Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Tulaj megesküdött a csatkai szűz Máriára hogy szól! Na majd ha itt lessz, elvileg kedden postázza. Kérdeztem tőle a csövet de aszongya ő már így szerezte. Kicsit ás típus mint a tied ahogy elnézem, pl nem tudom mi az a sasszi alatt. meg van egy csati is ami a tieden nincs ott a külső hsz csati mellett.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2012
Szerintem u.a. a tipus , csak utólag tettek oda lentre valamit . Nem látom rendesen , hogy potméter vagy kapcsoló. A csatlakozo is utólagos , mert a hátlap is ki van vágva.
Lehet hogy konverter? Mármint CCIR-OIRT. A felső csatlakozó is utólagos azt meg magnóhoz felvételi kimenetnek nézem.
Reméljük egy jól működő konverter van oda szerelve. De elvileg az URH sávban fognia kellene egy jó pár adót. Az enyémnél ez így van. Ment egy mail.
Gondolom keletire átalakító lehet de majd kiderül.
Esetleg, ha valakit érdekel, akkor van egy eladó Junoszty P 603-asom. Levettem a polcról és működik még UHF-en is. Van tartalékba hozzá sorki, nagyfesz, GT. Ha valakit mondjuk érdekel Ju-402B képcső, és egyéb belsőség, akkor szóljon, mert most fogom selejtezni a kukába. Amúgy ez a 603-as nem a szokványos, hanem a fekete dobozos, kisebb képcsöves változat. Tök jó a képcsöve még, nézhető. 12V-ról is működik.
Nekem volt AZ11-esem csak eladtam 600Ft-ért. Ha kell még tudok egyet szerezni.
Nézzétek mit találtam az 1942-es Orion 244-esemben!
Az előbbi.
Hanyadik generációs hörcsög lehet?
A hörcsög is 42-es születésű?
Amúgy tényleg mit kell nézni? Van pár kidobandó ilyen régi hangszóróm, ha gyűjteni szeretnéd. 16 Ohm-osak is. Mindeféle. Most akarom kukába ömleszteni őket. Idézet: „Amúgy tényleg mit kell nézni?” Csak régi rádiókat és csöveket gyűjtök.
Okés. De a doboz lenne a lényeg, annak van varázsa. Pl. az a fajta, amelyiknek olyan alakja van, mint a Mézga Géza sorozatban, és benne olyan papírtölcséres hangszóró van, amelynél a papír széle nincs lefogatva, csak lóg a levegőben. Sajnos úgy 15 évvel ezelőtt nekiadtam valakinek, akinek kellett. Most nagy értéke lenne, mert gyönyörű volt.
A varázs úgy teljes, hogy minden eredeti.
Ja,és teljesen magával ragadott a csöves technika.
Nemrég örvendeztettem meg valakit 2 db varázsszemmel. ZK-ból és rádiókból lehet, hogy még az is van. Az egy szuper dolog volt.
Egy képet csinálhatnál róluk a kiváncsiság ?
Két sor van
Köszi !
Bővebben: Link
A linkelt oldal nekem is megvan. Még a felénél se tartok.
Kell mindenképp köszi pláne hogy azt hiszem te is miskolci vagy.
Hali átmérőt tudsz megadni a hangszórókhoz? a néprádiómban szakadt a hsz membrán lehet hogy jó lenne helyette.
Szia! Van kinyomtatott kapcs.rajzom hozzá.
ok akkor majd jövő héten megvizslatom addig mailben átzavarhatnád a rajzot, hogy képben legyek.
Szia! Látom van közötte 6E5 varázsszem is. Ha gondolod ki tudjuk próbálni. Van hozzá rádióm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |