Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nos, 1) A tápom 12V os 5 V ra való csökkentés igen csak terheli a kis stabilizátort ráadásul az a sok led kéri az áramot is
2) Valójában felül szerettem volna az IC t helyezni csak akkor ha jobban megfigyeled tükörkép lesz vagyis a vezetékek keresztben kell haladjanak nagyobb a valószínűsége annak hogy kell alkalmazzak átkötéseket már pedig azt nagyon rühellem, irtózok tőle így is sajnos 2 pici t kellett alkalmazzak. Ezért úgy döntöttem hogy nem fog ott az zavarni senkit ha az aljára helyezem az ICL-t. Üdvözlettel:J.Levente
Ahogy mondod ezzel magam is tisztában vagyok Nekem itt a fordulattal lesz a gondom
Üdv:Levente
Jól biztatsz és köszönöm,remélem úgy lesz ahogy azt mondod
Üdv:Levente
Szia!
Gratula. Az egész jó lett, a NYÁK meg különösen. Azt, hogy te hová (melyik oldalra) tervezel IC-t a te dolgod, max. nehezebb jól forrasztani. A hűtésről,meg annyit, hogy gondolom nem tipp alapján raktad rá a bordát Mégegyszer gratula: Zsolt
Sziasztok,
Nem szoktam mutogatni azokat az eszközöket amikkel foglalkozom. Most mégis úgy éreztem megosztom veletek amit építettem. Tudni kell a történethez, hogy régen volt mikor áramkörök építésével, illetve mérésével foglalkoztam. A történet úgy indult, hogy megláttam egy műszerdobozt, amit MEG KELLETT venni, bár szükségem nem volt rá. Szerintem csodaszép. Érdekes módon egy-két napon belül felmerült egy labortáp építési igény is. Némi keresgélés után Pioneer, proli007 és Alkotó által kidolgozott "Labortápegység 0-30V/0-3A (2.7.4 verzió)"-ra esett a választásom. Ezúton szeretném Nekik megköszönni a belefektetett munkát. Külön megköszönném Alkotó egyéb irányú segítségét is.
Sajnos nem gondoltam volna, hogy apró dolgok miatt nagyon elhúzódhat a project (szinte lehetetlennek tűnt 40x40-es aluidomot beszerezni). Végül sikerült a sokadik szeméttelepen...
Sok munka árán lett belőle elfogadható alkatrész. A hűtőborda egy régről ismert típus. A hely szűke miatt ventillátoros kényszerhűtés szükséges a termelt hő mennyisége miatt. Adta magát hogyan kellene kialakítani a célnak megfelelőre.
A belső tartóelemeket acéllemezből készítettem, felületkezelésnek a passzivált horganyt választottam, hogy stílusában passzoljon hozzá. Mivel a tetőlemez perforált illetve betolható, szükséges volt egy polikarbonát szigetelőre, az elektronika védelmére. A hűtőborda nem lett eloxálva, mert az a továbbiakban csak több munkát és költséget okozott volna, miközben jelentősen nem javítana a hőelvezetésben. Maradt natúr.
Meglévő toroid transzformátor célnak megfelelő átalakítás után, a segéd tápegység ideális hordozójának bizonyult. Idézet: „(szinte lehetetlennek tűnt 40x40-es aluidomot beszerezni).” Nem jo helyen kerested!
A hátfalat kicsit kellett átalakítani, hogy megfeleljen a célnak. Az eloxálást nem szerettem volna megsérteni, ezért látszik halványan a régi szitázott felirat, pedig rengeteg energiát fektettem az oldószeres lemosásba. Egyszer majd kap szép címkéket, azok eltakarják.
Nem ültettem a PCB-re az eredeti puffer kondit. Volt itthon másmilyen, inkább azt szereltem be. Valahol a kép közepén látszik a ventilátor elektronikája, amit, KIT- ként vásároltam a HE-STORE-ban. 45 °C-nál aktiválja a ventillátorokat. A dobozhoz kaptam egy vérvörös plexit. Ez adta az ötletet, hogy minden legyen mögötte, és a kijelzések csak aktív állapotban jelenjenek meg. Ezért lényeges az előlap fekete színe.
Az előlap feliratozás módját úgy választottam meg, hogy ne legyen hivalkodó, de funkcionálisan tájékoztasson. Talán túl szolidra sikeredett, de nekem nagyon tetszik. A négy csavarra nincs szükség, de mint amatőr építésű műszer kell, hogy látszódjon.
Elektronika indítása a szokásos lépéseken keresztül történt. Semmi probléma nem merült fel, köszönhetően a gondos tervezésnek. U-Max. és I-Max. beállítása után feszültségmérőt kalibráltam. Nekem ez tetszett jobban. Átkapcsolva árammérésre jelentéktelen volt az eltérés az ellenőrző műszerhez képest. Sajnos a két csatorna között eltérés mutatkozott a LED visszajelzésben, ha minimumra tekertem az áram limitet. IC csere után mindkét csatorna egyforma lett, terhelés nélkül leszabályozott áramnál visszajelző LED világit. Megkapta a műterhelést mind a két oldalon (8 Ω), no meg egy hőmérőt és elmentem aludni. Egész éjszakás járatás után 50 °C volt az állandósult hőmérséklet a hűtőbordán. Ez megfelelő. Most már használatra kész, mindenkinek ajánlom megépítésre. Ha kicsit hosszó lett, elnézést.
Gratulálok hozzá, nagyon jól néz ki!
Egy kérdés a feliratot hogyan/mivel készítetted?
Lézerrel, mert viszonlag kis energiánál, mélységnél kifehéredik először az anyag. Terv szerint gravir+festék, vagy szita lett volna.
Minden elismerésem, látszik a befektetett energia/pénz, gyönyörű lett! Jó munkát kívánok hozzá!
Sajnos ezek nélkül nem megy.
Végre elkészültem az erősítőmmel. 2db ST151 dolgozik benne, +-30V tápfeszről. Teljesen infrás vezérlésű, a Vicsys féle bemenetválasztó, és hangerőszabályzó modul van benne. Egy videó dobozába építettem bele. A kivezérlésjelző szintén PIC-es, 2x16LED-es (Peak-hold is van benne).
Sok hónap munka van benne, a trafót is én tekercseltem hozzá. üdv: Müszi
Szia!
A fúrási sorja nem okz semmi gondot, nagyobb a tapadási felület, forrasztás után meg úgysem látszik. A stab IC sokal kevésbé fog fűteni, ha a kijelzők közös tápjával sorba kötsz 3 diódát a képen látható módon. (tapasztalat)
Full Speed USB port isolator max. 5V-2A áram terhelhetőséggel.
Sok munka volt vele, ezért gratula.
Bocs, hogy belekötök a vhs magnós dobozba, de ha már ekkora melót invesztáltál bele az elejét lecserélhetted volna pl. egy vastag alu lemezre, abból kifúrogatni a ledek helyét még profibb lett volna
Szia!
A full speed melyik szabványra értendő? usb1,2,3? A kapcsolási rajz publikus?
low speed = 1.5Mbps
full speed = 12Mbps high speed = 480Mbps (usb 2.0-tól) super speed = 5Gbps (usb 3.0-tól) Ahogy elnézem, egy Analog Devices ADuM4160 van rajta, meg valami DC-DC konverter, nyilván az csinálja az 5V/2A-t az USB eszköznek. Ez az AD IC nem túl bonyolult, az adatlapban meg lehet nézni az alapkapcsolását... Csinált hozzá az AD eval boardot is, annak is van kapcsolása meg leírása. A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2013
Jó Munka, Gratulálok!
Egy VHS képmagnó erősítő-ként reinkarnálódott!
Az előlapcsere nem minden készüléknél egyszerű.Én régebben akartam egy kis műholdvevő beltéri dobozába építeni valamit, de az előlap mögött olyan amorf formájú volt a lemez, hogy csak sok darabolással lehetett volna síkba hozni. Le is mondtam a dologról.
Sziasztok Gondoltam én is közzéteszem ma befejezett fényújságomat.
Azért is nagy szám nekem mert 2 hónapja kezdtem el vele foglalkozni. Első lépésként egy programozóval bajlódtam 1-2 nap alatt sikerült. Jöhettek az első led villogtató programok.Később elkészítettem 5X7 mátrixot amit kicsinek találtam.sok kutakodás után ráleltem 4017-es kibővített verziójára.Kibővítettem 20 ledesre, ami persze nem működött elsőnek, mivel nem csak összekötök két lábat aztán már számol is tovább rendesen.Ez is megoldódott.Következő lépés az lenne RS-232 tudnám feltölteni a kiírandó szöveget,amihez persze még gőzöm sincs. Sok dolgot szedtem a Hobbi Elektronika oldalról amit köszönök. Akkor jöjjenek a képek.
Szia ezek vannak ott: http://www.hestore.hu/prod_10031296.html
Köszi
Szép lett. Az kis 'i' betű vagy kiégett egy led?
Néha a nagy dolgok egészen kicsik . Egy ideje halogattam, mert kicsi és cnc-vel akartam megoldani a nyákot, ne nekem kelljen körbereszelgetni, ezért várt eddig. Na de most! Elkészült egy relé méretű, szabvány reléfoglalatba dugható PT1000 - 0-10V-os konverter. Ez próbapanelen fityegett egy darabig, kb egy éve működik. Nincs benne túl sok és nehezen beszerezhető alkatrész, csak az első kalibrálással kellett kicsit megkínlódni, de ez már jócskán a múlté. Ez tehát a második prototípus, a harmadikat még pontosabbra készítem, hogy az eredeti relékupak rácuppanjon. De beszéljenek a képek:
Szia
Régebben én is foglalkoztam led mátrix-al. PC-ről lehetett programozni, de befulladt a projekt.Eddig jutottam. Ha elakadsz és tudok segíteni akkor keress bátran. Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |