Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   90 / 314
(#) tallerkrisztian válasza agressiv hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Lehet hülyén fog hangzani, de mi az a scaler? Hallottam róla, de fogalmam sincs róla. Na meg a zajos táp fogalmával sem vagyok tisztában. Tegyük fel, hogy neked van igazad, akkor hogyan lehetséges az. hogy az integrált Inteles és két AGP videokártyával jó a boot idejü felbontás? Tegnap hoztam vissza a PCI-E videokarit garis tesztről és állítólag minden rendben van vele.
(#) sanka74 hozzászólása Nov 29, 2012 /

Sziasztok! Nekem is van egy samsung syncmaster 940 N-es monitorom, kicseréltem a tápban a kondikat, és kb 6 óráig jó volt, utána elmegy a fény kb. 1 sec után. A képet adja, mert lehet látni ha fény felé fordítom. Mi lehet a probléma??Köszönöm!
(#) agressiv válasza sanka74 hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Inverter transzformátora. Mérd meg a szekundereinek ellenállását.

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. egy samsung syncmaster 940N monitor tápjában kicseréltem az összes kondit, de ennek ellenére 1 sec után elmegy a fénye. Kép van, lehet látni halványan. Köszönöm.
(#) sanka74 válasza agressiv hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Köszi. Ez a nagyobbik transzformátor gondolom. Az egyik kondi elég púpos volt...

Most sikerült meghallgatnom:amikor bekapcsol 2 sec-re a világítás, akkor halk, ciripelő hangot ad.
(#) gammabuta hozzászólása Nov 29, 2012 /

Sziasztok!

Van egy LCD monitorom ami már egy régebbi típus 17colos és beépített táppal rendelkezik.

Az a problémája, hogy a fekete helyett fekete alapon zöld csíkok a képe és a szürke helyett szürke zöldszínű folyton mozgó fehérzaj pixelekkel tele.
Ha nincs sok szürke sötétkék vagy fekete a képen akkor még nem is nagyon észre sem vehetű a hiba, de ahogy szürke vagy fekete van nagyon zavaró.

Csatolok egy közeli képet amit fényképezővel készítettem, baloldalt fekete kellene legyen jobb oldalt szürke.

Láthatóak a zöld vonalak és a zöld pixelzaj a szürkében.

Remélem csak valami kondi vagy táp zaj probléma.

Milyen alkatrészeket kellene megnéznem?

Monitor javításban elég laikus vagyok, eddig amit megtudtam javítani annak csak ez egyik elkója volt púpos a külső tápjában az csere után üzemelt jól...

(#) agressiv válasza gammabuta hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Ez kijelző, vagy scaler hiba, javíthatatlan.
(#) agressiv válasza sanka74 hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Annak nincs jelentősége, hogy milyen hangot ad. Megmérted a trafókat? Eredmény?
(#) gammabuta válasza agressiv hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Az nem lenne jó

Csináltam azért képeket, hátha valamit még meglehetne nézni.

Púpos kondit nem találtam de van a tápban egy nagy elkó aminek a pozitív lábkivezetés tövénél már elkezdett rozsdásodni...
Sajnos pont a feliratnál ragasztották oda ami leszakadt amikor próbáltam alánézni óvatosan, de én 82µF 400Voltnak olvasom.

Annak a cseréje még talán segíthet, esetleg valami smd kondi a vezérlő körül?

üdv,
GB.

(#) gammabuta válasza gammabuta hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Valami csoda történt ezzel a javíthatatlan monitorral.

Bekapcsoltam és most működik, megjavult, de nem tudom hogyan...

Csak annyit csináltam, hogy:
1) a nagy elkót kihajlítottam meg vissza és kicsit megkapartam a lábánál a rozsdát.

2) majd lehúztam az előlapi gombok és LED vezeték csatiját a vezérlőről, mert túl közel ment a trafóhoz gondoltam az is bezavarhat.

3) ezek után a beépített dsub kábelt kicseréltem az enyémre.

Majd rátettem a fémborítást a trafóházra és bekapcsoltam és csoda folytán működik, semmi zöld csík a feketében sem zaja szürkében.

Most nem tudom melyik lépés segíthetett de ha újra szétszedem és megint rosz lesz... még nem merek kísérletezni...

CIMG7813.JPG

(#) gammabuta válasza gammabuta hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Vissza kell vonjam most megint becsíkosodott, 5percig jó volt, hozzá sem nyúltam és megint ott a zöld ((

Mitől lehet ez? Egy ideig pedig ment jól!
(#) kadarist válasza gammabuta hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Szia!
Az a "rozsda" nem más, mint elktrolitszivárgás nyoma, ezért azt a kondenzátort ki kell cserélni. De persze ettől a cserétől lehet, hogy nem javul meg a monitorod.
(#) agressiv válasza gammabuta hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Súlyos kondenzátorproblémái vannak így nem csoda, hogy nem megy. Érdemes kicserélni a kondenzátorokat (összes elkót) és lehet életre is kel. A primer puffer lábánál kifolyt trutyi egyértelműen a kondenzátor hibájára utal.
(#) gammabuta válasza kadarist hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Szerintetek is 400Voltos? Mert már alig olvasható rajta. Csak 400Voltossal helyettesíthető vagy jó a 330Voltos is esetleg?
(#) sanka74 válasza agressiv hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Szia! Megmértem, a bemeneti oldalon van 4 kivezetés, ezek között 0,7 ohm mérhető, kivéve a bal oldali két szélső pont, ott nem mérhető ellenállás. A kimeneti oldalon, azaz a cső felé menő 4 kivezetésen nem mérhető ellenállás. Köszi a segítséget.
(#) sanka74 válasza sanka74 hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Ez a fekete inverter trafó..
(#) bbalazs_ válasza sanka74 hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Probald az also 4 kivezetes valamelyike ES a teteje egyik vege kozott.
(#) tallerkrisztian hozzászólása Nov 30, 2012 /

Sziasztok!

Elszállt a monitoromban a biztosíték

a helyén: T 2AL/250V

Egy 5A -s biztit berakhatok a helyére?

A működés érdekében mennyire számít, hogy lassan vagy gyorsan olvadó? ..mert ami kéznél van azt se tudom,hogy milyen a behalt asztali dvd lejátszóból vettem ki aminek a helyén 25mm T5A jelzés van.
(#) bbalazs_ válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Nem. Azonosat illik berakni. Ez vedelem. Ha magasabban huzod meg a vedelem hatarat, mas szallhat el, ami sokkal dragabb, mint egy bizti.
T-set tegyel bele.
De vegyel mindjart kettot es merj ra a diodahidra, mert azok szoktak zarlatot okozni elpukkanaskor.

(#) tallerkrisztian válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Ez a lényeg ---> T 2AL/250V

Milyen kell a helyére? /tulajdonságok alapján

Nincs service manualom hozzá az a baj!
(#) sanka74 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Így nem mérhető ellenállás.. minden kombinációban próbáltam. Csak a bemeneti oldalon 3 kivezetés között mérhető ellenállás.
(#) tallerkrisztian válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Kösz! Megvan! Igazad van megnéztem a biztin a szélén a kupakot és ott láttam : "2A250V"

Így tényleg sok az 5 Amperos!
(#) jdani hozzászólása Nov 30, 2012 /

Szevasztok. Az én monitorom problémája, hogy amikor bekapcsolom szépen működik, és rá 1-2 másodperce el is feketedik. Észrevettem hogy csak a háttérvilágítás kapcsol le, a kijelző működik. A trafó körül a két tranzisztor alatt barnult a nyák. Ötletek hogy mi lehet a probléma? Ha a tranyók lennének a hibásak, szerintem eleve be se indulna a világítás nem?
(#) tallerkrisztian válasza jdani hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Nézd me a trafónál a forrasztásokat lehet, hogy nincs megfelelő érintkezés. Én ugyanezekkel a tünetekkel csak egy forrasztást kellett javítanom a trafó földelésén.

Persze ez csak ötlet!

Szerinted, egy 10Uf 50V elkón mennyi fesznek kéne lennie voltban?
(#) bbalazs_ válasza sanka74 hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Jo, akkor merj testhez kepest.
Mert ahogy igy elmondod, nincs is szekunder trafod. Ugy meg nehez akar 1 sec-ig is vilagitani, ahogy irod.

Meg az lehet, hogy atutne, de nem hinnem. Keress kb 600Ohm koruli erteket.
Szoktak neha vekony bevonatot rakni oda, szoval a multimeter hegye a muanyagot karcolja, igy nem erintkezik. Szurd bele tuvel vagy forraszd at az erintkezoit.

(#) sanka74 válasza jdani hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Szia! Ugyan ez a probléma nálam is...kiszereltem az inverter trafót és a következő ellenállások mérhetőek rajta. 1500 ft-ért rendeltem trafót a helyi elektronikai boltban, remélem hogy ez lesz a baja.Olvastam valahol, az 1 kohm-os ellenállásokat kicserélték 1,5-ösre, és igy nőtt a csövek ellenállása, nem kapcsol le a világítás..

trafó.JPG

(#) sanka74 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Rosszul mértem az előbb..ezeket az eredményeket kaptam..A dolog érdekessége, hogy amint az összes tápban kicseréltem a kondikat, 6 óráig működőképes volt...

Azt akartam írni hogy az összes kondit a tápban..bocs.

És csak ezeken a pontokon mérhető ellenállás...semmilyen más kombinációban.
Következő: »»   90 / 314
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem