Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Bocsi ha már van valahol ilyen téma, de sztm kicsi az esélye! Van egy régi videoton erősítöből való kivezérlésjelzőm ami a képen látható! Az lenne a kérdésem, hogy ezt az elekronikát hogy tudom működésre bírni az erösítőn kívül? Össz 5 csatija van ami a bemenő kábel, és ezekből kettő a bal-jobb csatorna jele! Aki tudna ebben segíteni írjon! Előre is köszi!
Beszédes topikcím!
Leginkább a kivezérlésjelzőkhöz van köze...?!!
Helló!
Szerintem, mit ahogy te is írtad 2 vezeték az audio bemenet,egy másik vezeték lehet a táp negatív és egyben az audio bemenet negatívja is és a másik kettő meg szerintem két különböző tápfesz.Mondjuk, ha jobban lehetne látni hogy a nyákon hova mennek a vezetékek, akkor könnyebb lenne segíteni.
Köszi a tippet, de sztm ennek a kapcsolása nincs fent!
Vagyis csak a működtető táp érdekelne engem!
Itt
hasonló kijelzőt használnak, lejjebb van egy kapcsi rajz is, hátha segít.
Bejelentkezési idő lejárt!
A hozzászólásod nem került be a fórumba! Ezt írtad: Hali! Csináltam egy másik képet róla amin a panel látszik! Jó a megoldás mert a nyák egy oldalas de a felső felén is be van rajzolva, hogy alulmi hol fut! Amúgy a káleke a panelon így vannak! fehér: jobb barna: ball fekete: GND kék: 3.1V~ piros: +Ut Ezek vannak a panera írva a csatijához!
Nem olyan egyszerű. Van a jobb és bal csatorna, egy test, egy tápfesz, amit 34 Voltból állít elő feszültségosztással, és egy 3V -os váltó a kijelző fűtésének. Mellékelve az erősítő kapcsolása.
Igen itt is valami hasonló a kijelző, de a leírás szerinti piros kábel nemtudom hol szerepel azon a bekötésen!
És a 34 voltos részt hogy lehet megoldani?
Megvan!!!!!!!!!!!!!!
Kipróbáltam a rajz szerint és megy! Kötöttem rá 3.3-at megy 12 voltot és már vilégít is! Kötök rá jelet és kipróbálom!
Szia! a piros vezetéknél lévő 470 Ohmos ellenállást kiveszed , vagy áthidalod!
Ekkor 12 v kell a működéshez, valamint a 3v váltó!
Köszi a segítséget!
Már működik is!!!!!!! Az a kijelző kora miatt lehet hogy a bal oldala kicsit halványabb mint a jobb?
Én sima +3.3 voltot adtam neki és megy! Akkor nem kötelező neki váltó 3 volt!?
Amúgy köszi a témaátnevezést!
Mindenki eltünt???
Amúgy lehet iylen kijelzőt még kapni, vagy felejtős már? Vagy netán LEDes kivitelben megcsinállni ezzel az elektronikával?
Ha váltó 3 v -ot adsz a fűtésre akkor elméletileg megszűnik a fényerő probléma.
Egyefeszültséget csak rövid Vfd-k (Vákuum Flourescent kijelző ) esetében szoktak.
Ha egyenfeszültséget adsz neki fűtésnek, akkor csak 1.5 V -al próbálkozzál. Nem nagyon szeretik az egyenáramú fűtést, csak nagyon kis kijelzőknél fordul elő. Én gyakorlatilag minden vákum flourescent kijelzőt csak 50 Hz váltóval láttam fűteni. Biztosan nem véletlenül.
És akkor kocsiba hogy tudok 3 volt váltót csinállni?????
A fényerő probléma meg egyértelműen az egyenáramú fűtésből ered.
Ugye ezt én kocsiba szeretném betenni és azért kéne a megoldás a 3 volt váltó megoldására!
És akkor ha váltó 3 voltot kap akor jobban kell világítani a kijelzőnek?
Kocsiba? Ez esetben tovább próbálkozol az egyenáramú fűtéssel, és próbálod megkeresni azt a fűtőfeszültséget ahol elfogadható a fényerő. Pl. egy LM317 -el csinálsz egy szabályzót, amivel be tudod állítani a fényerőt. KB. 1.5 V - 8V között. Vagy csinálsz egy DC-AC átalakitót ami Khz -es tartományú váltót ad neki. Ez már bonyolultabb, és lehet hogy felesleges is.
Szerintem egyenlőre maradj az egyenfeszültségnél, és egy LM317 szabályzóval állítsd be a fűtőfeszültséget. Azért is érdemes ezt így megvalósítani, mert a kocsi üzemi feszültsége is változik 12 -14 V -között és ez stabilizátor nélkül fényerő változást okozhat.
Én ha beteszem kocsiba akkor 12 voltos stabil tápot teszek elé!
1.5-8 volt közt??? És ettől nem lehet baja??? Nemakarom hogy tönkremennyen!
Elvileg max 8 - 9 V lehet a fűtőfeszültség. Persze minnél nagyobb a fesz, az élettartam valószínűleg úgy csökken. Én sem mennék 4 - 5 V fölé. Tehát a fűtőfeszültséget finoman emelve az a minimum feszt állítanám be, ahol már a fényerő egyenletes. A kocsiban a stabil 12V -ot nem is olyan egyszerű megvalósítani, mert a stabilizátorok megfelelő működéséhez min 2-3 V -al nagyobb bemenő feszültség szükséges. Így pl. álló motornál, ahol az akku fesz leesik 12.6 V -körülire, ez már a stabilizátoroknak kevés.
Erre én is gondoltam de aztmondják, hogy jó akkor is!
Én a 7812-őre gondoltam! Akkor majd szerzek egy LM317-et azt kipróbálom! Amúgy nincs valami kapcsrajz hogy mekkora poti kell, hogy tudjam állítani a voltot mondjuk 1-5 volt közt?
A 78xx stabilizátoroknak min. 2V -al nagyobb bemenő fesz. kell mint a kimeneti. Ha ez nem valósul meg, akkor a kimenő fesz. drasztikusan csökken. A 7812 -nek 14.5 V a min. bemenő feszültség. Tehát ez nem használható tökéletesen autóban. LM 317 -tel lehet próbálkozni. Mind a fűtőfesz. és mind a tápfesz stabilizálásában.
Esetleg próbáld ki, hogy 10 voltról működik -e a kijelző, mert akkor egy 7810 -el működhet a dolog. Az LM 317 -nek a bekötése: Bővebben: Link A 78xx -ket is megtalálod itt a katalógusban.
Az lenne a kérdésem, hogy ha van egy váltó 12 voltos trafó akkor abból, hogy lehet váltó 3 volto is kihozni???
Arra jutottam hogy bekötöttem a számítógépbe és onnan kapja a tápot, viszont a potikat hiába tekerem a minimumra akkor is csak félig mennek fel a csíkok, mert kevés a hangkártya jele neki, ezt mivel tudnám megoldani, hogy jobban felmennyenek a sávok, mit kell cserélni?
Szevasz.Az elektoncso.hu oldalon,mindent meg találsz,ha még aktuális.
Hali!
Köszi a tippet, de azóta már sikerült megoldani! üdv
Sziasztok.
Szereztem egy kivezérlés jelzőt egy gyári Technics erősítőből. Ezzel a kivezérlés jelzővel az lenne a célom hogy a végfokhoz menő hangot ki jelezze nekem. Raktam fel fényképet a kivezérlés jelzőről. Abba kérnék tőlletek segítséget ha lehetne hogy hogy is kell ezt be kötni vagy hogy tuudnám ezt a tervemet kivitelezni. Előre is köszönöm mindenkinek a segítségét. Sziasztok |
Bejelentkezés
Hirdetés |