Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Csináltam pár képet bejelölöd nekem légyszives mit kell nézzek melyik az az alkatrész mert a többit nem lehet leszedni legalábbis olyan mint ha oda lenne ragasztva a képernyőre.
Ezt abba kellene hagyni és tedd vissza azt, amit leszedtél. Inkább nézd át a forrasztásokat meg a csatlakozókat tüzetesen!
Elnézést az Uraktól, hogy belepofázok, de a te helyedben most hagynám én is abba.
Amire Te készülsz ahhoz 50-100 bejegyzés is kevés lenne. Még gyakorlottaknak is csak úgy "biztonságos" segíteni, ha a javítás alatt állandó videókonferencia kapcsolat van. Jó lehet én sem amatőr vagyok.
Ne feledd a képcsőnyak a legvékonyabb üveg. kb 2mm
Üdvözletem !
Van egy újabb típusú orion tv -m a hangjával van gond, ropogva szól, ha videóval erősítve van a hangja rendbe jön. Mi lehet a gond ?
Oda is van ragasztva kérem, és egyszerű az oka.
Tipus???
Normál állapotban, és normál hangerőnél mit csinál?? AGC - AFC szagú. A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2013
Köszi,mire bejöttem olvasni a kommenteket le is jött viszont a ragasztásnál jött el a képcsőnél 4 db bol 2-ő már le volt válva,nem az én hibám miatt a másik kettő meg szinte magátol le esett.
Több helyen is láttam repedést ezen az anyagon ez mitöl van? Egyébként nem látni sehol égés nyomot még mindig.Lehet a lakk alatt van?
Miből következtettél arra, hogy bárhol is égésnek kellene lenni a tekercselésben?
Vissza kell olvasnom, ha válaszolhatnékom lenne, mert tisztába kell kerülnöm az előzményekkel.
Az nem szén, hanem festék. De azért forraszd át, ha bizonytalan vagy.
Csak gondolom mert mielött kikapcsolt égett szag jött a tv böl.
Máshol keresd az égéseket. A alaplapra menő csatlakozókat már átnézted?
A helyzet, hogy 10000-1 hez hogy tekercs.
Nem azt mondom, hogy nem létezik, de a fenti arány igaz, és ahhoz sokáig egyenáramú beállításra van szükség, hogy leégesd. Ismervén a meghajtást, és a táplálását, erre nem sok az esélyed. Nehéz olyannak tanácsot adni, aki köti az ebet a karóhoz. A Te általad elgondolt dolog meghibásodása lehetséges, de Qva ritka. Beláthatod, hogy "hülyén" nézek a fejemből ki, ha abba az irányba gondolkodnak, hogy a tekercs rossz. /amíg nem teszik tönkre felesleges piszkálással., Ezek szerint inkább kövesd kadarist gondolatait, közelebb leszel a megoldáshoz. A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2013
Kadarist...... figyeljetek oda a "kikagylósodott forrasztásokra" azon a részen jellemző, sőt minden olyan részen ahol nagyobb az árammenet, így ha előbb átforrasztjátok sok marhaságtól kímélitek magatokat.
Ha van egy kis türelmetek /ebédhez nyávog a sárkány/ akkor közben átnézem a rajzát , és ha kell segítek.
Minden segítség jól jön.
Átnéztem az alaplapot ott minden olyan mint ha új lenne,csatlakozókat is minden ok.
Persze, erre odafigyelünk, na meg én sem ma kezdtem a csipkeszövést .
Ha már feljött a kirepedezett forrasztás problematikája, akkor mutatok elrettentő képeket: Bővebben: Link
Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2013
Gondoltam az első mondat után,,,én meg XL éve csinálom, mert ez a foglalkozásom, de ez nem jelenti azt, hogy nem tévedhetek.
Előfordúlt. Legutóbb 36 évvel ezelőtt. akkor nősültem...:), de így volt jó, és erre a kis időre már min 1.....
Hali!
Örömmel jelentem a tv tökéletesen működik. Igaz nem kaptam pont ugyan olyan ptc-t bele csak másmilyent de ezzel is jól működik... Még egyszer köszönöm a segítséget mindenkinek! Üdv.: Peti
Egy kis olvasnivaló mig átnézem a rajzát.
THOMSON 32WM402, 32WH402S sasszi: ETC210 Szervizmód: VOL – és a PRG - a TV előlapon, együtt nyomva legalább 8mp-ig, amíg egy P betű megjelenik a képernyőn. Default = Beállítás Store = Tárolás Restore = Visszaállítás Kilépés a szervizmódból: Nyomjuk meg a VOL – gombot és tartsuk nyomva, amíg a P betű eltűnik a képernyőről. • Hibajelenség: Rövid ( esetleg hibátlannak látszó) üzemelés után letilt, és a készenléti LED a 45-ös hibakódot villogja. Oka: Átütött ( néha föl is púposodik) a CL035 (350nF, képcsőfüggő) „S” kondenzátor. • Hibajelenség: A készülék bekapcsolás után 3-5 percig nem ad képet, a LED 26-os hibakódot villog. (26-os kód jelentése: a képcső nem fűt föl időben / az ICUT jel nem megfelelő) (az ICUT=BLKCURR jel az IB001, TDA6108JF IC 5-ös lábán 5,4V) Oka 1: A képcső fűtése elégtelen, mert forrasztási hibás a fűtőkör. (a fűtőfeszültség névleges értéke 6,3Veff, amit RMS mérővel lehet csak pontosan megmérni, mert nem szinusz a jelalak) Oka 2: Alacsony a G2 feszültség, mert átvezet a CB001 (10nF/2kV) kerámia kondenzátor. Csere után a beállítást a szervizmanuál szerint újra el kell végezni! (szervizmód, videó menü, G2 Alignment, négyzetbe pipa, sötét képernyő fényes csíkkal, G2 potméterrel alig láthatóra csökkenteni a fényét, kilépés bármelyik gombbal) Oka 3: Elégtelen az IB001 RGB végfok IC (TDA6108JF) tápellátása (194V), mert kapacitásvesztett a CB006 (10µF/250V) és/vagy a CL200 (10µF/250V) kondenzátor Oka 4: Hibás az IB001 RGB végfok IC (csere) Oka 5: Hibás (elöregedett) a képcső (regenerálás, vagy csere) • Hibajelenség: A tápegység csopper FET-je időnként látszólag indokolatlanul tönkremegy. Oka 1: Látszólag megmagyarázhatatlan meghibásodásokat képes okozni a "snubber" (feszültség fölfutási meredekség (du/dt) csökkentő) és/vagy a "clamp" (impulzuscsúcs vágó áramkör) hibás működése. Ellenőrzendő /cserélendő: CP019 (100pF), CP020 (100pF), CP052 (2,2nF/2kV), RP049 (33R), RP051 (100R/4,5W), CP051 (470pF), DP051 (MUR160) Megjegyzések: Leggyakoribb a CP052 és a DP051 meghibásodása. A diódát visszáramra is ellenőrizni kell. A kondenzátorok hibája méréssel nem mindig állapítható meg, ezért gyanú esetén cserélni kell őket. Oka 2: Nem megfelelő a FET vezérlése, ami oszcilloszkópos jelalak vizsgálattal föltárható. Megjegyzés: A FET gate körében méréseket csak nagy elővigyázatossággal (laza kapacitív csatoláson keresztül) szabad végezni, mert a mérőfej tartósan kinyithatja a FET-et, ami a nagy áram miatt tönkremehet.
Ha kell valakinek a service manuálja, adjon egy emilt, és küldöm.
Ha valakitől kaphatnék 1 rövid hiba összefoglalást, az sokat segítene...nem kellene egy regényt visszaolvasni, hanem tudnám írni a véleményt. A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |