Fórum témák
» Több friss téma |
CNC-vel kapcsolatban léptetőmotor meghajto IC:A3977 28 lábu és mident intéz. "2300ft HQ -nál
Sanos én már csináltam egy bonyolultabbat, de ez már megvan. Alkatrészeket lhet régi nyomtatóbol pl. 16mm-es rudat amin csuszkált a patron, dá más dolgokat is. Én marni nyákot valószinü nemfogok, de furni a lukakat biztos. Ami nembiztos az az, hogyan fogom vezérelni loptoprol.Amenyiben valaki ebben segiteni tud... Amenyiben meghajtót akar valaki aléptetőmotorhoz és maga akarja megcsinálni szivesen segitek.
Sziasztok!
Összeraktam egy újabb tengelyt, lézerhez gondolom:
Az a hézagló lemez (0,2mm) azért van az orsó anya és a kocsi között, mert valami difi volt vízszintben (síkban) kettőjük között. Oldal irányban nem hajlik, de le-fel igen. Ismétlési próbán átment 10-ből 10-szer. Elvileg lesz rá egy finom hajtóműves léptető is, és kész is a hobby tengely.
Van, akinek még gond a menetes száron elérni a kottyanás mentes anyát?
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2013
Ma barkácsoltam. Kezd alakulni a híd és a Y tengely. A híd alatti bútorlap nem az asztal lesz, az lejjebb kerül 100 mm -rel. A hídlábak műanyag lemezből vannak és 24 mm vastagok. Egyik képen van egy fúró, ezzel süllyesztettem ki a nyolc furatot a felső kocsikra szerelt alu. lapon.
A fúró egy asztalos ismerősömé volt konyha bútor gyártásnál használják a sorozat fúrógépben. Vídia betétes tipli fúró.
Folytatás:
Igyekszem, csak felbírjak állni.
Ezt miért kérdezed? Én sima kontrával oldottam meg, gondolom a rugós előfeszítés lehet még jó hobbi szinten. De van valami új ötleted? Szívesen hallgatjuk.
Üdv.: Miki
Alakul ez, mint púpos gyerek a prés alatt. Szép lesz, majd elválik mennyire stabil.
Üdv.: Miki
Ilyesmit láttál már?
Csak egy rugó kell és kész is http://csavarbolt.shp.hu/hpc/elemkepek/csavarbolt/csavarboltcsavara...99.jpg
Ez tényleg zsír. Két darab ilyen peremes anya közé egy rugó és készen is van a csoda. Hobbi célra tuti jó. Mondjuk én maradok a kontrás megoldásnál ha már megcsináltam.
A kontra az igen, az jó megoldás. De a rugóval mitől lenne kotyogásmentes? Csak annyit tesz a dologhoz, hogy a kottyanás végpontjai közti elmozdításhoz a rugóerővel több erő kell. Ez persze lehet nagyon nagy erő is, ha brutális rugót használunk, de akkor meg annyira feszíti a permes anyákat, hogy azokat nehéz forgatni, és jelentős kopásra kell számítani.
Én úgy gondoltam, hogy a mozgatott anyát feszítené ez.
Közben eszembe jutot, hogy régebbe, láttam még egyet. Az annyi nagyjából, hogy két műanyag darabot egymás mellát tesznek, élén megfúrják magméretre, majd a felmelegített menetesszárra nyomják egyszerre a két fél darabot.
Nemsokára kész lesz a gépem. Jó lenne valami értelmes dologgal kipróbálni.
Szeretnék gravírozni két színű műanyag táblára. Nem tudjátok mi ennek a két színű anyagnak a neve? Hol lehet venni? Ilyen műanyagra gondolok. Bővebben: Link
Ilyen kétszínű anyagból csináltam a hidam lábait három rétegben. A vastagsága 8 mm, két oldalán fehér réteggel ami néhány tized, és nagyon kemény.
Kössz, de sajnos nem találtam a műanyag táblára választ.
Van néhány tábla ilyen anyag a sarokban, kb 1-2mm vastag. többféle szinben van. Pont erre a célra van kitalálva.
Nem egyszerű a dolog szállítása, de írj privátban, és lehet, hogy tudok segíteni.
Árulnak többrétegű, többszínű műanyag lapokat, aminek pont az lesz a végeredménye mint amit Te szeretnél. Nézd végig az anyagkatalógusukat (termékek-gravírozóanyagok), ott elég sok mindent találsz.
Igen. Közben én is megtaláltam a katalógust. Köszi. Csak sajnos árakat és bolt címet nem látok. Van egy központjuk. Írok majd nekik.
Írok privit.
A cím: 1089 Budapest, Rezső tér 15.
Az árakat én se tudom, csak annyit hallottam, hogy állítólag őrült drágák.
Tud valaki a LazyCam, a Qcad progihoz bemutató videót? A jutubos videók sajna nem magyarok.
Pedig nem lenne rossz. Jó lenne egy 2D progit megtanulni kezelni. A filet átalakítani G-kóddá. Megy ilyenek. Ebben tud valaki segíteni? Köszi. A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2013
Sziasztok. Tudja valaki hol lehet nutos aluprofilt venni cnc-hez (jó áron)?Vagy megfelel 1 sima aluplatni sok helyen átfurkálva,ahol fel lehet fogatni a tárgyat?
Köszönettel.
Szia
Én 60x60-as aluprofilból csináltam T-nut asztalt. Igaz, hogy 660x680mm-es munkaterület tervezek elérni. Ezeket olcsón a sárga oldalon LoneWolf árulja sok más gépépítő cuccal együtt.
Helo ,köszi.Mondjuk én valami "laposabbra" gondoltam ami kb1,5-2 cm magas.
Olyanokat is árul valaki, de nem tudom van-e még belőle.
Nézegesd az "Adok-veszek" topikot. |
Bejelentkezés
Hirdetés |