Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7375 quad

Témaindító: Kovidivi, idő: Márc 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   11 / 15
(#) luluzulu válasza poros hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

A 6-os labra van kötve a laptop földje. a kondin keresztül.
7,6V
(#) poros válasza luluzulu hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

És a 8-9es láb? Hova van kötve?
(#) luluzulu válasza poros hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

föld...
(#) luluzulu válasza luluzulu hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

1,2 kimenet
3 12V
4,5 bemente
6 Az most a bemenet -
7 10k keresztül 12-v
8 föld
9föld
10 10k keresztül 12-v
11 semmi
12 semmi
13 12V táp
14 semmi
15 semmi

0,43A fogyaszt így.
(#) poros válasza luluzulu hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Így egy kicsit bonyolult.
1-2 rendben
4-5 rendben
3-13 + 12volt
a 6-os láb nem mehet direktbe a negatívra a 47uf pozitív oldala az Íc felé a negatív oldala a 12volt negatívja felé valamint ide kell kötni a negatívra a 8-9 lábat valamint a laptop negatívját is. Mivel itt nem kettős tápegység van ezért a negatív a föld.
7- nem a negatívon van a 10k ellenállással azt kösd le negatívról.
10-ezt is kösd le negatívról.
Mindkettő lóghat a levegőben.
(#) reloop válasza luluzulu hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Az 1,2 kimeneteken (az IC lábakon) a táp felének, azaz 6V-nak kell lenni. Mérd meg.
(#) luluzulu válasza reloop hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

A helyzet továbbra is semmi meg sem szólal.
Poros által leírt kötés szerint.
Standby mute lóg semmi nincs rá kötve
Meg sem mukkan.

A kimeneteken semmi feszültség nincsen...
(#) Dempsey válasza luluzulu hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

Szia! Úgy sem megy hogy felhúztad a 10K-s ellenállással a pozitív tápfeszre a Standbyt és a Mute-t?
(#) luluzulu válasza Dempsey hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

akor van 30mV a kimeneteken.
Valószínű hogy az ic meg halt ugye?
De ha meg halt akor nem értem mért fogyaszt 0,4A
meg azért melegszik is...
(#) poros válasza luluzulu hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Egy képet ha tudnál feltenni talán észreveszünk valamit.
A rajz sem ártana ami alapján építetted.
Még talán egy lehetőség maradt, az eddig nem használt be-ki meneteket bekötni, az eddig használtak helyett. De a bemeneti elektrolit kondikat kicserélném fóliára vagy polisztirolra. Még akkor is ha nem pontosan az előírt értékek.
(#) reloop válasza luluzulu hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Szia! Vedd ki az 1µF csatoló kondikat, és újra mérj a kimeneten. Ha így felmegy a feszültség 6V környékére, akkor a kondenzátoraid a hibásak.
(#) Dempsey válasza luluzulu hozzászólására (») Dec 31, 2011 /

Hát nem tudom hogy meghalt-e az IC (de a melegedés elég gyanús). Szerintem is csatolj néhány képet, hátha az elárul valamit.
(#) Spyro1411 hozzászólása Ápr 20, 2012 /

Helló!

Megépítettem az erősítőmet, de elfüstölt mert 17 volton járattam. (és úgy tűnik, hogy ezt nem szereti) Kicseréltem az ic-t és úgy sem működik, a kapcsolásban van egy zöld led, az világít folyamatosan, de nem történik semmi .
A tápfeszültség persze már nem 17v hanem 9,5.
Meg tudnátok mondani így látatlanban, hogy mi lehet a baj?
Ja és az ic használt, egy öreg autó rádióból guberáltam .

A válaszokat előre köszönöm!
(#) reloop válasza Spyro1411 hozzászólására (») Ápr 20, 2012 /

Ebben a témában is az adatlap olvasására szeretnélek buzdítani. Abban megtalálod, hogy a led akkor világít ha valamilyen működési rendellenesség lép fel. Zárlat, túlvezérlés, túlmelegedés, némítás...
Ugyan itt láthatod, hogy a TDA7375 járatható akár 18V-ról is. Valami hibája lesz az áramkörödnek, vagy a bekötésének.
(#) marci9509 hozzászólása Jún 9, 2012 /

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: Ez az erősítő használható elektromos gitárhoz?
(#) reloop válasza marci9509 hozzászólására (») Jún 9, 2012 /

Szia! Természetesen. Akkor előnyös, ha két hangszóród van.
(#) marci9509 válasza reloop hozzászólására (») Jún 9, 2012 /

Köszönöm szépen!
(#) vipera1997 hozzászólása Jún 24, 2012 /

Sziasztok lehetne olyat hogy 2 TDA7375-öt hídbakötni?Valaki tudna adni egy NYÁKTERVET?Lenne itthon nekem 2 tda7375-és azzal szeretnék egy erősítőt csinálni.Köszönöm szépen.
(#) Aklankrisz válasza vipera1997 hozzászólására (») Jún 24, 2012 /

Szia, nem hiszem, hogy egykönnyen párhuzamosíthatsz két IC-t. Megpróbálhatod, lehet, hogy működni fog, de szerintem inkább nem. A neten nincsenek erről infók. A TDA7375 már eleve hídba köthető egymagában is. Ez a második kapcsolási rajz a pdf-ben. Két ötlet jut eszembe: (1) Próbára esetleg a hidas alapkapcsolásba egy IC helyett egy másikat is beteszel, minden egyes IC lábat összekötve a másik IC megfelelő lábával. (2) vagy pedig a hidas alapkapcsolás mindkét bemenetét ugyanazzal a jellel hajtod meg, és csak a kimeneteket párhuzamosítod, vagyis a "hangszóró" egyik kapcsa az 1-es és a 15-ös, a másik kapcsa pedig a 2-es és 14-es lábra megy. Értelemszerűen ez csak egyik csatorna (bal vagy jobb), még egy ugyanilyen panel kell, és az hajthatja a másik oldali csatornát. Nem mondom, hogy működni fog, de lehet.... Üdv.
(#) didyman válasza Aklankrisz hozzászólására (») Jún 24, 2012 /

Nem fog. Párhuzamosítani itt nagyon macera, mivel nem lehet garantálni, hogy azonos lesz a kimeneti jelszint a párhuzamos végfokoknál, s abban az esetben közöttük fog folyni áram, nem csak a hangszóró felé. A másik gond meg az, hogy a párhuzamosítás akkor lenne értelmes, ha a terhelőimpedancia is feleződne. Anélkül egy centit sem lesz hangosabb.
(#) vipera1997 hozzászólása Jún 24, 2012 /

És valaki tud küldeni/feltenni egy olyan NYÁKTERVET amely működik és viszonylag elég jó is?
(#) vipera1997 válasza Matatka hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

Tudsz hozzá küldeni beültetési rajzot is?Alkatrészlistát?Köszönöm
(#) vipera1997 hozzászólása Júl 22, 2012 /

Mindenkinek aki szeretne építeni segítek küldhetek nyáktevet is ha kell bárkinek.Nekem nagyon bejön , másnak is ajánlom.
(#) Matatka válasza vipera1997 hozzászólására (») Dec 2, 2012 /

Gondolom így fél évvel később már nem aktuális a válasz bocs.
Engem még mindig lenyűgöz ez a kis erősítő. Remek hangja van és baromi nagy teljesítménye is. Két 400-as Yorkville hangfallal senki nem hiszi el nekem, hogy csak pár vatt hajtja.
Ha valakinek esetleg kell panel vagy komplett erősítő akkor priviben írjon rám!
Ha segítség kell akkor meg itt is nyugodtan.
(#) vipera1997 válasza Matatka hozzászólására (») Dec 2, 2012 /

de érdekelne még a válaszod
(#) Matatka válasza vipera1997 hozzászólására (») Dec 3, 2012 /

Most nem tudok beültetési rajzot küldeni, mert dolgozom, de ha hazaértem, akkor megrajzolom újra és ráteszem az alkatrészeket.
(#) vipera1997 válasza Matatka hozzászólására (») Dec 3, 2012 /

Köszönöm.
(#) Matatka hozzászólása Dec 3, 2012 /

Nem volt kedvem ma telepíteni, így gányoltam egyet paintban. Remélem érthető. A 4700µF és a 100nF a táp része lenne, de jobb ha közelebb van az IC-hez, ezért került a panelra. Az 1k ellenállás jobban forrasztható, ha kicsit több nyákot hagyunk a kondi lábánál. Majd megrajzolom szépen egyszer. Az IC lábaira figyelni!!! Odaírtam hogy melyik az 1-es és a 15-ös.
(#) vipera1997 hozzászólása Dec 3, 2012 /

Holnap én megrajzolom sprint layoutban.
(#) Matatka válasza vipera1997 hozzászólására (») Dec 3, 2012 /

Ha kész dobd fel ide, kíváncsi vagyok.
Következő: »»   11 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem