Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dobozolási technikák, műszerdobozok
Lapozás: OK   38 / 88
(#) Szammer válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 17, 2012 /
 
Szia!
Köszönöm, világos. Én nem mertem a rétegelt lemez ártatni, gondolván, szétázik a gyári ragasztás. Külön furnér lapkkal próbálkoztam, de azok meghullámosodtak.
Üdv:
Zsolt
(#) game4812 hozzászólása Jan 8, 2013 /
 
Sziasztok!
Az alaphelyzet: van egy CmoyBB fejhallgató erősítőm, meg egy fejhallgatóból kioperált "DAC"-em, ezt szeretném bedobozolni, és mivel éppen van elfekvőben egy ilyen parfümös dobozom, szerintem ideális hozzá. Szeretnék tenni rá egy kivezérlésjelzőt, mondjuk 5-5 téglalap LED-del, ahogy a képen is van.

1. Ezeket a téglalapokat ki lehet vágni szépen mini drillel, vagy ti hogyan oldanátok meg? A kör alakú lyukakat papírlyukasztóval fogom kialakítani, átüti.
2. Hogyan lehetne ezt a 2 sor LEDet szépen rögzíteni? Úgy lenne a legjobb, ha kívülről nem látszódna a rögzítés, és a LEDek teteje -amik 7 mm magasak- síkban lennének. Úgy hogy a doboz aljában az erősítő meg a DAC elektronikája van, szóval valahogy a tetejéhez kellene. Ragasztópisztoly?
(#) Szammer válasza game4812 hozzászólására (») Jan 9, 2013 /
 
Szia!
Hogy hogyan vágod ki, szerszámkészlet függő. A minidrillnél az a gondom, hogy kézből elég nehéz pontosan megvezetni (persze erre is van technológia).
Én kockaled-sornál ki szoktam fúrogatni állványos gépről és tűreszelő.
Ha nem akarsz rögzítési pontot látni az előlapon, akkormeg vagy ragacs-pisztoly, vagy távtartók kétkomponenses ragasztóval a doboz belső oldalára rögzítve, akár az aljára is és akkor nem kell lengőkábel a LED sorhoz, bár ekkor a pozícionálás nehezebb.
Üdv:
Zsolt
(#) jani1987 hozzászólása Jan 9, 2013 /
 
Jómagam egy TDA 7294-es IC-ből építek gitár kombót. Az eredeti terv szerint farost lemezből késült volna a doboza, de aztán meggondoltam magam mivel találtam egy régi hűtőajtót. Nosza rajta: elő a flexet és gyerünk rajzolni. Kivágás után "hinnye a fenébe", nincsen satum. Sebaj. Falusi módszernek megtette 2 keményebb deszka. Na azon már megtudtam hajlítani. Na de most már ne én beszéljek, hanem a képek.
(#) BarnaPili válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 9, 2013 /
 
Kend át kromofággal,az leszedi a festéket,és nem karistolod össze ,mikor csiszolod.
(#) zolika60 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 9, 2013 /
 
Sajnos nincs már Kromofág. Égetést javasoltam.
(#) BarnaPili válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 9, 2013 /
 
Valami eukomform cuccot árulnak helyette,ha jól tudom.Az égetés nem húzza el a lemezt? Vagy csak a hőlégfúvós (anyóshajszárító ) módszerre gondolsz?
Ui: Kromofág helyett a fékolaj is megteszi.Csak kicsit lassabban.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2013
(#) jani1987 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 9, 2013 /
 
Én azért holnap rákérdezek a vas-műszakiba a kromofágra. Hátha van.
(#) _vl_ válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 9, 2013 /
 
Van valami, aminek a neve ugyanaz, csak a flakon tartalma nem.
A régi kromofág fő hatóanyagát az EU komplett betiltotta, mivel igen komolyan egészségkárosító.
Az új verziókban levő hatóanyagok bizonyos festékeket jól oldanak, másokat nem annyira.
(#) Zoli_bácsi válasza game4812 hozzászólására (») Jan 9, 2013 /
 
Szerintem ez nem igazán szép, nem igazán ideális megoldás. Ha már építesz valamit, azt lehetőleg műszerdobozba építsd. Vagy készen kaphatót, vagy készíts te magad.
(#) game4812 válasza Szammer hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Igazad lehet, szerzek hozzá tűreszelőt, a rögzítés pontos mikéntjét pedig kitalálom, ha meglesznek az alkatrészek, csak lenne már vége ennek a vizsgaidőszaknak...

@Zoli_bácsi: Ezek a cmoyok általában ilyen dobozokat kapnak, mint például a linken is. Ez tartozik hozzá szerintem a stílusához: jó hangú, nagy erősítésű, de olcsó kis erősítő, amit azért nem kell nagyon komolyan venni (ellentétben mondjuk egy csövessel). Először biztos ebbe lesz beleépítve, mert már így is 20 ezres bevásárlókocsit hoztam össze a hestore-ba, aztán ha nem sikerül szépen, jöhet a lemezhajlítgatás.
Bővebben: Link
(#) Gafly válasza _vl_ hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Sajna a nitrolakk is odalett
(#) janikukac hozzászólása Jan 13, 2013 /
 
CHZ-hoz és CIROKL-hoz szólna főképp a kérdésem, mert ők a legnagyobb szakik a témában: hogyan polírozzátok ki tökéletesre az alut? Én CIF-fel szeretném, elég szépen haladok. Körkörösen súroljam, vagy szálára?
Másik nagy gondom, hogyan rögzítsem a potmétert? A tengelynek kifúrtam 4mm-s lyukat, szépen átmegy, de nem tudom, hogy hogyan kellene rögzítenem oda. Ugyan van neki menetes része a tengely után, de akkor gondolom az egész menetes résznek azt a kb 1cm átmérőjű lyukat ki kéne fúrni, hogy oda tudjam csavarozni. Na meg akkor a potinak a sapkája is elállna...
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Jan 13, 2013 /
 
Persze mások is válaszolhatnak..
(#) röntgen válasza janikukac hozzászólására (») Jan 13, 2013 /
 
Potmétert szerintem un. szendvics megoldással rögzítheted. Ekkor az előlap mögött használsz egy pl. "L" alakú lemezt, amit a doboz aljára rögzítesz, a potinak meg a menetes méretére fúrsz lyukat és rögzíted, így csak a szára áll ki.
(#) janikukac válasza röntgen hozzászólására (») Jan 13, 2013 /
 
Az sajnos nem játszik, nem fog működni. Amúgy a potméter a doboz tetején van, nem az elején. Ja, és csak a tető van alubol, ami 1mm-es.
(#) szamóca válasza janikukac hozzászólására (») Jan 13, 2013 /
 
(#) szamóca válasza janikukac hozzászólására (») Jan 13, 2013 /
 
Tök mindegy hogy az előlap, vagy a fedlap, a potit belülre kell rögzíteni egy helyzet, kialakításfüggő idomon. A potisapkák jó része pedig direkt úgy van kialakítva, hogy takarja a felfogatás rögzítő anyát, menetes részt.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2013
(#) janikukac válasza szamóca hozzászólására (») Jan 13, 2013 /
 
Köszi, megpróbálom.
Amúgy valaki tudna segíteni a potit beskálázni ezen a .lay-en. Itt tervezem meg az előlapot, mert a Front Design (vagy valami hasonló) nevű programot sose tudtam használni. A galléros potinak az átmérője be van jelölve a rajzon, de nem tudom, hogyan skálázzam be.

elolap.LAY
    
(#) janikukac hozzászólása Jan 13, 2013 /
 
A poti gond megoldva, szerintem a polír is jó lesz, már csak a skálázás meg úgy egészébe az előlap maradt.
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Jan 13, 2013 /
 
(#) CHZ válasza janikukac hozzászólására (») Jan 13, 2013 /
 
Nem vagyok nagy szaki, de elmondom hogyan csinálom.
Polírozás hosszadalmas meló, ha kevésbé karcos a felület, akkor vizes 240-es papírral, szálirányba átcsiszolom. Polírozás rongykoronggal , nagy fordulaton, pasztát is érdemes használni. Ez is szálirányban. Poti csavarja mindig a gomb alatt van nálam, gomb kialakítása olyan, hogy takarja. Ha ez nem kivitelezhető, belső tartólemez beépítése megoldja.
Gomb skálázásához használható az SP5, (csatolásban fehérrel példa rá) Elnézést, most látom, hogy vicsys tervébe piszkáltam bele.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2013
(#) janikukac válasza CHZ hozzászólására (») Jan 14, 2013 /
 
Köszi mind a kettőtöknek a választ!
CHZ:Elküldenéd nekem a te .lay verziódat, amelyen a fehér skála látszik?
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Jan 14, 2013 /
 
Közben megoldottam! Mit szóltok hozzá? Rakjak még valamit rá? Jó ez így?

elolap.LAY
    
(#) Zoli_bácsi válasza janikukac hozzászólására (») Jan 14, 2013 /
 
Amit javaslok: A hő helyett írd ki teljesen, hogy hőmérséklet, legfeljebb kisebb betűvel. Az LCD felirat fölösleges. Hiszen az plusz infót nem ad. Csak elnevezted az LCD-t LCD-nek. Én i csúsztam ilyen "hibába" Valami keret, hogy hol van az előlap széle. Valami viszonyítási pont.
(#) janikukac válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jan 14, 2013 /
 
A "panel méret" adja meg az "előlap" méretét.
Az elnevezéseket át fogom írni másmilyenre.
(#) CHZ válasza janikukac hozzászólására (») Jan 14, 2013 /
 
Úgy alakítod ahogy akarod, beosztások is növelhetők, feliratozhatod a pontos hőmérsékleteket is.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
(#) janikukac válasza CHZ hozzászólására (») Jan 14, 2013 /
 
Köszi!
Közben nagy a gond,még mindig nem sikerült rögzíteni a potit, ugyanis a galléros potmétergomb nem olyan, hogy lefedné a csavart. Egy ábrát küldene valaki, hogy hogyan kéne rögzíteni?
(#) CIROKL válasza janikukac hozzászólására (») Jan 14, 2013 /
 
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Hu a potméter felfogatásának nagyon sok módozata lehet , akár egy un szerelőlap vagy egyenesen az előlapra de akár egy segédlettel is lehetséges , a picasaban nézegesd hátha találsz valami megoldást amit tudsz használni ?
(#) szamóca válasza janikukac hozzászólására (») Jan 14, 2013 /
 
Nem inkább neked kellene egy fotót, vagy vázlatot beillesztened, ami alapján szemléltetnéd a problémád? Akkor volna konkrét javaslat is az orvoslására.
Következő: »»   38 / 88
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem