Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztő trafó

Témaindító: hili13éves, idő: Máj 5, 2007
Lapozás: OK   49 / 74
(#) granpa válasza mpisti hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Ha ki vannak vezetve (megtalálhatók) a végek, úgy köthető ahogy akarja, a szekunder is,
(#) AccessDenied válasza dobo hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Egyébként ha megveszed lefotózhatnád a belsejét, meg a primer-szekunder huzal és a vasmag keresztmetszetét megírhatnád nekünk, ide a fórumba.
(#) hulala válasza AccessDenied hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

A vakerán most 16k-ért megveheted .
(#) AccessDenied válasza hulala hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Kicsit soványnak tűnik, amit már az adatlapjából sejtettem. Vajon ők hogy oldották meg a szűrést? Mennyi kondi meg milyen ellenállás? Nekem már van elég gépem itthon Meg ami félkész, azt kellene befejeznem.
(#) mpisti válasza granpa hozzászólására (») Jan 7, 2013 /

Ez így igaz, de akkor a 3. oszloppal mit fog csinálni? Mert két oszlopot még úgy-ahogy be lehet kötni 1 fázisra, de a 3. már sehogy sem fér bele a gerjesztési körbe. Az csak rontja a másik kettő hatásfokát, ha gerjesztés nélkül hagyjuk. Ha bekötjük valahogy,akkor pedig a másik két oszlop közül valamelyiknek ellenkező irányú gerjesztést fog adni.
(#) mpisti válasza AccessDenied hozzászólására (») Jan 7, 2013 /

Nem sovány az! Nekem több mint 10 évig volt ilyen gépem, csak jót tudok róla mondani. Ahol vettem hajdanán, ott egész nap hegesztettek vele 3,25-ös elektródával. Aztán egy fazonnak nagyon megtetszett mikor kölcsön adtam neki, azóta ő használja., azóta már meg is vette tőlem. Egyetlen hátránya hogy kb. 60 kg, igy egy ember csak a kerekein tudja mozgatni.
(#) hulala válasza AccessDenied hozzászólására (») Jan 7, 2013 /

A fénykép csalóka - én is soványnak tartom magamat Nagyon komoly réz mennyiség van benne és ez még a régebbi típus azaz a hűtőventilátora és a diódák is komolyabbak mint a későbbi keltezésűekben lévők .
(#) Pety_ válasza AccessDenied hozzászólására (») Jan 7, 2013 /

Az nagyonn nem sovány ! Tuti "kis" gép! Csak azt a karos "potit" kell tudni beállítani
(#) Gafly válasza mpisti hozzászólására (») Jan 7, 2013 /

Apám erre (nyugodjék békében) azt szokta mondani, hogy legalább nem kérik kölcsön.
Tapasztalata szerint a hegesztő trafó halála a kölcsönadás
(#) mpisti válasza Gafly hozzászólására (») Jan 7, 2013 /

Apádnak igaza volt.
(#) dobo válasza mpisti hozzászólására (») Jan 7, 2013 /

Ugy néz ki megveszem. Mert ez még a régi építésű gép amiben anyag van!
Nem kínai vacak .
Hordozni nem akarom max a műhelyben de arra ott a kereke.
Na és az a 200 amper az elég is nekem mindenre.
Ráadásul a feszültsége 60 volt azzal már nagyon sok pálca elheggeszthető.
15 ért adják annyit nekem még rézben is megér kábelekkel
(#) AccessDenied válasza mpisti hozzászólására (») Jan 7, 2013 /

Igazatok lehet, a képen nem volt semmi amihez viszonyítani lehetett volna. 60 kiló az nem rossz Ha kellene én megvenném minél hamarabb, mert el fogják vinni.
(#) mpisti válasza dobo hozzászólására (») Jan 7, 2013 /

Hidd el, jó gép. Én igen sokat használtam bázikus pálcával, sose volt vele gondom.
(#) AccessDenied válasza mpisti hozzászólására (») Jan 7, 2013 /

Kár hogy nincs itthon 3 fázis. Bár elvileg a lakásba most készül a 32A-es bővítés. Azért 3 fázisról egyszerűbb egyenirányítani...
(#) granpa válasza mpisti hozzászólására (») Jan 7, 2013 /

A 3. oszlopot mint tercier szabályzást be kell kötni, mert különben elszöknek az erővonalak. Kb. 40 éve csináltam ilyet, már nem vagyok 'aptudét', de járható út.

"A 3. oszlopot mint tercier szabályzást be kell kötni, mert különben elszöknek az erővonalak."
Ez járható út. De akkor kell bele egy kb.600VA-es trafó, ami előállítja a szabályzófeszültséget, egy egyenirányító,amit a 600VA-es trafó táplál, és egy szabályzó, aminek a segítségével beállítod a 3. tekercs optimális munkapontját. És lesz egy 70-75 kilós egy fázisról is használható 3 fázisú hegesztőtrafód.De ez is csak akkor lesz jó újból 3 fázisról, ha építesz hozzá egy megfelelő átkapcsolót ami mint a primer mint a szekunder tekercseket képes átkapcsolni az eredeti állapotnak megfelelő kötésmódba. Hát, a fene tudja, én ennyit nem dolgoznák vele.
(#) hulala válasza AccessDenied hozzászólására (») Jan 7, 2013 /

Az A-pert ha jól tudom nem fázisokban mérik így 3x10A ugyanannyiba kerül mint 1x32A és simán menne róla a HETRA SVE200-as - legalábbis nekem könnyedén vitte anno .
(#) granpa válasza mpisti hozzászólására (») Jan 7, 2013 /

Ez nem volt ilyen bonyolult, de már nem emlékszem; a tekercsvégeket kötöttem valahogy össze.

Hát, ha az erővonalakat akarod eltéríteni, az csak egyenárammal megy. Egyébként nem annyira bonyolult, csak költséges, sok plusz súly, és a 3 fázisú használatot szinte lehetetlenné teszi.
(#) dobo hozzászólása Jan 7, 2013 /

Megvettem a gépet pár napon belül hozzám kerül és rakok fel képeket a fellelési állapotokról. Aztán átszedem kitakarítom széppen.
És csinálok pár fotót a munkájáról. Ezzel is hozzájárulva a fórum amugy sem gyenge szinvonalához
(#) hulala válasza dobo hozzászólására (») Jan 8, 2013 /

Gratulálok . Én is alkudoztam rá ( 15 K )... főleg a kábelek miatt de aztán vártam mert van itthon bőven trafóm és csak "egyel több" lett volna .
(#) dobo válasza hulala hozzászólására (») Jan 8, 2013 /

Neked a kábel kellene róla?
Régebben volt ithol nekem vagy 50 méter de a kutyának nem kellett. Hírdettem minden felé . Egyszer a sógor fogta és neki állt megnyuzni és leadni rézbe .
Az igaz hogy a fele az övé volt de nem tudta mit csinál. Alig tudtam megmenteni 2x 10 métert. De ha kell körülnézek hátha találok ithol valami jó kábelt legfejjebb nem lesz egyforma vastag.
(#) mpisti válasza dobo hozzászólására (») Jan 8, 2013 /

De szerencsés vagy, hogy ilyen sok felesleges hegesztőkábeled van. Ha tudnád hány Ft métere a szobádban az ágyad alatt tartanád.
(#) AccessDenied válasza mpisti hozzászólására (») Jan 8, 2013 /

Azért nem mindegy, hogy einhell munkakábelecskéről vagy valami izmos gumikábelről beszélünk
(#) mpisti válasza AccessDenied hozzászólására (») Jan 8, 2013 /

Az Einhellre soha nem raknak hegesztőkábelt. Az csak mezei "hochflexibil"kábel. A hegesztőkábel felépítése nem is hasonlít arra amit a barkácsgépeken látni lehet.
(#) AccessDenied válasza mpisti hozzászólására (») Jan 8, 2013 /

Kezdőknek jó az a gép, ha azzal megtanul valaki rendes varratokat húzni, akkor bármivel menni fog!
(#) erbe válasza AccessDenied hozzászólására (») Jan 8, 2013 /

Egykor a Hajógyárban kezdtem, ezért aztán a saját gyártmányú trafócskámhoz úgy 35 éve legelőször is megvettem a kábelt. Így aztán van itthon 6 m munkakábel és 2 m testkábel 50 mm2-es komoly vastag gumikábelből. Igaz, manapság már ritkán használom. Ha valami komolyabbat kell hegeszteni, amire már nem elég a 80 A-es inverter, előveszem a 10,5 kg-os toroidomat, az még 180 A-t is kibír. Még a 4-es pálca is elpirul.
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2013
(#) dobo hozzászólása Jan 10, 2013 /

Kedves mesterek megvettem a trafót és ma voltam érte.
Nagyon leharcolt a külseje ezért nem is fotózgattam. A munkakábel 2x10 méter és 25-ös
A trafót kinyitottam kifuvattam kompresszorral és beolajoztam a mozgó alkatrészeket. Kicsit nehezen jár a sönt de sokat javított rajta az olaj.
Remélem bejátatódik idővel.
A betáp csatit le kellett cserélni mert 63-amperes volt rajta.
És következett a főpróba
A trafó tökkkkéletes!
Nagyon jól ívet fog a legkissebb áram mellett is 2,5-ös pálcával és a varat is nagyon szép.
Maxra feltekerve a 2,5-ös pálcával simán vágja az 1 centi vastag ekevasat.
3,25-ös pálcával nagyon jól lehet vele hegeszteni vastag anyagot.
Ez nem taknyol nem fröcsög nem rak düccsöket nagyon széppen beolvad!
Azinte az anyag síkjából nem áll ki semmi látszik hogy az olvadék egy egybefüggő.
Nagyon jó vétel volt! Ez egy örök élet és talán életem legjobb trafója.
(#) hulala válasza dobo hozzászólására (») Jan 10, 2013 /

Én mondtam neked ........
(#) AccessDenied hozzászólása Jan 20, 2013 /

Miből lehet a leggyorsabban, legkönnyebben, legolcsóbban hőálló, masszív, nem mágnesezhető, szigetelő csévetestet csinálni?
Következő: »»   49 / 74
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem