Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   108 / 360
(#) slogan hozzászólása Dec 4, 2012 /

Sziasztok !

Sikerült már valakinek megfejteni ,hogy a SWITCH komponens miért nem működik ,vagy hogy működik jól ?

Előre is köszönöm !

istván
(#) pjg válasza slogan hozzászólására (») Dec 4, 2012 /

Én használom. Működik.
(#) slogan válasza pjg hozzászólására (») Dec 4, 2012 /

Milyen verzió ?

5.1

Szimulációban nekem is megy ,de ha beégetem ,akkor semmi ....
(#) pjg válasza pjg hozzászólására (») Dec 4, 2012 /

Most már 5.4.

Felhúzó ellenállások, stb?

Írj légyszi azzal a verzióval egy 16f1936 ra egy RB4 kapcs - RC3 led és RB3 kapcs - RC5 led.
Ha megtennéd ,megköszönném

megvannak

Tessék. 5,4-gyel készült.

kapcs.fcf

Nézem ,köszi !

Nem megy sajnos
Annyit változtattam rajta ,hogy intosc. és minden off- ra tettem ,valamint 4 mega.
Illetve a RC5 megy ,de a másik nem.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2012
(#) kkrisz75 válasza slogan hozzászólására (») Dec 4, 2012 /

A nyákon a bekötése is jó?
MCLR láb?
(#) slogan válasza kkrisz75 hozzászólására (») Dec 4, 2012 /

Fut már egy komplett program ,ide helyettesítettem be.
Tehát a hardwer jó.
Egyéb iránt inputtal megy ,csak eszembe jutott ,hogy a kapcsolók nem mennek ,kíváncsi voltam valaki megfejtette e már.
(#) kaqkk válasza slogan hozzászólására (») Dec 4, 2012 /

Talán ez ?

kapcsx.fcf

(#) slogan válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 4, 2012 /

Holnap megnézem ,köszi !
(#) fatti.tomtom válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Szia! Köszi az észrevételt, ezt én is észrevehettem volna... Mindenesetre ha ezt a helyére állítom (CLKO), akkor sem dolgozik jól a program a pic-ben. Üdv! fatti
(#) watt válasza fatti.tomtom hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Szia! Ha a program szimulátorban fut, akkor az jó program, azaz itt kimerül a Flowcode kérdésköre, azaz minden további hibakeresés nem ebbe a topicba tartozik elvileg! Nagyon nehéz elkülöníteni, hogy meddig mehetünk itt el. A te esetedben szinte biztos, hogy valami konfigurációs, vagy elektronikai hiba van, és mint említettem ez itt off. Ha azt kérdezed, hogy hol kell beállítani a konfigurációját a PIC-nek, az témába vág, de az már nem, ha úgy kérdezed, hogy mit kell beállítani, mert az mi nem tudhatjuk, miután az áramkört te tervezted és mi azt nem ismerjük és itt érdektelen a téma! Itt elkezdeni kivesézni, hogy mit hogyan kell egy áramkörben, hogy működjön, szintén nem ide való. Az sem idevaló, amit éppen most írok, mert ez is off eleve. Nem tudom ilyenkor mi a helyes magatartás, mert könnyen kipenderítenek innen minket jogosan, ha elkezdjük mindazt, amit a programod elindításához el kéne mondani, főleg egy olyan kérdés után, hogy "miért nem ketyeg ez a pic-ben". Persze ilyenkor mindig lesz, aki belebonyolódik "segít" és a többi rovására szétoffolja a topicot... Remélem nem veszed rossz néven amit leírtam és mások is végig gondolják mielőtt a fő mumusnak kiáltanának ki!
(#) fifadani hozzászólása Dec 5, 2012 /

Sziasztok!
Tudnátok segíteni picit?
Hogy tudom azt megoldani, hogy a keypad-an lenyomott karakter megjelenjen az lcd-n?
(#) kaqkk válasza fifadani hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Itt két (gyári)példa
(#) kaqkk válasza fifadani hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

De egyáltalán mem árt ha nézegeted a pédaprogramokat
(#) watt válasza fifadani hozzászólására (») Dec 6, 2012 /

Eddig hogyan próbálkoztál?
(#) fifadani hozzászólása Dec 6, 2012 /

AVR-es Flow-van. LCD plusz keypad példám nincs.. Már megnéztem volna.
Eddig úgy, hogy készítettem egy változót. Makróban behívtam, hogy keypad get number.
Port xy bemenet ( az a port amin a keypad van). Aztán kiírás LCD, print number, változó neve.

De ha valaki tud nekem küldeni egy példát AVR-re. Megköszönöm..
Amit adtatok ez előtt, azt nem tudom importálni.
(#) kaqkk válasza fifadani hozzászólására (») Dec 6, 2012 /

Tessék

Köszi
Értem, ez eddig okés...
Egy egyszerű feladatot találtam ki magamnak, amit aztán sehogy nem tudtam megoldani...
Szóval. Számológép. LCD start, 1 számot bekérem, 2 számot bekérem. Ezeket összeadom, majd kiíratom az eredményt.

Mégsem sikerült megcsinálni...
Ha lenyomok egy gombot a keypad-en akkor a lenyomott szám kétszeresét írja ki...
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2012
(#) kaqkk válasza fifadani hozzászólására (») Dec 6, 2012 /

Nem lehet hogy az első számhoz az első számot adod hozzá ?? Nézd meg a változókat

Van egy X változóm, egy Y és egy Z(eredmény).
Bekérem a számokat, X,Y majd Z=X+Y.
A program végén van a képlet, ezután már csak a ki íratás van.
Bár lehet, hogy magával a programmal nem okés valami. Mármint a keypad-as résszel.
(#) watt válasza fifadani hozzászólására (») Dec 7, 2012 /

Tegyél be kiírásokat a részeredményekhez!
(#) yankoo hozzászólása Dec 7, 2012 /

Sziasztok! Kipróbáltam ma a FLowcode progit Jó cucc Egy korábban innen letöltött példát (pwm_fel_le) megnyitottam átírtam az időzítéseket-->hex-->pickit2--> teszt, de amikor elindítom a PIC-et akkor az elején a led folyamatosan világít, majd lekapcsol és elkezdi a pwm-et. Szal nem úgy indul, hogy kikapcsolt állapotbol. Mit változtassak flowcodeban, hogy 0-ról induljon a LED?

Másik kérdésem az lenne, hogy hogyan tudok párhuzam két dolgot egymás mellé tenni? Próbáltam elágazással de akkor először végrehajtja az elágazást és csak utána csinálja a 2. feladatot. Úgy szeretném, hogy párhuzamosan fusson 2 dolog, konkrétabban PIC megkapja a tápot elindul a PWM, de mellette egy számláló x idő múlva bekapcsol egy kimenetet ezekkel párhuzamosan még 1 számláló a PIC induásától számolva y időre bekapcsol még 1 kimenetet.

Remélem valamennyire érthető mit szeretnék
Válaszokat előre is köszi!

PIC16F877A
PICKIT2
A csatolt fájl csak a PWM-et tartalmazza.

pwm.fcf

(#) watt válasza yankoo hozzászólására (») Dec 7, 2012 /

Ne sértődj meg kérlek, de van valami fogalmad arról, hogyan működik egy digitális számítógép? A PIC is ilyen, csak ki van egészítve pár dologgal a tokon belül. Nézz utána és soha többé ne kérdezz olyat, hogy hogyan lehet két dolgot egymás mellé tenni a programban! Jó lenne, ha világos lenne minden kezdő számára, hogy a Flowcode egyszerűsége nem mentesít a PIC működésének ismerete alól és a programozás alapjainak ismeretétől!
Ha most segít valaki módosítani a programod, utána mi lesz? Mindent amit szeretnél még, majd valakit megkérsz?
Tanuld meg mi az a programozás, utána nem lesz probémád a Flowcode-al sem, miután ez egy programozást segítő fejlesztő környezet, nem önműködő programgyártó, amit bárki tud használni. Némi tanulás elkerülhetetlen, bármennyire is szeretnék ezt ma elkerülni az emberek!
Ja és mielőtt azt írod, hogy azért jöttél ide, hogy flowcode-ot tanulj, jelzem, hogy programozni kell megtanulni először, utána lehet bármilyen nyelvet választani, akár a flow-t is.
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2012
Következő: »»   108 / 360
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem