Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Jó rendben de az NR 21CBO- hoz meg a 12.6.. Hol az igazság???? Én az http://www.eserviceinfo.com - ról szedtem az információt.
Sajnos ettől még Ö nem tudja a programot beírni az eepromba. A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2013
Miért nem próbáltál belépni a menüjébe amíg az eredeti eeprom volt benne???
Na sikerült be lépnem a service menübe, rengeteg be állítás van, a képet már sikerült feljebb tolnom, de oldalra még nem, mert oldalra is el van csúszva egy kicsit, és így most egy csatornát se fog a tévé. A csevice menüben mit kell állítgatni ahhoz hogy tokéletesen működjön a tévé?
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2013
A román kollégák szerint is E1 sasszi: ARCTIC NR21CB0
A legfontosabb a tuner típusának megadása.
Foggalmam sincs róla, nem látom magam elött a menüt.. de biztos szin, hangrendszer, indulási fényerők, képgeometria, meg egy csomó franc tudja fejbőlt.
Ha most így be tudom állítani a tévét akkor gondolom nem kell programozni az eepromot, nem igaz?
Miért kell a tuner típusának megadása?
Rendben... nekem semmi bajom vele....kishíján tök egyformák, csak más ic-t raknak bele, és más a sorkimenő...de ha jól emléxem, fel is töltöttem ide már rég.(1-2 oldallal ezelőtt)
Akkor nem mert most pont azt csinálod..
Most látom hogy lefotóztad, csak alig tudom olvasni. Biztos vagyok benne, hogy nem csak ez az 1 oldal van. Bocs mennem kell kb 2 óra múlva leszek. Vegye át valaki legyetek szívesek. A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2013
Na amit tudtam be állitottam most már a kép tokéletes és ki jelez mindent, és ami a legfőbb dolog, NEM szalad a kép! Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a sok segítséget!.
Na közben a fiam elment az unokáért, így megúsztam
Látom neked meg összejött... A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2013
udv a szakiknak van egy INNO HIT TV aminek a baja ugy kezdodot hogy kikapcs utan nem kapcsol vissza ,katogast lehetet benne halani a tapbol, csereltem bene vegfok tranyot mej nem az eredeti de ekhivalens vele mondta az uzletvezeto aki azt tanacsolta hogy a 10 mf kondit cserelyem ki 47 mf /ra a bazisbol meg nem csereltem ki de a keszulek tranyo csere utan beindult a gondom az hogy mig meg nem melegszik addig halani lehet egy sipolast es kepet sem ad nagyon torz .Miutan melegszik elhalgat es kitisztul a kep is.,de a negy sarka a kepernyonek elvan szinezodve ,zold sarga piros ,nem vagyok mejen a temaba ezert tanacstalan vagyok ,ha valaki tud es szeretne segiteni kerem szepen tegye meg elore is koszonom.
Szia!
Mi a pontos típusa (betű-szám) a készüléknek? A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2013
Sziasztok!
Állítani akartam a TV-m képmagasságán, le is szedtem a hátulját, de amikor visszaraktam, és bekapcsoltam a főkapcsolót, a készenléti lámpa kigyulladt, majd el is aludt, a TV-t bekapcsolni nem tudtam. Most, ha benyomom a főkapcsolót, már nem gyullad ki a készenléti lámpa sem, csak egy másodpercnyi búgást hallani, mintha áramot kapna. Fogalmam sincs miért nem működik, mert semmihez nem nyúltam hozzá. Mi lehet a baj?
Sziasztok.
Van egy LG CF-21E20T típusú tv-m. A színekkel lenne problémám mert bárhogyan állítom be a csuszkákat (fényerő, kontraszt, stb...) nem nagyon van változás. Pl: egy műsor mint pl a (Kód) világít meg vakít a szín is lejebhúzom nézhetőre akkor meg a többi adás sötét. Érthetetlen valami elfáradhatott benne? A válaszokat köszönöm.
INNO_HIT model 20 TX SLV turkey 11AK36 alvaz szam gondolom ez mert a nyagy fesz trafo mele van ragasztva ra a kovetkezo A15-169054
Sziasztok!
Állítani akartam a TV-m képmagasságán, le is szedtem a hátulját, de amikor visszaraktam, és bekapcsoltam a főkapcsolót, a készenléti lámpa kigyulladt, majd el is aludt, a TV-t bekapcsolni nem tudtam. Most, ha benyomom a főkapcsolót, már nem gyullad ki a készenléti lámpa sem, csak egy másodpercnyi búgást hallani, mintha áramot kapna. Fogalmam sincs miért nem működik, mert semmihez nem nyúltam hozzá. Mi lehet a baj?
Ahogy tanácsolták, a bázisban lévő 10µF-os kondit cseréld ki egy nagyobb kapacitásúra és nagyobb feszültségűre. Rajz (5-ik oldal).. Az elszíneződést a PTC ellenállás cseréjével lehet helyrehozni.
a mostani kondi 250v -os 10mf menyire csereljem pontosan es hol talalom a ptc ellenalast
Kezd érdekessé válni a probléma. Megcsináltam az eeprom programozómat. Bele is töltöttem egy elvileg hozzá tartozó tartalmat. Viszont először elindul a tv, de nincs teljes magassága a képnek, kicsit össze van csúszva. mindent szépen lehet állítani. Majd elkezd villogni a kép. Na itt kezdődik a gond. Egyre jobban villog. Tettem fel egy másik tartalmat. Ezzel nem ugrál, viszont csak 16:9-es képarány a jó. Ha átváltom 4:3-ba, akkor ugyanúgy, mint amikor hozzám került nincs kép csak a pár csík.
Állítsd be minden csatornához a fényerőt, és mentsd el, mintha a programkeresővel kerested volna meg az adott csatornát. Vannak tévék, amik minden műsorhoz külön-külön képbeállításokat tudnak eltárolni. Lehet, hogy a te LG-d is ilyen.
A PTC ellenállás vagy egy fekete vagy egy fehér színű kocka és így néz ki. Az ominózus kondenzátor pedig a sortranzisztor bázisára van kötve, a rajzon a C607-es jelzésű.
Rájöttem miért nincs kép 4:3-as képaránynál és miért villogott másik tartalommal. Szerviz menüben elkezdtem a képméretet növelni és egy pontnál elkezdett villogni, majd tovább növelve el is ment a kép. Tehát egy bizonyos függőleges méretnél nagyobbnál elmegy a kép. Ezt mi okozhatja?
Hali!
A sorkimenő trafó mellett elszállt a sorvég tranzisztor... A képmagasság megváltozott, ez már jelezte a tranzisztor túlmelegedését. Készülék típusa? Kapcsolási rajz ? A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
Ma megint elővettem a gépet. Én már csak ilyen hétvégi barkácsoló vagyok. Kicseréltem az 1µF-os kondikat, helyre jött a táp. Minden feszültség a rajz szerinti értéken. G2-t minimumra tekerve is nagy a fényerő és sorvisszafutás csíkok vannak. Merre menjek tovább? Erről a TV-ről van szó.
Üdv: Philips 29 pt720 tv készlékem alapszínbeállítása elromlott. A "G" zöld szín túlsúlyban van. A teltettséget 0 ra állítva is a zöld szín uralkodik. Kérdésem az volna, lehet e a szervíz menűben ezt állítani, és oda hogyan lehet bejutni?
A segítséget előre is köszönöm. Károly
Hello, szerintem ezt a hibát nem a szervizmenüben kellene orvosolni, inkább a képcső nyakán lévő panelen lesz a hiba...Nehéz szétszedni Vagy mennyire zöld? árnyalatnyi, vagy "monokróm"?
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
sziasztok . Nem mertem újat nyitni mert úgyis kimoderálják.
Telefunken crt tv ,az a baja hogy bekékül és látszanak a frissítési katódsugárcsíkok keresztbe kéken ,szóval egy kék képernyő de alatta megy a rendes kép is . Ha beleboxolok a képernyőbe egy nagyot akkor esetenként megszűnik a hibajelenség de idővel megint előjön . KÉrdés hogy meg tudom ezt javítani vagy dobjam ki a veszélyes hulladék tároló telepre? Nincs kedvem szétszedni ha nincs mit álligatni benne. remélem valaki tud majd válaszolni
Milyen régi a tv? Ha leveszed a burkolatot, majd óvatosan megkocogtatod a képcső nyakát, és megszűnik, akkor nagy valószínűséggel fűtés-katód zárlat. Azért nézd meg a tranzisztorokat is a video végfokozatnál. Ha zárlatos a képcső akkor cseréld ki, vagy ha drága az új cső, esetleg építs hozzá földfüggetlen fűtést.Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |