 2012 /
 
Üdv mindenkinek! Van esetleg valaki akit érdekelne egy Savio kombi 24kw-os kazán alkatrésznek ? Tökéletesen működött, egy hibája van, a vízoldali tömszelence csöpög. Ha érdekel valakit, 20/92-88-116 számon elér
(#) todi2 válasza briki hozzászólására (») Nov 26, 2012 /
 
Vigyázz lehet ,hogy a kiegyenlítő gumi membrán szakadt!Ha a szelepet egy csavarhúzóval egy kicsit lenyomod és víz jön akkor tartály csere,ha levegő akkor pumpa!
(#) Endes Gyorgy hozzászólása Nov 27, 2012 /
 
Kedves segitoim! -briki VIM és todi2 nyugaton a helyzet változatlan, Ahogy a híres regény címe mondja... Múlt hét pénteken kijött a szakszervizzel szereloje, levette a nagy és kis hőcserélő kazant, savat öntött beléjük. A sav nem hozott ki semmit, nem pezsgett, tisztán urult. Az odavezeto csovekbe valami kib...ttan drága gelt pumpalt, majd 15 percig járatta magában a kazanban -ahogy ő mondta kiskoron -a rendszert, mielőtt az iszaplevalaszton át leengedte, majd többször feltöltötte és leengedte az egészet. Ez volt pénteken délben, s ezután egész estig ragyogóan csendes volt a melegviz vetelezes. Másnap a reggeli mosakodasi melegviz vételre ugyan úgy kezdett bőgni, mint a beavatkozás elott. Felhívtam, beszámoltam, azt mondta most mar fogalma sincs mi lehet, ennyi idő alatt nem vizkovesedhet, "nem állhat be". Egyébként nem hogy maxon nem áll a szabályzó, hanem a jobboldali forgató gomb skalajan függőlegesen vagy kissé meg alatta (ugyan így a fűtés is, ami változatlanul kifogástalanul és csendesen működik). Todi2 valamilyen szelepeket említett, közelebbről ez mit takar? Érdemes egyáltalán tovább kinlodni ezzel a kazannal, mert mar lassan egy új árában lesz?! Legutóbb is 11E-et akasztott le a gelezesert... Nem
lehet, hogy a valtoszelepnel vagy az elvezető csőben levő csapnal okoz valami szukuletet, s ezért akadályozott az elfolyas (bár véleményem szerint az ürulo vízmennyiséget kielégítő, megfelel a szokásosnak). Ne ennyit, ez is sok. Kosz az eddi ismert üdv EGy

(#) Endes Gyorgy hozzászólása Nov 27, 2012 /
 
Elnézést a helyenkenti ékezet hianyert és ertelmetlensegekert, de iPadrol írok és néha ezek előfordulnak, s ha nem figyelek eléggé bent maradhatnak, de talán így is érthető. Természetesen a level végen az eddigieket köszöntem meg, üdvözlettel.
(#) szamóca hozzászólása Nov 27, 2012 /
 
Felmerül bennem egy kérdés. Mivel már sokadszorra olvasom, hogy kijött a sza.szervíz, és megjavította, (pár órára) majd másnap széttárta karjait, az újra felmerülő problémánál, hogy akkor nem is tudja mi a baj.
Ilyen esetben nem az ő sara lenne ismét kiszállni, és megjavítani, ha ez nem lehetséges, akkor sűrű elnézés kérések közben az előző próbálkozásért felvett összeget visszaadni? Hiszen arról nem a tulaj tehet, hogy hozzánemértésből, vagy bármilyen oknál fogva meghiúsult a javítási kísérlet.
(#) briki válasza szamóca hozzászólására (») Nov 27, 2012 /
 
Jogos az 5 pont!
(#) briki válasza Endes Gyorgy hozzászólására (») Nov 27, 2012 /
 
Fűtés közben hány fokra megy fel a hőmérséklet a kazánban? Ilyenkor egyáltalán nem hallani semmi hangot, csak ha melegvizet készítesz? A melegvíz készítésnél sem megy fel magasabbra a kazán hőmérséklete mint fűtés alatt- nem a HMV víz hőmérsékletére gondolok.
Lehet tudni milyen lánggal ég amikor HMV-t készít? Lemodulál, vagy teljes gázzal ég?
Mi is a kazán pontos típusa?
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2012
(#) toro válasza szamóca hozzászólására (») Nov 27, 2012 /
 
Sajnos Szamóca ez nem így van!
Ámbár a tisztesség így kivánná meg!
Nem végezted el a feladatot, nem jár fizetség!
Mily gazdag ország lehetnénk!
(#) todi2 válasza Endes Gyorgy hozzászólására (») Nov 27, 2012 /
 
Igen szelepeket,konkrétan a csaptelepek felsőrészét,mert azok kopása esetén az egész rendszer képes rezonálni /kád, mosdó,mosogató, csempeszelepek,sarokszelepek stb/
(#) briki válasza todi2 hozzászólására (») Nov 27, 2012 /
 
Szerintem azért elég jól behatárolható a zaj forrása, ha a csaptelep valamelyike remeg. Igaz a cső, és a víz vezeti a hangot, de a forrása megállapítható. Nem is beszélve arról, hogy min. 3 vízvételi hely van, egy normális házban, és ha mindegyiknél ugyan azt csinálja külön- külön kinyitva, akkor már nem áll fenn a te gyanított hibád.
(#) Endes Gyorgy hozzászólása Nov 28, 2012 /
 
Hello mindenki! Lassan mar én vagyok a rovat fő témája, illetve a kazán. A pontos típust nem tudom csak annyit, hogy Junkers Euroline. Véleményem szerint ez nem csap eredetű hiba, maga a kazán adja ki a hangot. Nem kattog, nem rezonal, hanem elkezd viszonylag halkan sziszegni, majd egyre erősebben sivitani-visitani magas hangon, ám aztán erős üvöltő hangba megy át. A melegviz vetelezes kezdetekor sorban gyullad ki az első 3 kis zöld lámpa, majd mikor sivitani kezd a következő is, sőt volt, hogy a 95 fokos is világított, amikor nagyon üvöltött. Van, h. Ilyenkor elkezd halkulni és sorban kialszanak a lámpák, - azt hiszem ezt nevezik lemodulalsnak -, de ha folyik tovább a víz, ismét kigyulladnak az előbbiek során leirtaknak megfelelően, s ismét megjelenik-erősödik a bomboles. Kicsit olyan, mintha forrna valahol odabent a víz. A fűtés teljesen normális, a szabályzó gomb - szemből nézve - óra szamlapi 11 órának felel meg, ez megfelelő temperalast jelent. Ilyenkor 3 kis lámpa világít folyamatosan, amíg megy a fűtés. A melegviz szabályzó gomb kb. hasonló állásban van, a víz hofoka kb 45 körül lehet, bár erős hang mellett forróbb. Az anyagi oldalt nem kívánom kommentálni, nekem is van véleményem erről, de hátha olvassak szakik is, akikre meg rá lehetek szorulva... Ennyit a kazán eposzrol... Üdv EGy
(#) balazsgy válasza briki hozzászólására (») Nov 28, 2012 /
 
Szia Briki!
Jól eltaláltad rögtön a hiba okát, az utókeringtetés hiányát, csak elkerülte a figyelmemet. Kínlódtam sokat, sokszor-sokszor reset-teltem és most talán jól működik.

Új hozzászólásban kérek majd az Immergas-használóktól információt.
Köszi!
(#) balazsgy hozzászólása Nov 28, 2012 /
 
Sziasztok!
Segítsen információval, akinek Immergas Zeus Maior 21 kazánja van.
A problémám:
-Használati melegvíz készítésnél a kazán fűt, keringtet.
Amikor elérte a hőfokot a tűz ki, de a szivattyú utókeringtet még ca. 120 sec-ig. Ez rendben.

-Fűtésnél a kazán fűt, keringtet.
Amikor elérte a hőfokot, akkor a tűz és szivattyú egyszerre ki. Ca. 20-30 sec. után a szivattyú utókeringtet ca. 20-30 sec. időtartamig.

Kérdésem, hogy nálatok is ilyen eltérő a melegvíz, illetve fűtési rendszer időprogramja?
(Mert szerintem csak a melegvíznél jó a program.)
Aki tud segíteni, előre köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2012
(#) briki válasza balazsgy hozzászólására (») Nov 28, 2012 /
 
Amennyiben ez téged nem zavar, és üzemzavart sem okoz, akkor hagyd így. ellenkező esetben kössél be ide egy UNI időrelét a szivattyú- panel közé, ami az áram megszűnése után tovább adja egy beállított ideig az áramot. Így neked - pl 3 percre állítod- a HMV után 6 percig, fűtés után 3 percig fog még kapni a szivattyú áramot.

Ez a megoldás csak elméleti, laikusnak, nem szakmabelinek nem tanácsolom. Ezért én NEN is vállalok a leírtakért felelősséget!
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2012
(#) Perez hozzászólása Nov 28, 2012 /
 
Sziasztok!

Egy nagy problémám lenne vagyis van. Beretta smart tipusú kazánom van.
A probléma:
-Fűtéssel semmi baj.
-Zuhanyzásnál a melegvíz vagy van vagy nincs, de ha van is akkor pár másodpercig , aztán megint JÉGhideg aztán langyon , hideg meleg....

Tud valaki nekem információt adni, hogy mi lehet a baj ??

Köszönöm a segítséget!!
(#) briki válasza Perez hozzászólására (») Nov 28, 2012 /
 
A HMV NTC érzékelője, vagy a HMV áramlás kapcsolója lehet rossz, esetleg hőcserélő dugulás, szennyeződés.
Mi is a pontos típusa a kazánnak?
(#) briki válasza Endes Gyorgy hozzászólására (») Nov 28, 2012 /
 
Ahogy a megérzésed is diktálja, a felforrt víz adja a hangot, ami a vízkövesedésre utal- bár már 100-szor tisztították, de más logikus magyarázat nem létezik.
Vagy talán még egy: ha van benne a HMV-nek elmenő víz oldali hőmérséklet érzékelője, akkor lehet az nem jó. Tudsz a belsejéről szép, részletgazdag képet feltenni?
Mérjél rá az NTC érzékelőre lehült kazán állapotban hány Kohm az ellenállása.
(#) VIM válasza Endes Gyorgy hozzászólására (») Nov 28, 2012 /
 
Szia! Mivel nem áll rendelkezésre több információ erről a készülékről, így nem sokat lehet mondani a hiba behatárolására. Amit eddig elmondtál és csináltak a kazánnal, de nem jött be, már csak a HMV előremenő NTC-je lehet hibás, mert nem megfelelő értéket szolgáltat a lángmodulációhoz. Amikor át lett mosva a rendszer akkor lehűlt az érzékelő és amíg fel nem melegedett teljesen a rendszer addig nem volt nagy eltérés a modulációban, de amikor a szobahőmérsékletről kellett indulni a rendszernek azonnal előjött a hiba. Szerintem azzal lesz a gond, mert a vízáram kapcsoló jelez a vezérlőnek, hogy kinyitottad a csapot, a szivattyú indul, begyújt a főégő, háromutú szelep lezár a fűtési kör felé és a vezérlő egység a HMV NTC-n keresztül méri a víz hőfokát és ehhez igazítja teljesítményt (modulálja a lángot). Jelen esetben ez nem így van, mert forralja a vizet. A hibaüzenet csak szakadt NTC esetén van ill. ha a 90fokos led is jelez. Ha vannak alul szervízcsapok, azok legyenek teljesen nyitott állásban! Ha a szivattyú három állású, az legyen a III. fokozatra kapcsolva.
(#) szerviz válasza VIM hozzászólására (») Nov 28, 2012 /
 
Figyeljünk fel Gyuri bácsi egy megjegyzésére!

" levette a nagy és kis hőcserélő kazant, savat öntött beléjük"

No, lehet, hogy itt van a kutya elásva! Nem győzöm elégszer leírni, hogy így nem lehet kazánt savazni!
A hőcserélőket ki kell szerelni (eddig oké), aztán szépen hazavinni őket, feltenni a megfelelő vegyszerrel működő savazó szivattyúra, aztán kivárni a megfelelő időt. Nálunk a fűtési hőcserélő egy óra, a kóracél HMV hőcserélő oldalanként kb húsz perc, szennyeződéstől függően persze. Ez az átszerelésekkel, öblögetésekkel, külső tisztítással, szárítással, FESTÉSSEL (!) együtt több óra!
A negyedórás "géles" kezelést egyrészt rövidnek tartom, másrészt nem egészen világos, hogyan vette rá a kazánt, hogy "kiskörön" keringesse a vegyszert. Mert ezt csak úgy lehet elérni, hogy a váltószelepet HMV állásba viszem. Hogy ezt hogyan lehet a Junkersnél elérni, azt nem tudom, mert Junkerset nem javítok................
Csak úgy tudom elképzelni, hogy közben folyatom a csapvizet, de hogy így hogyan adagolta be a vegyszert?
Van egy elgondolásom, de az már becsületsértő lenne..................
(#) toro válasza szerviz hozzászólására (») Nov 29, 2012 /
 
Osztom szervíz véleményét!
Egy fűtésköri is HMV hőcserélő kiszerelése-tisztítása legalább 3-4 óra!
Nem csak a belső részét, hanem a külsőt is illik letisztítani a lerakódott rézoxidtól (grünspantól) és lefesteni!

Váltószelepes rendszernél megvalósítható az átmosás - ahogy írod kifolyó HMV-vel.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2012
(#) Perez válasza briki hozzászólására (») Nov 29, 2012 /
 
Köszönöm Briki!

Nem tudom ez van csak rá írva amit írtam, hogy beretta smart
És ez költségekben mit jelent?

Nagyon köszi
(#) oggy79 válasza oggy79 hozzászólására (») Nov 30, 2012 /
 
Jó reggelt!

2db NTC-t kellett cserélni a cirkómban és megjavult!

Ebben az a szomorú, hogy volt kint egy "szaki" és egyből vezérlőpanel cserét ajánlott 38.000ért! Hááát persze, 5kból megúsztam az egészet!

Köszönet érte ennek az embernek: (vat..a oldalról)

Idézet:
„Tisztelt atommaki! Amit leírtál, az 90 % ,hogy érzékelő hiba . Jellemzően ez szokott lenni ,amikor elkezd döglődni valamelyik .Általában először a fűtés NTC főleg , ha kék van benne .Azt javaslom ,hogy cseréld ki mind a kettőt ,mert az a tapasztalatom , hogy kis idő múlva a másik is megdöglik . Remélem tudtam segíteni ,majd egy visszajelzés jól esne . Üdv : - Rattus40 ”

üdv. Robe
(#) konyanandor69 hozzászólása Nov 30, 2012 /
 
Üdvözlök mindenkit. Quadriga típusú kombi kazánom van az albérletben ahol lakom és a víz melegítéssel van problémám. Fürdés alkalmával ha szerencsém van, akkor be indul a vízmelegítés, ha nincs szerencsém, akkor 20-30 liter víz kiengedése után indul be a víz melegítés és ha nagyon nincs szerencsém, akkor be sem indul. A folyamat normálisan megy mindaddig, amíg a láng gyújtásra nem kerül sor. A presostat működik, de nem biztos, hogy tökéletes, nem értek hozzá, csak hallásról gondolom. A szabályzó csavar meg van erőszakolva, nem tudom mit csináltak előbb vele, csak árulkodó nyomok vannak rajta. Ha cserélni kell hol és mennyiért lehet beszerezni, valószínűleg szilikon csőre is szükségem lenne. A fűtéssel még nem volt gond, működik.
Segítsetek, Köszi.
(#) bbalazs_ válasza konyanandor69 hozzászólására (») Dec 1, 2012 /
 
Nem tudom, mi az a presostat, talan az a membranos dolog, amit emel a hidegviz nyomasa, ha a melegviz-oldali nyomas lecsokken? Ha igen es latod a rudat, akkor probalj meg kezzel vagy fogoval rasegiteni. Egyebkent a szivattyu hangjat hallod, elindul?
Ha futes modban volt, akkor elobb le kell allnia a futesnek (talan a szivattyunak is) majd ujraindulnia melegviz modban.
Ezek kozul hallod valamelyiket?
Relek is szoktak kattogni, azok kozul hallasz valamit?
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2012
(#) toro válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 1, 2012 /
 
A pressostát, egy nyomáskapcsoló!
A feladata - gyártóktól függően - a hőcserélő feletti tér szivási és a fűstgázventillátor által nyomott füstgázára kapcsol.
Ha zár, a gázszelep meghúzhat a vezérlő panel által kiadott feszültségre!!
(#) toro válasza konyanandor69 hozzászólására (») Dec 1, 2012 /
 
Van váltószelepes és bitermikus hőcserélőjű kazán. A Tied melyik, mert más az eredő probléma.
(#) apache66 hozzászólása Dec 2, 2012 /
 
Üdv mindenkinek ! Kérdeztem már de nem kaptam választ és azota újabb dolgok is kiderültek a baxi main 24i típusú bitermikus hőcserélős
cirkómról ezért újra szeretném kérdezni , hogy mi lehet a probléma . a ,,tünetek" a következők : fűtésnél elkezd fűteni nagy lángon de aztán szerintem túl gyorsan emelkedik a vízhőmérséklet ,legalább is a lámpák kigyulladása szerint majd kikapcsol , tehát nem lemodulál ha nem leáll majd 1-2 perc mulva ugyanezt eljátsza és újra és újra . A fűtési ntc érzékelő most lett cserélve , a rendszerből most lett 2 hét után leengedve a fernox f3 és még mindig ugyan az a hiba . Az uj dolgok amikre rájöttem még az hogy ha a melegvizes ntc- lehúzom a vezetéket tehát villog a hiba jelzés és nem készít melegvizet akkor a fűtéssel semmi probléma fűt lemodulál stb , tökéletes.Akkor is rendesen működik ha nincs rajta az égőtálca burkolat vagy trükközéssel, először lejjeb állitom a fűtő víz hőmérsékletét majd egyre feljebb és feljebb akkor is sokszor eltudom érni hogy fűtsön .A melegvíz készítésssel semmi probléma. Ha a hőcserélő elvan dugulva akkor miért működik a fent leírt esetekben mégis?kérem aki tud valamit tanácsolni válaszoljon , előre is köszí
(#) Endes Gyorgy hozzászólása Dec 2, 2012 /
 
Tisztelt hozzászólók! Jómagam abszolút laikus vagyok kazán ügyben, bár- ahogy írtam - véleményem lenne...legutóbbi beszélgetése kor a szervizes szakember azt mondta, konzultáltak a kollégákkal és arra a meggyőződésre jutottak, hogy a kazanban a perdito lemez (?) levált, emiatt a hang és a hibás működés. Állítólag ez nem javítható, kazancsere a megoldás, (gondolom ez a hocserelot jelenti) ami 60 valahány ezer Ft. /csak azt nem értem, ha a panel 67E, a kazán 65E, a szivattyú 26 E akkor hogy lehet ezt a kazant 145 E.ért megkapni? Az egyéb hobelebanc ingyen van?! Hála Istennek, amikor lecsereltettük a régi öreg magyar kazant, a melegvizes viszonylag fiatalabb Vaillant atfolyos vizmelegitot előrelátóan a helyen hagyattam, s így nehány mozdulattal át tudunk állni arra melegviz biztosításra. Persze ezek most nincsenek reteszelve, emiatt a kéményseprők fognak vegzalni... Most úgy döntöttünk, hogy így megyünk tovább, a Jezuska ne kazant hozzon, kevés hozza a nyugdijunk... Esetleg majd jövőre meglátjuk hogyan tovább, kell-e új kombi, s lesz-e olyan méretű, ami befér a kialakított helyre, mert az ossz mélység kb. 33-34cm, MIG a lombik általában 36 feletti melyseggel kezdődnek. Egyébként én is úgy gondolom józan paraszti ésszel, hogy a vizko eltavolitashoz hosszabb időre van szükség, igaz korábban az atmosataskor sentin el 400-al 2ora hosszat járatták teljes grafttal,majd egyenként is atmosattak atoblitettek a radiatorokat. Én mar arra is gondoltam, hogy nem lehetséges-e, hogy valamelyik elvezető csövön levő csapnal akadt meg valami szennyeződés, bár szerintem a vízhozam megfelelő, nem ilyen jellegű a probléma gyökere. A kert fényképet el fogom készíteni, s majd elkuldom emailon át, bár erre várni kell egy kicsit, mert a gépem pontosan most van a lanyomnal. Gondolom jövő hét végen vagy szítani heten fog összejönni. Sajnos -bár van műszaki érzelem - az NTC-khez nem konyitok, babralni vagy bemérni és hasonlók nem igen az én világom... Hat újból köszönet mindenkinek akik segitokeszen álltak mellem, illetve a kazanhoz, remelem a fűtési szezon végéig kibírjuk a jelen allapottal most legalább megfelelő a hőmérséklet és a víz ellátás is, hogy lekopogjam...Üdv mindenkinek EGy
(#) VIM válasza Endes Gyorgy hozzászólására (») Dec 2, 2012 /
 
Szia! Még mindig azt mondom, hogy HMV NTC csere, mert nem hajlandó modulálni a lángot a megadott hőmérsékletre a kazán. Keress egy másik szerelőt, talán azonnal megoldódnak a gondok.
(#) rozsa63 hozzászólása Dec 2, 2012 /
 
Üdv. Mindenkinek!
Először is, nő vagyok, ezért mindent úgy írok le, ahogy tapasztaltam.
Van egy saunier duval renova star kombi kazánunk. Pénteken azt mondta, elég volt, nem megy tovább. Egy pukkanást hallottam, és alul elkezdett belőle folyni a víz. A piros fény villogott, hogy valami nincs rendbe. Hívtam ez egyik ismerősömet, aki annyit tudott vele este csinálni, hogy legalább fűtésünk volt. Aztán egyszer leállt, de olyannyira, hogy még a piros fény sem világított, illetve, mintha nem kapna áramot. Pár ki- és bekapcsolás, de semmi. Mivel másnap úgyis jött volna az előző napi ember, hogy megcsinálja, nem is foglalkoztam vele tovább. Tegnap aztán Ő is itt állt és fogalma sem volt, mi lehet a gond. Van egy másik ugyan ilyen kazánunk (teljesen új), úgy gondolta, abból kiveszi a panelt (?), kicseréli, akkor minden rendben lesz. De nem, minden változatlan, meg se mozdul a kazánon semmi. Még cserélgetett benne ezt-azt, de nem változott. Áramot kap, de ahogy Ő mondta, mintha valahol elveszne az áram...
Valaki tudna segíteni, hogy mit kellene megnézni/kicserélni? Tudom, tudom... Szakembert kellene hívni. De itt van egy ugyan ilyen kazán, amiből csak valamit ki kellene venni, és belerakni a mostaniba, na de mit?...
A segítséget előre is nagyon köszönöm.
További szépeket mindenkinek!
Következő: »»   135 / 574
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem