Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Na egyet értünk De ez mint mondtam csak satupad , tudod te is mi a hegesztés-he nem ezt használjuk , erre van egy -kettő másik ami 1 méter X 3 méter és az tömör vas ami 50mm es az egyengetéshes szintén másikat használunk ahol szintén félelmetes mértek vannak és totális sík ...
És részemről itt a vége fuss el végre satupad ! Ki mire használja és hogyan vigyáz rá saját gondja és saját döntése ezért amennyi ember annyi satupad... A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2013
Teljesen kész a "műhely"!
Hűűűű, te! Középkorú
Nagyon szép ez a műhelyecske, minen professzionális és szép alkotás, öröm lehet itt forrasztgatni! Én csak egy szkópot hiányolok
Nincs olyan, hogy kész műhely , az mindig változik. De jó kis hely, én is szeretnék már valami helyet a cuccaimnak.
Hatalmas munka lehetett ! Tegnap nem ezt láttam a vebkamerán !
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2013
Hűazannyakrausz! Egy
Az én műhelyemben kb 3 percig volt ,rend miután összepakoltam , akkor nem csináltam képet .Most már nem merek !
Ez igen!
Szép lett, gratula! A fiókot te magad csináltad?
Nagyon szép lett, gratulálok!
Steve
Szia Zoli bácsi.
Nagyon tetszik a műhelyed, főleg a saját készítésű műszerek. Gratulálok. Meg lehet tudni hogy készül a fekete alapon fehér felirat?
Köszönöm kollégák!
Igen, én magam csináltam a rekeszeket. Vettem bele elviteles műanyag dobozt. Eddig bevált. Főleg ahhoz képest, hogy semmilyen szortiment nem volt az alkatrészeim terén.
És miből van a fiókos?
Kb mennyiből jöttél ki? Én is hasonlót szeretnék, csak azért.
Mind-mind öntapadó papír, védőfóliával. Ez a legegyszerűbb megoldás, és talán nem a legrosszabb megoldás.
Nagyon klassz a műhelyed, gusztusos, tiszta és nagyon jól el van rendezve, új ötleteket adtál, rájöttem mi nem jó a mostani műhelyebe! Köszönöm! Tavasszal megvan mit fogok csinálni.
Na hallod, milyen igazad van! Tényleg lemaradt a szkóp. Azóta beépítettem a felső labortáp felé. Kár, hogy hamarabb nem jutott eszembe! Köszi Zoli!
Akkor kérünk még egy fotót
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy milyen méretű fúrókat érdemes beszerezni NYÁK fúráshoz! A mikroszemcsés karbidból készült fúrók mennyi alkalmasak ilyen célra? Köszi
Üdv!
Én keményfém fúrókat használok, mikor milyet (van ebből is keményebb, kevésbé kemény). Méretek azok függnek az igényeidtől is, ha az átlagos furatátmérőkre vagy kíváncsi, akkor 0.8-tól 1.2-ig tizedekben, utána még 1.5, 1.8, 2, 2.5 méret nem árt. A 0.8 már elég kicsi, de vannak olyan alkatrészlábak, melyek 0.7-be is belemennek. Na ezt az én tokmányom már nem szereti.
0.5-0.6 oda, ahova túl nagy az általános célú fúró (pl. mini USB csatlakozó)
0.7-0.9 általános célra 1.0-1.1 DO41/DO15 1.3-1.4 TO220/TO126 1.5-1.6 DO201AD 1.8-2.0 TO247/TO218 2.0/2.5/3.0 felfogató csavaroknak Hogy konkrétan melyeket érdemes beszerezni, az nagyban függ attól, hogy mit kell majd gyártani velük. A volfrám-karbid fúrók nagyon jól használhatóak ilyen célra, ha adott a stabil állvány (ha nem, akkor meg rövid lesz az élettartamuk).
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem volna hogy... Szeretnék vásárolni egy alkatrésztároló szekrénykét, és vásárolni bele (apránként) egyenlőre ellenállásokat. A kapacitás úgy kb 200 kis rekesz lenne amiben egy "levél" ellenállás elfér. Ebből oda akarnék kilyukadni hogy milyen ellenállásokat érdemes vásárolni? mondjuk 0Ohm-tól 1MOhm-ig. Valakinek valami ötlet esetleg? :$ Előre is köszönöm!
Mondjuk ilyeneket: Bővebben: Link
De én nem fiókokban tárolnám, zacskózva, élére állítva elfér egy ételhordó dobozban is.
Szerintem is a zacskózás a legjobb megoldás
Csak ha el akarod tenni hosszabb időre.
Napi használatra alkalmatlan a zacskó. Agyrém kinyitni-becsukni állandóan. Apró, fix rekeszek jelentenek korrekt megoldást.
Ahogy mondod.
Én nem használom napi rendszerességgel, ebből indultam ki. Igazából túl nagy szükségem ilyesmire nincs is, mert a cégnél megnézem gépen, hogy az alkatrész amire szükségem van éppen hol található és van-e belőle, majd leakasztom a megfelelő polcról a tekercset... Nekem inkább szerszámtárolóra lesz majd szükségem. Egy fém szekrény de jó is lenne jó áron A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2013
Ez pontosan így van. Nem véletlen, hogy az Általad gyártott szekrénykék is ilyeneket tartalmaznak!
Csinálsz még ilyen alkatrész dobozokat? Mert ha igen akkor felvenném veled a kapcsolatot privátban.
Köszi
Szerintem ez kellett volna megkérdezned privátban, mert itt lehet elkerüli a figyelmét. Szerintem különben igen.
Ha kér valaki, akkor igen. Tegyél próbára.
És ennyi volt a reklám itt.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2013
Vettem egy ilyet két hete: Bővebben: Link
Még nem jött meg sajnos, de már kitaláltam mik és hogyan lesznek benne. Szinte a teljes 1206-os E24 ellenállás-sor, kondik, zenerek, diódák, gyakran használt SMD tranzisztorok stb. Azért vettem ezt mert amit nálunk Magyarországon kapni lehet azoknak mind egyszerre lehet csak kinyitni az összes tárolócskáját. Na ha ilyenkor lelökném az asztalról akkor horror összeszedegetni és kiválogatni 3000-4000db alkatrészt... Másrészt kicsi és könnyen szállítható. A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |