Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Tegnap sikerült beszereznem egy 35-40kpps galvot az új projethez
Sziasztok. Vettem egy meghajtást M140 445nm-es diódához és mindössze a következő leírás áll rendelkezésre:
1.Suitable for 2000mw/2W 445nm-450nm laser diode or high powered LD with <2.5A input requests. 2.Step-Down Voltage Circuit with Reverse Protection Design. 3. Has outlet for connecting TTL device and outlet for cooling fans. 4.Size:34mmx43mmx15mm(WxLxH) 5.TTL:0-20Khz. A kérdésem az lenne, hogy kell e valami ellenállást vagy bármi mást kötnöm az M140-es dióda elé a helyes beüzemeléshez?> A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2012
Szia szerintem simán mehet rá a táp és a dioda, estetleg rakhatsz rá egy védő diódát párhuzamossan a kimenetre.
Köszönöm
![]() És mindegy milyen diódát? Minden esetre rendeltem esd szűrőt.
1n4148 csak akkor kell ha nincs rajta a panelen.
Sziasztok még kezdeti stádiumba van a kicsike készítettem róla egy videót
Lézer saját
Inkább schottky,de ha rendelt ESD védőt,akkor nem kell semmi.
(gondolom LASORB®-ot vett,bár abból is többféle van,LD-nként más és más)
L44....683-X BLUE series találtam, van jobb M140 diódara?
Az nem M140 dióda.Ez a projector tipusa(XJ-M140),amiből kivették(kereskedelmi forgalomban nem kapható a dióda)
NDB7412t Mindegyik kétlábas optimalizálva van a lézerchipre,ezért a sokféle tipus. A 445nm-esek InGaN "ötvözetű" diódák,ehhez készült,amit találtál. Megfelelő védelmet ad,kivéve a hőmegfutás és a túláram ellen. Léteznek újabb fejlesztésű diódák,amik lényegesen magasabb hőfokot,áramot(ezáltal nagyobb optikai teljesitmény +3W) viselnek el és beépitett ESD védő taggal rendelkeznek.
Pár százaléknyit haladtam előre,annak ellenére hogy abba akartam hagyni a lézerezést.
260*145*180 méretű készülékház,kétszintes(ki tudja már hányadik variáció) Kompakt fényforrás modul rézből,hermetikusan lezárva,a lézerdiódák peltier hűtve. R-B-G tehát megvariált sorrend,a minőségi dichro lapkák már útban vannak.Az állithatóságuk másféle lesz,nem L alakú profilon fog lógni a tükör,a modulra lesz ráépitve. A zöldet 5W infra táplálja,szintén meg van rendelve.Nem kinából,igy hamar ideér. A dióda+TEC meghajtás még csak papiron létezik. A scannert nem tervezem lecserélni igy a következők a -becsült! - speckók: G-0.8-1W B-2W(445nm 2*"M140" éltükrözve) R-1,2W(638nm 2*P73 PBS) 25kpps@12° behangolt valós sebesség(PT-30 galvo) A vezérlés is marad. Aztán majd meglátjuk. A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2012
Szia Epyn!
A másik Lézeredet szét szedted? tybord
Ha ez kész,már pedig be-fogom-fejezni,akkor szeretnék egy /audio vezérelt/beam table-t,fixen installálva.
A hely adottságai miatt alacsonyabb teljesitményben,max 2 szinnel. Bővebben: Link
Szia
Ezen már én is gondolkoztam mert, nagyon tetszik nekem is, de már dolgozom a harmadik projekten, lehet hogy ha lesz idő akkor kísérletezek én is valamilyen formában tükör padon, mert borzasztóan látványos. Anno 89-be dolgoztam valakivel és az ö disco-jában volt nem kis teljesítményű argon lézer. nagyon brutál volt. A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2012
Harmadik project....
Nekem egy sem készült el teljesen sosem és most megint egyen dolgozok. Idézet: „már pedig be-fogom-fejezni,” Illene ennyi idő energia és egyéb feláldozása után. Szerintem is brutál.10nél több pontosra tervezem és nem csak fix tükrökkel,egy ócska kis galvót is tennék bele showcard-val stb. Amúgy nem tudom melyik lenne a jobb útváltó /actuator/ a DC motorból kialakitott,vagy az elektromágnes alapú.A behúzómágnesessel szemezek,jóval egyszerűbbnek tűnik.A cél is egyszerű,néhány mm-t mozduljon a karocskára szerelt tükör. A vezérlést nem akarom bonyolitani,az ötlet megvan,az alapja 10-es számláló CD4017 plusz ez meg az. A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2012
Sziasztok!
Közben meg váltam az előző Galavo-tol mert nem jól muzsikált, de ha minden igaz jövő héten, meg érkezik a 45kpps max 60kpps sebességű scan. Próbára még jön a LD PLTB450 Osram445-ös aminek kisebb a nyílás szöge és nem kell correction optika, ha beválik akkor rendelek még egyet, utána még 2db 500mw Mitsubishi Orange red, plusz Pbs Kocka és miegymás. Tybord
Ha valódi minőségi scanner-t akarsz,akkor Sonima ,vagy Dragon Tiger,ezeket ki is tudod fizetni.A DT/40pro/ valós 30kpps sebességű,gyári hangolással magas hőmérséklet tűréssel és ha jól van bekötözgetve(a nem megfelelő földelés zajokat tud kelteni),akkor oda lehet tenni a milliós értékű galvók mellé is.Sokezer használója csak nem hazudik...Egyetlen dolog van ami hibádzik,hogy kell neki még egy táp,az áramellátás megfelelősége miatt.Vagyis mindkét szervónak egy-egy 2*24V-os
Az Ozram dióda alig produkál kisebb nyitású lézerfényt.Ehhez is ugyanúgy kell korrektor,nem tudom hol olvastad,hogy nem kell.Ha nem kellene a kék és a P73/G71 diódákhoz plusz optika,a lézeresek lennének a legboldogabb emberek a Földön.(meg ha még olcsóbbak lennének akkor mi magyarok is ![]() Sajnos,ott még nem tartunk,hogy pontsugáró 1-2W-os kék ![]() Nichia vs. Osram Nichia vs Osram 2 A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2012
Milyen messzire tudsz vetiteni?
Legalább 20 méter,ott fotózz egyet,meglásd milyen szükséges az a drága korrektor optika.... Nekem 50 méteren is tökéletesen jók/voltak/ Bővebben: Link a beállitott sugarak,nem volt a kék 10*10cm a vörös pedig nem volt 1*15cm.Szépen fedték a zöld kerek foltját. A pénzt megérte,tudom milyen volt nélkülük. A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2012
Sziasztok,
Kérhetnék egy pár linket a kék ill. narancs lézerekhez korrektor optikáról? Hol vásárolható korrekt áron? Köszi, A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2012
Narancs lézer?!?
Az még most is vörös amire gondolsz,semmi de semmi köze nincs a narancs szinhez.A sok huje kinai irja ki ezeket. Stanwax.co.uk Kék és a vörös diódákhoz anamorfikus prizmapár. Ez szűkiti a csikot,de cserébe elég sok veszteséget is okoz. Lasershowparts.com itt vehetsz cylindrical lencséket a P73/G71 diódákhoz.Bár a kinálatban nincs,de a tulajdonos árulja,email-ben érdeklődj utána. A korrektor korrekt ára pedig 10e körül van.Feltéve ha Neked ez korrekt. A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2012
Kimaradt,a legfontosabb:
Ha venni szeretnél,ne félj rendelni akármelyiktől. Bár Anglia és Ausztrália,de tényleg nem kell aggódnod.Hihetetlen gyorsan megérkezik az áru,mindhatni nem kell egy munkahét sem.A csomagolás gondossága A+ minőségű.A 'kiszolgálás' és a termék minősége is,szintén. Mindkét helyről vásároltam,többször is.Paypal-val lehet fizetni. A vám részről sem kell aggódnod. A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2012
Köszönöm,
Én sem narancsra gondoltam, hanem a 638nm-es vörösre, sorry.
Sziasztok,
Egy 445nm 1W-os kék diódához mi a "legmegfelelőbb" teljesítményű vörös ill. zöld párosítás? A fókusz beállítására van valami bevált módszer, mert ha közelre állítom távolra nem jó, ha távolra állítom akkor pedig közelre rossz? Fentebb Epyn irta, hogy legalább 20 méter, viszont akkor a szoba falán, ami kb. 5 méterre van, már nem a legjobb. Létezik olyan, hogy arany középút? Epyn, ha van eladó prizmapárod kék diódához, ill cylindrical lencséd a 638nm-hez, és korrekt áron, lehet vevő lennék (ha tényleg olyan sokat javít). Üdv,
Legalább 5-600mW 532nm és kb. ugyanennyi vagy több vörös 638nm.Márha fehér fényű lézersugarat akarsz.Nem kékes fehéret:fehéret.
A fókuszt én a prizmákkal együtt állitottam .Azok nélkül soha nem lesz jó sugár foltja,maximum 2-5 méteres távolságon belül aztán szépen "szétpacázódik" megnyúlik. Arany középút?Ha 5 méteren belül maradsz,akkor van.Ezen a távon belül még elfogadható a "fókuszba kollimálás" az egyszeű lencsével,vagy a 3 tagúval. Azért irtam a 20 métert,mert oda már nem tudsz fókuszálni picire,a lencsének van egy nagyitása,igy vagy egy csodás csikot kapsz 1*10-15cm,vagy egy tökéletes 15*15cm-es négyzet foltot.Attól függ mennyire tekered a kolitubust. Tybord kollegát próbáltam rávezetni,a lézergépei megérdemlik a normális minőségű lézerforrásokat,szerezzen be prizmákat cilinder lencséket.(aztán majd a vezérlőjét is váltsa le profira ![]() Tehát a/z akármilyen/ korrektor optika nélküli multimode(445nm/638nm) diódák használhatatlanok nagyobb távolságra. Jelenleg nincsenek eladó dolgaim,kivéve 2 darab G71-es dióda. Stanwax.co.uk -prizmák Lasershowparts.com -lencsék A két ajánlott forrás ezekhez. És igen,nagyon is sokat javit,nincs is más módszer a használhatóságukhoz.Némi optikai veszteséggel természetesen számolni kell. De ezeket mind leirtam alább(fentebb,ki hogy látja a felületet)
Addig is ilyenre gondoltam a sugarak keverését egy tömegbe.
Sziasztok, rég jártam erre, de azért idő közben én is dolgozgatok. Sikerült egy profi vezérlésre szert tenni ( Pangolin QS). Neki álltam teljesen egyedi dobozt tervezezni és legyártani. Ebböl fajta lézerből 2 db lesz, próbáltam a méretet is minimalizálni, 2 szintesre csinálni a gépet. Beszéljen pár kép.
Sziasztok Kicsit állítottam a galvoim-on meg fogadtam epyn tanácsát és 4 óra hangolás után íme az eredmény.
Fotó Mobiltelefon. A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2013
Nagyon szép, gratula! Milyen dac-ot, áramgenerátort és programot használsz?
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2013
Szép.
De ugye nem csak találomra hangolgattad a szervót? Galvo scanner hangolás Milyen scannelési sebességen és nyitáson készültek a képek ? Az ILDA Tesztábrákkal is készitesz képeket? Azokon látszik kizárólag a megfelelő beállitás,a rajzos projekción nem igazán,csak a végeredmény tökéletességét,avagy annak hiányát(túllövések,a földelés megfelelősége egyéb apró hibák) A hangoláshoz zöld lézert(vagy tökéletes pontsugárót pl dvd diódát) a lehető legkevesebb fényerőn javasolt használni.Ez csak egy tanács volt. A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2013
Igen pont ezen leírás alapján állítottam be.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |