Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Na, erre nem gondoltam.Mindjárt felmegyek aztán megnézem.Remélem tényleg ez a baj szeretném megcsinálni.
100 forint, jó is lenne. Szlovákiában lakok és a legközelebbi elektrós üzlet 30 km-re van tőlem.Amúgy abból gondolom, hogy rossz a sortrafó,hogy röktön a lábán mértem és ott volt 3 volt.Ez pedig váltóáram.Bár a terhelés rajta volt szóval majd megnézem.
Ok. Első lépésben az összes forrasztást nézd át, és a sorkimenő környékét, az eltérítő csatlakozó környékét nyugodtan forraszd át. Reggel figyelgetek majd.
Sorfrekvenciás váltófeszültséget nem tudsz rendesen megmérni multiméterrel, úgyhogy nem meglepő ez a 3V-os mért érték.
Van ott egy a trafó után egy 7812 stabilizátor az után is 3 voltot mérek (egyenáramot) sajnos.A kondikat ma-holnap mérem át, előbb fejeztem be a szivárgásmérős kondenzátorvizsgálómat.Amúgy mivel tudnám megmérni akkor biztosan a feszt?
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2013
Szia!
Legjobban zöldes, enyhébben szürkésnél, de mindíg látom. És nem fűgg a bemelegedéstől. Azonnal ott van. Kb. egy éve jelentkezett, és lassan növekszik, úgy veszem észre. A válaszodat előre is köszönöm! István
Azt írtad, ha jól értelmeztem, hogy a sortrafó lábán mérted azt 3 voltot. De ha a stabkockán, akkor mindjárt más a helyzet.
Mind a kettőn annyit mértem.Nyugi nem akarlak megkeverni.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2013
Az alaplapon az összes forrasztást átnéztem és újraforrasztottam.
Sziasztok!
Van egy Pioneer PDP5030HD típusú plazma TV-m, amellyel az a gond, hogy fokozatosan halványodik a kép(egy bizonyos szinten megáll) de nem zavaróan nagy az eltérés, ha gondol egyet, akkor pedig megint erős a fénye. Ütögetésre/rezgésre nem reagál, szóval nem hiszem, hogy kontakt hiba lenne. Esetleg valami kondi kiszáradhatott benne, vagy csak poroljam ki? Előre is köszönöm a válaszokat! mhatalyak
Figyu! Meg van futva a tápfeszed. Addig ne kapcsold be így, amíg nem ellenőrzöd le a primer oldalt. A TDA 4605 lehet, hogy nem kap vissza szabályzó feszt. A szabályzó körben van egy 100 µF kondi, azt mindenképpen cseréld ki újra (ha ez már megvolt, akkor a beforrasztását ellenőrizd le), ezenkívül ott a 2 db 1 µF-os kondit is illik akkor kicserélni 105 fokos kondikra. Talán az az 1N4148 is megér egy cserét. Nekem már volt olyan, hogy visszáramos volt, és hülyeséget csinált.
Igen, SAMSUNG LE32S8 LCD. 2 éves. Más baja még nem volt. Elég sokat van használatban.
Szia.
Sziasztok! Került hozzám egy LG TV. Leejtették és eltört a panel pont a nagyfesz trafónál. Ha megkaparom a fóliát a nyomtatott áramkörön meg lehetne csinálni csak annyi lenne a kérdésem hogy csinált-e már valaki ilyet és biztonságos marad-e a készülék.(teljesen körbetört a trafó körül)
Ha jól csinálod és figyelsz a távolságokra, akkor igen.
Én forcsúcstól-forcsúcsig szoktam kiegészíteni, és ha nem muszáj nem sodrott dróttal.
Én is hasonlóra gondoltam MBCU vezetékkel átdrótozni gyengeáramú panelt már javítottam de itt nem egy két volt szaladgál azért kérdeztem meg esetleg javítás után még lefújom lakkal. Köszönöm válaszod.
A Tv típusa DAEWOO mod: K21C6NT , a tünetek sorkimenő problémára (a kép függőlegesen "összenyomott és csíkos) utalnak. Sehol sem találom a kapcsolási rajzot, esetleg szerviz könyvet ha valaki tud kérem segítsen.
Szerintem a 7812-esed zárlatos.
Valószínűleg a magas feszültség lesz a hiba. 100µF-ot kicseréltem, a helyzet nem változott. 1µF nem volt itthon. A diódát jónak mérem. De a trimmerrel (R654) minimumra vettem a feszültséget. Így a 8,5V helyett most 9V a16,6V helyett pedig 18V van. A masina beindul, de pár másodperc után a fényerő annyira felmegy, hogy fehér lesz visszafutás csíkokkal. Holnap beszerzek kondikat és meglátom attól helyre jön-e.
Szia! Nekem ez segített egy Loewe tv javításában nem rég. Ajánlott átnézni. legelső találat Üdv!
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2013
Helló mindenki, hozzámkerült egy telefunken Tv (tipust majd megnézem), na egyenlőre annyit csináltam, hogy bedugtam, stand-by led világít, bekapcsolom, akkor villanik eggyet a kép, aztán utána villog a piros led, belenéztem, a tápon, ahova a 220 érkezik, van egy kis trafó, meg mellete két 0,1 uf os kondi, a szekunder oldali szét van durranva, szerintetek okozhatta ez a hibát, vagy valami komolyabb is lesz?
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2013
Kösz majd megnézem.
Szia!
Nos tüzetesebben átnéztem, és csak a tranzisztor hűtőbordáinál vált el a forrasztás, máshol rendben van. Át is forrasztottam a biztonság kedvéért az eltérítések + sorkimenő környékét. Amit észrevettem átnézés közben. A kapcsolási rajzon és a tv-be 2 alkatrész különbözik nem is kicsit!! 6. oldalt cl58 és rl56 alkatrészek rajz szerint 10n és 22 ohm. Ebben a tv-ben viszont 4,7n és 47ohm van itt 5x megnéztem!!! Szerinted ezt cseréljem rajz szerintire??(lehet valaki már piszkálta előttem ezt a tv-t) A 2,2uf kondi értéke 1,9 mikró műszerem szerint. Ezt kell cserélni? Köszi!
Megnéztem.Szerintem nem az.Leforrasztottam a rámenő huzalt és maradt a 3 volt.
Szia!
Minden csatornán megvan, a képen megkerestem a legfeltünőbbet. Zöldes vagy szürkésnél látszik legjobban, de mindíg ott van. Tudsz valami megoldást? Üdv.
Üdv!
Van egy Thomson TV, aminek a tünetei a következőek: Gondol egyet működés közben megszűnik a kép, hang marad... Ki-be kapcsolgatással néha visszajön, mikor nem, olyan hangot ad ki, hogy próbálja "betölteni az elektronágyút", de nem sikerül neki. Ilyenkor ha huzamosabb ideig nem javul a dolog, leszedve a burkolatot a sorkimenő trafóval "játszadozva" odatartani csavarhúzót és finoman állítani a screen-en pl, akkor bekapcsolásnál jó eséllyel visszajön a kép... Mi lehet a gond? Előre is köszönet!
Hát sok konkrétumot nem ír le a hibák okairól. Egyezzünk meg abban, hogy azokat az 1 µF-os kondikat kellene legelőször cserélni. Az, hogy a fényerő felmegy teljesen annak lehet, hogy más oka lesz. (pl. a s. áram korlátozó tranzisztor zárlata, vagy más) G2-őt le kellene venni egyenlőre teljesen (hogy sötétebb legyen a kép), nehogy a képcső oda legyen végleg.
Szia. Szerintem a képcsőfütés áramköre szakad meg,nézd meg a képcsőpanelon a foglalat ragasztását,a panelon van egy folytó(tekercs) is ha jól emlékszem,annak a forrasztását is nézd meg,a fütésfeszkót a nagyfesztrafotól kapja,ott is ellenőrizd a forrasztásokat.A hajszál repedések nagyitóval jobban látszanak. A G2 megszakadása is okozhatja ezt a hibát,akár a potméter is meghibásodhat a trafóba. Ha képcsöfütőszála nem világit (izzik) mikor nincs kép csak hang akkor nem a G2 a hibás.Jó szorakozást!
Szerintem meg egyből azzal kezd, hogy forraszd át a sorkimenő lábait. Utána nézd meg, hogy amikor nincs fénye a tévének, akkor fűt-e a képcső (kicsi az esély, hogy a képcső foglalat kontakt hibás, de lehet). Ha ezek mind megvoltak és a hiba még fennáll, akkor a screen potit kikapcsolt tévénél kicsit gyorsabban tekerd mindkét állásba oda-vissza 20-szor. Persze jegyezd meg hogy kb. hol állt a G2 (screen poti).
Beállítás: AV-re kapcsolsz. Feltekered annyira a screen-t hogy világosabb legyen a kép, és megjelenjenek a fehér csíkok. Majd szépen lassan tekered vissza a screen-t addig, amíg a fehér csíkok el nem tűnnek. Ekkor feketének kell lennie a képnek, nem szürkének.
Sziasztok! Korrekt választ kérnék lenne egy Philips TV ami bekapcsolás után néhány perc múlva kikapcsol mennyire lehet köze a képcsőhöz?
Gyors és korrekt választ kérnék. |
Bejelentkezés
Hirdetés |