Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » SMD forrasztás profin
Lapozás: OK   50 / 107
(#) joetaylor hozzászólása Nov 10, 2012 /

Én már sok éve használom ezt, ettől a cégtől vásárolva. Meg vagyok elégedve a pf608-val és most már több éves használat bizonyítja a jó minőségét. 4-5 éve beforrasztott bga alkatrészek a mai napig tökéletesen működnek.
(#) NTAMAS hozzászólása Nov 19, 2012 /

Csak kíváncsiságból: http://static.fmcgmaster.hu/images/webshops/autofejlesztes-autoapol...nd.jpg

Ez mire jó? SMD-hez használható?
(#) kaqkk válasza NTAMAS hozzászólására (») Nov 19, 2012 /

Ha jól látom ez bármi lehet és bármire használható
(#) vzoole válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 19, 2012 /

Szerintem azért szűkíthetjük a kört...
Ez egy kenőcs, és lemerem fogadni, hogy használata külsőleg javasolt
(#) NTAMAS válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 19, 2012 /

Asszem vágom.
(#) ColoradoKid válasza joetaylor hozzászólására (») Nov 23, 2012 /

Értem, köszi! Még annyi, hogy az normális, hogy látom "derengeni/izzani" a fűtőbetétet üzemi hőfoknál?
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2012
(#) djszabee hozzászólása Nov 30, 2012 /

Sziasztok !
A segítségeteket szeretném kérni. A közeljövőben szeretnék venni egy forrasztó/kiforrasztó és egy hőlégfúvós forrasztóállomást. Azonban végigolvasva a fórumot, bizonytalan vagyok. Milyen típust ajánlotok, esetleg linket ha tudtok küldeni hozzá azt megköszönném !

Üdv.
(#) laszlokunstar válasza djszabee hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Nekem ez van elégedett vagyok vele.
(#) iimi válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Amtech forrasztó pasztát már évek óta nem veszek. Nagyon jó ha eredeti, de hozzám csak sajnos a hamisitvány jutott el évek óta. Biztosan van eredeti is belőle, de nem ebay-en.
Van viszont ebay-en egy másik anyag.
Irtam itt már régebben itt a fórumon, hogy van egy PPD nevü forrasztó ami az amtech kinai változata (pd-223) és jobb mint az amtech feliratu (rma-223) hamisitvány. Ebből 2 félét szoktam venni a fent emlitett pd-223-at és a pd-183-at. Egyik zöld másik fekete tubusos.
Aki használt már eredeti amtech-et és kipróbálja a mostani hamisitványt akkor rájön hogy most gyertyaviasz vagy valami hasonló használhatatlan dolog van benne. A PPD is valószinüleg hamisitvány de állaga, minősége, szaga/illata olyan mint régen az amtechnek.
(#) iimi válasza djszabee hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Ha még soha nem volt ilyen állomásod, szerintem ne költs túl drága gépre, előbb tanuld meg használni és amikor már tudod, hogy mi nem jó az olcsó kinain, akkor vegyél egy drágább kinait. Én is használtam már ipari hőlégfúvó pisztolyt (olyan amivel pl. a festéket szokták leégetni a fáról) anno 2000-2004 között de ismerek olyan embert aki smd-hez a mai napig használja.
Szerintem ne gondolkodj sokat vegyél egy olyat vagy hasoló olcsóbbat mint amit laszlokunstar javasolt, majd úgyis lecseréled idővel.
(#) Tinky hozzászólása Dec 5, 2012 /

Belekezdtem egy projektbe. Túlnyomórészt smd alkatrészeket tartalmaz.
Még közel sincs a készhez de már kezd alakulni.
Az a gond hogy asszon hamarabb ért haza

UI: Nyákot Máté csinálta és nagyon szép munka.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2012

SAM_2360.JPG

(#) Gabó hozzászólása Dec 13, 2012 /

Olyan kérdésem lenne, hogy olyan forrasztó anyag érdekelne ami a videoba is van. Bővebben: Link
Rákeni a panelre és meleglevegős pákával melegíti és egybe fel is forrasztja az alkatrészt.
Mi ennek a pontos neve, és ki milyen fajtát haszál, és ajánlana?
(#) sastas01 válasza Gabó hozzászólására (») Dec 13, 2012 /

Forrasztópaszta.
Beszerzésre vagy HEstore(fél kiló kb. 24 ezer Ft, és ez az egység is) vagy Íbéj ott a minimum 50g és ez olyan 800 Ft.
Én az utóbbit próbáltam, jelenleg nincs itthon, de jól lehet vele SMD-zni az tény.
(#) Gabó válasza sastas01 hozzászólására (») Dec 13, 2012 /

Az Ebayre gondoltam én is elsősorba, mert ma ismerős volt pesten, és mondtam neki, hogy ilyen pasztát nézzen, és ő is ilyen 20fölötti ajánlatot kapott.
Az ebayes linekt eltudod küldeni?
(#) sastas01 válasza Gabó hozzászólására (») Dec 13, 2012 /

Itt nem, mert az reklám. Ment Pü.
(#) joetaylor válasza Gabó hozzászólására (») Dec 14, 2012 /

Ha ajánlani kell otthonra akkor csak ólmos jöhet szóba. Én ezt használom a kisebb munkákhoz 20-38 mikrométeres szemcsemérettel. Elég sokáig bírja, a szállítást követő 2-3 hónapban még nem kezd el szétesni a keverék. Utána már sajnos újra kell keverni egy kis plusz folyasztószert hozzáadva ha használni szeretnéd. Annyit még hozzáfűznék, hogy ha nem olyan alkatrészt akarsz forrasztani aminek az alkatrész alsó felén is vannak csatlakozások akkor teljesen felesleges forrasztópasztát venned. Például egy ilyen nehezen forrasztható alkatrésznél.
(#) Gabó válasza joetaylor hozzászólására (») Dec 14, 2012 /

Nekem elsősorba, smd ic lábainak beforrasztására kell. Az ilyen nehezen forraszthatóakat úgy is pákával forrasztanám be.
sastas01 kolléga már ajánlott egy típust, Abból rendeltem is, meglátjuk milyen.
(#) joetaylor válasza Gabó hozzászólására (») Dec 14, 2012 /

Sokkal könnyebb pákával forrasztani mint pasztával. A pasztával való forrasztás során nagyon sok olyan hiba keletkezhet amit ugyancsak pákával kell kijavítanod. Tehát nem fogod megúszni azt, hogy megtanuld jól beforrasztani az alkatrészeket kézzel pákával.
(#) ano69 hozzászólása Dec 19, 2012 /

Sziasztok! segítséget szeretnék kérni! Sajnos rossz mikrokapcsolókat rendeltem a neten, amiknek nem érnek át a lábai a nyákpanelen ,( . Tippet szeretnék kérni, hogy tudnám minél egyszerübben beforrasztani. Hangszer /szinti/kapcsolók egyébként.
Bővebben: Link
(#) interferi válasza ano69 hozzászólására (») Dec 19, 2012 /

Szia!
Huzalból hajtasz rá (lásd a képen).
(#) pici válasza ano69 hozzászólására (») Dec 19, 2012 /

Ha kétoldalas furatgalvános a nyák, akkor nincs gond, ezen az oldalon kell beforrasztani.
Ha egyoldalas, akkor küld vissza és cseréljék. (jogod van elállni a vásárlástol, főleg, ha cserét kérsz.)
(#) ano69 válasza interferi hozzászólására (») Dec 20, 2012 /

Köszi, ezt kipróbálom!! Sajna,már régen rendeltem /aug/ lengyelből, nem hiszem,hogy vissza lehetne küldeni /meg hogy érdemes-e pénzileg/.
De ezt jó ötletnek tartom, majd írok, hogy sikerült.
(#) vzoole hozzászólása Dec 21, 2012 /

Le kellett kapnom egy SMD csatlakozót, ami a lábainál és két oldalt is le volt forrasztva.
Végül 3 pákával sikerült .

Bővebben: Link
(#) san398 válasza vzoole hozzászólására (») Dec 21, 2012 /

Hiába na a magyar ember találékony.Ezt a fajta csatit nehéz is máshogy leszedni az oldalsó forrasztások miatt.
(#) emmzolee válasza vzoole hozzászólására (») Dec 21, 2012 /

Azzal a fixen rögzített pákával szénné lehet égetni a nyákot. Az ott volt vagy 10 másodpercig.
(#) kaqkk válasza vzoole hozzászólására (») Dec 21, 2012 /

Amint látom , ez egy "halálra ítélt nyák" volt , ilyeneknél miden lábat felcinezek a kiválasztott alkatrészen és ezután hátulról hőlégfúvóval megküldöm , fél perc múlva az asztalhoz koppintva az alkatrészek java lehullik , ami kell kiválogatom a többit söpröm a kukába .
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2012
(#) vzoole válasza emmzolee hozzászólására (») Dec 21, 2012 /

Köszönöm, hogy megnéztétek...

emmzolee:
Nem ér hozzá a páka, csak akkor amikor a weller-el odatolom a csatlakozóhoz. De amúgy se vészes, megfelelő hőfokon, nyomás nélkül nagyon jól bírják a nyákok.

kaqkk:
Épp, hogy meg akarom menteni a panelt, és a nyák javításához kellett leszedni a csatit.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2012
(#) emmzolee válasza vzoole hozzászólására (») Dec 22, 2012 /

Ha nem ér hozzá, akkor jó. Én különben az ilyeneket jó nagy cingombóccal szoktam leszedni vagy hőlég pákával. Ebben az esetben ez a csati szerintem nem bírná a meleg levegős pákeszt.
(#) patexati válasza emmzolee hozzászólására (») Dec 23, 2012 /

Ha leszedni kell ilyesmit és nincs megfelelő szerszám akkor egy vasaló talpával felfelé állítva és azon felmelegíteni a nyákot még nem jön le a kívánt alkatrész
(#) bodrogi hozzászólása Dec 26, 2012 /

Sziasztok Kedves Fórumozók!

Már Végig olvastam az összes bejegyzést ebben a témában amit itt irtatok.Engem is érdekelne a BGA reballozás hobbi szintem,mivel sok hibás laptop kerül hozzám a másik hobbimból kifolyólag (Laptop adás vétel).Még mindig nem tiszta nekem hogy ki mire esküszik Forrólevegős állomás a kiszedéstől a visszarakásik? Vagy a fényforrással történő forrasztásra?
Van egy ismerősöm aki szokott nekem javitani és ő az elejétől a végéig csak forrólevegős állomással dolgozik,se panel melegités se semmi.Ezt én a saját szememmel láttam.Még sosem volt panasz a munkájára.Akkor most forrólevegős állomás?
Egyébkét tud valaki minőségi műszerész csavarhúzó készlet beszerzésével kapcsolatban valami tippet adni? Elegen van a lepattant végű szerszámokból

Előre is nagy köszönöm mindenkiek a segitséget és pozitiv hozzá állását!
Következő: »»   50 / 107
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem