Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Mindenkinek köszönöm a segítséget.Sajnos a TV sorkimenőjén a egyik tekercsről nem jön le elég feszültség ezért számomra egyenlőleg javíthatatlan.Megy vissza az asztal alá, majd ha találok egy sorkimenőt bele folytatom a javítást.Minden kinek köszönöm a segítséget.
Hello! Szükségem lenne egy nagyfeszültségű diódára kb.5000 voltos,és az lenne a kérdésem,hogy mivel van pár tönkrement régi tévém,és esetleg abban tudnék-e találni ilyent,és ha igen,akkor hol keressem benne?
Szia! Bocsi, hogy nem válaszoltam, nem néztem a témát.
Ez egy Phocus TV, nem olyan régi, talán 5 éve vettük újonnan.
A sortrafóban vannak ilyen jellegű diódák, de nem tudod őket kivenni és mikróba egyébként sem lennének jók.
Arra nem gondoltál, hogy valamilyen fogyasztó leterheli ezt a tápvonalat és ezért kicsi a feszültség? Esetleg a jó öreg Tesla elkó elfáradt és nem tud kellően pufferelni és azért kicsi a feszültség.
Így már annyit kiderítettem, hogy egy 42-es plazma tv-ről beszélgetünk, ha igaz.
Általában két olyan rész van ami ezt a problémát szokta csinálni. Az egyik az y-sus, a másik , /és ez a jellemzőbb, a táp. illetve az azon lévő nagyfrekvenciás trafó(k) valamelyike. Ha nem vagy otthon a témában, akkor inkább szerelőnek szólj, mert én leírom, hogy mit csinálnék, de ehhez nemárt, ha van egy kis gyakorlatod, mert szétszedni se gyerekjáték.
Lehet kapni kimondottan mikróba való diódát, és nem is veszélyes az ára. Kár "berhelni".
/lomex/ de külön szaküzlet is van ahol csak májkro alkatrészekkel szenvednek. A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2013
Én nem adnám fel ilyen gyorsan..... osztom kadarist véleményét.
Helló mindenkinek! Van egy panasonik tx-28xdp2f típusnévre hallgató vacak nálam javítani.A gondom az hogy a letöltött rajzon nem szerepel a panel ami a bejövő hálozati kapcsoló után közvetlen megkapja a hálózati feszt.és innen megy tovább a primer oldalra.Egy tda 7262-es ic van rajta a hozzá tartozó táppal,és hangszóró csatikkal. van valakinek rajza erről mert totálzáras?
http://bolthely.hu/orczy/lista/4d6365661ad5x_Diodak
1300-1700 ft/db között kapható, Budapesten, de utánvétre utánad küldik. Kimondottan erre szakosodott.
http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/SGSThomsonMicroelectronic...xs.pdf
Ez egy mezitlábas sztereó hangvégfok A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2013
Kadarist-nak van igaza. Valószínű, hogy a "kevés feszültségű" táp részen kellene csak kicserélned a dióda utáni kondit. lehet hogy csak ennyi a baja a tévének. Cirka 100 Ft-os alkatrész.
Köszi meglett a datasheet-je viszont a tápja is xar.str10006 van benne és az is gallyon van. most marok hozzá egy panelt és helyettesítem maszekra.
bocs elfelejtettem a válaszra klikkekni.
Sziasztok!
Van egy Videoton TS-3354 crt-m és a következő hibát produkálja: Javítás előtt nem reagált semmire standby led sem ment. A standby led áramból kihúzáskor csak villant egyet. Az eltérítés részen találtam egy nagyfeszültségű n tranzisztort S2000AF (2. oldal U31) típusút, ez volt rossz és ezt cseréltem csak ki, mert minden más jónak tűnik műszerrel nézve. Ezen javítás után: A standby megjavult és a tv be is kapcsol, (nagyfesz tekercs serceg/indul ahogy kell neki) de 1-2 másodperc után kikapcsol a tv standbybe és a led világít pirosan. Ha visszakapcsolom akkor 1-2 sec után megint kikapcsol standbybe. Mit nézzek még meg szerintetek? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2013
Félvezetős, és úgy gondoltam, hogy hol keressem, hogy pl a nagyfesz trafónál, vagy a panel meik részén? kb (mert sztem a felépítése hasonló az összesnek)
Szia!
Ott keresd, ahol a hálózati villany belemegy. Típusa is van vagy nincs meg ez az adat?
Tehát azon a panelon kezdjem, amibe a 220 kábel megy, és amin a bizti van? Amúgy megvan a típus is csak kint a műhelyben mindj kifutok meglesni.
Kicseréltem a 3 elkót (C607, C608, C637) az IC körül, és kiceréltem az R618 ellenállást (mert azt is elég gyakran említik hibaként).
Sajnos a hibajelenség maradt ugyanaz. Valami más ötlet esetleg?
Logikusan, ha kimegy a bizti, akkor ne a hangszórónál kezdj kutakodni
Távval,vagy kézzel kapcsolod?Mert ha kézzel,akkor hosszabb ideig kell nyomni a program+ gombot,akkor kapcsol csak be.A CL26-ot mérd meg,illetve cseréld ki,ha lehet.Ez a TEA 2029 mellett van,a sorvezérlő jelet csatolja a a meghajtófokozatra. 2,2uF.
István
Köszi a gyors választ!
A gombot hosszan nyomva a következő képet adja: (így már bekapcsol, mellékeltem a képet) Lehet a sorkondi hibája amit az imént írtál? Eredetileg az u31 et cseréltem az eltérítésben, mert zárlatos volt. Köszi!
Ma nekiültem megcsinálni a masinát. Át forrasztgattam a panelt, aztán nekiáltam méregetni a tápot. A rajzhoz képest eltérés csak a 16,5V helyett 19,5V és a 8,5V helyett 10,5V. Nem tudom mi okozhatja és hogy baj-e? Miközben a mértem, amikor az 5V-os feszstabhoz érintettem a mérőcsúcsot egyszercsak beindult a masina. Addig is hangyaháború volt, de a kijelző kaotikusan világított és a távirányítóra nem reagált. A kijelzőn megjelent az AV, a távirányítórais reagált ahogy kell. Na mondom magamban itt a bűnös. Kivettem az alaplapot átforrasztottam a feszstab lábait. Össze raktam és megint rossz volt csak annyi változott, hogy felment a fényerő annyira hogy visszafutás csíkok vannak. A kijelző megint olyan mint volt. A második pozíción lévő hét szegmensből az alsó három és a legfelső valamint a C betű teljes fénnyel a többi és az S betű fél fénnyel világít. Merre keressem a hibát?
Ezek a feszültségértékek nem jók, vissza kell venni a tápból! Az átforrasztás közben nem követtél el valamilyen forrasztási hibát, mert előtte legalább beindult a mérővezeték hozzáérintésére.
A szóbanforgó készülék típusa: videoton ts 2810 osd-txt-st-pip. A tápja itt van a kezemben (legalábbis az a panel, amibe a 220 érkezik, van rajt egy trafó, pár ellenállás meg kondi) mindjárt megpróbálom így üresben hogy kiveri, még annyit, hogy így üresben kipróbálhatom-e, vagy kell rá valami terhelés?
Érdekes hibajelenség.Én dugnék bele egy másik színdekódermodult.Ha van kéznél.Ha elindítasz egy keresést,úgy,hogy antenna is bele van dugva.Van hangja? Mit látsz a képen?
István
Ne hiszem, mert miután beindult csak a feszstab lábait forrasztottam át és az 5V rendben van. Hol tudom visszavenni a feszültséget?
Inkább keresd meg a zárlatos alkatrészt ellenállásméréssel.
Vizsgálj át mindent a sortrafó környékén, és hagyd a szinmodúlt, mert egyenlőre sorszinkronod sincs, sőt még képméreted se, sőt elsőre a buszterkondenzátort, és a sornégtranyó kollektorán lévó / valoszínűleg néhány nf-os 1000-1500v os kondit cseréld amig le nem ég a sorkimenő.
Kb 1 óra múlva otthon leszek és akkor átnézem gyorsan a rajzát, és tudok folyamatleírást írni. Remélem nem húz át sehol a sorkimenő. A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2013
Áthúzás nincs szerencsére. Azt megnéztem. Holnap délelőtt nekiállok és írok hogy ment.
Nagyon Köszönöm a hozzászólásokat! |
Bejelentkezés
Hirdetés |