Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Befejeztem (legalábbis a munkaanyagot) az SL 6.0-ás változatához illeszkedő magyar nyelvű programismertetőt. A leírás jelentős mennyiségű ábrát tartalmaz, és igyekeztem részletes és alapos lenni. E miatt 81 oldalas és 8.3 MB méretű lett a dokumentum, így nem tudom sikerül-e majd ide feltenni.
Mindenesetre megpróbálom. NEM SIKERÜLT. (Kérem a moderátorok tanácsát, hogyan tehető elérhetővé ilyen méretű leírás!) Szeretném ha lenne aki átnézni, és jelzi nekem azokat a részeket, amikben esetleg tévedtem.
Utána érdeklődöm Topinál, szerintem legfeljebb egyedileg lehet feltenni.
Egyelőre semmit. Amíg Topi nem jelez vissza, addig max. annyit tudok felajánlani, hogy feltöltöm a saját tárhelyemre, és ide belinkeljük.
Hozzám is jöhet, felteszem a webhelyemre és linkeljük.
"Hivatalos" megoldás még nem született, de az első körös korrekciók mielőbbi elvégzéséhez, Innen érhető el jelenleg.
Kérek minden érdeklődőt, írják meg észrevételeiket nekem. A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2012
Sziasztok!
Lehet, nem ide illik, de: hogyan lehet Win7 alatt megoldani azt, hogy a laptop kijelzőn a Sprint Layout-ot lássam, a külsőleg csatlakoztatott monitoron pedig a kapcsolási rajzot??
A megoldás a Microsoft honlapján. Amúgy Google első találat a "win7 több monitor" kifejezésre.
Köszi! Ezzel már próbálkoztam valahogy, de még nem sikerült. Talán majd most !
Köszi. Eljutottam odáig, de nem tudom kezelni. Na mindegy, ne offoljunk ide..
Oké, egyetértek, ezért válaszoltam egy olyan topikban, ahol témába vágóbb.
Sziasztok!
Leszedtem már több helyről a progit, de valamiért az egyikben sem tudom elérni az "opciók" ---> "beállítások" felületet, ahol többek között a hátteret és egyéb színeket állíthatok be. rákattintok, de semmi nem jön be. Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm a válaszokat.
Kb. százszor leírtuk, hogy a tört verzió hibás. Vedd meg a progit: olcsó és jó.
Biztos hogy leírtátok, csak nem találtam meg...
Viszont rájöttem, hogy nincs is probléma, mert tökéletes nekem a Sprint Layout 4.0. is. Sziasztok. Bocsánat még egyszer.
Már a 6-os verziónál járunk. Nem fogsz tudni megnyitni újabb fájlokat...
Az is le van írva, hogy a beállítások elvégzéséhez az eredeti exe fájlt nyisd meg, és állítsd be amit akarsz, aztán már mehet a magyar is. De akár a notepad-ben is megtudod változtatni a beállításokat mert a LAYOUT50.INI egy szöveges fájl.
Több kreativitást !
Elszomorító, hogy közel egy hét alatt, egyetlen kritika, jobbító szándékú észrevétel, vagy bármiféle reakció sem jutott el hozzám az SL6 leírásommal kapcsolatban.
Ennek több oka is lehet, mint pl. a tökéletes közöny és érdektelenség, ami arra enged következtetni, hogy nincs szükség ilyen program ismertetéseket írni, vagy esetleg a terjedelem miatt riasztó olvasmány, sőt az is elképzelhető, hogy a személyem bélyegzi meg negatívan az "Alkotást", stb. Tulajdonképpen mindegy miért nincs reakció, mert a tény az tény. Ismételten kísérletet teszek arra inspirálni mindenkit, tegyük közösen jobbá a leírást. Én a kezdő lépést megtettem (nagyon sok munka van benne), de innentől már közösen kellene tovább lépni.
Nekem még nagyon új a program és egyenlőre nem voltam rákényszerülve a használatára. Persze a munkád is bőséges és nehezen lehetne benne hibát találni.
Szia !
Pozitív és negatív kritika is van részemről amennyiben igényt tartasz rá Nem rég olvastam az 5 és a jelen 6 leírásodat. Önmagában mindkettő jó, de talán a 6 leírásában már nem kellett volna előröl kezdeni a bemutatást, inkább több figyelmet szentelni a 6-ban lévő változások kezelésére. Mondhatni az 5-ös leírás folytatása lehetett volna a 6. Ha ez nevezhető negativ kritikának akkor ennyi lett volna. Pozitiv, hogy szépen össze van foglalva minden, önállóan is megáll a lábán, de apró tévesztések vannak amik majd javításra kerülnek. Ami első ránézésre hibás és jelenleg itt is hagytam abba az olvasást, az auto GND rész hibás, nem kell az alkatrészeket bontani...stb Üdv,
Az autó GND-t hogyan tudom összehozni azzal a GND-vel ami valóban van? Pl a táp Ic GNd a tranzisztor gnd. Ezeket összekötöm a nyák tervezésekor, de jó volna ha a az autó Gnd is felismerné,és közös potenciálra hozná.
Pont ezen gondolkodtam én is ma. Arra jutottam, hogy ha az alkatrészt átrakom az U rétegre akkor beleveszi az auto GND-be és meghagyja a furat "lyukát" is benne.
másik rétegre átrakni: kijelölöd azt az alkatrész lábat (álltalában csoportbontás után lehet), ami a GND--> jobb klikk--> rétegek--> legalul U réteg. Ugyan ez működik a vonalakra is. És nyomtatásnál figyelj rá hogy legyen kipipálva az U réteg A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2013
Szia!
Csak gratulálni tudok a kitartásodhoz és munkádhoz. El kezdtem olvasni de még nem értem rá befejezni, azután akartam írni. Egy észrevételem van csak eddig, a 6.lapon írod a 3. Macros résznél, hogy nem tudod hogyan lehet szöveges magyarázatot adni a macrohoz. Szerintem igen is lehet, ha egyazon dologról beszélünk. A macro képénél a felső fehér sávra kattintva, oda írt szöveg ott marad elkattintáskor, alkatrész váltáskor. Tehát lehet magyarázatot írni hozzá.
Közönyről szó sincs, csak talán még rövid volt az idő a leírás átolvasására és a véleményalkotásra. De az is lehet, hogy sokan (pl. én is) még a régebbi verziót, az 5.0-at használjuk, és ezért nincs vélemény a 6.0 verzió leírásáról.
Először is maximális tiszteletem és elismerésem a fáradozásaidért. Bár minden programnak volna ilyen önzetlen, eszmei mecénása! Én, mint írtam az 5.0-ás verziót használom. Leírásodba felületesen beleolvasva ezért most csak formai észrevételem volna. Hiányolom a tartalomjegyzéket. Ha lesz, úgy lenne az igazi, ha a tartalomjegyzék adott sorára kattintva, a szöveg megfelelő részére ugrana a program. Én, ha tartalomból keresek valamit, akkor a következő infót is a tartalomjegyzék alapján próbálom megkeresni, ezért minden oldalon kellene lenni egy linknek, ami visszavisz a tartalomjegyzék tárgybani sorához. Ezzel még profi "manual"-oknál sem találkoztam.(persze, vissza lehet menni a kurzorgörgetővel, vagy az oldalcsúszkával, de az időigényes, körülményes) Más. Bár minden oldalon fel van tüntetve, én az első oldal főcímében is utalnék rá, hogy ez a 6.0-ás verzió leírása. Az oldalszámozás nekem furcsa. Én a 81/3.oldal formátum helyett a 3/81.oldal formátumot szerencsésebbnek találom. Tartalomra való észrevételeim csak később lesznek, ha lesznek, a 6.0 verzióra váltáskor. Fáradozásaidat nagyra értékelve és megköszönve üdvözöllek.
Idézet: „felső fehér sávra kattintva...” Igen, kétféle komment forma adható, vagy csak a komponens listában látható, vagy ahogy írod a makróknál is látható. |
Bejelentkezés
Hirdetés |