Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Nem kell regisztrálás a letöltéshez, csak várj pár másodpercet és alul megjelenik a "Get Manual". Napi két letöltést tudsz így eszközölni.
Adj egy emil címet, mert 3MB a sztereó rajz, és ide nem tudom feltenni.
gergpapp83@gmail.com
Letöltöttem a PDF-et a honlapról 3,71MB. Az ElektroTanyára értettem a regisztrációt, oda én már nem tudtam beregisztrálni. Az alkatrészeket meg majd szépen kicserélgetem. Köszi a tippeket.
Istvánnak igaza van le tudod tölteni, magad.
Oés megy ez.
Köszi a segítséget srácok.
Ok. akkor meg van. Amit összeírtam azokon menj végig , nem nagy durranás valamelyik elkó, vagy panelszakadás, illetve forrasztási cirkuszka lesz.
Sziasztok!
Hazahoztam egy lengyel A56-701X képcsövet. Egy műanyagdobozos Orionból bontottam ki a használható modulokkal, és a TPN-31-el együtt, mert e-hulladékgyűjtés volt, és ott voltam. Az eltérítő alatt levő ellenállások elfüstöltek. A kérdés az, hogy hány Ohm-osak? A cső egyébként jónak tűnik, most megy a padlásra, majd jó lesz valamelyik Videotonba tartaléknak. Egy másik képcsöves kérdés: Miért van az, egyes készülékeknél, hogy még a felfűtés előtt van egy kis derengés? Az egyik ilyen csőnél valamikor cserélték a katódot. Hoztam egy Super Color 67-et is. Abban Tesla cső van, és ott is dereng a felfűtés előtt. (Mindkét képcső hibátlan képet ad.) A Tesla képcsövekről egyébként mi a véleményetek? Még nem láttam képet rajta, csak hangyát mert még nem kötöttem rá az antennát. Az Unitra nem a legkiválóbbak közé tartozik, bár a legtöbb Videotont azzal szerelték, legalább is amiket eddig begyűjtöttem, javítottam, de szerintem még mindig jobbak mint a mostani legolcsóbbak. A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2013
Sziasztok!
Hozzám került egy Schneider TV 11AK19P sasszival. Távirányító nincs hozzá de ha áram alá helyezem akkor zölden világít az előlapon a led. Ezen kívül se kép, se hang. A sorvégtranzisztor jó, 40W-os izzóval terhelve a tápot 157V-ot mérek. Sormeghajtás nincs. Hol keressem a hibát? Rajzot még nem találtam. Előre is köszönöm!
Főkapcsoló, hangerő, csatorna és egy menü gomb. Ahogy bedugom a konnektorba zölden világít a led. Ha kihúzom akkor átvált pirosra és elalszik.
Csatornaváltó gombok nyomására nem reagál?
Nézd át a rajzokat, doksikat: Bővebben: Link. A forrasztásokat, tápfeszültségeket ellenőrizd!
A sormeghajtás 12,4V-ot kap. A videó processzor HOUT lábáról kapna jelet. Ott kapna +8V-ot azt még nem mértem meg. Megmérem és ránézek szkóppal, hogy ott mi lehet a helyzet. Holnap belemélyedek.
Köszönöm a segítséget!
Egyáltalán nem akartam erre reagálni, de nem bírtam ki RÖHÖGÉS nélkül.
Háááát.... azért megnéztem volna a katód cserét... 1,Azzal a lengyel képcsővel én nagy felindulásomban azonnal megismertetném a nagykalapácsot.Mondjuk avval együtt, hogy nem tudtam rájönni, hogy miről is lenne szó a végére, mert a kérdéses ellenállások, nem képcső hanem készülék, pontosabban annak a függvénye, hogy melyik elektronikához volt kapcsolva. 2,1kis derengés a felfűtés előtt.... hát ez jó.... olyant már láttam, hogy "rávillan" , mert előbb jön meg a nagyfesz, mint a fűtés felfutása, de az nem "derengett" 3. Ezek a "derengő képcsöves tv-k" .... 4, A tesla valamivel jobb, mint az unitra. Az unitra nem a legkiválóbb, hanem a legxarabb. 5, Láttam mostani legolcsóbb tv-ben már világszínvonalú és igencsak minőségi "Hitachi" képcsövet. A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2013
Eszméletlen hülyeséget csináltam. Méregetés közben kijött a füst a tápból. Nem volt rajta terhelés gondolom azért durrant el.
Attól nem kellene kijönnie a füstnek, hisz eddig sem volt nagyon terhelés rajta. Konkrétan mi füstölt el?
Biztosíték és egy 2,2R 5W ellenállás. A többi alkatrészt még átnézem.
Az egyenirányítóban lett két dióda zárlatos. Okozhatta ezt, hogy a szkóp gnd-je rajta volt a tv-n? Pedig le van választva a hálózatról a tv. Kicseréltem a diódákat és minden tápfeszültség jó. A sor továbbra sem indul. Multiméter frekvenciamérőjén látszik bekapcsoláskor valami jel a sormeghajtó tranyó bázisán de utána semmi. A sorkimenő szekunder oldalán nincsenek meg a tápfeszültségek, zárlatot sem mérek. Az eltérítő tekercseket lekötöttem, a képcső végén lévő nyákról levettem a +200V és a fűtés vezetékét. Elméletileg nem terheli semmi mégsem indul. Szkóppal már nem is merek rámérni. A végén több kárt csinálok mint hasznot.
Szerintem a Váci képcsőfelújítós cégre gondolt Kérdező.Ott cseréltek ágyúrendszert kompletten.Jónéhányat beépítettünk mi is.Nem jut eszembe a nevük.De biztosan tudod kikről van szó.
A szekunder oldalon szkópozhatsz, csak a testet is onnan vidd el. Ha nem kap visszajelzést a vezérlő a sorvégfoktól az indulás pillanatában, hogy megjöttek a feszültségek, akkor nem próbálkozik a további sormeghajtással. A sorvégtranzisztor kollektoráról szokták levenni a sorvég működésekor megjelenő impulzusokat, amit rávezetnek a vezérlőre. Ezen kívül lehet EEPROM-hiba, vezérlőhiba meg még ki tudja mi. A sortranzisztor bázisán meg van a vezérlőjel az induláskor? A nagyfeszültség egy pillanatra sem jön meg?
Ja ja ......avval együtt eléggé hogy is mondjam kusza az egész az unitra képcsőről megvan a véleményem.Nem tudom mennyiért cserélik a katódot, de ha ők fizetnének se raknám bele készülékbe.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2013
A derengés is lehetséges,ha nem getterezték ki eléggé a csöveket.Meg ez a jelképes 20 év is megtehettte a munkáját.Anno,mikor örököltem egy színes VT TV-t,azon is volt hasonló jelenség,de csak éjjel,sötétben lehetett látni,nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget.Nem úgy mint a SAT-1 éjszakai filmjeinek
A meghajtó tranzisztortól visszakövettem a vezetősávot a ic-ig. Minden jónak tűnik, az ellenálláson megkapja a 8V-ot viszont ha rámérek az ic lábára akkor semmit nem látok a szkópon. A tápfeszültségeket megkapja az ic.
Az indítás pillanatában jön ki négyszögjel a HOUT lábon? Ha jön, akkor az meddig megy el?
Analóg szkópon semmit sem látok. A +8v miatt megmozdul a vonal azon kívül semmi.
sziasztok segítsetek legyetek oly jók hozzám ! samsung le46s8 as lcd tv-m bekapcsolás után cicergő hangot ad bal felső részéből és elmegy a kép de ha nagyon nézem nagyon halványan látszik és hang van de csak néha fordul elő és amikor kihívtam a szerelőt pont jó volt de még mindig előfordul h csinálja ! Nem fogja a szerelő kihasználni hogy nem értek hozzá? Mit csináljak? (most működik a tv) remélem még olvashatom a segítő válaszokat mert ez a samsung a monitorom :S köszönöm elöre is
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2013
Sziasztok! Van egy Toshiba Tv-m.Egy pár héttel ezelőtt vízszintes piros csíkok jelentek meg a képernyőn amit hol csinált hol nem.Átforrasztgattam a forrasztásokat kicseréltem a trimmer potit a képcső panelen és egy darabig jó is volt.Most azt csinálja hogy mikor bekapcsolom a tv-t tök sötét a kép csak pár színes kontraszt látszik.1-2 perc múlva megjön a fényereje a tv-nek de a képernyő közepén egy 20cm-es sávban hullámzik a kép.Kb 1cm-es a hullámzás,nagyon idegesítő kifolyik tőle a szemem.Valakinek valami ötlete hogy hol lehet a baj?
Na "hála" az égnek most csinált egy új hibajelenséget pedig azt hittem hogy nem bírja tovább tetézni a hibát.Most bekapcsolás után volt fényerő utána besötétedett a gép és piroscsíkos is lett.5perc múlva megint "megjött" a fényerő,Piros csíkos és hullámzik a kép vízszintesen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |