Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vag-com-hex interfész (kábel hibák)
Témaindító: illestibor, idő: Máj 20, 2008
Témakörök:
Roka!
Megnéznéd nekem akkor azt a pár ellenállás értéket a tacho kábelen?
Ne haragudj megfeledkeztem rola :
Holnap leirom , ugyis szeretnék veléed beszélni ezzel kapcsolatban mivel elcsesztem az enyém egy frissitéssel és nem akar sikerülni a frissités
Szia!
Köszönöm szépen letöltöttem. Ez is működik az én kábelemmel, de sajnos ez is azt írja ki, hogy unregistered. Találtam a neten egy 11.8-as feltörtet (állítólag) amihez csatoltak egy két képet amin azt mutatják, hogy kiírja hogy fully registered, sajnos nálam ez is unregistered lesz. Arra gondoltam, hogy az igaz, hogy akkor nem volt neten a gép mikor a kábelt használtam, de amúgy máskor rá van kötve. És mivel nem vettem észre, hogy RT updater-t berakott automatikus futtatásra, ami ki tudja mi egyebet csinál, lehet hogy rájött, hogy nem eredeti a kábelem, és a legközelebbi használatkor beleírt valamit a kábelbe. Az lenne a kérésem, hogy ha van neked egy olyan jól működő PC-s programod ami azt írja ki hogy fully registered, és megvan hozzá a kábelbe beégetendő két file (ha jól tudom kettő kell, egy az ATMEL-be, egy a usb chip flash-be), akkor légy szíves töltsd fel valahova (persze csak akkor ha nem gond). Atmegát még nem égettem, de majd megoldom(más mikrovezérlőket már programoztam) Előre is köszönöm
Szia,
Az enyémen nincs pozicio szám de itt van a rajz és egyezik az enyémmel mivel szivok vele és ellenőriztem a rajz alapkán. Hátha segit neked,
Szia.
Akkor valami ** van a csatoloddal: Nekem van egy eredeti és egy clon. Netezni is szoktam a gépemen. A lényeg az hogy ha nincs tiltva az RT apdét akkor akkor ne diagolj. Meg kellene akkor javitani egy jo tartalommal. A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2012
Sajna nem ugyanaz a számozás a rajzon, de ha ugyanaz a panel csak nincs számozva, akkor jobb oldalon R16-tól lefelé kéne nekem. Csatoltam a képet.
Szerintem nem gond, ha nincs tiltva az update, ha nem frissítesz magadtól, de biztosra akkor lehetne tudni, ha valami csomagfigyelővel a kimenő forgalmat megnéznénk, hogy megy-e rosstech-ék fele valami infó. Ezzel még nem volt időm foglalkozni.
Itt a firmware az általam feltöltött szoftverhez. A crack mappában lévő vcds.exe fájllal vigyázni kell, mert nekem a vírusírtóm(Kaspersky) szó nélkül módosítótta és jól el is cseszte. Aztán 1 hétre rá jött egy értesítés, hogy mégsem vírusos.
Szia.
Az én csatolom más de hidd el egyezik a küldött rajz értékeivel. Helyesebben , türelemjáték de vissza lehet "rajzolni" a te panelodat is és egyeztetni az értékeket
Sziasztok. Meg uj vagyok ilyen teren, de szeretnek segitseget kerni valakitol, aki tudna ebben nekem segiteni. Vettem egy VAG COM kabelt VCDS 11.11.0-val (persze a hackelt verzio ugy a kabel mint a program is). Szeretnem frissiteni a 11.11.4 -re, magyar verziora ha lehet, ha nem akkor jo az angol is. Ehhez szuksegem lenne valakitol a programra crack-el egyutt meg a kabel firmware programra meg a firmware-re. Na es egy kis segitsegre is toletek, mert meg nem update-eltem egyedul ilyent es nem akarnam elloni az egeszet.
a Chipsetje a kabelemnek FT 232BL. Kerlek segitsetek aki tud. Koszi
Csak 1 oldalt kellett volna visszaolvasnod, lépésről lépésre le van írva... Az FT232-nek semmi köze ehhez, ha nincs ISP programozód és megfelelően se tudod használni, akkor a helyedben nem kísérletezgetnék vele.Az SMD forrasztásról nem is beszélve...
Az, hogy nekem sikerült, nem jelenti azt, hogy a te kábeleddel is fog, mert gyanítom más az alaplapja. Eddig nem kaptam visszajelzést, hogy másnak sikerült-e. Ja és a magyar nyelvet felejtsd el.
Szia! Köszi szépen.
Amint lesz időm kipróbálom, és visszajelzek.
Sziasztok,
Mi most kezdenénk el használni a 11.11.4 verziót, még nem vagyok járatos ebben a témában..ezért is kérek segítséget. Letöltöttem a honlapról a programot, de amikor az usb illesztőszoftverét telepítem, semmit nem csinál, folyamatosan azt írja teszteléskor, hogy interface not found, illetve a programot nem lehet telepíteni, mert nem találja a szoftvert (ami igazából a csomagban van, nem?). Tudnátok segíteni nekem, hogy merre tovább? Köszi.
amit én találtam az xxltech.com oldalon, azzal nem sikerült. Tudsz küldeni linket?
He? Klón kábelhez csak a hozzá adott szoftvert kéne használni. Ha véletlenszerű helyekről töltögetsz mindenféle szoftvereket, azzal tuti csak tönkretenni tudod a kábeledet.
Nem klón (=eredeti) kábelhez meg a gyártó weboldaláról tudod a szoftvert letölteni. Ha esetleg kétségeid lennének, hogy klón kábeled van-e, vagy eredeti, akkor ez könnyen eldönthető: az eredetit onnan lehet felismerni, hogy 100 rugónál kezdődik az ára.
Szia.
Ez pontosan igy van ahogyan irod. Bocs hogy a te hozzászolásodhoz válaszolok csak igy kicsit könnyebb mert már eleve kezdték félrevezetni a kérdezőt. Gyakorlatilag nem kell semmilyen meghajto progit előre telepiteni mivel a szoftver tartalmazza . A csatolo behelyezése után meg kell határozni , hogy honnan telepitse a driwert . Alapbol onnan kell ahová a VCDS települt. Kimaradt még hogy telepitéskor a program kérdezi , hogy telepitse-e az uj driwert ill. a régit távolitsa-e el? Ha nem igy van akkor két dolog lehet. Sérült a telepitő lemez ami nem kizárt mert elég silányak a kis lemezkék amit adnak a clonokkal. Valoszinü ez is az mivel a magyar még nem tart ennél a verzio számnál ill. ha eredeti angol akkor elég szájbarágosan dokumentálva van a telepités mikéntje.
Sziasztok! Találkozott már valaki a következő problémával?Kábel egy klón 11.11.2-es 1.84 fw-el rendelkező VAG-COM. Regisztrálási procedúra ok, minden funkció elérhető, viszont használat közben kb a harmadik művelet után "Too many communication errors to continoue" üzenettel elszáll. RT Update kikapcsolva, több verzióval (lefele) amiket hozzá adtak, több laptopon, több op rendszerrel, stb.. Mindent próbáltam már amit a Ross-Tech oldalán Troubleshooting-nál írtak, vagy amit külföldi fórumokon tanácsoltak. Van valakinek valami 5lete a dologra?
Köszi!
Nálam volt ugyanilyen, a firmware újrarakásával megoldódott a probléma.
Sziasztok tudnék venni egy 11.8 as kábelt, de ráfrisítettek és megdöglött, kérdés érdemes e megvenni olcsón és helyre lehet hozni vagy kár vele szenvedni?
szia.én is véretlen ráfrissitettem a 1.84FW-re azota nem az igazi.elmondanád hogy tudom visszatenni a 1.84-et.előre is köszi.
elkezdi az olvasást (pl.műszerbetét)és leáll hibával."túl sok kommunikácios hiba miatt művelet magszakítva"
frissités elött tökéletesen működöt klon létére,de ujra kellet telepíteni a gépemet és az ujra telepített vcds inditásakor frissitette a kábelt.
Privátba vedd fel velem a kapcsolatot, ha nem tudod megcsinálni!
Sziasztok
Kezdő lennéék de igyekszem belemerülni a témába. A kérdés.. Van egy 409.1 kábelem tudok-e vele valamilyen vcds progit futtatni? A 3,11 vag-com az szépen kommunikál,de szeretném megnézni újabb vcds progival is ..ha lehet..?
ok kösz és azt találok valahol tört magyar t ?
Sziasztok! Én is rendeltem egy kínai 11.11-est, egyenlőre még nem használtam, mert előtte utána akartam nézni pár dolognak, buktatóknak. A mellékelt cd-n volt egy ross-tech.ept nevezetű fájlocska, meg egy csomó vcds verzió is! Arra lennék kíváncsi, hogy tudom-e menteni valahogy erről a tartalmakat? Van egy K150 ICSP programozóm kéznél. Egyenlőre mikor rádugtam a gépre felismerte mint ross tech hex can.... intreface, de a drivert nem fogadta el ami a vcds mappa alatt van! A cd-n volt még 1 ftdi driver csomag is. A segítséget előre is köszönöm.
Üdv.: Zoli
Sziasztok! Nos hazajöttem, rádugtam 12V-ot az interfacera és láss csodát megjelenik a sarokban hex-can..., persze drivert nem talált. Manuális beállítás a vcds mappában, de semmi. Eszközkezelőben megnéztem milyen a VID és PID és láss csodát VID 0403 és PID FA30. Megnéztem az inf file-t és hát abban nincs ilyen azonosítót. Tud valaki segíteni ebben. Mproggal átírtam a PID számot 20 és akkor már legalább a port okés volt de nem találta az interfacet teszt alatt! A segítséget megköszönném.
Üdv.: Zoli |
Bejelentkezés
Hirdetés |