Fórum témák
» Több friss téma |
Jobb megoldás, ha egyenként kiexportálja, mert a mentéseket nem lehet menteni!
Sziasztok
Feladom ezt a ds projektet mert belöllem fog megélni a gyártó ugy hogy nem is használom az érzékelöt csak kidobom. Visszatértrem a kty 81-120-hoz de megakadtam a mateknál. Hogy lehet kiszámolni a hömérsékletet ha egy egykilos ellenállással van feszültségosztoként kötve, az oszto feszültségét tökéletesen tudom mérni de átszámitani hömérsékletre már nem. Odáig eljutottam hogy negativ hömérsékletet a 0fok érzékelés után forditott számittással kell számolnom de maga a számitás nem megy, probálkoztam mindenféle szorzással osztással de annyit sikerült hogy az épp meglévö hömérsékletet jól mutatja viszont ha melegitet akkor már teljesen hamis értéket mutat.
Nekem szépen dolgozik a DS. Most vettem mellé 1-wire RTC-t is.
Ha egyenesen, vagy fordítottan arányos a hőfok/feszültség változás, akkor egy egyszerű lineáris függvénnyel ki lehet számolni két megmért hőfok közötti többi hőfokot. Ehhez kalibrálni kell 0 és 100°C-on, feljegyezni a kapott ADC értékeket, majd levezetni a függvényt. Én is utálok függvényt rendezni ezért használom a Graph nevű programot. Beaírod a két számpárt a pontok felvétele táblázatba és a kapott egyenesre ráillesztesz egy lineáris függvény. Ezzel számolod ki a kijelzendő hőfokot. Lehet, hogy érdemes fixpontossá átalakítani a függvényt, ha van benne tört, mert a lebegőpontos számításokat nem egy 16F-nek találták ki!
A DS-el egyszerűbb lenne az élet hosszú távon, mert a KTY és az osztó ellenállás is változhat. A referencia feszültség is gondot okozhat, ha nem stabil. Én is csak azt tudom mondani, hogy itt mindenkinek megy a DS. Ha körültekintően bánsz vele, akkor nem mehet tönkre, bármit csinálsz vele! Ebbe persze a fordított bekötés, hogy hátha úgy megy, a kalapáccsal való ütés és az elárasztás, pörkölés nem fér bele természetesen! A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2013
Köszönöm
Akor már csak a függvényrejtélyt kell megoldanom. Jó voltam matekból de a függvénnyekkel mindig bajba voltam de sebaj, épp itt az ideje ujravenni a dolgokat. Az utolso elötti DS pl ugy halt meg hogy utolag beraktam egy szürökondit a probapanelbe és sajna volt benne delaj amit nem sütöttem ki, az utolso pedig nembira a kalapácsot. Igazábol nekem amire kellene a DS az csak a kalibrálás mert 8 körre már drága illetve bekötés szempontjábol is egyszerübb mint programozgatni. Füttésvezérlést gyártok és ahoz kell, de most készitek egy keveröszelepmodult és ahoz már lehet hogy jobb lenne a ds csak ugyebár megnit nincs itthon illetve a kedvem is elfogyott hogy nem dolgozok de ez már teljesen más dolog.
Tudom de most csorgott belém 17000Ft infuzió és most jön a gyogyszer ujjab 3 hét. De ebay-en 5 darab 1000 Ft házhozszállitva. Csakhogy az itteni dolgokrol is beszéljünk.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2013
Lehet mar irtam, de a MCHP MCP9700A erzekelok olcsok, linearisak, es a lekezelesehez csak AD konverter kell. 10 mV/C a meredekseguk, 500 mV a kimenetuk 0 foknal, es ha 2.56 V az AD Vref, akkor egy osztas 1/4 C. CHPCD arulja valami 70 Ft+ifa aron. Ennel egyszerubbet es olcsobbat nem lehet csinalni. Es a programozas is egyszerubbe valik.
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség rtc kontra soros port ügyben. Azt értem hogy hogy kell a DS1307 beállítani csak azt nem tudom hogy a porton keresztül hogyan kell. A pc felé küldés az oké. Tudna valaki mutatni egy példát?
Használni kell az RS232 megszakítását, abban fogadni az adatokat, majd a megfelelő RTC regiszterekbe küldeni.
Szia
Most sikerült hazaérnem és sikerült csinálnom egy függvényt azzal a progival amit ha jol emlékszem pont te ajánlottál. Létezik hogy nekem erre a függvényre van szükségem, ez életszerü?
Ilyesminek kell lennie! Számold ki vele az értéket, jó jön ki?
De lehet, hogy fordítva írtad be a számpárokat a táblázatba. Kiszámolsz egyet és meglátod... A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2013
Köszönöm, igen valoban forditva vittem be az értéket, azért is negativ az elöjel. Ha meglesz a konkrét mérés akkor mindenképp jelentkezem.
Köszi.Csináltam rá megszakítást menne is a dolog de van még egy bajom.
Stringént jön az idő, az rtc -be meg byte-ként kell beletuszkolni. Erre be kell szúrni egy c blokkot vagy van rá más mód is? A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2013
Karakterekre kell bontani, majd digiteket számmá alakítani egyenként és az értékéhez hozzá kell adni 48-at, ez felel megy az ASCII kódjának. pl. ha 1, akkor az 49 lesz.
Feltéve persze, ha ASCII kódokat kell elküldeni az RTC-re.
Köszi ezt én is láttam de itt nincs szó a soros porton történő birizgálásról.Vagy csak én nem látom. A többi része meg megy. Most watt instrukciói alapján küzdök vele.
Üdvözlet mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni,most ismerkedem a PIC-el és a FLOWCODE-al.Egy ADC minta programot tettem át 16F819-re.Szimulátorban megy, de beégetve nem megy az adc. Nagyon szépen megköszönném, ha valaki megnézné hogy mit rontottam el. Előre is köszönöm.
Szia!
Rakj egy késleltetést a kiírás után mert olyan gyorsan írja az adatot hogy azért nem látod.
Vagy próbáld meg így, én nem szeretem a képernyő törlést ,mert "mindíg a legrosszabbkor jön"
Köszi mindenkinek a gyors reagálását,próbálkozom.
Eljött a vég, ez a számolás egyszerüen nem azt csinálja mint amit én szeretnék. Van valakinek ötlet hogy mit nem csinálok jol?
A kod nekem is ismeretlen jelhalmaz. Initbe olvasom és addig ok hogy 4-el osztom de ez még mindig kevés, maga a számitással van valami mert az értéket tökéletesen olvasom az lcd-n
Ugynézki müködik nem pontos van benne kb 2fok-nyi hiba 100 fokon de nekem elég.
Köszönöm én is hasonloan gondolkodok. De ez a reklám helye és nektek köszönhetö mindden. Köszönöm kitartásotokat
Ne használj lebegőpontos számokat. Számolj így: 1401*adc*2+3145. Utána oszd el 1000-el. Gyorsabb, és nem lesz tele a PIC!
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2013
Igen köszönöm, rájöttem mit is értetek a lebegöpont alatt.
Halihó!
Elakadtam egy programmal, ami a szimulációban úgy fut ahogy szeretném, de amikor feltöltöm akkor nem stimmel. Nem szaggatja a kimenetet pwm-mel. Ha valakinek lenne valami ötlete akkor azt szívesen fogadnám. Ez egy léptetőmotor vezérlő, amely 1/2 lépéses és pwm fékes. A motor szépen lépked egyébként. |
Bejelentkezés
Hirdetés |