Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése
Az R3 felső lába benne van a poti fémtokjában. ( Az a piros keret a potinál azt jelenti hogy akkora a potméter háza, tehát úgy kell megtervezni hogy a piros keretek alatt semmi ne legyen lehetőleg.)
Jó lesz. Az hogy mi ez, vagy milyen alkatrészek vannak benne, az nem derült ki.
Elvileg majd egyszer automata öntöző lesz Legalábbis ez ahhoz készül, 6 elektromágneses szelep + 1 motor kapcsolásához.
Szia! Nem tudom, hogy mekkora lesz a + tápon a teljes terhelés, de nekem vékonynak tűnik az a vezetősáv. Nyugodtan lehetne két mérettel nagyobb. Szerintem.
A relé mekkora feszültséget fog kapcsolni? Üdv: _jani_ A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2012
Hello,
az összterhelés szerintem nem lesz több fél Ampernél. A relé fogyaszt 40mA-t, a solenoidok még nincsenek meg de azokse fogyaszthatnak nagyon többet. Egyszerre úgyis csak 1lesz aktiválva + a relé. 230V-ot kapcsolok majd vele.
Szia! Ok rendeben. Viszont ha a relé 230V-os feszültséget fog kapcsolni, akkor szerencsésebb lenne a lehető legtöbb helyet hagyni a törpefeszültségű áramköri rész és a relé kontakt pontjai kötött. ( A teli földet jó lenne teljesen megszüntetni a relé alatt s mellett. ) Még így is elég közel lesz egy két vezető sáv. Elég szép lett a nyák! Üdv.: _jani_
Hello,
folyamatosan változik a terv, mert a fentinél túl vékonyak voltak a vezetők és a vezető/teliföld közötti hely, vasalással nem sikerült valami jól. Perpill kicsit megnagyobbítottam a vezetőket meg az izolációt, meg kikaptam a relé alól a teliföldet ahogy ajánlottad. Meglátjuk ezzel hogy sikerül.
Szerintem sokkal nagyobb távolságot is lehetne tartani a 220-tól, ha elforgatnád 90 fokkal a relét, hogy a 220-as lábai minél távolabb kerüljenek (vagy 180 fokot fordítasz, és felette kitakarítod a törpefeszültségű dolgokat).
Az az 2mm, az semmire sem elég! A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2012
Akkor esetleg így?
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2012
Valóban szerencsésebb ez az elrendezés!
SOS! Nagyon sürgős lenne! Elkészítettem egy rajzot, egy "villogó karácsonyfáét", és kéne segíteni, találni hibát benne, ha van.
Ezt a rajzot megspékelve csináltam a villogót, kérdés, így oké-e. Remélem bele tudtok nézni, 2 pillanat az egész. Szerintem oké lesz. Holnapra meg kell csinálnom. Üdv!
2 hiba is van benne a középső kocka kitöltés alsó 2 sarka alatti ellenállásokra nem megy semmi és a sima szélső ellenállásokra viszont 2 is!
Azt a vaksi fejemet, köszi!
Nézd csak így nem jobb? kisebb is meg nem kell annyit fúrni se..
Nem véletlen lett úgy csinálva, ahogy. Nincs ennyi SMD ellenállásom itthon.
De amúgy van még hiba benne?
Hello!
Nekem kis elvi gondom van vele. Hány mA-t számoltál a Led-ekre? Mert ha fehér a Led, 5V van, és 22ohm az előtét, akkor kb. 80mA lesz az áram. 17db Led az 1,36A, amihez a tranyó bázisellenállása sok. Ib=(5V-0,65V)/1k=4,35mA. Ha a tranyó bétája 100, akkor legfeljebb 435mA kollektoráramra lehet számítani.. Most akkor mi van? üdv! proli007
A 22 ohmos ellenállások kicsik lesznek, egyből elhalálozik a led. Nézzünk egy 3V, 20 mA-es ledet: az ellenálláson 2 V-nak kell esnie, ebből R=2V/20mA=100 ohm. Továbbá a táp vezetékeit megvastagítanám, ezalatt értem a gnd, a 9V, az 5V, a középső "felszálló" vezetéket, valamint a ledek közös vezetékét is. 17x20mA=340mA nem kevés, én 2x-3x vastagabb vezetősávot csinálnék. Középen inkább húzd kicsit szét az ellenállásokat, hogy elférjen a szélesebb vezető.
Zöld SMD ledről van szó, a párhuzamos számlálóval 8mA áramot számoltam (azt ajánlották a másik témában, hogy véletlen se számoljak 20-al), és így ad 22R körüli értéket, de mivel a 22 a szabvány, így 22mA-t választottam. Akkor mi legyen?
Elvileg nincs, bár a 10µF-os tápszűrő kondi és a pic közötti vezetősávot én csillagpontosra kötöttem volna nem a tápic lábára de itt ha újraindul a pic néha az nem lesz gond. meg szerintem a sávok vékonyak..
Megvastagítottam. De akkor mennyi is legyen az annyi? 100R-t rakjak rá?
Hello!
Csak hogy itt nem párhuzamosan vannak a Led-ek, hanem mindegyiknek (amúgy helyesen) van saját előtét ellenállása. Ha zöld a Led, és kb. 2,2V nyitófeszültségű, akkor 140..150ohm kell. üdv! proli007
Hello!
Viccesen tudd a vonalakat vezetni. Miért kell kuszálni, Led lába között átvezetni, mikor mindegy melyik ellenállás melyik Led-re megy. Felül sikerül, az alatta lévő sorban már nem? Amúgy ez most sem vastag.. üdv! proli007
Változtattam az ellenállásokon. Most meg csak így jön ki, mert csak 5db 150R SMD1206-om van..
Ja, és a bázis ell. maradhat 1k?
Hello! A bázisellenállás még éppen jó, de jobb egy 470ohm. üdv! proli007
|
Bejelentkezés
Hirdetés |