Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Sziasztok! Walkmambol, kis radiobol,satelit kereso muszerbol,stb. hogyan lehet egyszeruen femkeresot epiteni, sajnos ahol lakom nincs alkatresz aruhaz.
Egyszeru alkatreszekbol, eleg, ha a homok alatt 1 centire megtalalja amit keresek. Csak 1 uni muszerem van, regi 3-4 tranyos rajz is jo lenne. koszi mindenkinek.
Köszönöm szépen, valahogy megoldom majd én is, mert nem nagyon akad szkóp kábelem, remélem azért ezt a mérést meg lehet vele csinálni.
Szia!
Amit kértél, arra ezt ajánlom. Bővebben: Link Megépítettem, működik. De ha igazi keresőt akarsz, akkor nem ajánlom. Bővebben: Link Ezt még nem próbáltam, állítólag nem minden számológéppel működik. A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2012
Hello.Ez a technologia komolyan mûködik.ocilloszkop géppel ilyen egyszerü elven
A progit is néztem de bonyolult megkérlek elmagyaráznád,hogy müködik.
Letöltöttem a notimra kíváncsiságból. tök jó lehet vele nézegetni a fütyülést mit nem értesz rajta?
Azt nem értem rajta,hogy fejkészítéshez azaz kalibráláshoz miként lehet használni.Én is letöltöttem amit tapasztaltál én is kiprobáltam.de nekem az kevés.
Fejkalibráláshoz a következő képen tudod használni:
Megcsinálod a működő elektronikát, a tekercseket, sablon, műgyanta, üvegszál, meg miegyebek. Mindent rendben összedrótozol, és ha működik, akkor a vevőerősítő kimenetére rátolod a szkópot. Ott egy szinusznak kell lennie. Ez általában egy hirtelen egymásra lapátolt tekercs esetében beveri a fejét a két tápba. Addig mozgatod, pozicionálod a tekercseket, amíg az a szinusz le nem csökken a minimumra. Egy átlagos keresőnél ez a minimum valahol 0.05 és 0.2 volt cs-cs között szokott lenni. Ha ez sikerült, akkor akár ki is öntheted.
a kérdést nem egészen értettem, de magát a szkópot hogy lehet kalibrálni?
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2012
Azon gondolkozom, olyan nincs, hogy androidra egy progi és bluetooth adatátvitellel elkommunikáljon a fejjel, meg a meghajtó és elsődleges feldolgozó áramkörökkel? Végül is a Deus valami ilyesmi.
Nekem is van ilyen programom Linux alatt, de nem használom. A time/div az programból megy, de a volt/div részét az előtétből kell állítani, az nem szoftveres.
Nekem működik.
1 másik fórumon olvastam valahol, hogy asztali gépen megy, de notin valamiért nem. Én asztalin használom. Ingyenes program, Magyarul is tud. Csak elsőre néz ki bonyolultnak. A szkópot NEM kalibráltam, de így is megfelelt erre a célra. Indításkor kidob 1 ablakot, hogy magáncélra ingyenes, egyébként meg fizetős... "continue" gombra kattintva továbbmegy és megjelenik a háló baloldalt a kezelőfelület. A háló alatti "mérés" opciónál "Hz és V" választva, a megjelenő "Frekvencia" és "Feszültség" négyzetbe pipát tettem. Ezután, ahogy mateatek is írta a kereső vevő részére kötöttem a szkópot (ebben a hsz-emben lévő kanóccal) nyomtam 1 "Automata beállítás"-t és az egymáson lévő tekercsek egyikét addig pozicionáltam, amíg a szkópon a lehető legkisebb Vpp-t nem láttam. Ebben az állásban pillanatragasztóval rögzítettem a két tekercset egymáshoz. Majd a tekercsek mentek az öntőformába. Jelenleg itt tartok vele... Remélem tudtam segíteni. A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2012
Idézet: „Ebben az állásban pillanatragasztóval rögzítettem a két tekercset egymáshoz. Majd a tekercsek mentek az öntőformába. Jelenleg itt tartok vele...” A tekercseket az öntőformában kell beállítani. A legkisebb elmozdulástól is már megfejeli a tápot a szinusz. Azt csak gondolom, hogy a tekercseket árnyékoltad, és az árnyékolások nem érintkeznek egymással.
A kalibrációról ITT írnak valamit. Nem tanulmányoztam...
megy notin. Nekem win7 alatt, igaz, csak a beépített mikrofonnal füttyöt analizáltam vele, de akkor nyilván tudja ezt vezetékkel is
A tekercsek árnyékolva lettek.
Úgy összeragasztottam őket, hogy nem mozdultak el. 1.kép: árnyékolt és egymáshoz ragasztott tekercsek. 2.kép: a fejhez előre elkészített fül (üvegszálas panel erősítéssel) és az öntőforma. 3.kép: a kész fül. 4.kép: a fej öntőformája. 5.kép: a kiöntött fej. 6.kép: az öntőformából kivett fej. 7.kép: a kész fej Még csiszolni, itt-ott pótolni kell rajt, de a nehezén már túl vagyok (Epoxigyanta alapú 20 perces Uverapid-al készült.)
Mateknek igaza van, ha nem a formában ragasztod, nem jó, nem tudod úgy összegarasztani
Akkor lehet, hogy csak szerencsém volt, mert tökéletesen működik.
Egyébiránt itt van egy ACE 150, 250 fej elég jutányosan Bővebben: Link
Nem csak az asztalon, már ki van öntve így is megy.
Mivel még nyele nincs ezért a kertben nem tudom kipróbálni, de a levegőbe megy...
Vigyázz, mert ha nincs a kimeneti jel a minimumszinten, fázistolás akkor is van, azt érzi a gép, úgyhogy nézd vissza, hogy ugyan azt a minimális offsetet kapod-e, amit kiöntés előtt. Ha nem, Matek tudja, hogy lehet utólag kinullázni. Vasmaggal nézted?
Szerintem nincs észrevehető különbség a kiöntés előtti és a mostani állapot között, de majd holnap rámérek szkóppal...
Érmékkel próbálgattam. Ha elcsesztem volna, akkor elvileg alumínium darabbal (10, vagy 20 filléres) javítható...
A tekercsek szépen meg vannak csinálva. Gyakorlatilag amit nem látok a képen (persze, ha benne van, akkor nem látszik), az az üvegszál. Anélkül szerintem el fog törni a fej.
Lemaratott üvegszálas panel van benne, forgácsolva persze.
Igyekeztem betartani amit a mellékelt (innen az oldalról lementett, nem saját szerzemény) leírásban olvastam. Kivéve, hogy epoxigyanta helyett 20 perces uverapidot használtam.
Szerintem az édeskevés. Én a sablon aljába üvegszálra fektetem az üvegszállal bandázsolt tekercseket, amit megint csak üvegszállal fedek be. Majd ráöntöm a gyantát, amibe nagyon rövidre vágott üvegszál darabok vannak keverve. Ja, és a nagyobb egybefüggő területekre üvegszál hálót fektetek, több rétegben.
A gyanta magában nem sokat tart. A kellő merevséget az üvegszál adja. A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2012
Ez jól hangzik.
Na majd a legközelebbit én is úgy csinálom, mint te. Remélem nem törik el, mert piszok drága volt az uverapid...
A fejnél azt kell szerintem szem előtt tartani, hogy belecsapkodod a fába, téped vele a szederényt, rálépsz véletlenül a sarokba felejtett fejre, és főként azt, hogy nyáron benne hagyod a 60 fokos autóban, amit végképp nem szeret a csupasz gyanta.
Amúgy az üvegszál nem drága dolog, kis tételben üvegszál szövetként lehet venni a festék boltban, és szét lehet bontani. De ahhoz, hogy rendesen befollya a gyanta a sok üvegszálat, kellően hígnak kell lennie. Ha esetleg nem kellően híg, akkor érdemes melegíteni, de akkor csökken a fazékidő. |
Bejelentkezés
Hirdetés |