Fórum témák
» Több friss téma |
Mi lenne a gyakorlati haszna ?
Ez, legalább is a szimulátor szerint azt csinálja ami a felvetett feladat(valóságban azért megnézném), de ha bármi mást is hozzá akar fűzni, az nem fog működni a nagy halom várakozás miatt. Ha csak ennyit kell csinálni, akkor jó lehet...
Szia !
Gőzöm nincs mi akar ez lenni, ezért értelmesebbet nem nagyon volt miért csinálni.
Igazából gyakorlás. Lássam azt, hogy egy ilyen jellegű feladatot, hogy lehet megoldani. Ki indulási alapnak, amit aztán tovább tudok variálgatni. Köszönöm a segítséged!
Akkor ez a példa nem az igazi. Sajnos most nincs időm rendes időzítős példát írni, csak jelezni tudom, hogy egy progamban csak igen indokolt helyen lehet várakozás! (a várakozás és az időzítés, vagy más néven ütemezés nem ugyanaz).
Adatlap 64MHz max. Ezeket ipari használat mellett garantálják. Biztosan megy gyorsabban is, csak nem garantálja senki, hogy bírja sokáig(évekig!).
Üdv Mindenkinek! Az miért van ha kiadom az LCD clear parancsot, és új ASCII-t íratok ki az LCD-re akkor sokszor (nem mindig) kikapcsolja az LCD második sorát?
Mert a kurzort nem, vagy rosszul használod , minden kiírás előtt szükség van a kurzorra az mutatja meg hová kell kiírni az adatot .
Nekem se sikerül. Van egy példaprogram a fórumukon, ahol kérdeztél, 512 pufferekkel, az sem fordul le. Te megtaláltad amit írt, hogy megtalálható a megoldás a fórumukon, mert én nem...
Megelőztél! Én is pont most...
Jól megszívatott ez a Paraméterezés! Letöröltem az alapértelmezetet és nem exportáltam ki előtte egyenként őket, mert azt hittem mindet exportálja ami a mentés listában van, de nem.
Szóval eltartott egy darabig, amíg az alapértelmezettet és azokat amiket a bootloader miatt én konfigoltam, vissza tudtam állítani. De legalább most elmentettem az összeset és kezdem érteni a felépítést is. Jó ez a wav, sokat lehet lesni belőle!
Nem, annyira nem néztem, ha a programra gondolsz!
Ismeri valaki a flowcode AVR progit ? Használható valamennyire ? Most állnék neki gyakorlatozni és a pic-verziót látva lelkesedem...
Szia nekem fent van de csak proba verzio és azzal nem megyek sokra igy nem is foglakoztam vele. Viszont a funkciok szinte azonosak a PIC-es verzioval igy azt merem mondani hogy használható. De ha most kezdesz foglakozni a programozható cuccokkal mert akkor jobban jársz a PIC-el mert itt az összes mintaprogram PIC-re szol. Vagy még egy javaslat hogy telepitsd fel a PIC-es verziot és legalább 5.akárhányast mert igy akér tusz másolni belölle.
Üdv Mindenkinek! Az miért van, ha a programba beállítom, hogy HS kristályt használok (12MHz) akkor a programozás után a PIC be sem indul? Ugyan ezt játszotta a többi kristállyal is. 15-16 lábra tettem a kristályt 22pF-os kondenzátorokkal. A belső órajellel viszont szépen fut, de az kevés nekem.
Sziasztok
Még mindig ezzel a nyavajás ADC-vel küzdök de legalább már közelitö értéket mérek viszont két problémám van az egyik hogy milyen osztoval tudom kiszámolni a pontos értéket ha egy 10k/1k-os feszültségosztoval dolgozok. A másik hogy egy 7805 elött veszem ki a feszültségosztot és az érték nagyban ugrál (LM317-röl veszem a feszültséget), még most raktam össze és nincs benne kondi, lehet hogy azt hiányolja? Már most is 10 mérés átlagát számolom esetleg probáljam meg 100 mérés átlagát mérni?
Nézd meg az adatlapot , a pic tud menni 12megán ?
Tud igen , de próbáltam 4 megával a helyzet ugyan az itt a konfigba XT és az órajelre 4000000-t állítottam, de semmi nem történik.
Nem ismétlem önmagam már a múltkor feltettem, de linkelek klikk.. Közben méregettem, kontakt hiba nincs minden érintkezik, a kondik is jók (próbáltam 3 kvarcot 12-10 illetve 4 megásat de egyikkel sem mozdul meg). Itt megállt a tudásom mi lehet a gond.
Most sajna csak igy sikerült rajz
Nem jól állítod be a konfigot, nem jó a panelen a bekötés, nem jó a kondi, nincs belefordítva a konfig a hexbe, stb. Nem lehet olyan kérdésre válaszolni, hogy szerintetek mitől dögglött meg a macskám... Az csak hab a tortán, hogy ennek nem sok köze van a flowcode-hoz, kivéve, ha ezzel próbálkozol és nem jól állítasz be valamit. Ez esetben akkor nem ártana esetleg feltenni a kódot...
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2013
Ugynéz ki a dolog hogy sikerült megoldani a mérés pontosságát relative, a változok azért ilyenek mert ujrahasznositottam egy progit.
Tudom hogy nem ide tartozik csak részben azért is itt tettem fel a kérdést. 78xx azért mert az volt itthon a 7805 elött nem referenciát veszek ki hanem azt mérem hogx ott mi jön de az utoljára feltett progi már müködik amennyire kell nekem. Köszönöm azért hogy ránéztél.
Most jön ismét a ds projekt remélem nagyobb sikerrel, akkor csak port 0-án müködik?
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2013
Ismét ds projekt. Amit most csinál a IDbyte mind a kettönél ami van 219, a höfok 10-el szorozva és osztva16-al 1710. Ez amit most csinál de nem változik semmi pedig már pákával melengettem. Ötlet?? A CRC lecserélve Watt félére.
Az első oldalon van alaplap néven, ott azt hiszem az alkatrészek megnevezései is ott vannak.
Összecsaptam egy olyan "bigyót" proteusban (a minőségét ne nézzétek először használtam ezt a programot). Az optikai panelt nem csatoltam hozzá, az kisebb hibákkal de működik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |