Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A tápfesz szűrést nézd meg,valószínűleg a szűrőkondi baj lesz.
Köszi.Márcsak annyi a baj hogy elsem jutok a menüig mert bekapcsoláskor ki írja hogy gesperrt és magátol ki is kapcsol.......
Sziasztok. Van egy nagyon kis képernyős nova tévém. Két oldalon be van hullámosodva a kép. Lehetséges-e hogy kondi baj van vagy lehet hogy nagyobb a gond
Sziasztok! Nagyon megköszönném ha valaki megtudná nekem mondani hogyan lehet belépni a következő tv típus szervízmenüjébe.
Schaub lorenz 32bct10. Sajnos a geometria teljesen el van állítódva.
Sziasztok!
Hosszú ideje csak olvasok, de most kérdezek(ha szabad...). Van egy Sony Vega televízióm. Sajna már több éve elromlott, nem vállalják a szervízt a környéken, így belevágtam, legrosszabb esetben is állapota változatlan marad . Hibajelensége a következő: bekapcsolás után a képernyő rögtön teli zöld, egyre fényesebben, majd kikapcsol a készülék, állapotjelző LED pedig villog. Elindultam a horizontális eltérítés környékén(mivel régebben egy szerelő ott kamatyolt állítólag valamit...), kondenzátorokat, tranzisztorokat, stb. átnéztem, de így reménytelennek tartom. Esetleg segítenétek, milyen irányban induljak el a meghibásodott alkatrész keresésével? Előre is köszönöm! Üdv! Los M
Szia!
Szerintem tegyél fel képeket is a hibáról, mert úgy pontosabban behatárolható. Első körben én tisztítanám (ha piszkos) és megnézném a tápegységet. Elképzelhető, hogy valahol zárlatod van és az ülteti a tápot. Üdv!
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Bang & Olufsen MX4000 CRT TV javításában? Hibajelenség: STB-ból csak kb.1 mp-re kapcsol be. PSU kimenő tápok megvannak, sorvégfok elindul, nagyfesz megjön, (persze csak 1 mp-re) Panelon forrasztási hiányosságot nem találtam. Valszeg a PSU védelme túlterhelést érez és lekapcsol, vagy maga a "owerload" áramkör hibás... Segítségeteket előre is köszönöm!
Szia!
Fényképet sajna nem tudok feltölteni, bekapcs után már teli zöld a képernyő. Csak zöld. Mint az alábbi netes képen. Egyre fényesebb, majd kikapcsol. Az egész néhány másodperc. Ez után az állapotjelző LED villog. Már ki van tisztítva, ránézéses hibát nem láttam. A tápegységét átnézem holnap, köszönöm a tippet! Üdv! Los M
Szívesen.
Mézd majd át az rgb panelt is. (képcső nyakán) Üdv!
Sziasztok.
Van egy Samsung CK-5073 Z Készülékem. Mikor bekapcsolom, ad egy kis hangot, miha "valamit feltöltene árammal" aztán leold, mintha StandBy üzemmódba kapcsolnám. Aztán megint megpróbál bekapcsolni, és így tovább. A nyákon semmi égés nyom nincs, púpos kondut nem látok. A hang a képcső elvékonyodó része felől, vagy a tappacstól jön. A hangszóró is "pukkan" egy picit mikor próbál bekapcsonlni. Nem tudjátok mivel lehet probléma? Egyéb? Ha a tapapncsot leszedem vissza tudom rakni? Ha áramtalanítom a készüléket kb mennyi idő múlva nyúlkálhatok rajta, h már ne üssön meg az áram? Köszönettel: HackElek88 A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2013
Idézet: „Ha a tapapncsot leszedem vissza tudom rakni?” Én nem fogdosnám azt a tappancsot, mert krva nagyot üt!!! Amúgy ki kell sütni és utána már szelídebb Idézet: „Ha áramtalanítom a készüléket kb mennyi idő múlva nyúlkálhatok rajta, h már ne üssön meg az áram?” Van hogy pár nap múlva is nagyot üt, soha ne várd meg még magától kisül, mert egyes esetekben hosszú idő kell neki! A tápodat nézd át(aktív elemeket), valószínű zárlat van valahol és a védelem old. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2013
Szia elfelejtettem írni hogy régen jó volt.
Valami zárlatot érzékel a figyelő áramkör, ezért letilt. Ha van nagyfesz, és van 1 pillanatra hang, akkor lehet a függ. eltérítő rész zárlata is. Én a diódák vizsgálatával kezdeném a szekunder oldalon.
Szia!
A tápegység össze vissza volt gányolva, kondik diódák egymás hegyén hátán..... Ezek ki lettek javítva. Több hibát nem találok. Mégis kiveri a biztosítékot. :S
Újra átnéztem mindent műszerrel, de nem találom azt a zárlatos alkatrészt.
A PTC-t kivetted? Nincs megégve a belseje?
A 200 volt körüli katód tápfeszültség meglétét ellenőrizd a képcsőpanelen. Ha ez nincs meg, akkor szokott ilyen világosodás történni.
PTC-t néztem. Semmi égés nyom nincs rajta, de biztos ami biztos alapon ki is cseréltem.
Viszont nem értek egy dolgot. A hálózati diódák mellett van 3 db kerámia kondi. Az egyik áthúzott. Na mondom hála megvan a hiba. Kiforrasztottam utána jónak mértem. Kíváncsiságból megmértem a kondi helyét áthúzott. Van egy ugyan ilyen panelem abban nem húz át se a kondi sem a helye. Szerintem e miatt ég ki a hálózati biztosító, de nem tudom innentől mit kezdjek vele.
Forraszd ki a diódák 1-ik lábát, és mérd meg, főképp ahol a "zárlatot" találtad a kondi helyén.
Üdv! Van egy Daewoo k20c4nt típusú tv-m, a következő hibával: mikor bekapcsolnám, a készenléti led átvált zöldre, és ennyi. A tv-n a power gombbal kikapcsolom a készüléket, majd újra be, ekkor 1-2 másodpercig recseg a hangszóró, és pirosan kezd világítani a készenléti led (néha rögtön zölden). Sok próbálkozás után mikor végre bekapcsol, még reccsen egyet, és a kép is elmegy egy pillanatra, ezután már működik rendesen. Tudnátok esetleg tanácsot adni, hogy mi lehet a hiba, vagy hol kezdjem keresni a hiba forrását? Előre is köszi!
Rendben. Ezt kipróbálom. Köszönöm a választ. Írok, hogy mire jutottam.
Szia!
Ez eredetileg szervizgombos, de ha rákeresel a Beko 20.2 chassis-ra, akkor találsz alternatív megoldást a belépésre.
Szia!
Keres a hibát a forrasztások tüzetes átvizsgálásával, majd ha nem találtál rossz, kirepedt forrasztást, akkor folytasd az elektrolitkondenzátorok cseréjével.
Rendben! Köszönöm a gyors választ, neki is állok! Az eredményről majd írok!
Szia! Köszi a válaszod! Megpróbálom akkor úgy, remélem sikerül megoldást találni.
Ez tipikusan az a készülék, amit nem igazán távjavításra és helyszíni javításra találtak ki. főképp a 80c32--->82c55 páros miatt.
Valószínű az "owerload" nem engedi, azt érdemes megpiszkítani , elsőre.
Szia!
Nincs 200 V, csak 190-193. A mai napon kiforrasztottam az rgb panelből a 3 db végfokot(TDA6101Q) majd visszaforrasztottam. Leellenőriztem egy rakás kondenzátort, ellenállást, tranzisztort, a sorvégfokot, kettősdiódát, meg amit még találtam gyorsan. Szakadt, vagy zárlatos alkatrészt nem találtam, helyzet nem változott, csak márzöld helyett kékben csinálja ugyan ezt. Ja, és már csíkos is. Fotókon megpróbálom megmutatni, készítettem néhányat. Most néhány próbaindítás alatt egy kék vízszintes csík is megjelent egy ideig(a telikékesedés előtt), de nem minden esetben. Ezt is sikerült lefotóznom. Érdemes lehet még küzdeni? Üdv és köszönöm az eddigi segítséget! Los M
Az alaplapi forrasztások rendben vannak? De ennek a egyszínű képnek a kiforrasztott TDA IC-nek is lehet köze, mert most lehet hogy a rosszat a kék csatornához rendeltél, ezért változott a szín.
Szia!
Igen, az alaplapon, az RGB-panelon és az eltérítő panelon is átnéztem a forrasztásokat, rendben vannak. Én is valami hasonlóra gondoltam, lehet, hogy a három TDA és a körülöttük lévő elkók cseréje után megoldódna a probléma? Alaplapon mit lenne érdemes keressek? Üdv! Los M
Akár mind a három IC-t is kicserélheted, de szerintem egyelőre elég lenne azt kicserélni, ami most a kék ágyúhoz tartozik. Az alaplapon kirepedt, korrodált forrasztást keress és ezt akkor is érdemes megnézni, ha nem forrasztásgyanús probléma miatt lett szétszedve a készülék. Forrasztáshibák.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |