Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok, azt szeretném kérdezni hogy az MC44608P40-es IC helyet nem felel meg a TDA4605-os típusú integrált áramkor?. Mind a két fajta IC tévék alimentáló trafó primer részében szerepel.
Köszönöm a fáradozást, sajnos mostanig nem érkezett be a levél, címem: reruamalugy@gmail.com ha még egyszer megpróbálnád hálás lennék érte.
Egy spanyol fórum találkoztam egy ilyen esettel. Ott eprom probléma volt.
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2013
Képzeld "kocici17"megint előjött a "gyári" hiba. Elszállt a kondicsere után a sorvégtranyó.
Csak a kondikat cseréltem, ahogy beszéltük. Sorkimenőt ki lehet mérni vagy mitől van/lehet ez? Üdv! A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2013
Szeva:http://elektrotanya.com/?q=hu/content/sorkimeno-teszter ezt probáld meg.
Mindjárt köldöm....másnál is volt egy kis gond, de azóta átnéztem, hogy nem-e nálam van. Kb 15 és küldöm.
Nincs egy g-mailod??? mert a freemail elég ...hm...hmm.? Hülyeséget irtam ... a g mailra küldöm A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2013
Ma már nem tudok utána menni, de holnap az a bizonyos tranzisztoros védelem amit mondtam....utána nézek, addig ne "rontsd el" jobban, és megoldjuk.
Elküldtem légyszives ellenőrizd és jelezz vissza.
Megérkezett, átnézni még nem volt időm de biztosan sokat fog segíteni, annak ellenére, hogy koreaiul nem tudok, hálásan köszönöm.
Szívesen. Ez volt nálam, biztos használható valamennyire.
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2013
Írd be az Alldatasheet-be ( vagy a Google-ba) a nevét, és megvan; de az ST Microelectronic is megtalálható a Google-n!
Jónak, jó; de hasonlítsd össze az adatlapjukat, és nézd meg nem használja-e másképp az adott készülék (mellékfunkciók).
Srácok!
Ha a sorkimenő ott húz át ahol a panelra van forrasztva, javítható? (alkatrész oldalon) 1-2 szikrát látok a sorkimenő lábánál kb20 másodprecenként és szerintem ez veri el a tranyót is. Netán rossz a sorkimenő? Köszi!
A vasmagtól ugrik a szikra az alkatrészekre?
Igen, de csak ritkán, van hogy 1-2 percig nincs szikra. Aztán 1 vagy 2 megint stb.
Akkor kuka a trafó, mert a vasmag felé lett zárlatos a tekercs.
Ilyenkor én leföldelem a trafó vasmagját.Van esély rá,hogy ez veri el a sorvégtranzisztort.
Most egy védődiódás toshiba d2499 et tettem bele az eltérítésbe, hátha így jó lesz.
Ezt a vasmag földelést hogyan szoktad kivitelezni?
Ha van neki összeszorító pntja,akkor ara forrasztok egy vezetéket.Ha nincs,akkor beékelek egy kis rugólemez darabkát,és arra forrasztok.Ha minden kötél szakad,akkor rá lehet tekerni a megcsupaszolt vezetéket.Próbára mindenképpen.
Megpróbálom, Hasznos ötlet. Köszönöm!
Már be pakoltam az MC44608P40-es Ic helyet a TDA 4605-ost, de sajnos nem működik vele, sebaj rendeltem ma az oda meg felelőt. Koszi!
Sziasztok, ma kaptam egy ARCTIC NR21CB0 típusú tévét, a gond az vele hogy lentről felfele szalad a kép, a kérdésem az volna hogy ilyenkor mi a tehendö, milyen részben van a probléma, és általában milyen alkatrész okozza ezt a gondot?. Ilyen problémával még színes tévénél nem találkoztam, a régi fekete fehér tévék csináltak még ilyen jelenséget, de azokat egyes típusúaknál lehetett álittani hogy ne szaladjon. Aki tudja a meg oldást az kérem jelezze. Köszönöm!
Rajzod van hozzá?
Amúgy a függ. eltérítés hibája okozza. Kap az áramkör egy szinkronjelet, amire beáll a képfreki. Csatolókondi is rossz lehet ezen a részen. A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2013
Szia, nincs rajzom hozzá sajnos, de átnézem akkor a kondikat a függőleges eltérítésnél!. És olyan van hogy már eleve a szinkron jelet rosszul kapja meg a függőleges eltérítés, ha igen akkor mi a tehendö?. Köszi az infót!
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
Mellékelek egy képet is a hibáról, hátha van valakinek tippje, hogy mi lehet a gond. A hang az jó, működik, csak a képpel van gond. Video végfok IC cserélve lett, de ugyanaz.
Szia!
Én a helyedbe hosszú fakanállal óvatosan megkocogtatnám a paneleket/ kábeleket és átforrasztanám az eltérítés körüli részeket. Elképzelhető a kontakt hiba is. Nekem ez (is) volt a hiba pár hsz-el feljebb. Üdv!
Kivettem az eeprom-ot és elindult a tv, van kép 16.9-es képarányban. Beletettem egy üreset, de azzal nem indul be. Próbáltam úgy, hogy elindítom eeprom nélkül, majd belerakom, úgy megy is, de mivel valami cseh nyelvű a menü semmit nem értek belőle. Próbáltam állítani, de nem jöttem rá hogyan kell elmenteni a beállításokat. Esetleg kellene az üres eepromba valami gyári alapbeállítás, vagy fel lehetne programoztatni a tv-vel is?
Megvan, bent az eeprom, be is kapcsol, csatornát megjegyzi, de nincs hang és 16:9-es a képarány. Szerviz menüben kellene beállítani a dolgokat, találtam egy leírást, az alapján megy most, de szerintem nem passzol ehhez a tv-hez. Ha valaki tudna egy ilyen leírást, hogy a szervizmenüben mit hogyan kell állítani, az jó lenne. A tv egy Vestel CTV-5155, 11ak19e-3 sasszival. Adjust rész 46 beállításos, Options rész 18 beállításos. Amit találtam az vagy több, vagy kevesebb volt, így nem passzol ehhez.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |