Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok !
Ez egy 2009 es hsz ből való . Letöltöttem , de nem megy . van hogy be sem lehet zárni az ablakot ?!!!! Próbáltam kompatibilitás módban is , úgy valamennyire megy , de meglévő fájl megnyitásakor egyszerűen kilép a progiból. !Semmilyen ikont nem lehet felvinni . Win 7 van a gépemen . Mi lehet a baj ? Volt valakinek ilyen gondja? Régen megvolt ez nekem csak akkor nem volt tovább idő foglakozni vele. mezga Senki nem használja a progit? Van már belőle portable verzió is, méghozzá "3.4.7.48" verziószámmal. Magyar és nagyon Űberfasza. Üfv.: mgabesz
Szia nekem win7 32bit alatt fut a flowcode de ha foglakozni szeretnél vele akkor javaslom mindenképp az 5-ös verziót, mert itt már mindenki azt használja és a régi progik nem tudják megnyitni az ujjakat.
Sziasztok
Van rá lehetöség hogy valahonnét egy speciális ascii kodtáblázatot leszedjek, vagy hogy lehet bevinni sepeciális karaktereket? Például szeretnék egy lángszimbolumot.
Sziasztok
Csak most ismerkedek a flowcode 5 programmal és a PIC programpzással is. Mitől lehet az, hogy szimláció alatt a változók megjelenítése ablak látható de nem elérhető. Nem tudom megnézni a pillanatnyi értékeket.
A legnagyobb szimulációs sebességnél tényleg nem megy, de vedd egyel lassabbra.
Build Projekt opciók Általános opciók Szimuláció sebesség 1000 A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2013
Köszönöm de ezt nem értem az oké hogy minden d érték egy sor de a szám az hogy jön ki talán hexában kell gondolkozni?
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2013
Már értem csak nincs most a közelemben a tesztpanel de felfogtam, riasztoszerelésnél is igy tudom kiolvasni a ledes kezelöböl az értékeket. Köszi mégegyszer.
Köszi nem is tudtam hogy ilyen is létezik, ez a kis porgi sok másra is jó lehet. Különben azért írtam olyan extrém értéket mert véletlenül 6 oszlopot készítettem így az érték is megnött 32-vel. Simpi táblázatát másoltam csak figyelmetlen voltam.
Mondjuk egyszerű lenne ha valakinek lenne egy kész példa progija, vagy mikrobasic-ben még jobb lenne.
Köszi, akkor én nem tudom használni. Ott még meg kell adni különböző dolgokat nem?
Van mikrobasic topik? És tényleg van A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2013
"Miért" Mert fogalmam sincs róla
"Kettő változót kell létre hoznod" Na pont ezt nem tudom, hogy mit kell csinálnom, mivel még nem csináltam ilyet soha. Nem volt vicces mókás történet, csak rájöttem, hogy tényleg van olyan topik, de többet nem mókázok akkor ha ez ennyire zavaró (micsoda komolyság)
Amikor elkezdtem a flow -ot én sem tudtam semmit "kínai"volt az egész . Elkezdtem próbálgatni nézegettem a példaprogramokat...
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2013
Nem vagy vele egyedül, ez a flow olyan mint egy egészséges drog. A viccet férretéve ha nincs ez a flow akkor szerintem az életbe nem programozok PIC-et, de hála a flownak illetve az itt jelenlévö embereknek, egyre több dolgot tudok már csinálni. És fel is merült egy ujjabb kérdés: ha LCD print string_ben "-et kihagyom akkor mit tudok oda bevinn. Ezt azért kérdezem mert ha tegyük fel egy mondatot szeretnék kiirni és az televan különleges betükkel akkor minden eggyes betüt külön kell LCD print ASCII parancsal bevinni?
Ha valaki szeretne hülye kérdésre válaszolni, akkor keressen engem, biztos tudok valamit kérdezni mint pl most. Az eeporm irás valoban ilyen egyszerü hogy kiadom :irás , cim, adat illetve visszaolvasásnál : olvasás, cim, adat?
Ezt nem gondoltam volna hogy a beolvasás ennyire bonyolult és egy memoria irás olvasás ennyire egyszerü. Köszi a választ. Most a néhány nap alatt többet tanultam tölletek mint tavaj egész évben.
Hello
Tudna valaki pic 18f4550 USB-s példával szolgálni? Neten eddig nem találtam olyat ami müködne... A flowcode példákat is letöltöttem, de azok se akarnak müködni. Mit csinálhatok rosszul?? PICKIT2-vel beleégetem a picbe a hex-et, közben nyomom a boot-gombot, majd csatlakoztatom a PC-hez de kiirja h nem tudja felismerni, akkor probáltam rámenni hogy driver instalálás, de nem akarja fel instalálni.
Sziasztok
Ismét kérdés, az normális hogy egy feltételes elágazás egy kapcsolotol függ és ha a kapcsolo =1 akkor kimenet on, ha nem egyenlö eggyel akkor a program semmit nem csinál viszont a kimenetröl megszünik a felhuzás. Erröl van tapasztalat?
Bocsi rosszul tettem fel a mintát ami a kérdés, kijavitottam.
Mit jelent az, hogy megszűnik a felhúzás?
Mit akarsz rákötni, milyen jelek lesznek a lábon?
Szia
A lábon sorba kötve (330ohm) ellenállás és egy BC182 base lábon. Az hogy megszünik a felhuzás azt ugy értem hogy amig aktiv addig 5V körül jön ki de ha a bemenet megszünik akkor az 5V is eltünik pedig a programban nincs kikapcsolás.
Ne haragudj, egy szavadat sem értem. Mi az hogy "egy BC182 base lábon" ? Mi az, hogy aktív? Mi az, hogy a bemenet megszűnik? Mi az, hogy az 5V eltűnik? Mi az, hogy a programban nincs kikapcsolás? Jelezd, kérlek, ha nem vagy magyar, akkor én kérek elnézést és új alapokra helyezem a kérdéseimet!
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2013
Én értem.. Lehet hogy a tápod zavara néha reseteli a picet és azért kapcsol le a kimenet.
Ok de egy 12V-os aksirol is ezt csinálja ja 7805 a tápellátás de 12V-os a relé
Szia
Reggel 6 50-kor raktam fel egy teljesen alap progit ami nem ugy müködik ahogy szeretném. Nekem kapcsolok vannak és ugy kéne hogy amikor a program oda lép, csak akkor kapcsolja ki a ledet ne akkor amikor megszünik a kontakt föleg ugy hogy hamis állitásnál nincs is LED off parancs.
Szerintem is mert már most is direktbe cimzett kimenetet használok.
Halihó!
Tettem fel a minap egy progit ami a szimulációban igen, a valóságban nem működik. Megoldódott a probléma. Megosztom, hátha valaki beleesik úgyanebbe a hibába. Config biteket kézzel állítottam be hex formátumban. Igaz, hogy a beállítások megfeleltek utána a kívánalmaknak, de program pwm része akkor sem fut a valóságban. Az okát nem tudom, de amikor egyenkét állítottam be a legördülő menüből a dolgokat, akkor minden működött. És a config word nem ugyanazt az értéket adta vissza. |
Bejelentkezés
Hirdetés |