Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   705 / 1274
(#) kadarist válasza dave500 hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Ebben az esetben az szinte teljesen kizárható, hogy mindkét végfok egyszerre produkálja ugyanazt a hibát. Mérd meg a tápfeszültségüket a bekapcsolás után közvetlenül és akkor is, amikor rossz a hang. Találsz-e különbséget?
(#) dave500 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Pillanatok, ehhez össze kell raknom!
(#) dave500 válasza dave500 hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Összeraktam 20 mp-ig jó a hang, aztán kikapcsol a tv! Hangszóróval, hangszóró nélkül is (bevan kötve vagy nincs) Eddig ezt nem csinálta! Letilt!
(#) dave500 válasza dave500 hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Sőőt! Be sem kapcsol. Ez mitől lehet?

A készenléti LED világít? Azt nézd meg, hogy mit húztál szét, esetleg a csatlakozók nem-e lazák meg ilyesmi.

Igen, világít, amikor bekapcsolom el is indul, a képcső fűtése is, a sorvégfok is bekapcsol, a hangszórók is pukkannak, és ennyi! 2x elindult rendesen, jó volt a hang is, de utána meg nem kapcsolt be.

Hát ha elindul, akkor be is kapcsol, nem? Valamit elkötöttél vagy ilyesmi történhetett, esetleg nyákrepedés vagy forrasztástörés történt a forgatás során. Csatornaváltásra nem reagál?

Nem! 2x bekapcsolt, bejött a kép, ment az rtl hanggal együtt, majd kb 20 mp után kikapcsolt. ezt eljátszotta 2x, utána már nem kapcsolt be többet! Bekapcsolom, elindul minden, majd mielőtt bejönne a kép, visszamegy standby-ba.

Most kell elvinni (vagy holnap) szerelőhöz ezt a szegény tévét.

Az nem jó.:/ Nincs valami ötleted, hogy mi lehet? Nem szeretnék rá költeni.:s

Az előzőekben leírtam az ötleteimet.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2012

Hát akkor átnézem még1x az egészet!:S Van benne 1 relé, az is kattan, és 1-et villan a kép is, ez esetleg segít valamit.. illetve a puffer kondin standby-an 170V van, bekapcsolva 314! s a véfgoknál is oké a feszültség (+- 18 V)
(#) dave500 hozzászólása Dec 2, 2012 /

Üdv!
Sikerült megszereznem a manual-ját, de semmi okosat nem írnak benne! Nem tudna valaki támpontot adni, hogy mit, hol mérjek?
Összefoglalva a probléma.: 2 hete jelentkezett az, hogy bemelegedés utána hang torz, recsegős lett, és maximum hangerőn is éppenhogy lehetett hallani, de azt is torzan. (néha-néha egy pillanatra visszajött a hang, akkor nagyon hangosan, és tisztán szólt, aztán visszaállt a recsegősre.)
Ha kikapcsolt, hideg állapotból indítottam a tv-t, akkor 2-3 percig jó volt a hang, aztán fokozatosan átment torzba.
Tegnap szétszedtem, pár gyanús forrasztást átmelegítettem, összeraktam, bekapcsoltam, ment 20 mp-et (ezalatt a hang tökéletes volt) utána kikapcsolt standby-ba. Bekapcsolt újra, most már csak 10 mp ment, és visszakapcsolt standby-ba. Kihúztam, bedugtam, de azóta nem kapcsol be. Bedugom, távirányítóval bekapcsolom, 1 relé kattan, sorvégfok hallhatóan indul, a hangszórók is pukkannak, villan 1-et a kép, a relé kattan, és visszamegy standby-ba, még mielőtt bejönne bármi is.
A pufferkondin készenlétben 170V-ot mértem, bekapcsolva 314-et.
Van valakinek valami ötlete, hogy érdemes még megnézni?
Előre is köszönöm!
(#) mohapower válasza Bonanza02 hozzászólására (») Dec 2, 2012 /

Köszi szépen!!
(#) Babó22 hozzászólása Dec 2, 2012 /

Üdv mindenkinek! Egy Thomson televízió a napokban elkedzte azt a jelenséget produkálni, hogy a képernyő felső sávjában csíkozva jelenik meg a kép, mellesleg a kép geometriája sem az igazi (kissé "nyúlott"). Mi okozhatja ezt?
(#) Bonanza02 válasza Babó22 hozzászólására (») Dec 2, 2012 /

Függőleges eltérítés hiba. Kezdeném a táp vizsgálatával. Tápszűrő kondi? Ha fesz jó, akkor a többi kisebb kondi, aminek köze van a függhöz.
(#) kadarist válasza dave500 hozzászólására (») Dec 3, 2012 /

A pufferkondi sarkain mérd a feszültséget, ne a kézüléktesthez képest, mert a primer (pufferkondi) oldal trafóval el van választva a szekundertől, amihez a test is tartozik. Ezért van ez az eltérés a két üzemállapot közti mérésnél.
(#) adika28 hozzászólása Dec 3, 2012 /

Sziasztok.Van egy telefunken tévém ami bekapcsolás után pár percre kikapcsol majd visszakapcsol másodperceken belül.Ezt megismétli 1-4 alkalommal és utánna már nem kapcsol vissza magától csak ha újra kapcsolom.Melegedést nem érzek rajta sehol.Amúgy ha megy hibátlanul adja a képet és a hangot is.A típusát nem tudom de itt a kép róla.Ha valaki tud segítsen.Köszi.
(#) kadarist válasza adika28 hozzászólására (») Dec 3, 2012 /

Szia!
Csak a szokásos egy szót írom le: forrasztások.
(#) adika28 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 3, 2012 /

Végignéztem a forrasztási pontokat,nem találtam semmit.Kocogtatásra panel mozgatására sem reagál semmit mintha kontakt hiba lenne.De mégis melyik részen nézzek körül?
(#) atommiky5 hozzászólása Dec 3, 2012 /

Üdv mindenkinek! Segítségeteket szeretném kérni egy ellenállás beazonosításában. Azért itt kérdezem mert TV-hez tartozó hiba megszüntetéséhez tartozik. A kép sajnos nem a legjobbra sikerült ezért leírom a színeket: zöld, kék, zöld, szürke, fekete. Sajnos nem tudtam normális értéket generálni hozzá. Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) Orion90 válasza Babó22 hozzászólására (») Dec 3, 2012 /

Elektrolit kondenzátorokat cserélni kellene a függőleges eltérítésnél.
(#) kadarist válasza atommiky5 hozzászólására (») Dec 3, 2012 /

Szia!
Ennek az ellenállásnak van pozíciószáma is? Milyen készülékben volt ez az alkatrész?
(#) Sokee hozzászólása Dec 3, 2012 /

Sziasztok! Adott ez a chassis, a hibája az volt hogy pulzált a piros standby led és kattogó hangot adott, egyszzer már volt ilyen, akkor sor tranzisztor csere megoldotta, most is ezt tettem kapcsolnám be erre kicsapta a biztosítékot... Azóta nem viláít a stby led sem utána cseréltem a tápban fet-et, R828 5w-os ellenállást, D837 diódát, és R804 100K ellenállást, most már a puffer kondit feltölti de továbbra sincs stby led, valakinek ötlete? Köszi.
(#) Tetye válasza Sokee hozzászólására (») Dec 3, 2012 /

Üdv!
Itt van rajz hozzá : Bővebben: Link
(#) Sokee hozzászólása Dec 3, 2012 /

Ez egy Funai 21D-8118F televízió a javításában szeretnék segítséget kérni.
(#) dave500 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 3, 2012 /

Természetesen a pufferkondin mértem! Van benne 1 kis trafó, ami ad kakaót az elektronika 1 részének(gondolom a védelemnek) és ha az a rész minden rendben talál, akkor kapcsol 1 relét, amit ad 230-at a tv saját trafójának.
(#) Tom-Tom19 hozzászólása Dec 4, 2012 /

Sziasztok!

Van két érdekes probléma, az egyik egy philips 20pt1542/58 típusú tv ami kiszámíthatatlan időközönként teljesen lekapcsol, és semmire se reagál a főkapcsolón kívül. De amikor megy "rendesen" akkor meg a beállított csatornák 2 másodpercig jók, meg a csatornakeresésnél nem áll meg amikor tiszta az adás.

A másik meg egy orion t2150-stx-s-fl (-21F06 KENSTAR LINE-II) típusú tv ami minden előjel nélkül kiment benne a biztosíték, de még a villanyóránál a főbiztosíték is lekapcsolt.

Mik lehetnek a problémák?

köszi előre
(#) soos csaba hozzászólása Dec 4, 2012 /

Sziasztok, sikerült megint el akadnom egy kis sport tévénél, a tévé neve pedig EUROCOLOR CTV 14436 TXT. Mikor hozzám került a tévé egyáltalán nem indult, mikor szét bontottam akkor láttam hogy a BU-tranyónak a kis indító trafója le volt esve a helyéről, ez után észre vetem hogy a magas feszültségű trafó körül a panel el volt törve!, a szakadt áramköröket szépen össze forrasztottam egy vékonyabb drót segítségével, na ez után jött volna az hogy el indul a tévé, csak csalódtam, mert nem indult. A művelet amit produkál-bekapcsolás power ledd világit, távirányítóról be kapcs át vált zöldre a ledd, és kb. 3 másodpercig zöld is marad a ledd, de kép nincs!, mikor ki kapcsol akkor egy pillanatra fel villan a kép, aztán vissza vált készenlétbe újra a tévé!. A magas feszültségű trafó körül át vizsgáltam mindent, ott rendben vannak a dolgok, aztán a tápegységben is át kontrolláltam mindent ott is rendben vannak a dolgok, a tápegységben még az alimentáláshoz tartozó IC-t is le cseréltem gondolván arra a miatt tilt le a táp (KA3842), de nem jött be. Már át vizsgáltam az összes áramkört hogy nem e szakadt valamelyik de nem. Most már tényleg nem tudom mit csináljak vele, már a harmadik napja kínlódok vele, és nem birok rá jönni hol lehet vele a probléma?!.
(#) Papp Ferike válasza adika28 hozzászólására (») Dec 4, 2012 /

Ó az öreg planár. Tele szokott lenni kontakt hibával.A sorki melletti elektrolitkondikat ellenőrizni kellene. Meg a tápban levőket is. Elég szép és régi darab bármi lehet.
Következő: »»   705 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem