Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   151 / 376
(#) szuszi39 hozzászólása Jan 4, 2013 /

CNC-vel kapcsolatban léptetőmotor meghajto IC:A3977 28 lábu és mident intéz. "2300ft HQ -nál
Sanos én már csináltam egy bonyolultabbat, de ez már megvan. Alkatrészeket lhet régi nyomtatóbol pl. 16mm-es rudat amin csuszkált a patron, dá más dolgokat is. Én marni nyákot valószinü nemfogok, de furni a lukakat biztos. Ami nembiztos az az, hogyan fogom vezérelni loptoprol.Amenyiben valaki ebben segiteni tud... Amenyiben meghajtót akar valaki aléptetőmotorhoz és maga akarja megcsinálni szivesen segitek.
(#) sunraw hozzászólása Jan 8, 2013 /

Sziasztok!
Összeraktam egy újabb tengelyt, lézerhez gondolom:

A gondom csupán annyi, hogy az orsó 13mm-es emelkedésű.
(#) sunraw válasza sunraw hozzászólására (») Jan 8, 2013 /

Az a hézagló lemez (0,2mm) azért van az orsó anya és a kocsi között, mert valami difi volt vízszintben (síkban) kettőjük között. Oldal irányban nem hajlik, de le-fel igen. Ismétlési próbán átment 10-ből 10-szer. Elvileg lesz rá egy finom hajtóműves léptető is, és kész is a hobby tengely.

Van, akinek még gond a menetes száron elérni a kottyanás mentes anyát?
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2013
(#) nagy hoho hozzászólása Jan 9, 2013 /

Ma barkácsoltam. Kezd alakulni a híd és a Y tengely. A híd alatti bútorlap nem az asztal lesz, az lejjebb kerül 100 mm -rel. A hídlábak műanyag lemezből vannak és 24 mm vastagok. Egyik képen van egy fúró, ezzel süllyesztettem ki a nyolc furatot a felső kocsikra szerelt alu. lapon.
A fúró egy asztalos ismerősömé volt konyha bútor gyártásnál használják a sorozat fúrógépben. Vídia betétes tipli fúró.
(#) nagy hoho válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 9, 2013 /

Igyekszem, csak felbírjak állni.
(#) bankimajki válasza sunraw hozzászólására (») Jan 10, 2013 /

Ezt miért kérdezed? Én sima kontrával oldottam meg, gondolom a rugós előfeszítés lehet még jó hobbi szinten. De van valami új ötleted? Szívesen hallgatjuk.

Üdv.: Miki
(#) bankimajki válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 10, 2013 /

Alakul ez, mint púpos gyerek a prés alatt. Szép lesz, majd elválik mennyire stabil.

Üdv.: Miki
(#) sunraw válasza bankimajki hozzászólására (») Jan 15, 2013 /

Ilyesmit láttál már?
Csak egy rugó kell és kész is

http://csavarbolt.shp.hu/hpc/elemkepek/csavarbolt/csavarboltcsavara...99.jpg
(#) bankimajki válasza sunraw hozzászólására (») Jan 15, 2013 /

Ez tényleg zsír. Két darab ilyen peremes anya közé egy rugó és készen is van a csoda. Hobbi célra tuti jó. Mondjuk én maradok a kontrás megoldásnál ha már megcsináltam.
(#) Alkotó válasza bankimajki hozzászólására (») Jan 15, 2013 /

A kontra az igen, az jó megoldás. De a rugóval mitől lenne kotyogásmentes? Csak annyit tesz a dologhoz, hogy a kottyanás végpontjai közti elmozdításhoz a rugóerővel több erő kell. Ez persze lehet nagyon nagy erő is, ha brutális rugót használunk, de akkor meg annyira feszíti a permes anyákat, hogy azokat nehéz forgatni, és jelentős kopásra kell számítani.
(#) sunraw válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 16, 2013 /

Én úgy gondoltam, hogy a mozgatott anyát feszítené ez.
Közben eszembe jutot, hogy régebbe, láttam még egyet. Az annyi nagyjából, hogy két műanyag darabot egymás mellát tesznek, élén megfúrják magméretre, majd a felmelegített menetesszárra nyomják egyszerre a két fél darabot.
(#) emmzolee hozzászólása Jan 16, 2013 /

Nemsokára kész lesz a gépem. Jó lenne valami értelmes dologgal kipróbálni.
Szeretnék gravírozni két színű műanyag táblára. Nem tudjátok mi ennek a két színű anyagnak a neve? Hol lehet venni?
Ilyen műanyagra gondolok. Bővebben: Link
(#) nagy hoho válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 16, 2013 /

Ilyen kétszínű anyagból csináltam a hidam lábait három rétegben. A vastagsága 8 mm, két oldalán fehér réteggel ami néhány tized, és nagyon kemény.
(#) vanzerr válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 16, 2013 /

Szia!

ITT nézz szét, rengeteg dolgot lehet kapni.
(#) emmzolee válasza vanzerr hozzászólására (») Jan 16, 2013 /

Kössz, de sajnos nem találtam a műanyag táblára választ.
(#) Sir-Nyeteg válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 16, 2013 /

Van néhány tábla ilyen anyag a sarokban, kb 1-2mm vastag. többféle szinben van. Pont erre a célra van kitalálva.
Nem egyszerű a dolog szállítása, de írj privátban, és lehet, hogy tudok segíteni.

Árulnak többrétegű, többszínű műanyag lapokat, aminek pont az lesz a végeredménye mint amit Te szeretnél. Nézd végig az anyagkatalógusukat (termékek-gravírozóanyagok), ott elég sok mindent találsz.

Igen. Közben én is megtaláltam a katalógust. Köszi. Csak sajnos árakat és bolt címet nem látok. Van egy központjuk. Írok majd nekik.
(#) emmzolee válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Jan 16, 2013 /

Írok privit.

A cím: 1089 Budapest, Rezső tér 15.

Az árakat én se tudom, csak annyit hallottam, hogy állítólag őrült drágák.

Na ennek nem örülök.
(#) emmzolee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 17, 2013 /

Kössz
(#) emmzolee hozzászólása Jan 18, 2013 /

Tud valaki a LazyCam, a Qcad progihoz bemutató videót? A jutubos videók sajna nem magyarok.
Pedig nem lenne rossz.
Jó lenne egy 2D progit megtanulni kezelni. A filet átalakítani G-kóddá. Megy ilyenek.
Ebben tud valaki segíteni?

Köszi.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2013
(#) tomics76 hozzászólása Jan 23, 2013 /

Sziasztok. Tudja valaki hol lehet nutos aluprofilt venni cnc-hez (jó áron)?Vagy megfelel 1 sima aluplatni sok helyen átfurkálva,ahol fel lehet fogatni a tárgyat?
Köszönettel.
(#) tiggersoft válasza tomics76 hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

Szia
Én 60x60-as aluprofilból csináltam T-nut asztalt. Igaz, hogy 660x680mm-es munkaterület tervezek elérni.
Ezeket olcsón a sárga oldalon LoneWolf árulja sok más gépépítő cuccal együtt.
(#) tomics76 válasza tiggersoft hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

Helo ,köszi.Mondjuk én valami "laposabbra" gondoltam ami kb1,5-2 cm magas.
(#) tiggersoft válasza tomics76 hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

Olyanokat is árul valaki, de nem tudom van-e még belőle.
Nézegesd az "Adok-veszek" topikot.
Következő: »»   151 / 376
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem