Fórum témák
» Több friss téma |
Lehet hülyén fog hangzani, de mi az a scaler? Hallottam róla, de fogalmam sincs róla. Na meg a zajos táp fogalmával sem vagyok tisztában. Tegyük fel, hogy neked van igazad, akkor hogyan lehetséges az. hogy az integrált Inteles és két AGP videokártyával jó a boot idejü felbontás? Tegnap hoztam vissza a PCI-E videokarit garis tesztről és állítólag minden rendben van vele.
Sziasztok! Nekem is van egy samsung syncmaster 940 N-es monitorom, kicseréltem a tápban a kondikat, és kb 6 óráig jó volt, utána elmegy a fény kb. 1 sec után. A képet adja, mert lehet látni ha fény felé fordítom. Mi lehet a probléma??Köszönöm!
Inverter transzformátora. Mérd meg a szekundereinek ellenállását.
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. egy samsung syncmaster 940N monitor tápjában kicseréltem az összes kondit, de ennek ellenére 1 sec után elmegy a fénye. Kép van, lehet látni halványan. Köszönöm.
Köszi. Ez a nagyobbik transzformátor gondolom. Az egyik kondi elég púpos volt...
Most sikerült meghallgatnom:amikor bekapcsol 2 sec-re a világítás, akkor halk, ciripelő hangot ad.
Sziasztok!
Van egy LCD monitorom ami már egy régebbi típus 17colos és beépített táppal rendelkezik. Az a problémája, hogy a fekete helyett fekete alapon zöld csíkok a képe és a szürke helyett szürke zöldszínű folyton mozgó fehérzaj pixelekkel tele. Ha nincs sok szürke sötétkék vagy fekete a képen akkor még nem is nagyon észre sem vehetű a hiba, de ahogy szürke vagy fekete van nagyon zavaró. Csatolok egy közeli képet amit fényképezővel készítettem, baloldalt fekete kellene legyen jobb oldalt szürke. Láthatóak a zöld vonalak és a zöld pixelzaj a szürkében. Remélem csak valami kondi vagy táp zaj probléma. Milyen alkatrészeket kellene megnéznem? Monitor javításban elég laikus vagyok, eddig amit megtudtam javítani annak csak ez egyik elkója volt púpos a külső tápjában az csere után üzemelt jól...
Ez kijelző, vagy scaler hiba, javíthatatlan.
Annak nincs jelentősége, hogy milyen hangot ad. Megmérted a trafókat? Eredmény?
Az nem lenne jó
![]() Csináltam azért képeket, hátha valamit még meglehetne nézni. Púpos kondit nem találtam de van a tápban egy nagy elkó aminek a pozitív lábkivezetés tövénél már elkezdett rozsdásodni... Sajnos pont a feliratnál ragasztották oda ami leszakadt amikor próbáltam alánézni óvatosan, de én 82µF 400Voltnak olvasom. Annak a cseréje még talán segíthet, esetleg valami smd kondi a vezérlő körül? üdv, GB.
Valami csoda történt ezzel a javíthatatlan monitorral.
Bekapcsoltam és most működik, megjavult, de nem tudom hogyan... Csak annyit csináltam, hogy: 1) a nagy elkót kihajlítottam meg vissza és kicsit megkapartam a lábánál a rozsdát. 2) majd lehúztam az előlapi gombok és LED vezeték csatiját a vezérlőről, mert túl közel ment a trafóhoz gondoltam az is bezavarhat. 3) ezek után a beépített dsub kábelt kicseréltem az enyémre. Majd rátettem a fémborítást a trafóházra és bekapcsoltam és csoda folytán működik, semmi zöld csík a feketében sem zaja szürkében. Most nem tudom melyik lépés segíthetett de ha újra szétszedem és megint rosz lesz... még nem merek kísérletezni...
Vissza kell vonjam most megint becsíkosodott, 5percig jó volt, hozzá sem nyúltam és megint ott a zöld
![]() Mitől lehet ez? Egy ideig pedig ment jól!
Szia!
Az a "rozsda" nem más, mint elktrolitszivárgás nyoma, ezért azt a kondenzátort ki kell cserélni. De persze ettől a cserétől lehet, hogy nem javul meg a monitorod.
Súlyos kondenzátorproblémái vannak így nem csoda, hogy nem megy. Érdemes kicserélni a kondenzátorokat (összes elkót) és lehet életre is kel. A primer puffer lábánál kifolyt trutyi egyértelműen a kondenzátor hibájára utal.
Szerintetek is 400Voltos? Mert már alig olvasható rajta. Csak 400Voltossal helyettesíthető vagy jó a 330Voltos is esetleg?
Szia! Megmértem, a bemeneti oldalon van 4 kivezetés, ezek között 0,7 ohm mérhető, kivéve a bal oldali két szélső pont, ott nem mérhető ellenállás. A kimeneti oldalon, azaz a cső felé menő 4 kivezetésen nem mérhető ellenállás. Köszi a segítséget.
Probald az also 4 kivezetes valamelyike ES a teteje egyik vege kozott.
Sziasztok!
Elszállt a monitoromban a biztosíték a helyén: T 2AL/250V Egy 5A -s biztit berakhatok a helyére? A működés érdekében mennyire számít, hogy lassan vagy gyorsan olvadó? ..mert ami kéznél van azt se tudom,hogy milyen a behalt asztali dvd lejátszóból vettem ki aminek a helyén 25mm T5A jelzés van.
Nem. Azonosat illik berakni. Ez vedelem. Ha magasabban huzod meg a vedelem hatarat, mas szallhat el, ami sokkal dragabb, mint egy bizti.
T-set tegyel bele. De vegyel mindjart kettot es merj ra a diodahidra, mert azok szoktak zarlatot okozni elpukkanaskor.
Ez a lényeg ---> T 2AL/250V
Milyen kell a helyére? /tulajdonságok alapján Nincs service manualom hozzá az a baj!
Így nem mérhető ellenállás.. minden kombinációban próbáltam. Csak a bemeneti oldalon 3 kivezetés között mérhető ellenállás.
Kösz! Megvan! Igazad van megnéztem a biztin a szélén a kupakot és ott láttam : "2A250V"
Így tényleg sok az 5 Amperos!
Szevasztok. Az én monitorom problémája, hogy amikor bekapcsolom szépen működik, és rá 1-2 másodperce el is feketedik. Észrevettem hogy csak a háttérvilágítás kapcsol le, a kijelző működik. A trafó körül a két tranzisztor alatt barnult a nyák. Ötletek hogy mi lehet a probléma? Ha a tranyók lennének a hibásak, szerintem eleve be se indulna a világítás nem?
Nézd me a trafónál a forrasztásokat lehet, hogy nincs megfelelő érintkezés. Én ugyanezekkel a tünetekkel csak egy forrasztást kellett javítanom a trafó földelésén.
Persze ez csak ötlet! Szerinted, egy 10Uf 50V elkón mennyi fesznek kéne lennie voltban?
Jo, akkor merj testhez kepest.
Mert ahogy igy elmondod, nincs is szekunder trafod. Ugy meg nehez akar 1 sec-ig is vilagitani, ahogy irod. ![]() Meg az lehet, hogy atutne, de nem hinnem. Keress kb 600Ohm koruli erteket. Szoktak neha vekony bevonatot rakni oda, szoval a multimeter hegye a muanyagot karcolja, igy nem erintkezik. Szurd bele tuvel vagy forraszd at az erintkezoit.
Szia! Ugyan ez a probléma nálam is...kiszereltem az inverter trafót és a következő ellenállások mérhetőek rajta. 1500 ft-ért rendeltem trafót a helyi elektronikai boltban, remélem hogy ez lesz a baja.Olvastam valahol, az 1 kohm-os ellenállásokat kicserélték 1,5-ösre, és igy nőtt a csövek ellenállása, nem kapcsol le a világítás..
Rosszul mértem az előbb..ezeket az eredményeket kaptam..A dolog érdekessége, hogy amint az összes tápban kicseréltem a kondikat, 6 óráig működőképes volt...
Azt akartam írni hogy az összes kondit a tápban..bocs.
És csak ezeken a pontokon mérhető ellenállás...semmilyen más kombinációban.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |