Fórum témák
» Több friss téma |
A 6-os labra van kötve a laptop földje. a kondin keresztül.
7,6V
1,2 kimenet
3 12V 4,5 bemente 6 Az most a bemenet - 7 10k keresztül 12-v 8 föld 9föld 10 10k keresztül 12-v 11 semmi 12 semmi 13 12V táp 14 semmi 15 semmi 0,43A fogyaszt így.
Így egy kicsit bonyolult.
1-2 rendben 4-5 rendben 3-13 + 12volt a 6-os láb nem mehet direktbe a negatívra a 47uf pozitív oldala az Íc felé a negatív oldala a 12volt negatívja felé valamint ide kell kötni a negatívra a 8-9 lábat valamint a laptop negatívját is. Mivel itt nem kettős tápegység van ezért a negatív a föld. 7- nem a negatívon van a 10k ellenállással azt kösd le negatívról. 10-ezt is kösd le negatívról. Mindkettő lóghat a levegőben.
Az 1,2 kimeneteken (az IC lábakon) a táp felének, azaz 6V-nak kell lenni. Mérd meg.
A helyzet továbbra is semmi meg sem szólal.
Poros által leírt kötés szerint. Standby mute lóg semmi nincs rá kötve Meg sem mukkan. A kimeneteken semmi feszültség nincsen...
Szia! Úgy sem megy hogy felhúztad a 10K-s ellenállással a pozitív tápfeszre a Standbyt és a Mute-t?
akor van 30mV a kimeneteken.
Valószínű hogy az ic meg halt ugye? De ha meg halt akor nem értem mért fogyaszt 0,4A meg azért melegszik is...
Egy képet ha tudnál feltenni talán észreveszünk valamit.
A rajz sem ártana ami alapján építetted. Még talán egy lehetőség maradt, az eddig nem használt be-ki meneteket bekötni, az eddig használtak helyett. De a bemeneti elektrolit kondikat kicserélném fóliára vagy polisztirolra. Még akkor is ha nem pontosan az előírt értékek.
Szia! Vedd ki az 1µF csatoló kondikat, és újra mérj a kimeneten. Ha így felmegy a feszültség 6V környékére, akkor a kondenzátoraid a hibásak.
Hát nem tudom hogy meghalt-e az IC (de a melegedés elég gyanús). Szerintem is csatolj néhány képet, hátha az elárul valamit.
Helló!
Megépítettem az erősítőmet, de elfüstölt mert 17 volton járattam. (és úgy tűnik, hogy ezt nem szereti) Kicseréltem az ic-t és úgy sem működik, a kapcsolásban van egy zöld led, az világít folyamatosan, de nem történik semmi . A tápfeszültség persze már nem 17v hanem 9,5. Meg tudnátok mondani így látatlanban, hogy mi lehet a baj? Ja és az ic használt, egy öreg autó rádióból guberáltam . A válaszokat előre köszönöm!
Ebben a témában is az adatlap olvasására szeretnélek buzdítani. Abban megtalálod, hogy a led akkor világít ha valamilyen működési rendellenesség lép fel. Zárlat, túlvezérlés, túlmelegedés, némítás...
Ugyan itt láthatod, hogy a TDA7375 járatható akár 18V-ról is. Valami hibája lesz az áramkörödnek, vagy a bekötésének.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: Ez az erősítő használható elektromos gitárhoz?
Szia! Természetesen. Akkor előnyös, ha két hangszóród van.
Szia, nem hiszem, hogy egykönnyen párhuzamosíthatsz két IC-t. Megpróbálhatod, lehet, hogy működni fog, de szerintem inkább nem. A neten nincsenek erről infók. A TDA7375 már eleve hídba köthető egymagában is. Ez a második kapcsolási rajz a pdf-ben. Két ötlet jut eszembe: (1) Próbára esetleg a hidas alapkapcsolásba egy IC helyett egy másikat is beteszel, minden egyes IC lábat összekötve a másik IC megfelelő lábával. (2) vagy pedig a hidas alapkapcsolás mindkét bemenetét ugyanazzal a jellel hajtod meg, és csak a kimeneteket párhuzamosítod, vagyis a "hangszóró" egyik kapcsa az 1-es és a 15-ös, a másik kapcsa pedig a 2-es és 14-es lábra megy. Értelemszerűen ez csak egyik csatorna (bal vagy jobb), még egy ugyanilyen panel kell, és az hajthatja a másik oldali csatornát. Nem mondom, hogy működni fog, de lehet.... Üdv.
Nem fog. Párhuzamosítani itt nagyon macera, mivel nem lehet garantálni, hogy azonos lesz a kimeneti jelszint a párhuzamos végfokoknál, s abban az esetben közöttük fog folyni áram, nem csak a hangszóró felé. A másik gond meg az, hogy a párhuzamosítás akkor lenne értelmes, ha a terhelőimpedancia is feleződne. Anélkül egy centit sem lesz hangosabb.
És valaki tud küldeni/feltenni egy olyan NYÁKTERVET amely működik és viszonylag elég jó is?
Tudsz hozzá küldeni beültetési rajzot is?Alkatrészlistát?Köszönöm
Mindenkinek aki szeretne építeni segítek küldhetek nyáktevet is ha kell bárkinek.Nekem nagyon bejön , másnak is ajánlom.
Gondolom így fél évvel később már nem aktuális a válasz bocs.
Engem még mindig lenyűgöz ez a kis erősítő. Remek hangja van és baromi nagy teljesítménye is. Két 400-as Yorkville hangfallal senki nem hiszi el nekem, hogy csak pár vatt hajtja. Ha valakinek esetleg kell panel vagy komplett erősítő akkor priviben írjon rám! Ha segítség kell akkor meg itt is nyugodtan.
de érdekelne még a válaszod
Most nem tudok beültetési rajzot küldeni, mert dolgozom, de ha hazaértem, akkor megrajzolom újra és ráteszem az alkatrészeket.
Köszönöm.
Nem volt kedvem ma telepíteni, így gányoltam egyet paintban. Remélem érthető. A 4700µF és a 100nF a táp része lenne, de jobb ha közelebb van az IC-hez, ezért került a panelra. Az 1k ellenállás jobban forrasztható, ha kicsit több nyákot hagyunk a kondi lábánál. Majd megrajzolom szépen egyszer. Az IC lábaira figyelni!!! Odaírtam hogy melyik az 1-es és a 15-ös.
Holnap én megrajzolom sprint layoutban.
Ha kész dobd fel ide, kíváncsi vagyok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |