Fórum témák
» Több friss téma |
Nézem a munkáidat. Nagy tisztelőd vagyok.
Köszönöm a segítséget. Addig gondolkodtam, míg magam rájöttem, hogy egy sima panellemezt kifúrtam a felfogatóvastagságra, majd még egy kis lyukat a sarokba, pont úgy , ahogy Te, és egy apró távtartót felerősítettem, ami az előlapról odaerősíthető.
Köszönöm !
De ahogyan a Laci is emlitette egy kép sokat segitene , meglátnánk és lehetne ötletelni mit hogyan ?
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
Oké, oké, de most már nem töltök fel, megoldottam, csak ha minden kész lesz. Már nagyon a végén vagyok. Jó lenne ma befejezni.
Azt nem teljesen értem, hogy miért a baloldalon van a poti? Ha jobbkezes vagy és tekered, nem látod az LCD-t...
Jó meglátás, de ez így sikerült. Gyakorlom a bal kezemmel is a technikát. Eleget bénáztam, már tényleg ott tartok, hogy szinte csak az előlap felvasalása van, meg apró csiszolások, beszerelés.
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hogy ti az acél lemezt milyen módszerrel festitek és lakkozzátok, hogy tartós legyen. Megfelel a mezei barkács spray, vagy inkább az ecsettel hordjátok fel a festéket csiszoljátok és arra visztek fel lakkot? Előre is köszönöm a segítségeket. Idézet: „acél lemezt milyen módszerrel festitek és lakkozzátok, hogy tartós legyen.” Tartós legyen? Vagy szép is legyen? Mindkettő legyen? Nem értek hozzá, de zsírtalanít, evipass (vagy hasonló) a minimum hogy ne vedeljen le hamarosan. Szóval alapozni, meg a rétegsorrendet betartani... Felületet előkészíteni (csiszolás) sem árt... Csak úgy a nyers felületre ráfújni a flakonból a festéket biztosan nem tart sokáig. De majd jönnek a többiek, akik igazán szép dolgokat csináltak már és elmondják a titkokat.
Ha nem éri víz, nedvesség, nem tartózkodik párás környezetben, nem tartod kültéren, akkor gyakorlatilag teljesen mindegy.
Ellenkező esetben viszont rendszeresen és alaposan kell majd karbantartani (zsírtalanítás, rozsdamaró+passziváló, rozsdagátló alapozó, több réteg fedőfesték).
Ecseteléssel az életben nem kapsz tükör felületet.
Igen, az nekem sem volt világos, hogy kerítésről van szó, vagy zongoráról.
Bár szerintem zongorát ritkán készítenek acél lemezből De amit írtál az messzemenően igaz
Ez is igaz. De "vasból" keszült a kerítésem is, meg az autóm is.
Mindkettő "tartósan" van festve, csak a "lakkozás" kicsit más szempontrend szerint készült...
Igen mindenképp tartós legyen és aránylag szép is, persze csak az otthon kivitelezhető határokon belül.
_vl_: Szobai környezetben lesz bocsi a pontatlan fogalmazásért. Jelen esetben erősítő dobozolásról lenne szó. szamóca: Én is gondoltam erre, de talán vastagon felhordva és egyre finomabb csiszolópapírral elméletben nem kéne hullámosnak lennie. Első festett dobozom lesz eddig rozsdamentes acéllemez volt zsírtalanítva és lakkozva, ezért a nagy kérdőjel hogy mi lehet a helyes praktika.
A felület előkészítése eleve meghatározó. A mélyebb karcok eltüntetése durvább csiszolással, majd fokozatosan finomodó csiszolópapírok használatával, zsírtalanítással, szórással felvitt alapozással. Esetleg szórógittezéssel, és ennek finomodó csiszolásával. Színező festékrétegek felvitele, száradási idő kivárásával, szórással. Polírozás finomodó papírokkal, majd a lakkrétegekkel is ugyanez, de a végső tükörfényes felület elérésekor szivacskoronggal tükrösítesz.
Fontos a megfelelő festékválasztás, és a száradási idők kivárása. Ahogy csökkennek az igények, úgy hagyhatóak el a különböző fázisok.
Részletes magyarázat, így már minden világos.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! Idézet: „rozsdamentes” Azt szépen ki is lehet fényesíteni ám. Sajnálatos módon viszont akkor minden kis "hiba" meglátszik rajta (amit festéssel/gittelm let még kozmetikázni).
Kész lett az előlap tervem az alu-ra. Most rá akartam vasalni, de nem sikerült.
Anno, mondtátok itt, hogy ugyanúgy kell vasalni, mint a rendes nyákot, csak max-ra kell a vasalót csumázni. Na én úgy is tettem, egy próbalemezen meg is csináltam, tökéletes lett, de az csak olyan 2*2cm volt, és a nagy ~190*100-ason ugyanúgy próbáltam, a papír megsárgult rendesen, de 1%-a tapadt át a festéknek. Mit rontok el?
A nagy lemez ,mint egy hűtőborda,elviszi a meleget.Jól át kellene melegíteni,és úgy ráhelyezni a nyomatot,majd átnyomkodni,vasalni...
István
Vagy "rezsón" előte megmelegíteni és onnan kezdeni ismét?
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
Nekem egyik se tetszik, mert akkor már nem tudom ráilleszteni a rajzolatot forrón...
Ha nem tetszik, akkor csináld ahogy neked tetszik
Az a lényeg hogy jól sikerüljön
De nincs igazam? Forrón hogyan tudnám ráigazítani?
Itt a témában 2 ember próbált alura nyomatot felvinni , az egyik én voltam de laminálóval dolgoztam , az egyenletesen melegíti az anyagot , ekkora alulemeznél elég trükkös lesz megoldani vasalóval . Ha visszaolvasol a nyákos témában épp a héten írták le valakinek a megoldást . A vaslót a talpával fölfelé kell rögzíteni az asztalra rátenni a lemezt , és arra óvatosan a papírt , ha átmelegedett űgyesen leveszed és elkezded görgőzni gumigörgővel vagy dörgölni összehajtott papírzsepivel . a többit meg már tudod
Fentebb látható előlap amit vasaltam 150x220mm, sárgarézre készült is nagy felület. Tiéd kisebb, annak is sikerülni kell.
Én nem melegítettem elő a lemezt csak vasalóval hosszabb ideig vasaltam, majd hengereltem (neked küldtem), többször ismételve (3-4 perc). Forró vasaló, nem rányomva 1 perc, majd gumihenger és így tovább. Lemez előtte, trisós oldatban kifőzve. Kinyomtatott papírt csak két párhuzamos oldalán vágom méretre, másik két oldalon megmaradt széleket visszahajtom a lemezre és a hátoldalon rögzítem, így a papír nem tud elmozdulni. Nyák készítésénél is így járok el. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2013
Arra gondoltam a napokba, hogy úgy nem működhetne, hogy ráerősítem a papír a lemezre, de nem vasalom rá. Megfordítom a lemezt, melegítem egy bizonyos ideg, majd valamivel felfordítom a forró lemezt, és csak akkor kezdek el vasalni. Ez működhet szerintetek? Mennyi ideig kéne melegíteni?
Próba cseresznye...Mint a NYÁK-ot,addig a hőfokig melegítsd.De működhet a dolog.
Ez így még elég sötét. Valami ötlet, hogy mennyi az annyi?
Na, de időben mennyi az, ha a vasaló maxon van?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |