Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   357 / 1152
(#) antikzsolt válasza sardi_hunor hozzászólására (») Dec 18, 2012 /

akkor te is úgy gondolod a passzív hűtés nem jó és kell mellé legalább egy 12 cm venti?.
(#) vladcepes hozzászólása Dec 18, 2012 /

Sziasztok! Kérdésem lenne hogy adott egy gép Win7 van rajta + egy két nagyobb program telepítve (1,5Gb-os) + ilyen alap progik gondolok itt Total Commander,WinRar meg ilyesmi. Játékok filmek nincsenek rajta. Ami olyan volt ment a levesbe. A kérdésem az lenne hogy a vincseszter az 150Gb-os és foglalt terület 75Gb. Körbenéztem de nem értem hogy mi foglalhat le ennyi Gb-ot? Valaki esetleg választ tud adni hogy hol keresgéljek? A választ előre is köszönöm. Üdv.
(#) bankimajki hozzászólása Dec 18, 2012 /

Sziasztok, most Win7 van a gépemen és egy Ubuntu, de mindenképp kellene egy XP is. Mivel sok olyan progim van, ami csak ott működik jól. Van köztük eléggé erőforrás igényes is emiatt az XP mód kilőve. Megcsináltam azt hogy egy másik vinyóra felhúztam egy XP-t, majd Ubuntu alatt erről a vinyóról átmsoltam az összes fájlt a "D" meghajtómra. És a BCEDIT-tel létrehoztam neki egy XP-s boot részt. Beállítottam hogy a "D"-n van. De csak nem jó. Mivel ha rá megyek egyből visszatér a boothoz. Hogyan tudnék úgy felvarázsolni egy XP-t hogy a Win7 is ép maradjon és indítható is. (Az Ubuntut csak ritkán használom, így az nem annyira vészes.)
Nem sok kedvem van most 2 op. rendszert teljesen újra felhúzni rá, plusz a millió meg 2 programot is. :S
Ha tudtok megoldást, akkor nagyon sok munkától mentenétek meg.

Üdv.: Miki
(#) sardi_hunor válasza antikzsolt hozzászólására (») Dec 19, 2012 /

Teljes mertekben, nagzobb teljesitmenyu kertyakra melyek 400 mHz-en felul mukodnek nem art az aktiv hutes. Gondoljunk csak bele, hpgy egy P3 provi frekvenciajan mukodik. Azert nem art a venti egyikre sem.
(#) Gabó válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 19, 2012 /

Lehúzod a gépbe az összes vinyót és csak azt hagyod bekötve amire az Xp-t telepítetted vinyót, ha nincs rajta más csak az XP akkor nyugodtan formázhatod telepítés közbe. A lényeg, hogy csak az az egy vinyó legyen a gépbe telepítés alatt. Ha a telepítést befejezted, visszadugdosod a vinyókat, és biosba, vagy ha a lapod tudja a bootmenüt, (nem összetévesztendő a win álltal csináltra) akkor ott ki tudod választani, melyik hddről bootoljon.
(#) kokozo válasza vladcepes hozzászólására (») Dec 19, 2012 /

Szia! Ha van Totalcommandered akkor azzal a legegyszerűbb.
1. lépés:Beállítások általános képernyő látszik a system/rejtett fájlok elé pipa, ok
2. minden mappára a gyökérkönyvtárban nyomsz egy space gombot és kiszámolja mekkora helyet foglal az összes benne lévő fájl. amelyik mappa gyanúsan nagy azt megnyitod és ugyanezt eljátszod vele, a végén ki kell derülnie melyik mappa a túl nagy és ott már látnod kell mi van benne.
(#) bankimajki válasza Gabó hozzászólására (») Dec 19, 2012 /

Egy laptopról beszélünk. (Egy vinyó fér bele csak. És elég macerás mindg vinyókat cserélgetni az a gond hogy ha az XP-t a Win7 után telepítjük, akkor a Win7 már nem indítható. Fordítva működik, de mivel most Win7 van fent így XP telepítésnél a Win7-et is újra kellene húznom. Az pedig elég sok meló.) És egyszerre egy vinyóra kellene több op. rendszer. (Amúgy amikor az XP-t feltettem akkor addig egy üres vinyót tettem be, majd kivettem beletettem egy külső tokba és Ubuntu alatt átmásoltam az eredeti vinyóra az összes adatot, de nem működött, hiába is csináltam meg a regedit átszerkesztését.)
De ha meg tudjátok mondani hogy XP telepítése után mit kell csinálni hogy a Win7 is indítható legyen akkor írjátok.

(#) Gabó válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 19, 2012 /

Azt nem mondtad, hogy laptop. A külön vinyó miatt feltételeztem, hogy asztali gép.
A sorrendet helyesen írtad, mert elsőnek tényleg az XP-t kell és utána a 7et.
(#) Norberto válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 19, 2012 /

Mennyi szabad helyed van és mennyi erőforrása a gépnek?
(#) mateakos válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 19, 2012 /

Szia.
Legyen legalább 2 elsődleges partíciód, amikor a win7-et telepítetted, akkor az beírt az MBR-be egy bootloader kódot, pontosabban annak az 1. fokozatát, aminek a 2. fokozata az aktív partícióra került, ez az, amit nem kellene hagyni megsérülni. Windows XP telepítése előtt az aktív partíciót meg kell változtatni a másik elsődleges partícióra, így a windows XP a saját bootloaderének a 2. fokozatát a másik partícióra írja, az 1. fokozat mind a 2 oprendszernél ugyan azt csinálja, betölti a 2. fokozatot az aktív partíció 0. szektorából és átadja neki a vezérlést. Ez után sok lehetőséged van:
1. felveszel a windows xp boot menüjébe egy bejegyzést az addig ott levő mellé, ami betölti a win7 bootloaderének a második fokozatát (a boot.ini-t kell szerkeszteni).
2. visszaállítod, hogy a másik partíció legyen aktív, és a win7 menüjébe veszed fel az XP-t
3. Telepítessz az MBR-be egy menüs bootloadert, amivel választani lehet, hogy honnan töltse be a 2. fokozatot (Pl. Hiren's Boot CD-n az spfdisk tud ilyet telepíteni)
4. Telepítessz egy grub-ot valamelyik linux-os live CD-vel. (ennek általában kell egy külön kis partíció ahova a beállításai kerülnek, de az nem muszáj, hogy elsődleges legyen).
Még biztos van sok lehetőség.

Ez az egész elkerülhető más megközelítéssel:
Ha minden igaz, nem muszáj az aktív partíciót se megváltoztatni, mert az XP a saját bootloader telepítésekor azt amit felülír (a win7 bootloaderét) kimenti egy bootsect.dos fájlba, és a boot.ini-ben lehet olyan bejegyzést írni, hogy ezt a fájlt indítsa el.
És egy másik módszer, amihez talán a legkevésbé kell megérteni a bootloaderek lelkivilágát, az, hogy rákeresel a google-ben, hogy
  1. windows 7 fixmbr
Hátha lesz teljes, kész leírás.
Ez talán egy ilyen kész leírás: http://lacy.hu/windows_vista/xp_vista_egy_gepen
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2012
(#) bankimajki válasza Norberto hozzászólására (») Dec 19, 2012 /

Még van vagy 3-400 GB szabad hely. És Core 2 duo 2 GHz ill. 4 GB RAM. De pl. a LabVIEW és a benne futtatott szoftverek Win7 alatt is megkínozzák. Így a virtual PC-s dolgot meg se próbáltam.

(#) bankimajki válasza mateakos hozzászólására (») Dec 19, 2012 /

Jól hangzik amit írsz, köszi a segítséget. Majd pénteken játszok vele. Addig nem akarom még csak véletlenül sem hazavágni, mivel gépről tanulok.

(#) zoly15 hozzászólása Dec 19, 2012 /

Sziasztok!
Van egy netezős gépem, a következő a hardvere:
-Alaplap: Intel Rock Lake d865perl
-Processzor: Intel Pentium 2,8GHz
-RAM: 2X 1Gb 400MHz
-HDD: 80Gb Ata
-Vga: Nvidia 64Mb

Az vele a probléma, hogy nem tudok az alaplapon hangot "varázsolni" hiába fel van téve a sound driver, de semmi hang nincs, próbáltam hangkártyával de úgy sem működik, valamint rendszeresen lefagy a Firefox netezés közben, de akkor ha valamit "töltenie kell" pl a youtube videó, megfagy és kész vége.
Valaki tudna segíteni? Sürgős lenne mert ajándék lenne
(#) antikzsolt válasza sardi_hunor hozzászólására (») Dec 19, 2012 /

Ha szabad kérdeznem te tettél rá hütést vagy a gyárit haszálod? Ha te tettél rá ventit mekkorát és hogyan? Tudnál képet felrakni a modrol? hogyan oldotat meg a venti táplálását?
(#) bankimajki válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 19, 2012 /

Első körben csinálnék egy HDD és egy RAM tesztet. Majd eszközkezelőben megnézném a hangeszközt. Ha ott azt mondja hogy működik, akkor megnyitnám és ott a teszt opcióval letesztelném. Végső esetben egy op. rendszer újrahúzás segíthet.

(#) steelbird válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 20, 2012 /

Ha sem alaplapi, sem más hangkártyával nincs hang, akkor vagy beállítási probléma, vagy ha másként nem megy, újra kell telepíteni a Windowst. Próbáld ki egy Linux -szal, pl. az Ubuntu is tud lemezről bootolni, nem kell telepíteni. Ha úgy lesz hang, akkor tuti Win hiba.
A Firefox Youtube videóval le is fog fagyni a gépeden, probléma van a Firefox -szal.
A flash bővítmény is gépigényes (sajnos nincs más, csak az Adobe), meg a Firefox is.
Ez a kettő együtt tuti lefagyás régebbi, nem túl izmos gépeken. Főleg HD videónál, hiába kis felbontáson (360px) nézed. Talán egy izmosabb videókártya próbát megérne a dolog. Az a 64 Mega már semmire nem elég szinte, még netes videókhoz sem.
(#) nedudgi válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 20, 2012 /

Emlékeim szerint a PERL érzékeny a driverek telepítési sorrendjére. A chipset telepítése legyen az első, a BIOS frissítés után.
(#) lajos1969 hozzászólása Dec 20, 2012 /

Sziasztok!
Lenne egy kis gondom hátha valaki tud tanácsot adni.Rendeltem a gyerkőcnek egy ilyet: Bővebben: Link Felismeri a számítógép olvasni is tudom a tartalmat de ha új szöveget szeretnék beleprogramozni akkor ezt írja ki! Download Failed! Light Show is write-protected!
Köszönöm hátha valaki tud tanácsot adni.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2012
(#) vladcepes válasza kokozo hozzászólására (») Dec 20, 2012 /

Szia! Köszi a választ! Most olvastam a hozzászólásodat (gondoltam kipróbálom a benti céges gépen),beállítottam amit írtál,aztán ha nyomok valamelyik mappánál egy space-t akkor kipirosodik és a méretnél csak egy kérdőjelt tesz. Valami nem jó? Üdv.
(#) lajos1969 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 20, 2012 /

Köszi én is erre gondolok, de sajna nem így árulják, cd-t usb kábelt mindent adtak hozzá! Akkor így jártam/tunk!
(#) lajos1969 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 20, 2012 /

Van hozzá szoftver működik is rendesen, szépen kiolvassa a szöveget stb ami benne van. Szerkeszteni is tudok vele , csak ha bele akarom programozni akkor írja ezt ki!!
(#) nedudgi válasza lajos1969 hozzászólására (») Dec 20, 2012 /

Nincs valami törlő gomb? Elemcsere?
Itt vannak megoldások...
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2012
(#) lajos1969 válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 20, 2012 /

Köszi! Nem sokkal jutottam előbbre. Annyi, hogy most más hibát ír ki egy másik szoftverrel.?
(#) zoly15 válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 20, 2012 /

Köszönöm mindenkinek a válaszát!
Nos a windows frissen telepített rajta.
A driverek telepítési sorrendjére kényes lenne? Az Intel honlapjáról töltöttem le a szoftvert, de a chipset driverre azt írja ki hogy "inkompatibilis szoftver" pedig ehez az alaplaphoz való, a gyártó szerint.
Így valaki tudna még valamit mondani?
(#) kokozo válasza vladcepes hozzászólására (») Dec 20, 2012 /

Elvileg olyankor számolja hogy mekkora. Gép sebesség függő hogy egy mappa méretét meddig számolja, sok kis fájlnál lehet 1-2 perc is ha nincs bekapcsolva az indexelés. Vagy régi verziós a Tc-d.
(#) vladcepes válasza kokozo hozzászólására (») Dec 20, 2012 /

Szia! Most kipróbáltam az itthoni gépen,(hát valóban gépfüggő) ezen egy kattintásra kiírta még a 14Gb-os mappát is. Köszönöm akkor így fogom ellenőrizni.
(#) Busz hozzászólása Dec 21, 2012 /

Sziasztok!

Adott egy P4-es gép, elsőnek csak olyan tünetek jelentkeztek hogy elment a piros szín az alaplapi integrált videokártyáról. De így jóideig működött. Aztán üzem közben becsíkozódott majd teljesen elment a kép. Azóta az alaplap nem ad képet. Bekapcsolom, windows el sem kezd tölteni, csak ég a piros töltést jelző led folyamatosan és nincs kép. Próbáltam egy régi PCI-s 4Mb-os videokártyával de azzal sem adott képet. Se nem sípol, semmilyen életjelet nem ad a gép azon kívül hogy zúg és a ventik felpörögnek.
Memóriákat, mindent megmozgattam hátha érintkezéshiba de semmi. Gondolom az alaplapi integrált videokártya magával ránthatta az alaplapot. Ha igen akkor mit lehet vele csinálni?
Sajnos még pontos típust nem tudok írni.
Ja és a kondik nem púposak az alaplapon.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2012
(#) Busz válasza Busz hozzászólására (») Dec 21, 2012 /

Általában ha meghibásodik az alaplapi VGA akkor az alaplap egy másik VGA-val még működőképes szokott lenni?
(#) sastas01 válasza Busz hozzászólására (») Dec 21, 2012 /

Igen. Ha a VGA ment ki akkor azt egy VGA cserével(jelen esetben egy nem integrált berakásával) lehet orvosolni.
(#) Busz válasza sastas01 hozzászólására (») Dec 21, 2012 /

Beraktam egy régi PCI kártyát (4Mb-os) de azzal nem adott képet. Lehetséges hogy a modern alaplap nem támogatná az ősrégi de működő kártyát és azért nem ad képet vagy rossz az alaplap ahogy van?
Mert amúgy PCI-E kártyát lehetne bele tenni de nekem olyanom nincs.
Következő: »»   357 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem