Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   725 / 1274
(#) miabaja válasza kislacikahu hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Csináltam pár képet bejelölöd nekem légyszives mit kell nézzek melyik az az alkatrész mert a többit nem lehet leszedni legalábbis olyan mint ha oda lenne ragasztva a képernyőre.
(#) miabaja hozzászólása Jan 3, 2013 /

Valahogy el kell kezdeni a szerelgetést

P3.jpg

(#) kadarist válasza miabaja hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Ezt abba kellene hagyni és tedd vissza azt, amit leszedtél. Inkább nézd át a forrasztásokat meg a csatlakozókat tüzetesen!
(#) kocici17 válasza miabaja hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Elnézést az Uraktól, hogy belepofázok, de a te helyedben most hagynám én is abba.

Amire Te készülsz ahhoz 50-100 bejegyzés is kevés lenne.

Még gyakorlottaknak is csak úgy "biztonságos" segíteni, ha a javítás alatt állandó videókonferencia kapcsolat van.
Jó lehet én sem amatőr vagyok.
(#) kocici17 válasza kocici17 hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Ne feledd a képcsőnyak a legvékonyabb üveg. kb 2mm
(#) csucsesztergalyos hozzászólása Jan 3, 2013 /

Üdvözletem !

Van egy újabb típusú orion tv -m a hangjával van gond, ropogva szól, ha videóval erősítve van a hangja rendbe jön. Mi lehet a gond ?

Oda is van ragasztva kérem, és egyszerű az oka.
(#) kocici17 válasza csucsesztergalyos hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Tipus???
Normál állapotban, és normál hangerőnél mit csinál??

AGC - AFC szagú.

A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2013

Köszi,mire bejöttem olvasni a kommenteket le is jött viszont a ragasztásnál jött el a képcsőnél 4 db bol 2-ő már le volt válva,nem az én hibám miatt a másik kettő meg szinte magátol le esett.
Több helyen is láttam repedést ezen az anyagon ez mitöl van?
Egyébként nem látni sehol égés nyomot még mindig.Lehet a lakk alatt van?

Miből következtettél arra, hogy bárhol is égésnek kellene lenni a tekercselésben?

Vissza kell olvasnom, ha válaszolhatnékom lenne, mert tisztába kell kerülnöm az előzményekkel.
(#) kocici17 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Én sem látok ÉGÉST.

találtam pár szenes részt mindjárt rakok képet.

A végén még tönkreteszi....

Á nem
Ez lehet hiba?

P7.jpg

Az nem szén, hanem festék. De azért forraszd át, ha bizonytalan vagy.
(#) miabaja válasza kadarist hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Csak gondolom mert mielött kikapcsolt égett szag jött a tv böl.

Máshol keresd az égéseket. A alaplapra menő csatlakozókat már átnézted?

A helyzet, hogy 10000-1 hez hogy tekercs.

Nem azt mondom, hogy nem létezik, de a fenti arány igaz, és ahhoz sokáig egyenáramú beállításra van szükség, hogy leégesd.
Ismervén a meghajtást, és a táplálását, erre nem sok az esélyed.
Nehéz olyannak tanácsot adni, aki köti az ebet a karóhoz.

A Te általad elgondolt dolog meghibásodása lehetséges, de Qva ritka. Beláthatod, hogy "hülyén" nézek a fejemből ki, ha abba az irányba gondolkodnak, hogy a tekercs rossz. /amíg nem teszik tönkre felesleges piszkálással.,

Ezek szerint inkább kövesd kadarist gondolatait, közelebb leszel a megoldáshoz.
(#) kocici17 hozzászólása Jan 3, 2013 /

Kadarist...... figyeljetek oda a "kikagylósodott forrasztásokra" azon a részen jellemző, sőt minden olyan részen ahol nagyobb az árammenet, így ha előbb átforrasztjátok sok marhaságtól kímélitek magatokat.

Ha van egy kis türelmetek /ebédhez nyávog a sárkány/ akkor közben átnézem a rajzát , és ha kell segítek.
(#) miabaja válasza kocici17 hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Minden segítség jól jön.
Átnéztem az alaplapot ott minden olyan mint ha új lenne,csatlakozókat is minden ok.
(#) kadarist válasza kocici17 hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Persze, erre odafigyelünk, na meg én sem ma kezdtem a csipkeszövést .

Ha már feljött a kirepedezett forrasztás problematikája, akkor mutatok elrettentő képeket: Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) zolika60 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Szép ólommentes világ.
(#) kocici17 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Gondoltam az első mondat után,,,én meg XL éve csinálom, mert ez a foglalkozásom, de ez nem jelenti azt, hogy nem tévedhetek.

Előfordúlt. Legutóbb 36 évvel ezelőtt. akkor nősültem...:), de így volt jó, és erre a kis időre már min 1.....
(#) acdc válasza kislacikahu hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Hali!
Örömmel jelentem a tv tökéletesen működik. Igaz nem kaptam pont ugyan olyan ptc-t bele csak másmilyent de ezzel is jól működik...
Még egyszer köszönöm a segítséget mindenkinek!
Üdv.: Peti
(#) kocici17 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Mégis qva drága a benzin

Egy kis olvasnivaló mig átnézem a rajzát.

THOMSON 32WM402, 32WH402S
sasszi: ETC210

Szervizmód:
VOL – és a PRG - a TV előlapon, együtt nyomva legalább 8mp-ig, amíg egy P betű megjelenik a képernyőn.

Default = Beállítás
Store = Tárolás
Restore = Visszaállítás

Kilépés a szervizmódból:
Nyomjuk meg a VOL – gombot és tartsuk nyomva, amíg a P betű eltűnik a képernyőről.

• Hibajelenség:
Rövid ( esetleg hibátlannak látszó) üzemelés után letilt, és a készenléti LED a 45-ös hibakódot villogja.
Oka:
Átütött ( néha föl is púposodik) a CL035 (350nF, képcsőfüggő) „S” kondenzátor.

• Hibajelenség:
A készülék bekapcsolás után 3-5 percig nem ad képet, a LED 26-os hibakódot villog.
(26-os kód jelentése: a képcső nem fűt föl időben / az ICUT jel nem megfelelő)
(az ICUT=BLKCURR jel az IB001, TDA6108JF IC 5-ös lábán 5,4V)
Oka 1:
A képcső fűtése elégtelen, mert forrasztási hibás a fűtőkör. (a fűtőfeszültség névleges értéke 6,3Veff, amit RMS mérővel lehet csak pontosan megmérni, mert nem szinusz a jelalak)
Oka 2:
Alacsony a G2 feszültség, mert átvezet a CB001 (10nF/2kV) kerámia kondenzátor. Csere után a beállítást a szervizmanuál szerint újra el kell végezni! (szervizmód, videó menü, G2 Alignment, négyzetbe pipa, sötét képernyő fényes csíkkal, G2 potméterrel alig láthatóra csökkenteni a fényét, kilépés bármelyik gombbal)
Oka 3:
Elégtelen az IB001 RGB végfok IC (TDA6108JF) tápellátása (194V), mert kapacitásvesztett a CB006 (10µF/250V) és/vagy a CL200 (10µF/250V) kondenzátor
Oka 4:
Hibás az IB001 RGB végfok IC (csere)
Oka 5:
Hibás (elöregedett) a képcső (regenerálás, vagy csere)

• Hibajelenség:
A tápegység csopper FET-je időnként látszólag indokolatlanul tönkremegy.
Oka 1:
Látszólag megmagyarázhatatlan meghibásodásokat képes okozni a "snubber" (feszültség fölfutási meredekség (du/dt) csökkentő) és/vagy a "clamp" (impulzuscsúcs vágó áramkör) hibás működése.
Ellenőrzendő /cserélendő:
CP019 (100pF), CP020 (100pF), CP052 (2,2nF/2kV), RP049 (33R), RP051 (100R/4,5W), CP051 (470pF), DP051 (MUR160)
Megjegyzések:
Leggyakoribb a CP052 és a DP051 meghibásodása. A diódát visszáramra is ellenőrizni kell. A kondenzátorok hibája méréssel nem mindig állapítható meg, ezért gyanú esetén cserélni kell őket.
Oka 2:
Nem megfelelő a FET vezérlése, ami oszcilloszkópos jelalak vizsgálattal föltárható.
Megjegyzés:
A FET gate körében méréseket csak nagy elővigyázatossággal (laza kapacitív csatoláson keresztül) szabad végezni, mert a mérőfej tartósan kinyithatja a FET-et, ami a nagy áram miatt tönkremehet.
(#) kocici17 válasza kocici17 hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Ha kell valakinek a service manuálja, adjon egy emilt, és küldöm.
Ha valakitől kaphatnék 1 rövid hiba összefoglalást, az sokat segítene...nem kellene egy regényt visszaolvasni, hanem tudnám írni a véleményt.
Következő: »»   725 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem