Fórum témák
» Több friss téma |
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Szó szerint,én is, igaz én tök amatőr módon,de megvan.peterpan nélkül,és a többiek nélkül, csak ülnék és nézném felülröl a szkópot.
Köszönet mindenkinek,és természetesen Doncso kollégának is. Nekem már az is öröm hogy "látom" a zenét szólni A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2013
Na, végre, látod, nem is volt olyan nehéz. Ahogy olvastam , nem is a javítás volt bonyolult, inkább, hogy nehezen értetted mit és hol kellene mérni amit a kollégák javasoltak, de a végére csak kikerekedett. Olvasd a könyvet amit adtam, próbálkozz és hamar megtanulod a használatát is. Jó segítőtárs.
Persze. A javítás nem bonyolult, csak tudnod kell hova ütni a kalapáccsal.
A könyvet bújom,az a szerencse hogy türelmes kollégák vannak itt,de ebből tanulok.Az erősítőket is igy tanultam meg készíteni, javítani.Ha találok rendes szerviz könyvet a másikhoz PM 3234,akkor neki esek az már ráérősebb lesz.Abból egy poti,vagy 20 tranzisztor,de foglalatban vannak,és egy főkapcsoló.Ennyit láttam rajta hirtelen.
Ha megvan valakinek,a szerviz dokumentáció,megköszönném
Ezt nagyon jól mondod. Így igaz. Nem a hegy magas, hanem a körülötte keringő szerpentin hosszú.
Sziasztok,keressek hibát?A négyszögjelnek ilyennek kell lennie?
Na, milyen szép képe van, normális négyszög és háromszög jelek, a négyszög nem teljesen tökéletes, nyilván a generátor nem profi amiről hajtod. De ez nem a szkóp hibája.
Ez van megcsinálva
Ettől az áramkörtől ne is várj nagyobb sebességet, és ezzel együtt felfutást. Köss utánna egy Schmitt trigger bemenetű invertert, mindjárt jobb lesz a felfutás, lefutás.
Jaa. ettől ne várj sokat. Pucuka jól mondja.
Azért kérdeztem 1000ft volt, a célnak akkor megfelel ugye?
Szerintem jobban jártál volna, ha megcsinálod a 4049el működő kis generátort, az legalább korrekt. Más: itt egy kalibráló generátor 74HC132 és 74HC00 kell hozzá, 1kHZ és 1MHz négyszöget szolgáltat átkapcsolhatóan, és 200mv és 2V feszültséggel. Mérőfej kompenzáció beállítására szolgál. Más is hasznát veheti.
Köszönöm,de én mindig a nyák készítésnél állok meg,ha valaki meg is csinálja 3-4 hétig várok , így elmegy a kedvem bármi készítésétől.
Hát én úgy látom kicsit már bementél az erdőbe, majd meglátod milyen könnyű még beljebb menni, aztán meg majd ki sem akarsz jönni.... Mind így vagyunk ezzel.
Én leszek az egyik aki hasznát veszi....Nagyon jó kis kapcsolás, Köszi !
Idézet: „Az erősítőket is igy tanultam meg készíteni, javítani.Ha találok rendes szerviz könyvet a másikhoz PM 3234,akkor neki esek az már ráérősebb lesz.” Szerintem erre gondolt
Ja értem köszi,sajnos az én nem túl gyakorlott szememnek kevés az információ a szervizkönyvben,nincs alkatrész lista kevesek a rajzok ábrák,és rengeteg tranzisztor hiányzik belőle/foglalatban vannak/a trigger kettős potija is hiányzik a bekacsológomb sincs benne.
A másik szkópnak a gépkönyve teljesen rendben van azon eligazodok.
Ilyenkor kell eltenni,és hadd járja a műhelyszag.Előbb utóbb föltűnik egy szervizdoksi,és akkor újra lehet nekiállani.
Nem tudom megoldódott e a gondod, de a BF468-as tranzisztorok hibája is okozhat ilyen gondot.
Sziasztok,segitseget szeretnek kapni egy C1-94-es tipusu oszciloszkop javitasaban,valakitol kaptam es beinditas utan a kovetkezoket eszleltem,a kapcsolasi rajzan ahhol a nyillal megjeloltem nagyon melegszik a T9,T10, es a R44,R45,R46,R47,az ellenalasokot 5 perc utan nem lehet megerinteni anyira kiforosodnak .A 9 es 10 pontokban megvan a -12V ami a kapcsolasi rajzon is lathato es ez stabil marad ,valamikor valaki a T9 es T10-es tranzisztorokat kicserelte ,most olyanok vannak mint a BD 140-es tranzisztorok de nem ir rajtik semmit,mind a ket tranzisztornal a kovetkezoket mertem:bazis=1.6V a kolektor=10V es az emitter=1V a gyari eloiras szerint a B=0.21-1.2V , K=6.5-7.8V , E=0-0.7V kenne legyen ,milyen modon tudnam orvosolni hogy ne melegedjenek ezzek a komponensek ,koszonom !!
A BD 140-es tranzisztorok PNP tipusúak és semmilyen jellemzőjében sem felelne meg még ha npn is lenne. A KT325B NPN és ráadásul elég körülményes helyettesíteni, mivel igen kifinomult eszköz. A linkek adnak infót, miről is van szó. Valaki biztosan ad konkrét tippet, nekem most még nincs válaszom, illetve a második linkből kikeresheted a neked megfelelőt.
Bővebben: Link - Bővebben: Link Üdv. : PP A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2013
A többi tápfeszt is nézd meg. +12V, +100V rendben van-e.
A képernyőn a vonal középen van-e, függőleges pozíció kb. középállásában, és az erősítés mértéke jó? Azaz vonal függőleges elmozdulás mértéke a beadott feszültségre. Több ötletem nincs.
Sziasztok ha valakit érdekel elküldöm neki a Bicska nevű progit ott lehet csemegézni sok mindenből,és vannak tranyó helyettesítők is
Egy javaslat:
Bővebben: Link HE Store |
Bejelentkezés
Hirdetés |