Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 5.1-es hangrendszer hiba

Témaindító: boliver, idő: Jan 24, 2010
Lapozás: OK   2 / 3
(#) kadarist válasza Aladin26 hozzászólására (») Márc 5, 2010 /

Van ITT egy leírás ehhez a találmányhoz.
(#) Crea hozzászólása Aug 21, 2010 /

Sziasztok!

Egyik ismerősöm kb. 10 éves 5.1-es Cambridge-soundworks (Creative) hangfal rendszerét próbálom megjavítani. Nagyon egyszerű hibajelenséggel hoztam el tőle. Bekapcsolás után 1-2 perccel elhalkult és elment a hang miközben a a zöld led-je folyamatosan világított. Számomra egyértelmű volt, hogy a régi elektrolit kondik kiszáradtak és zárlat miatt túlvezérelt lett az erősítő. Gyorsan neki is álltam kimérni, hogy melyiket kellene kicserélni és sajnos valamilyen oknál fogva a led elaludt és többé nem volt az elején az a 2 perces megszólalás. Kicseréltem az összes elektrolit kondit és az utóbbi hiba még mindig fenn áll. Bekapcsolásnál egy pillanatra a led halványan felvilágít majd elalszik. Koppanás bizonyos lábakhoz hozzáérve hallható, potméter tekerésére nem reagál, a fénydióda két lába között 0.9 V feszültség mérhető.

A hangerő szabályzást 4 db M51132L IC végzi el, végerősítést TDA7372A illetve 2 db Creative-CT1975, az előerősítést TL072CP JFET-es műv. erősítők és H945 tranzisztorok csinálják meg.

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/115739/MITSUBISHI/M51132L.html

http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/stmicroelectronics/1505.pdf

http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/texasinstruments/tl072.pdf

Kérdésem az lenne, mi a francért csinálja ezt velem?

(forrasztások átnézve, kimérve)

Válaszokat előre is köszi!
(#) jojoma válasza Crea hozzászólására (») Aug 21, 2010 /

Szia!
Szerintem a végfok lesz a hibás.
De amúgy nem akarlak leszólni de van link gomb is.
(#) fantom45 válasza Crea hozzászólására (») Aug 21, 2010 /

Lehet hogy zárlatos lett az egyik IC. Ha más tipped nincs szerintem cseréld ki.
(#) klemo86 válasza Crea hozzászólására (») Aug 21, 2010 /

Ha tudnál képet feltenni az egészről, lehet, hogy egyszerűbb dolgunk lenne!
(#) matyusz válasza Crea hozzászólására (») Aug 30, 2010 /

Ha lehet az egész nyákról kéne kép alulról is és felülről is.
(#) marcall hozzászólása Dec 16, 2010 /

Üdv!

Egy olyan kérdés lenne,hogy ma hoznak egy noname 5.1-es rendszert amivel történt egy kis gond!
Hallgatás közbe a srác valami füstöt érzett és utána már csak iszonyatos alapzajjal lehet hallgatni ill. ha nem megy semmi akkor is csak búg!
De azt mondja szól minden hangfal!
Mi lehet a hiba!
Csatolókondi!?

ui.:ma du. kapom meg akkor tudom csak megnézni!

Előre is köszönöm az ötleteket!

üdv Marcall!
(#) proba válasza marcall hozzászólására (») Dec 16, 2010 /

Szétszeded,és megkeresed a felrobbant kondit a tápban (ha szerencséd van)
(#) attila0115 hozzászólása Dec 16, 2010 /

Sziasztok egy kis segitség kéne egy Sony 5.1 es erősítőnek a center kimenetén recsegve szól a hangfal
a hangfal az jó azt ki probáltam meg a többi kimenet is tökéletes.csak a center kimeneten van gond,egyik ismerősöm szerint nézem meg a kondikat szerinte ott lehet gond de szeretném mások tanácsát is hogy biztosra menjek mielőtt szét kapom.
A segítséget előre is köszönöm.
(#) mindenes válasza attila0115 hozzászólására (») Dec 16, 2010 /

Túl sok hibalehetőség a dobozokon kívűl nem lehet ha csak nem kábel törés vagy csatlakozó érintkezési hiba. Ha ezek rendben akkor mégis csak szét kellene szedni, legelsőre a forrasztásokat csatlakozókat ellenőrizném.
(#) attila0115 hozzászólása Dec 22, 2010 /

SONY STR-475DE tipusú erősítőhöz kapcsolási rajzban valaki tudna segíteni.nagyon megköszönném.
(#) boliver válasza attila0115 hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Üdv! Tessék: Bővebben: Link
(#) DjPeat hozzászólása Márc 2, 2011 /

Sziasztok.
Kaptam egy 5.1 hangrendszer (Yamada). Az a baja hogy be kapcsolom búg ez egy dolog de ha emelem a hangerőt el kezd minden hangnál be reccseni. Ez nem múlik el de egyszer csak jön számára a világ katasztrófa és el kezd iszonyatos hangerőn sikítani. Nem reagál semmire csak a kikapcsolásra. Ki húzok belőle mindent vissza kapcsolom jelet be adom neki semmi vissza kötök minden hangszórót, és ismét kezdődik egy idő után minden előröl. Kondikat már cseréltem benne. Mi lehet az oka?
Előre is köszönet.
(#) hgt130 hozzászólása Márc 20, 2011 /

Sziasztok.

Van egy logitech z506-os hangfal szettem.
Az vele a problémám hogy bekapcsolás után az összes hangszóró halkan de idegesítően recseg,sistereg.
Viszont ez a sistergés a poti fentebbtekerésével nem erősödik,viszont ha hallgatok valamit néha betorzul a hang.
Ez inkább a magasabb frekvenciájú hangoknál van.
Mi okozhatja ezt a recsegést,sistergést?
(#) ttindian hozzászólása Jan 8, 2013 / 1

van egy ilyen 5.1-es hazimozi rendszerem, nem talalok seholsem rajzot hozza. Azt szeretnem kerdezni hogy nem talalkozote valaki ilyenel . Az a baja hogy a radio halkan mukodik de bemeno jel nem halatszik a hangfalakban , es tavkapcsolorol sem lehet mukodtetni semit. Ha igy nem tudtok segiteni akor lefenykepezem hatha hasonlit valamijen mas rendszer belso felepitesehez.

elore is koszi
(#) ej hozzászólása Jan 9, 2013 /

Hello!

Vettem egy Genius 5.1-es hangrendszert, rákötöttem a PC-mre. 2.1-es bemenettel simán működött a két front és a sub, most az 5.1-es megoldással az 5 kicsi működik, a sub viszont nem. Szólni szól, mert ha a windows speaker testet rányomom, mutatja a dübögést, viszont zene és film közben nem szól... Valaki esetleg tud segíteni ebben?
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2013
(#) ttindian válasza ttindian hozzászólására (») Jan 9, 2013 /

sikerult beuzemelnem , mukodott is egy delutant , de 1 ora szunet utan mikor ujra aram ala tetem , nem lehetett hangositani vagy halkitani, egyebb minden megy, hol keresem a hibat??

ha szukseges akor leirom az IC-eket amit tartalmaz
(#) ttindian válasza ej hozzászólására (») Jan 9, 2013 /

probald meg a hangkartya programjabol alitani a kimeneteket, tobb lehetoseg van , fejhalgato , 2,4,6 kimenet lehetoseg kozul valaszthatsz, automatikus szurest is vegez a hangkartya foleg ha 5.1-es
(#) Gabó válasza ttindian hozzászólására (») Jan 9, 2013 /

Basszus nem tanítottak az iskolába magyar nyelv alapjait? Pl nagybetűvel kezdett mondatok!!
(#) ttindian válasza Gabó hozzászólására (») Jan 9, 2013 /

edes baratom es a tobiek; aki ilyen szarba kotnek bele, mert ugyan tudnak helyesen magyarul irni es van magyar bilentyuzetuk is de mivel ures a fejuk nincs ami lekose csak hogy masba belekosenek. en az elmult 5 evben megtanultam 3 nyelven (ezen a szinten) irni olvasni, beszelgetni, jarni , kik a szuleim a barataim, es az alapokon kivul , (amit te bisztos nem tanultal meg gyermek korodban sem) belekotni vagy tamadni a masokat a hibajukert, ez is most csak vedekezes szemelyemtol. azok utan hogy megtanultam a fent emliteteket , kitanultam 4 mesterseget amit megbiszhatoan uzom is, azomkivul meg tobekozot elektronikat is kostolgatom hobby szinten , vagyis sikerult peldaul megjavitanom az 5.1-es rendszerem , erositoket epitek, stb. egyszoval dobjuk osze a tudasunkat te az egesz eleted en csak az elmult 5-6 evemet koma utan es akor kotozkodjunk egymasal. vagy talan olvasgas utana azok viselkedeserol akik halal kozelben voltak vagy komaban, nem hogy a kis/nagy betut , de leszarjak az eletet ugy ahogy van , ugy gondolom hogy azert en eleg jol oszeszedtem magam es tanulgatam

UI; ujra jogsit szereztem motora es autora , es befejeztem az egyetemet is amit a balesetem elott elkezdtem, kozben 2 gyereket nevelek, sot arra is idot szakitotam hogy utana olvasgasak az ojan dolgoknak peldaul hogy honan szarmaznak a magyarok , a hunok , es a kiralyaink. megigerem hogy mileott meghalok megprobalom bar az anyanyelvemet helyesen irni ( ha nem ut el megint egy helyesen iro okostolyas)

koszi a meghalgatast , es le is torolhetitek amit irtam mar megszoktam hogy ujra es ujra magyaraszkodnom kell

vegul a valaszom NEM nem az iskolaban tanultam amit most tudok

udv istvan
(#) Gabó válasza ttindian hozzászólására (») Jan 10, 2013 /

De sok mindenre megtanítottak, és azt meg, hogy üresfejű lennék, azt kikérem magamnak! Ezek szerint, pl köbzoli moderátor is üresfejű lenne? Mert ő is ugyan úgy szól a fórumszabályzatba leírt formák miat... Meg más is, nem sorolom.
Iskolai rész nekem is megvan, dolgozok, és mellette építek, családot tartok fent, stb. Az ékezetes betűk miatt meg egy szót se szóltam.

(#) ttindian válasza Gabó hozzászólására (») Jan 10, 2013 /

mindegy , ugy latom ugysem fogod fel , mirol is beszelek, hozol nekem ide kobzolis magyarazatokat, ha utanad lenne a vilag a tolokocsira szorult embereknek nem hogy lebontanad a feljarokat epuletekbe hane ki is tiltanad oket onan. valamit megerositetel ujra a velemenyedel .

de sok sikert a terveidhez
(#) ttindian válasza ttindian hozzászólására (») Jan 10, 2013 / 1

na jo megprobalom megmagyarazni hatha valahogy megerted,

a jarkalast 1 eves kor korul tanuljak meg a gyerekek, amit en is ujra kelett tanuljak, a helyesirast mar iskolas korban, gyakorlasal, En edig nem tartotam anyira fontosnak hogy gyakoroljam egyebhez hasonloan , amit fontosabnak tartotam elsajatitani, De megigertem es megigerem hozad hasonlo helyesiras fanatikusoknak , hogy mielott meghalok forditok idot erre is.

udv istvan

UI; ez egy hatrany, hogy ne nevezem betegsegnek
(#) KESsS1 hozzászólása Jan 23, 2013 /

Még kezdő vagyok és segítséget szeretnék kérni.
Szintén arena 685-össel van problémám, a hangszóró kimenetek rövidre lettek zárva fogyasztó nélkül és nem szólnak. Az lenne a kérdésem, hogy mely alkatrészek mehettek tönkre?
(#) ttindian válasza KESsS1 hozzászólására (») Jan 23, 2013 / 1

mindenek elott , nezd meg, hogy van-e, bisztositek a vegfok kornyeken , vagy ami ahhoz kapcsolodik, megnezheted a fo bisztit is,

aztan nezd meg, hogy latszik-e valami a vegfokon, es merd ki a tap labait, van-e feszultseg, ha nincs akkor nem bisztos, hogy az ment ki , ha van fesz, nezd meg, hogy a jelbemenon van-e jel , ha van, a vegfok a hibas.

egyszerusitet mod, de mar lattam nagy vegfoknal, hogy a nyakon egett el vezetek, vagy nem tokeletesen cinezett lab fustolodott le, stb.

e
nnyi tellik tolem , de lehet mas tobbet tud.*

udv: istvan

*Helyesírás szempontjából legalábbis, biztosan. Figyelj oda jobban kérlek, mert szinte olvashatatlan kód amit írsz.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2013
(#) KESsS1 hozzászólása Jan 31, 2013 /

Kicseréltem ic-ket, így már szól minden, viszont az egyik első hangfal csak búg és nagyon halkat szól a zene is, valami ötlet?
(#) Pinochet hozzászólása Dec 11, 2013 /

Sziasztok! A fenti erősítővel lenne egy kis problémám. Eddig optikai kábellel volt összekötve a PC-vel, most a tv-hez lett kötve digitális coax kábellel (mert sajnos azon csak ez a digitális van). Ha dts, dolby, vagy ehhez hasonló digitális hang megy ez erősítőre, és vagy én, vagy a szomszéd lekapcsol pl. egy villanyt, akkor elmegy a hang és elnémul. Ezután újra be kell kapcsolni és akkor megint a következő kapcsolásig jó. Tök mindegy, hogy milyen kábellel van összekötve, így sejtem, hogy nem a kábelek a hibásak, inkább a hálózat (vagy esetleg az erősítőben nem jó valami). Mi lehet a gond, illetve hogyan lehetne megoldani? Előre is köszönöm!
(Remélem ide már megfelelő lesz, konkrétan ilyen témát nem találtam...)
(#) Pinochet válasza Pinochet hozzászólására (») Dec 11, 2013 /

KRF V6090 D az erősítő, ez lemaradt
(#) klrz hozzászólása Aug 4, 2014 /

Sziaztok!
Kérnék egy kis segítséget ehhez: Labtec Arena 685 5.1 házimozi erősítő!
A gond a következő:
Bekapcsoláskor halkan búg a mélynyomó része, és ez egyre erősebb, minnél tovább van bekapcsolva!
+ ha ráadom a mélyet a potméteren akkor mégjobban felerősödik a búgás!
Elég fura,de az összes csatorna szól a kimeneteknél,csak egy idő után már kezd zavaró lenni a búgás!(értem pl. filmzézés alatt)
Gyakorlatilag ugyan erről lenne szó! Linkelem:
Link
Ha valaki tud kérem segítsen!
Köszönöm!
(#) Lali24 hozzászólása Okt 29, 2014 /

Sziasztok megtudná nekem valaki mondani ennek az 5.1 es mély ládának a model nevét Előre is köszönöm!
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem