Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Szerbusztok!
Segítség kellene van egy ZENEC MC-290 /2006/fejegységem aminek rossz a hangerőpotija ahogy hozzáérek egyből üvölt s nem lehet halkítani csak egyre feljebb valami ötlet tapasztalat? miután körbeforgós gondolom a klasszikus kontakthiba kiesik köszönöm esetleg javít valaki ilyesmit Diósd környékén?
Szia
Most értem rá a rádioval foglalkozni,megmértem az elölapban lévö proci lábait hát nem volt egyszerü,de a feszültségek renben vannak A következöt vettem észre a végfok üresjáratban melegszik "tda-7384" bekapscol állapotban most nincs rajta hütöborda mivel egyik tranzisztor csavarja alatta volt amit cserélni kellet Szerinted ez elfogadható,lehetséges hogy összeköttetésben van a kijelzö müködésével Kiforasszam megnézzem akkor mire fog reagálni? Vegyek bele újat,mivel türhetö árban van, Várom véleményed,köszi elöre is
Sony CDX GT-610 cd-s rádióm problémájával kapcsolatos kérdés.
Üdv. Tulajdonképpen a pontos tipus nem is érdekes, csak az, hogy Sony.Aki ilyen gyártmányú készüléket használ, talán tud nekem infót adni.A rádió vétellel van problémám.Olyan helyen ahol gyengébb a vétel de más készülék tisztán fogja az adást, ez a készülék úgy szól, mintha nem lenne pontosan behangolva az adó.(magas hangoknál,"s" betűknél hallatszik igazán).Nem folyamatos a hiba, de elég gyakori.Minden eshetőséget végig néztem,kezdve az antenna cserétől a másik autóba szerelésig.Nem szűnik meg a probléma.Lehetséges, hogy ez Sony sajátosság? Lehet ezt orvosolni?
Sziasztok,
Van egy kínai 2dines fejegységem, ami mellé most vásároltam egy DVB-T vevőt. sajnos annak ellenére, hogy az új cucc jól működik a fejegységen az jelenik meg, hogy nincs jel. A tolatókamera képe is csak néha-néha működik. Ennek azért van jelentősége, mert azt is észrevettem, hogy ha a fejegység bemelegedett,(fizikailag érzem, hogy meleg) akkor minden működik. Szétszedte egy ismerősöm, aki otthon van az elektronika világában, és kimérte, hogy a csatlakozók rendben vannak. Átforrasztott egy-egy hibásnak tűnő forrasztást, kiszedett egy kóbor cin darabot, de ettől sem gyógyult meg. Találkoztatok e már ezzel a problémával, szerintetek ez a hiba javítható e, és ha igen, tudtok e tanácsot adni, hogy Budapesten hová vigyem? Minden válszt előre is köszönök.
Bocs, hogy ilyen későn, de mostanában nehezen kerülök netközelbe.
Már korábban megbeszéltük, hogy a végfok valószínűleg jó, mert azt írtad, hogy a hang rendben van. Nem hiszem, hogy bekavar. Viszont azért nem ártana, ha rajta lenne a borda... Én a proci és a kijelző körül keresném a hibát. Többet most nem tudok mondani, mert nem saját gépről írok, így nem sok időm van.
Sziasztok! Nemrég vettem egy új AKAI CAU-7180 típusú fejegységet. Elég olcsó volt Az a problémám vele, hogy elfelejti a hangbeállításokat (loud, balance, fader). Szakszervizben lett beköttetve, tehát nem elkötési probléma lehet, még mondták is, hogy egy vezetéket át kellett cserélni, mert elfelejtette a rádió beállításokat. A szervizt még nem hívtam, mert pénteken nincs nyitva. Valakinek ötlet? Meg még annyi lenne, hogy nem nagyon jön be rajta rádióállomás, csak egy helyi adó. De az igazsághoz hozzátartozik, hogy épp nincs antenna a kocsimban.
Előre is köszi!
Sziasztok! Tanácsotokra/véleményetekre lenne szükségem. Autórádió vétel előtt állok, egy gyári fejegységet szeretnék lecserélni az autómba. Ami nekem fontos az a szép, dinamikus telt hangzás. USB-sekben gondolkodok. Kinéztem 2 típust ami tetszik, egyik SONY másik JVC, ezekről kérném a véleményeteket melyik lenne a jobb.
JVC: Bővebben: Link SONY: Bővebben: Link előre is köszi
Hangzásban nem tudok segíteni, nincs kifinomult hallásom. Viszont, a céges autóban a Sony hülyeségeit egy hónapig tudtuk elviselni és inkább saját pénzen lecseréltük. A legfájóbb dolga a gyenge tuner volt.
Üdv !
Ha ez a két lehetőség , akkor JVC, de talán többől is a JVC. Öreg Tom
Nekem ez van Csak hogy ne legyen egyszerű dolgod! Nekem egy SONY van,meg vagyok vele elégedve,rengeteg féle beállítási lehetőséggel.Nekem bejött nagyon.A gyári hangszórókkal is gyönyörűen szól.
Üdv! Olyan problémám lenne hogy van egy kenwood kdc w7531 fejegységem és elromlott a cd része nem húzza be a cd t ki be tudom huzigálni nem reagál semmit.Sajnos nem értek hozzá de sztem nem lehet nagy gondja csak a behúzó része mehetett el. Ha esetleg vki ért hozzá vagy tud egy szerelőt az jelentkezzen.
Szia
Hát igen nem mindig ér rá az ember a gép elött ülni,közben néztem a végfok kapcs-rajzát,igazad volt nincs köze hozzá csak készenléti állapotot is tud Mindenesetre köszönöm a segitséget, majd böngészem tovább remélem csak rábukkanunk a hibára További szép estét
Sziasztok!
Van egy Clarion ARX5170V fejegységem, aminek a háttérvilágítása nem egészen működik. Szerintem kiégett a kijelző mögötti izzó/led. Úgy néz ki, mintha egy kis gummi lenne egy kicsi izzóra rakva. Szerintetek mivel lehetne pótolni? Itt van egy pár kép a rádióról.
Hali!
Van valami fejlemény?
Helló!
Nekem olyan kérdésem lenne,hogy egy MNC INNOCD fejegységet akarok adapterról működtetni,és mekkora adapter kell hozzá? A fejegységről csak annyit találtam h DC 11-14V,az addig oké,veszek egy 12v-os adaptert,de mekkora amperes kell hozzá h hosszútávon stabilan menjen a dolog és ne is süssem szét,de azért meg is legyen a kellő áram? Előre is köszönöm
A gyári adat azt írja,hogy 4x50Watt. Szerintem ha veszel hozzá egy 10 A-es 12V-os tápot,az már elég kellene hogy legyen.
Közben kipróbáltam egy 1.5 amperossal és azzal működik,mondjuk még nem tudtam kipróbálni h a hangminőség milyen,ill hogyan bírja a terhelést...
10A az soknak tűnik nekem....de ha tényleg veszek egy 10amperest vagy csak szimplán nagyobbat mint másfél az kinyírhatja a cuccost?
Idézet: „Közben kipróbáltam egy 1.5 amperossal és azzal működik,mondjuk még nem tudtam kipróbálni h a hangminőség milyen,ill hogyan bírja a terhelést...” Leginkább sehogy... Idézet: „10A az soknak tűnik nekem....” Nézd meg a biztosítékot a készüléked hátán! Idézet: „de ha tényleg veszek egy 10amperest vagy csak szimplán nagyobbat mint másfél az kinyírhatja a cuccost?” Az nem, de te igen... A tápegységen megadott áram, a legnagyobb, amit még le tud adni, tehát nem állandóan ennyi. Az áram a terhelés nagyságától függ, itt a feszültségnek kell állandónak lennie és valahol 12-14,4V között maradnia.
Eszembe se jutott megnézni a biztosítékot:$
15 amperos van benne... Amikor azt írtad h(ogy) én kinyírhatom akk(or) mire gondoltál pontosan?? Akkor ha jól értem akk(or) bármilyen nagy amperú* tápot rakhatok rá ami 12V-os és majd annyi ampert** fog felvenni amennyi neki kell, és még azt szeretném h(ogy) minimum mekkora amperest érdemes neki? Szerk: * (áramú) és **áramot A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2013
Saját autórádióm, és egy érdekes problémába ütköztem.
Az autórádió működik, szól, látszólag minden rendben. A működőképességének élettartama változó. van amikor 3-4 óra után, van amikor 10 perc után kiírja egy pillanatra hogy tel mute, és kikapcsol. de nem szimplán kikapcsol, hanem ki is adja a cd-t, és minden beállítást nulláz. Ezen jelenség nem függ az előlap döntöttségétől, a hangerőtől, se attól hogy cd, vagy rádió szól. Ha nincs rajta hangszóró (végfok nincs terhelve, így szinte egyáltalán nem is melegszik) akkor is ugyanez a helyzet. Teljesen RANDOM.Merre keressem a hibát? Minden ötlet érdekelne! előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2013
Először is a bekötést nézd át. Ez egy frissen beszerelt rádió, vagy korábban rendesen működött?
Korábban teljesen jól működött.
3 év után elkezdte ezt csinálni. Bele akartam nyúlni, de elfelejtetem levenni a tápról. A cd házat hozzá érintettem a panelhoz véletlen, akkor teljesen elszállt. végfokot cseréltek, szalagkábelt, táp részét újítottak fel, illetve cserélték (szervízbe vittem). Elhoztam, és ez a jellegű hiba továbbra is fenn áll. Megpróbáltam a tel mute szálat letestelni, akkor is csinálja. Ha pozitívra kötöm, akkor pedig némít, ahogy kell. Tehát a hiba a rádióban van elképzelésem szerint.
5 éves a rádió. 2 Éve szenvedek ezzel a problémával. Bár még nem feküdtem rá, teljes mértékig. 2 év alatt 5. autóban van, és mindben ezt csinálja. most a lakásban járatom 12Vos 4A-es tápegységről. bekapcsoltam, 70 perc mulva jelentkezett is a hiba. CD-t kidobta, elfelejtett mindent. Megnyomtam a bekapcsológombot, be is kapcsolt utána azonnal. 5 perc mulva ujra megcsinálta. ujra bekapcsoltam. most 4 órája szól folyamatosan hiba nélkül.
Hangfalak nincsenek rajta, csak RCA kimenetet használok. (erősítőre kötve) Mekkora az esély egy elpattant forrasztásra? Szemrevételezve megtalálhatom? Vagy mindent forrasszak át?
Fogsz egy nagyítót ,azzal nagyon tisztán látszik a repedés az alkatrész lábak körül ,ha az a hiba...
Ha jó a szemed megkockáztatom még szabad szemmel is.(azért remélem a szerviz nem adta volna vissza a teljesen forrasztáshibás rádiót.)
Szia.
Szerintem a "tel mute" szálnak negatív kell a némításhoz, tehát ha negatívot kap akkor némít. Az autórádiók 99,99%-ánál így van, én még nem tapasztaltam, hogy pozitív kellett volna... Neked nagy valószinűséggel valahol a táp környékén van valami hibád, lehet, hogy a szervízben nem jött ki amig járatták. Esetleg a "reset" gomb (ha van rajta) funkcióját veszi át valami, ami esetleg zárlatos.. Bár ennek meg ellentmond, hogy resetre nem szokta kidobni a cd-t....
Nos. Megpróbáltam pár dolgot.
elsőként reset gomb nincs rajta. legalábbis nem találom. Ha a rádió tetejét megkocogtatom, (kicsit erősebben) akkor a cd lejátszás közben visszaáll rádióra, és úgy érzékeli, mintha nem is lenne benne CD. eject megnyomom, akkor az előlap lenyílik, de cd-t nem adja ki. majd rögtön vissza is csukja. ujabb eject megnyomására a újra lenyitja az előlapot, és kiadja a cd-t. A tel mute hibát nem tudom előidézni még véletlenül se. Kocogtatásból elpattant forrasztásra gyanakszom. (Rosszul?)
A Tel mute szálat lehet hogy rosszul írtam. Azt elég régen próbáltam.
Szevasztok! Vettem egy Sony CDX-GT26 autórádiót és az a bajom van vele hogy mikor kikapcsolom és vissza elveszít minden beállítást. Ennek mi lehet az oka?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |